Minangka nggawe pemblokiran ing Microstation (Cell)

Ing Microstation pamblokiran kasebut disebut sel (sel) sanajan ing sawetara konteks aku wis krungu yen uga disebut sel. Ing artikel iki kita bakal weruh kepiye carane lan logika sing ndadekake dheweke beda saka blok AutoCAD.

1. Kanggo nggunakake sel

Ora kaya GIS, ing ngendi simbologi dinamis saka titik lan atribut, ing CAD kudu obyek sing diselehake ing géomètri kayata:

  • Rencana konstruksi 2D: simbol wakil toilet, sink, lampu, kios listrik, wit-witan, lan liya-liyane.
  • Peta predial: simbol bangunan umum, jembatan, gereja, pusat pendidikan, lan liya-liyane.

Kasus umum liyané biasané pigura ing saubengé peta, sing disetel kanggo ukuran kertas tartamtu lan ing ngendi tanggung jawab wong sing nglakoni proyèk kasebut rinci.

pamblokiran sel kanthi autocad microstation

2. Cara nggawe sel ing Microstation

Ayo ngira yen angka ndhuwur minangka blok sing arep digawe. Iku pigura kanggo peta 1: 1,000 ing 24 "36" sheet.

Garis besar abang setara dengan lembaran ini 1: 1,000 (609.60 meter ku 914.40 meter), banjur aku wis ngilangi jarak menurut pinggiran plotter dan bagian dalam aku ngetok modul karo legenda penting.

Titik abang iku titik pamariksan kapentinganku, amarga karo vektor perpindahan iki 1: retnet 1,000 namung ana ing jero, sing bakal dak jelasake artikel mangsa nalika ngomong babagan nggawe tata letak kanggo dicetak nggunakake Microstation.

  • Objek sing arep dikonversi menyang blok dipilih, tanpa kalebu kothak njaba abang.
  • Panel pangaturan sel diaktifake. Kanggo ngono, ing kasus Microstation 8.8 bakal nyenyet; ing kasus Microstation V8i, klik-tengen ditetepake lan pilihan sing bakal dipasang minangka bar floating dipilih.
  • Tombol dipilih pisanan lan banjur kaca magnifikasi telusuran.

pamblokiran sel kanthi autocad microstation

Iki bakal nyebabake panel perpustakaan blokir bakal diangkat.

  • Sawijining perpustakaan .cel digawe, iki wis rampung File / anyar. Ing kasus kita wis duwe perpustakaan, dimuat karo File / Lampiran.

pamblokiran sel kanthi autocad microstation

pamblokiran sel kanthi autocad microstationSabanjure, kita kudu pitutur marang endi titik asal saka pamblokiran kita, sing bakal dadi titik penyisipan nalika kita sebut.

Iki rampung nggunakake perintah papat bar sel, lan ngeklik ing pojok njero kothak UTM, kaya sing katon ing grafik.

Saka wayahe, tombol "Gawe" diaktifake.

  • Kita jeneng blok, ing kasus iki Marco1000 lan katrangan Marco 1: 1,000. Ndeleng sampeyan wis pratinjau.

pamblokiran sel kanthi autocad microstation

3. Carane ngemot sel sing ana

Kanggo nelpon, klik kaping pindho ing blok sing kepengin kita, lan siap kanggo masang, kanthi pilihan kanggo milih skala, rotasi lan titik lokasi.

Yen sampeyan pengin ngemot blokir sing ana, AutoCAD mung ngidini sampeyan ngemot blok sing ana ing file dxf / dwg lan wis rampung karo perintah Design Center.

Microstation ngidini format liyane:

  • Perpustakaan Microstation (.cel lan .dgnlib)
  • CAD file (.dgn, .dwg, .dxf)
  • GIS file (.shp, .tab, .mif)
  • Format liyane (.3ds, .obj, .3dm, .skp, .impx)

Kanggo ndeleng pamblokiran sing kasedhiya ing file pilih opsi "Nampilake kabeh sel ing path", sampeyan uga bisa ngowahi file minangka blok.

Kanggo ngumpulake file, gunakake perintah Drop, ngaktifake pilihan sel.

Kanggo ngundhuh pustaka .cell sampeyan bisa maca artikel iki lan ngonversi blokir AutoCAD menyang sel saka Microstation iki liyane.

Salah Reply kanggo "Cara nggawe blok ing Microstation (Cell)"

  1. Kepiye cara kanggo ngowahi / ngowahi sel sing digawe sadurunge?

    Greetings, matur nuwun.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.