Bangunan zona UTM bolong karo Excel lan AutoCAD.

Nyebataken apa, indeks utawa peta quadrants cartographic, kothak geodesik, nalika mbutuhake jeneng paling ora. Kanggo nindakake iki ing program GIS kudu sederhana, nanging angger duwe apa iku AutoCAD.

A sawetara dina kepungkur jlentrehe asal saka cadrícula map, lan tegesipun coordinates UTM; bakal nggunakake area padha 16 minangka conto, nanging ditrapake kanggo liyane, sumbu tengah Strip iku mung baris sing temen vertikal lan sabenere ing koordinasi = 300,000.

coordinates UTM

Strip iki nduweni derajat 6, lan yen kita ndeleng wis ngembang saka kutub utara menyang khatulistiwa, ngendi garis lintang iku nol; banjur menyang kutub kidul dikurangi, lan lintang-lintang sing padha nanging ing hemisfer lawan. Nah, carane mbangun

1 Ayo gabung koordinat karo Excel

Iki, kita nggunakake alat mung kita sadurunge digunakake kanggo ngonversi koordinat geografis menyang UTM, Aku bakal milih spheroid WGS84, banjur aku nyelehake garis lintang lan bujur sing menarik:

lintang: Saka Ecuador lor, saben bagean saka imaten wis 8 derajat kanggo huruf w, mung x wis 12 derajat supaya N kanggo W bakal 9 × 8 = 72, nalika ditambahaké 12 teka kanggo derajat 84, ing hemisfer lor. Kanggo nggawe iku dianggep ing belahan langit sisih kidul bakal persis padha, nanging saka N S. GoogleEarth ora bakal nuduhake liyane supaya masalah sing babagan bakal mbutuhake pitungan tanpa wates. Ing kasus iki, kita bakal mbangun nganti ing babagan W.

Kanggo mbangun ing Excel kita duwe sajati:
geografis menyang UTM

Tebih. Yen kita katon kanggo mbangun garis kiwa mung mbutuhake dawa wates antarane 15 lan 16 (90 derajat) wilayah. Kanggo mbangun wates tengen, meja ngasilake kula masalah amarga marang dawa 84, aku diwilang koordinat padha nanging ing wilayah 17, aku bakal nggunakake 84 derajat, nul menit 0.00000001 detik, supaya nilai tansah irungnya kula ing wilayah 16 lan wiwit koordinat rong dekade ora ana data.

coordinates UTM

bolong utm 2 Gambar poin karo AutoCAD

Kanggo nggambar ing AutoCAD, iku prasaja, kolom R wis concatenation kanggo nindakake copypaste. Supaya kita nduweni isi kolom iki disalin menyang Excel, banjur menyang AutoCAD, kita ngaktifake perintah titik (tarik / titik / kaping titik) lan kita paste ing baris perintah. Sanalika kita duwe titik-titik iki bolong digambar.

Yen sampeyan ora bisa ndeleng, ngowahi format format / gaya titik lan ninggalake 5% ing layar.

Langkah sabanjure bisa kanggo nggambar garis sing nggabungake bolong iki, nanging ayo nyoba nggabungake Excel lan AutoCAD, amarga yen bolong luwih kandhel, kita bakal duwe akeh bagean titik sing kudu dilakoni.

3 Mbangun garis vertikal.

utm Kanggo nindakake iki sampeyan nglakoni bab sing padha kanggo mbangun nilai, mung tinimbang nggunakake baris printah nggunakake titik printah; lan siap, mung mbusak baris isih.

Mesthi sing bisa dilakoni dening drawing, nanging elinga bolong iki mung 8 perangan gelar nalika meshes paling padhet golek sarana.

4. Mbangun garis horisontal.

lintang tebih utmKanggo nggawe garis horisontal mung nyelehake koordinat ing wates kiwa ing kolom lan ing sisih tengen koordinat wates sing tengen. Iki sampeyan luwih apik ing kolom liyane karo salinan khusus lan tempel, tempel nilai, supaya sampeyan ora duwe masalah karo nyalin rumus, sampeyan kudu tetep kaya gambar sing ditampilake.

lat utm dawa Ing bab sabanjure yaiku kanggo milih isi saka kolom loro, banjur ing AutoCAD sampeyan kudu nyalin, ing AutoCAD sampeyan nggawe baris perintah lan tempel.

lan siap, mung mbusak keluwihan.

