Carane nggawe koordinasi kothak

Sadurunge kita weruh Minangka kothak alunan cadastral kui, saiki ayo ndeleng cara nggawe kordinat koordinat karo aplikasi CAD ... ya, ArcView lan Manifold nggawe gampang. Uga nganggo AutoCAD sampeyan bisa kanggo nindakake nggunakake CivilCAD.

Ing kasus iki, kita bakal nemokake cara kanggo nindakake karo Microstation Geographics, sing akeh pangguna ora ngerti apa sisteme; warning, iki ora normal Microstation.

1 Sampeyan kudu duwe sistem proyeksi sing ditugasake.

Kanggo ndeleng carane proyeksi ditugasake utawa diganti, sampeyan bisa ndeleng kirim sadurunge.

2. Définisi ing Quadrant

Ing kasus aku duwe peta iki, aku wis digawe kuadran, kaya kita analisa ing post kasebut.

bolong utm

3. Tombol konfigurasi utama

Kanggo ngaktifake panel kanggo ngatur bolong, pilih tools / sistem koordinat / keperluan. banjur kita ngaktifake lambang pisanan (paramèter generasi kothak).

Kene dikonfigurasi fitur sing dikarepake, ayo ndeleng tombol utama, iki bisa diganti ing sembarang titik ing proses:

Rangka. Iki rampung karo lambang ndhuwur «Neat Line» Neat baris serves kanggo pigura

Ref = Lat / dawa. Iki amarga ing sistem koordinat referensi aku aktif

Ref = Guru. Iki minangka koordinat sing minangka primèr, uga dikonfigurasi kaya sing diterangake ing postingan kasebut.

generate. Tombol iki kanggo ngasilake kothak, nyaranake sampeyan nggunakake nganti sampeyan wis ngatur fitur.

Ing bagean sing disebut «Komponen» sampeyan bisa ngaktifake utawa mateni label sing pengin diatur utawa dipateni

Opsi "Delta" yaiku kanggo netepake yen kothak bakal adhedhasar jarak sing ditemtokake (contone a UTM mesh saka 1000 x 1000 mts.) utawa siji bolong saben detik 30.

Pilihan Increments digunakake kanggo netepake yen bolong bakal pindhah saka kelipatan kothak utawa saka pojok kiwa ngisor kuadran (asal)

Ing Panampilan, sampeyan bisa nemtokake manawa ana unsur sing bakal dilakoni dening symbology tingkat utawa dening atribut (fitur) saka proyek Geographics.squad utm

4. Konfigurasi liya minangka ... ora kanggo nyoba lan kesalahan, nanging kanggo ngrasake apa sing digawé ing pungkasan. Ing iki ArcView y pipa padha ngalahake sembarang alat CAD, nanging ora ana cara apa Microstation Geographics V8 ora.

Cut Line. Iki digunakake kanggo ngatur pigura sing ngethok

geogaphics microstation

Grid Frame. Kanggo ngatur bolong

kothak microstation

Label. Kanggo netepake tèks, yèn dikarepake koordinat ing sudhut (Corner NL), ing pinggir kothak (Grid Line), ing jembatan intersections kothak (Tick Marck), ukuran teks, gaya, decimals , degree format ... blah, blah, blah

label microstation

Garis apik. Kanggo nunjukake bingkai sing nemtokake bolong lan sing ngandhut zona menyang kothak: dianjurake kanggo milih opsi 4 poin amarga iku ora segie tepat.

utm cutting line

Kothak. Iki dikonfigurasi karo template ing ngisor iki; Garis kisi kanggo netepake simbol ing grid, Cross Ticks kanggo intersecting crossheads, Tick Marks kanggo garis ujung.

gambar

Yen sampeyan duwe kabeh sing ditemtokake, «Generate» dipunginakaken, kabeh unsur kasebut minangka vektor lan disimpen ing tingkat (lapisan) sing dikonfigurasi, yen dibentuk maneh kasebut diganti.

Akhire peta tetep dadi, sanajan aku ngakeni, ana bentuk liya Peta kanthi peta. Garis njaba ora digawé ing proses iki, sing bisa diasilake minangka sel utawa minangka tata letak (model)

ir232g peta

12 Balesan kanggo "Cara nggawe koordinat kothak"

  1. MANGSA BLANK ING ING NGANGGANG UNGGUL ING sing ING NGANGGALKE ING NGANGGANG LISP, PROGRAM SAIKI UNGGUL UNTUK KANGGO GRILLAS OK? AKU INGKU ... KANGGO INGGO

  2. Aku kepengin ngerti babagan manajemen CIVILCAD ... GREETINGS !!!

  3. Wah, sampeyan bisa nerangake carane wis rampung? Aku nyoba ngunggahake sing nganggo appload nanging aku ora bisa, sapa sing bisa nerangake aku? Aku bakal ngurmati, aku pancene butuh kanggo tugasku.
    Thanks lan salam

  4. Ing AutoCAD kothak rampung karo rutin lisp, aku nggunakake liwat 10 taun kepungkur

    Punika:

