Course AutoCAD kanggo Microstation Users

Minggu iki wis dina banget puas, Aku wis mulang cara AutoCAD kanggo pangguna Microstation, minangka kontinuitas Topografi Sing kita wis diwenehi sawetara dina kepungkur nggunakake CivilCAD kanggo ngasilake model digital lan garis kontur.

Alesan utama sing wis ditindakake yaiku amarga senadyan kita tansah nggunakake piranti lunak Bentley, kita ora bisa nutup cakrawala amarga ana kesempatan sing bisa ditutup amarga kita ora ngerti carane nggunakake piranti lunak desain paling populer ing lingkungan kita. Paling siswa padha panganggo sing wis mung digunakake Microstation, siji kabeh karo printah apik saka ArcView 3x, liyane karo ekstensif pengalaman ing ArcGIS lan keruangan Planning, siji karo printah apik saka CivilCAD sanadyan ora minangka AutoCAD, sawetara sing wis katon Manifold GIS lan volunteer Peace Corps sing kudu nerjemahake topik kasebut ing basa Inggris. Kabeh saka 18, mung bocah wadon telu lan umur ... saka taun 23 kanggo ngeruk 50.

Fokus kursus wis ana ing kriteria:

Course Autocad"Carane apa karo AutoCAD apa sing kita tindakake karo Microstation".

Kanthi alasan iki, kita wis nyingkiri komplikasi Ribbon lan nggunakake tampilan klasik kanggo fokus marang mung printah 32, Cara sing digunakake sadurunge Senajan luwih jam lan fokus saka pesawat mbesuk sing beda-beda ing sawetara perintah 8:

  • 11 saka garis konstruksi (Gambar): Jalur, garis konstruksi, polyline, bunder, persegi dowo, blokangan, pamblokiran panggilan, titik, ditembak lan pirang-pirang teks
  • 10 saka bar sunting (Modifikasi): Nyalin, paralel, muter, ukuran, potong, ngluwihi, ngeculake siji titik, istirahat ing rong titik, babak karo radius nol lan ungroup
  • 5 sing wis digunakake ing keyboard: Dhaftar, dist, jembar, tlatah, dibagi
  • 7 utamane tambahan: Print, ukuran, referensi telpon DGN, raster referensi panggilan, manajer lapisan, panel properti lan kontrol snaps.

Kajaba iku, kita wis nampilake alat pelengkap liyane kanggo mangerteni AutoCAD sing asale "ala" sing mung papan gambar.

Apa sing ora disenengi babagan AutoCAD

Kang pangguna sing nggunakake Microstation iku ketok sing ing awal padha felt ora nyaman karo logika beda, uga amarga dasar mesthi ora ngidini nggunakake Lisp rutin saka sing lumaku ing Internet. Sanajan yen wis dadi Course of AutoCAD 2012, sawetara ketidakpuasane mesthi ora perlu:

  • Dadi siji tangan antarane keyboard lan tombol Esc
  • Ning ngisor iki sing njaluk perintah kasebut, lan ngapa kudu ngomongke utawa ngetik, ketik, ketik saben perintah, tinimbang duwe jendhela gulung. Input dinamis ora nggawe nanging mbingungake.
  • Sing saka wektu kanggo wektu nyumerepi roda gulung mouse dadi interacting antarane zoom / telusur
  • Sampeyan ora bisa nyeret lapisan kanggo mateni utawa nyopot saka panel sisih, salah siji file sing padha utawa referensi ing wektu sing padha
  • Sampeyan ora bisa ndeleng lapisan sing nduweni informasi ing nada sing beda tinimbang sing kosong
  • Sing ing raster handler ndhukung sawetara format banget lan nglebokake kothak sing kudu ngirim bali supaya padha ora ndhelikake vektor
  • Sing ora ana alat kanggo matesi dalan lan jarak stroke, tanpa kudu nggunakake perintah ukuran dimensi
  • Supaya printah Fence ora ana kanggo sawetara operasi menyang zona tartamtu kayata ekspor utawa potong.
  • Sing printah teks ora ngidini kanggo babagan lan kanggo shorten kanggo rasa
  • Sampeyan ora bisa ngimpor nilai saka dhaptar txt
  • Ora ana teks tambahan kanggo nemtokake parcels
  • Supaya perintah kasebut diselani karo rutin antarmuka dasar (kayata nggedhekake utawa nyilikake), utawa Undo dianggep tumindak kaya zoom
  • Supaya perintah kasebut supaya kasebar ing toolbar utawa pita tabung
  • Carane nulis pituduh ing wangun @dist <N ' "E, senadyan cithakan sing dipigunakaké kanggo concatenate egeomates ora mantun sumelang saka looking for sing simbol ing papan tombol karo basa beda.
  • Sampeyan kudu ngetik printah kanthi manual, kayata daftar, dist, jembar, area, regen. Masalah paling gedhe yaiku yen AutoCAD ana ing basa Inggris, sing ana ing basa Spanyol lan jalaran trabasan ora bakal bisa digunakake, sing luwih dhuwur tinimbang sapisan ora nampa perintah kasebut ing basa Inggris. Uga rada ora adil kudu nelpon printah karo jeneng sing ora biasa (nutupi offset, tata letak presentation ...)
  • Dheweke ora ngetung wilayah saka cairan jero lan kudu ngubengi wates
  • Sing ukuran titik, kekandelan lan jinis garis ora dinamis lan kudu nggunakake printah redraw
  • Slowakan komparatif, sanadyan akeh banget notebook notebook Dell Inspiron Mini, ing memori 1 GB, swap kasebut digantung utawa ing saben wengi dhewek ngangkat panel sing nyatakake yen perlu regenerasi. Iku cetha yen mini iki ora kanggo AutoCAD, nanging iku apa wong lanang wis lan apa padha ora nandhang masalah nggunakake Microstation

Apa maneh sing disenengi babagan AutoCAD?