Maneh, akeh koyone rasah prosedur iki, nanging nalika sampeyan nggawe bolong denser bakal porqeu banget praktis mbusak keluwihan bakal gampang minangka garis dawa sing bisa gampang milih lan dibusak. Mulane aku ninggalake kreatifitas sampeyan carane njupuk kauntungan saka prosedur iki kanggo mbangun bolong lengkap ing timbangan dial beda.

Cetha sing apa aku duwe ora kothak georeferenced, amarga sing ora AutoCAD, aku duwe jaringan bolong karo koordinat UTM sing setara karo garis lintang lan bujur geografis. Kanggo georeference, mesthine kudu rampung ArcGIS, Cadcorp, Map3D, pipa, Microstation Goegraphics utawa aplikasi kartografi sing padha karo iki. Nanging kita bakal weruh ing wusana liyane, amarga kita kudu ngelingake yen Unit ...

14 Balesan kanggo "Nggawe bolong zona UTM kanthi Excel lan AutoCAD."

  1. Apa sampeyan bisa nerangake carane ngundhuh shapefile ing kordinat koordinat UTM? Matur nuwun banget

  2. Apa wae template sing ana, goleki "template kanggo ngowahi koordinat geografis menyang UTM" ing Google.
    Sampeyan kudu ngowahi cara tombol dadi format dwg kanggo ndeleng nganggo AutoCAD. Sampeyan bisa nggunakake Babel kanggo ngowahi. Yen dijupuk nganggo gPS, mula wis diarahake.

  3. Amarga koordinat wétan zona UTM nduweni jarak.
    Ing tengah, Meridian tengah 500,000 lan tau dadi salah siji negatif koordinasi, nanging yen reproyectas kanggo wilayah liyane, iku ketok sing bakal menehi tandha negatif.
    Iku ndadekake ora pangertèn sing area area kudu reproyectarla liyane, amarga sampeyan lagi manggonake ing ngendi iku ora dadi kagungane.
    Yen iku data sing tumiba ing wates zona kudu nganggo koordinat geografis.

  4. Sugeng enjang; Aku duwe pitakonan; amarga ing Arcgis nalika aku nggawe peta georeferensi ing zona 18SUR menyang zona 19SUR koordinat Timur; dheweke katon negatif; Apa masalah, monggo bisa ana sing nulungi aku. layangku yaiku elder27@gmail.com. Matur nuwun.

  5. Good morning Apa sampeyan bisa ngomong apa program sing aku gunakake kanggo ngowahi koordinat geografis kanggo WGS84, lan query liyane kaya ing GPS waitpoint garmin kanggo Autocad, lan carane georeferenced; matur nuwun, mangga tulis kula ing surat elder27@gmail.com; Aku bakal tumurun ngucapke matur nuwun.

  6. Aku duwe sketsa kanthi koordinat sewenang-wenang nyisipke saka autocad menyang google bumi kanggo njaluk koordinat

  7. Aku ora ngerti pitakonan, aku nganggep maksud sampeyan koordinat minangka x, lan ing vertex saka akèh.

    Sampeyan nggawe titik ana lan ndeleng situs

  8. Hola

    Saksampunipun topik koordinat UTM, aku nggambar peta ing Auto Cad sing georeferenced lan aku pengin ngerti apa koordinat UTM saka batch pesawat iki.

    Aku bisa ngerti apa?

    Thanks in advance

  9. Akeh garcias, sampeyan ora ngerti kepiye aku pengin nindakake iki.

    Thanks maneh kanggo nuduhake kawruh

  10. Morning apik, aku bisa nyedhiyani kula informasi babagan carane nindakake koordinasi konversi manual, aku mbutuhake lunak sing éling kegiatan iki thanks in advance. nemen appreciate info sing bisa nggampangake kula kanggo ngirim mail carlos_bmx@hotmail.com
    atte Carlos Azabache

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.