Carane ana ing peta donya ing 1922

Edisi pungkasan National Geographic iki nggawa rong topik sing paling disenengi:

Ing tangan siji, laporan sing akeh babagan proses pemodelan kekayaan nggunakake sistem panangkaran laser.

laser 

Iki minangka barang kolektor, sing nerangake babagan kerumitan kerja ing rai Rushmore ing Dakota Kidul lan musim dewa keturunan dewa-dewi karo kanca-kancane wanita ing Rani Ki Vav, jugangan staggered abad kaping sewelas ing sisih kulon India

Objek koleksi liyane edisi iki yaiku peta ulang taun taun 125, sing kasusun saka salinan 50 x 75 sentimeter saka peta referensi Umum Umum World of National Geographic Society, sing diterbitake ing Desember 1922 lan nggambarake. owah-owahan dramatis ing awal abad kaping-19 sawise Perang Dunia Pertama.

Menarik lan edukasi ing subjek sing meh ora ditemokake ing Kelas Ilmu Sosial Kelas Kelas sanga ing Institut Alfonso Guillén Zelaya. Peta iki nyathet wates politik Eropa lan Timur Tengah sawise Prajanjian 1919. Nalika semono Jerman sing kalah dadi obyek ejekan, lan wilayah-wilayah ing Afrika lan Pasifik diwenehake menyang para pemenang. Penjelajah wis tekan kutub kidul lan lor, sanajan jembaré segara Arktik lan Antartika sing katutup es isih durung digoleki.

Peta geografis Nat geo

Mesthine manawa ana kartografi luwih akeh, nanging kanggo National Geographic minangka prestasi gedhe kanggo nerbitake peta "resmi" kepriye asil Perang Dunia Pertama, ing saben dina rata-rata 6,046 wong tilar donya saben patang taun suwene. Ing peta sampeyan bisa ndeleng penasaran sing mung dijupuk nganggo cara iki sing bisa kita pahami, kayata:

  • Iran isih diarani Persia. Wis kene sing bakal diarani Uni Soviet sawise transformasi Kakaisaran Tsar. Turki uga katon sawise dibubarake Kekaisaran Ottoman. Lan wiwit bubaran Kekaisaran Austro-Hongaria muncul Negara Austria lan Republik Hongaria, Czechoslovakia lan Yugoslavia. 
  • Sampeyan bisa ndeleng amanat Jepang ing sebagian besar Kepulauan Pasifik; posisi kasebut sing menehi hawa pembebas lan nggawe dheweke dadi wong sing zalim kanggo Perang Dunia kaping pindho. Aku isih bisa ngelingi versi kiwa guruku, nalika nerangake yen Jepang nyerang ing wilayah pembebasan wilayah-wilayah sing dijajah kerajaan Inggris lan Prancis sing gedhe, banjur dheweke lali lan pungkasane dadi penjajah liyane sing nggawe kekacoan banget karo sing gedhe-gedhe.
  • Peta kasebut nuduhake rute udara tentatif, sing nalika semana anyar ditampilake ing peta. Rute udara sing dienggo katon ing garis terus-terusan, sing mung bagean cekak ing bawana. Ing jalur sing diwenehi titik rute sing sah nanging ora bisa digunakake, tampil ing kene Buenos Aires - Rio de Janeiro, lan bagean saka pungkasan Brasil menyang Senegal ing Afrika. Rute antar benua liyane mung ditampilake nalika diterbitake nanging ora nganggo komersial.
  • Peta kasebut nduweni inline banyu segara, angin, lan kepadatan populasi sing cilik. Sing paling dhuwur luwih saka 400 wong saben mil persegi, sing mung China sisih wétan, Jepang kidul, India tengah lan Prancis sisih lor. Antarane 100 nganti 400 pedunung saben mil persegi yaiku Eropa Tengah, India, China, Amerika Serikat, mung siji titik ing New York. Nalika semana Amerika Serikat ora ana wong liya, kajaba siji-sijine negara industri ing Amerika, nanging partisipasi kasebut mbukak dalan kanggo posisi ing dunya minangka kreditor lan penjajah anyar.
Sing nggumunake, ngelingake carane konflik rampung lan kepiye kahanan siap kaping pindho sing nembe njeblug 17 taun mengko.
 
Tuku versi digital:
Aku ora ngerti yen peta rawuh ing siji utawa mung ing versi sing dicithak.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.