Course AutocadMinangka mlaku-mlaku, dheweke nemu barang sing apik:

  • Kang bisa nempelake dhaptar koordinat rangkap menyang Excel tanpa kudu nggunakake file txt
  • Panel properti ing ngendi sampeyan bisa nggawe panyaring kanthi fitur-fitur tartamtu lan fungsi luwih akeh tinimbang panel V8i, ing antarane yaiku nggawe gaya ukuran kanggo rasa
  • Atur break ing sawijining titik, sing ora ana ing Microstation lan bakal ngatasi akherat kanggo segmentasi puncak vertikal
  • Garis konstruksi (xline), kang ana ing Microstation lan solves akeh kanggo stroke ing meja karo pensil 4H
  • Tata letak printing, sing katon luwih gampang tinimbang manajemen model ing Microstation.
  • Panuntun kanggo ngowahi tata letak kanggo pencetakan, sing adoh ngluwihi Komposer Sheet saka V8i, senadyan padha nyasar pilihan ukuran ing meter amarga AutoCAD mung ndadekke millimeter lan inci kanthi standar
  • Dheweke nemokake fungsi Fit lan Spline sing menarik saka polyline, kanggo nggambar garis kontur
  • Paket blok sing kasedhiya ing Pusat Desain lan gamblang nyimpen blok ing file lan ora kudu ing perpustakaan .cel shared

Sing ngganti perspektif

Saka dina kapindho, kita kepengin weruh alat CivilCAD, minangka salah sawijining siswa nduweni perintah sing bisa ditampa saka alat kasebut. Ningali iki lan PlexEarth dadi kanggo conto model platform CAD, kang -Pitakonan- Sukses adhedhasar simplification of drawing board kanggo minimal, supaya solusi lan perusahaan liyane duwe kesempatan kanggo nindakake bisnis ing API. Antarane perkara-perkara sing kita weruh babagan CivilCAD, sing mbantu kita mangertos prakara iki:

  • Labeling saka parcels incrementally
  • Labeling saka wates tanah. Kita wis ngentekake meh satunggal jam nggarap konfigurasi gaya wates, lan mirsani cara prasaja karo CivilCAD apik.
  • Pitungan saka area kanthi opsi kanggo nglebokake faktor lan nulis teks nang properti kasebut tanpa dadi polyline
  • Divisi saka plot ing persentase, wilayah tartamtu lan nomer plot
  • Kotak konstruksi otomatis kanthi maneka warna template
  • Generator kisi ing UTM lan koordinat geografis
  • Inversi kursus kasebut ing baris

Iguana

Wis dadi pengalaman sing menarik, ing ngendi sumbangan kolektif luwih migunani tinimbang apa sing bakal ditindakake. Sawetara wong liyane cerdas duwe printah apik saka pemetaan lan uga amarga padha ngerti duwe tanggung jawab kanggo nurun latihan kanggo teknisi liyane ... lan liya-liyane kang weruh kesempatan kanggo bisa ing konteks iki disebut "Iguana".

Sampeyan uga wis wektu sing apik kanggo nggambarake babagan carane migunani kanggo nyakupake piranti lunak ora pirate, minangka aturan kejujuran, kanggo iki kita wis nampilake fungsi saka Lisensi pendidikan Autodesk Minangka alternatif kanggo nggunakake AutoCAD tanpa arep nglawan hukum, uga hubungan keuntungan sing ana ing tuku PlexEarth kanggo rega kurang saka apa biaya telpon rata-rata ing kamar.

Kanggo kula, dheweke ngelingake marang wektu menehi Kursus-kursus AutoCAD, ngenali evolusi lan versatility sing bisa ditemokake ing owah-owahan antarmuka. Aku uga wis sinau kathah luwih saka padha kula ndeleng apa ndadekake CivilCAD nggawe percoyo kula dadi topik Kerep ing sasi teka, utamané amarga kang lunak Mexican cocog akeh rutin ing babak Hispanic mbutuhake. Very padha Softdesk iku ndadekake rutin 3D Civil luwih cepet lan karo kurang kebingungan, nanging mbok menawa mangsa worth cara komparatif antarane Bentley PowerCivil karo Autodesk CivilCAD Civil utawa 3D.

Ana akeh praktek lan ngetutake nasihat sing disaring liwat garis, akeh ing njaba tema CAD.

Download CivilCAD

Unduh PlexEarth

Unduh AutoCAD

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.