Nggabungake peta kanthi tabel Excel

Aku pengin nggandhengake tabel Excel, menyang peta ing format shp. Tabel bakal dimodifikasi, mula aku ora pengin ngowahi format kasebut menyang dbf, utawa nglebokake geodatabase kasebut. Latihan apik kanggo mateni liburan iki lan langkah kanggo njaga ArcGIS 9.3 saka Acer Aspire One.

Contone, aku bakal nggunakake data sing diwenehake dening xyzmap, njupuk kauntungan saka iklan gratis amarga duwe alat sing apik kanggo sampeyan bisa nyambungake ArcGIS nganggo Google Maps sing ngemot tampilan minangka lapisan.

Data kasebut

  • 1 xyzmap nyedhiyakake peta donya ing wangun format file, kanthi dbf isi rong kolom: siji karo kode negara lan siji liyane kanthi jeneng.
  • 2 Sampeyan uga nyakup file Excel sing nduwe data statistik negara, lan kolom nganggo kode negara.

akeh tabel

Ngimpi

Tujuane kanggo nggandhengake tabel Excel menyang peta, njaba, supaya bisa terus operasi karo sampeyan nalika sampeyan bisa nindakake operasi penyebaran lan operasi saka peta.

Solusi ing langkah 3

Aku arep nggunakake Manifold GIS, banjur aku bakal nyoba karo ArcGIS 9.3

1 Busak peta

Gambar> impor> gambar

2 Nelpon meja

Gambar> pranala> tabel

3 Tabel Associate

Saiki, aku nampilake meja sing ana ing peta, lan:

Tabel> hubungan

Banjur sesambungan anyar dipilih lan lapangan sing wis dipilih dipilih

We pilih Ok

Tabel périodik nyatakaké arcgis

Sawise sistem iki ngidini milih kolom sing dikarepake katon. Lan saiki, tabel-tabel kasebut digandhengake lan sampeyan bisa ndeleng werna abu-abu sing saka tabel njaba. Nggawe owahan ing Excel lan pengin ndeleng nganyari 3manda kanggo klik tengen ing tabel lan pilih Refresh data.

Tabel périodik nyatakaké arcgis

Kanthi ArcGIS.

Sampeyan kudu ora luwih rumit, nanging saiki nggunakake alat kasebut Tambah Gabung, ora nglakoni langkah kasebut. Pesen sing dikirim dening console iku yen tabel Excel butuh ID Objek.

akeh manawa gabung karo tabel

Kanca saka xyzmap Padha nyaranake ngliwati xls kanggo dbf, nanging ora tujuan olah raga. Yen wong mbantu kita, kita bakal nindakake kabecikan marang masyarakat.

5 Balesan kanggo "Associate a map with table Excel"

  1. hello, Aku kepingin nggawe peta ing peta google sing nduwe tampilan umum lan bakal ngasilake data saka survei sing disedhiyakake ing formulir Google. Aku ngatur kanggo lulus formulir google kanggo nggoleki quest lan saka kono ngimpor minangka tabel kanggo peta google. Jeksa Agung bisa ngetokake yen, minangka survey dijawab, spreadsheet Excel sing gegandhengan wis rampung, nanging Google Maps ora ngerti. Apa ana cara kanggo ngganti peta ing wektu nyata? Mesthi, matur nuwun banget kanggo apa wae sampeyan bisa menehi kita!

  2. Nanging amarga sampeyan nambah file excel minangka lapisan amarga saka arccatalog sampeyan ora bisa ndeleng lan nambah sumber iku tandha kula file ora bener, Aku kudu ngowahi menyang DBF, lan kanggo ngganti anyar 2007 excel kasebut ora bisa direkam langsung ing DBF.

  3. Ing Arcgis sampeyan bisa ngubungake tabel excel, nanging sampeyan kudu mbukak langsung kaya yen salah siji lapisan ... (iki bener sanajan karo file teks delimited).
    Sawise sampeyan duwe ing MXD, sampeyan bakal gabung, nanging tanpa nggunakake kothak piranti, nanging saka tombol tengen lapisan sing arep didugake.
    Sawise sampeyan wis nyekutoni, sampeyan bisa ngganti file XLS saka excel lan owah-owahan bakal dibayangke ing kawicaksanan peta sing ana, pungkasane sampeyan kudu nyuda ...
    Greetings.
    José Paredes.

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.