    (ditrapake strto (aa / amba)
    (long setq (strlen aa))
    (cond ((= x minX))
    (setq l (append l (dhaptar x)))
    )
    (dhaftar setq (dhaptar cdr)
    )
    (daftar (min (mobil l) (cadr l)) (max (mobil l) (cadr l)))
    )

    ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ;;
    ;;; Persimpangan kasebut diwenehake ing X
    ;;
    (Defun CalculaY (abcx)
    (yen (= 0.0 b); ora ana simpangan
    nil
    (b)
    )
    )

    (Defun IntersecY (/ l list)
    (setq l ()
    dhaptar (dhaptar (CalculateY a1 b1 c1 startX) (CalculateY a2 b2 c2 startX)
    (CalculaY a3 b3 c3 startX) (CalculaY a4 b4 c4 startX)
    )
    )
    (nalika (/ = ora ana dhaptar)
    (setq lan (daftar))
    (yen (lan (/ = y nil) (= y minY))
    (setq l (append l (daftar y)))
    )
    (dhaftar setq (dhaptar cdr)
    )
    (daftar (min (mobil l) (cadr l)) (max (mobil l) (cadr l)))
    )

    ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ;;
    ;;; Program utama
    ;;
    (Defun c: cuadri (/ p1 p2 p3 p4 incux incy lhn maldato base
    alpha startX startY minX minY maxX maxY)
    (Setvar «CMDECHO» 0)
    (dhawuhe «LAYER» «M» «dipasang» «C» «8» «» »»)
    (setq p1 (getpoint «\ nEnter area vertex«)
    p2 (getpoint p1 «\ nJangan tliti liyane«)
    )
    (printah «LINE» p1 p2 «»)
    (yen (> (cadr p1) (cadr p2)); mesthi p1 ing ngisor iki
    (setq paux p1 p1 p2 p2 paux)
    )
    (setq p3 (sudut pandang p1 «\ n titik kanggo Width wilayah«)
    l (jarak p1 p3); pitungan titik p3 lan p4, podo karo
    alpha (sudut p1 p2); menyang p1 lan p2 mbatalake l
    alpha (+ (/ pi 2) alpha)
    )
    (yen (> (mobil p3) (mobil p1))
    (setq alpha (+ pi alpha))
    )
    (yen (= (mobil p1) (mobil p3))
    (yen ((- maxY startY) (* 2 dhuwur))
    (printah «TEXT» (dhaptar (+ x1 dl) (+ startY dh)) koordinasi 0 sing dhuwur)
    (printah «TEXT» «R» (dhaptar (- x2 dl) (+ startY dh)) koordinasi 0 sing dhuwur)
    )
    )
    (setq startY (+ wiwitan))
    )
    (nalika ((- startX minX) (* dhuwur 2)
    (printah «TEXT» (dhaptar (- startX dh) (+ y1 dl)) koordiner 100 dhuwur)
    (printah «TEXT» «R» (dhaptar (- startX dh) (- y2 dl)) koordX 100 sing dhuwur)
    )
    )
    (setq startX (+ startX incx))
    )
    (yen (> (jarak p1 p3) (jarak p1 p2))
    (setq alpha angP1P3)
    (setq alpha angP1P2)
    )
    (yen (utawa = alpha pi) (/ = alpha 0.0))
    (setq alfarad (* -1 alpha)
    alpha (* -1 (/ (* 180 alpha) pi))
    p4 (daftar (- (* (car p4) (kos alfarad)) (* (cadr p4) (tanpa alfarad)))
    (+ (* (mobil p4) (tanpa alfarad)) (* (cadr p4) (kos alfarad)))
    )
    p1 (daftar (- (* (car p1) (kos alfarad)) (* (cadr p1) (tanpa alfarad)))
    (+ (* (mobil p1) (tanpa alfarad)) (* (cadr p1) (kos alfarad)))
    )
    dhasar (dhaptar 0.0 0.0); sing asale
    )
    )
    )

  5. Hola

    Hei, kothak sampeyan generate ing model banjur tempel ing spasi kertas?.

    Aku pitutur marang kowe, amarga aku nggunakake alat "persiapan cetak" lan aku pengin nyelehake line standar kanthi rapet ing template sing sampeyan lebokake, lan aku mung kudu menehi tombol ngasilake.

    Masalah sing muncul, kepiye cara koordinasi "ruang kertas" dadi model kasebut?

    Gracias

  6. hehe aku entuk masalah.
    Amarga aku nganggep yen Microstation Geographics setara karo Peta AutoCAD, aku bisa.

    Aku bakal ngundhuh versi nyoba lan ngomong yen sampeyan bisa utawa ora.

  7. Autocad Civil 3D 2008 kalebu Autocad Map, bisa sampeyan jelasaken carane wis rampung?

  8. Kanthi AutoCAD Civil 3D ora, amarga iki kudu ngurus manawa program ngurus sistem. Nanging bab sing padha bisa ditindakake kanthi AutoCAD Map 3D.

    Sampeyan bisa uga rampung karo 3D Sipil saka AutoCAD 2009, prayoga amarga malah ngidini nyambungake menyang Google Earth, supaya bisa ndhukung proyeksi.

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.