ArchiCAD, piranti lunak CAD gratis kanggo siswa lan guru

ArchiCAD arupa platform CAD sing nduweni wektu sing apik ing pasar, sanajan pisanan iku versi kanggo mac, iku nganti 1987 sing versi 3.1 dikenal.

Yen kelingan, ArchiCAD 3.1 lan 2.6 AutoCAD saingan marang ing 1987, minangka iya DataCAD lan Drawbase, nanging taun kang pungkasan sing wis nggawé jenengé misuwur dadi banget populer. Kene sawetara saka sawijining kaluwihan:

Gratis kanggo siswa lan guru

strategi iki paling agresif sing dibukak sistem iki, minangka kanggo ngundhuh mung mbutuhake Pendhaftaran, banjur dikirim sampeyan sandi sauntara sing konfirmasi sasi. A taun sing kudu Sinai tombol, nanging sing nimbang Instructor utawa mahasiswa sampeyan bisa nggunakake lan njaluk digunakake kanggo gumantung ing wong, yen sampeyan ora pikiran proyèk kui timbal ing sudhut logo Graphisoft.

Kasedhiya kanggo Mac lan PC

Ing lapangan iki, ArchiCAD tetep ditampa kanthi becik dening para pangguna Mac, sawise AutoCAD Mac bakal ninggalake taun 1993 lan Microstation taun 1995. ArchiCAD ngidini nggarap fitur DWG, DXF, IFC lan Sketchup lan komponen bisa dikembangake miturut Geometric Description Language (GDL)

Diadaptasi kanggo tren Standar

Saka wiwitan ArchiCAD mundhut keuntungan, minangka alat sing obyektif, ora dadi vektor. Wigati banget kanggo pasar Arsitèktur lan Konstruksi, kayata AutoCAD, sing minangka alat bantu umum. Iki nyebabake tingkat kauntungan tartamtu, nalika AutoDesk pikuku Architectural Desktop ArchiCAD wis diwasa banget. Kanthi tren anyar ArciCAD wis dicocogake karo konsep kasebut BIM (Pemodelan Informasi Bangunan), ing paten Gedung Virtual tetep ana ing tren internasional piranti lunak AEC. Pentinge konsep iki yaiku platform sing ngembangake aplikasi khusus kanthi gampang adaptasi kanggo arsitektur lan teknik, supaya masalah printing, generasi pemotongan, pamikiran lan watesan ora kerumitan.

Interoperable karo sawetara platform

  • gambar CYPE, ArchiCAD nduweni hubungan karo aplikasi khusus kanggo desain teknik sipil ing bangunan (struktur lan instalasi), supaya bisa diakses antarane kedua platform liwat format IFC.
  • Archimedes, Iki minangka aplikasi sing diarahake kanggo kuantifikasi karya lan integrasi biaya; ArchiCAD ngidini sesambungan langsung karo Archimedes.
  • gambar Google Earth, Kanthi ArchiCAD sampeyan bisa berinteraksi karo Google Earth Warehouse, ora mung kanggo ngunggah model lan nggambarake minangka bangunan 3D nanging uga kanggo ngimpor data saka Google Earth.
  • Sketchup, Iki platform sing diduweni Google, lan sing dipigunakaké kanggo modeling 3D nduweni kauntungan dadi gampang banget kanggo sketsa awal; ing sawetara menit, sampeyan bisa nggarap gagasan rumit kanthi rasa apik. Kanthi nggunakake plugin ArchiCAD kanggo Sketcup, sampeyan bisa njaluk proyek sing wis rampung ing Sketchup lan iki diakoni ing sangisore model bangunan cerdas.
  • MaxonForm lan AtlantisR, Integrasi ArchiCAD ing teknologi kasebut ngidini sampeyan ndandani, ngowahi lan menehi komplek utawa objektif non-tradisional kanggo desain arsitektur tradisional; Dadi "siji klik" menehi asil sing luwih apik.
  • IDER lan CALENER VYP, Liwat format cte, sambungan ArchiCAD bisa digawe, menehi materi lan properti menyang unsur kontruktif lan kanthi cara iki entuk keuntungan saka aplikasi khusus ing optimasi energi.

Kene sampeyan bisa ngundhuh ArchiCAD

ArchiCAD bakal duwe pameran ing Pameran Arsitèktur Internasional sing bakal dianakaké ing Sekolah Politeknik ing sasi Februari.

11 Balesan kanggo "ArchiCAD, perangkat lunak CAD gratis kanggo siswa lan guru"

  1. apik aku wis nonton sawetara video video program ArchiCAD iki, aku kepengin weruh program iki amarga bisa ndownload

  2. Sakabèhe taun aku dadi panganggo Desktop Architectural, aku mikir aku mulai karo AAD 2000 sing adhedhasar Autocad R14. Nalika aku pisanan duwe ArchiCAD aku mlebu tangan, aku felt sing donya wis diowahi. Aja gunakake Desktop Architectural maneh, senadyan aku ngerteni yen pungkasane aku ndeleng dheweke nggunakake aku felt dheweke luwih apik, ArchiCAD wis menangake aku.

  3. Ya, aku duwe perpustakaan lan ing wektu ngetrapake program kasebut kanthi otomatis ing telung program taunan, kepiye cara ngrampungake yen perpustakaan kompatibel karo arsip sing digunakake lan kepiye ngrampungake iki amarga mbutuhake versi 2.6 sing kudu aku njamin versi iki lan kepiye carane Aku kanggo ngrampungake iki ing pesen babagan carane ngrampungake mripatku manawa wis kliwat angin yen wis rampung amarga program kasebut salah amarga dirancang kanthi becik lan nuwuhake perhatian kasebut kanthi isih nangani luwih saka rong atus siswa ing universitas arsitektur. mratelakake manawa program kasebut bakal dadi farce ing tengah

  4. Ya, sampeyan kudu mbukak karo program GIS (bisa dadi Manifold, ArcGIS utawa malah AutoCAD Map), banjur wenehake sistem koordinat. Google Earth mbutuhake sampeyan koordinat geografis lan datum WGS84.

    File kasebut diwenehi proyeksi sing disimpen ing format kml, lan iki bisa dituduhake dening google earth.

    En kirim kita padha nggunakake dwg karo manifold

  5. Pitakonane, kepiye carane nulis file saka polygon autocad sing ana ing koordinat utm ing bumi ggogle? Aku bakal ngaturi tanggapane, matur suwun banget.

  6. Aku pitutur marang kowe, aku butuh program konverter UTM kanggo GEOGRI

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.