Paling apik kanggo Zonum kanggo CAD / GIS

Solusi Zonaum yaiku situs sing nawakake alat sing dikembangake dening sawijining mahasiswa ing Universitas Arizona, sing nyelehake wektu kanggo nemtokake kodhe topik sing ana gandheng candhake karo piranti CAD, pemetaan lan teknik, utamane karo file kml. Mbok menawa ana sing popularized yen ana sing ditawakake gratis, lan sawetara sing mlaku ing desktop wis kadaluwarsa, liyane mung mbukak karo versi Google Google, sawetara sing isih valid lan mesthi, sing bisa dianggo online secara sakabehe kasedhiya

Ing kene aku nampilake ringkesan aplikasi 50 cedhak sing ana ing Zonums.com, senajan rada rumit kanggo nggolongake sawetara, amarga luwih akeh tinimbang salah siji saka bagean sing wis ditetepake, iku minangka upaya ngumumake kabeh sing ana ing situs kasebut.

kml shp dwg dxfPiranti kanggo Google Earth lan Google Maps

  • Cmambu: Ngidini sampeyan gaweyan tema babagan Google Maps, negara utawa wilayah pilihan. Sampeyan bisa nemtokake werna kanthi divisi administratif, centroid lan kekandelan kontur lan banjur ngisor kml kanggo mbukak ing Google Earth (ing mode OpenGL). Ing paling tes aku nemokake kesalahan sing ora ngganti pilihan negara AS.
  • DigiPoint: Kanthi alat iki, sampeyan bisa ngagambar ing Google Maps, lapisan poin. Jenis tampilan bisa dipilih, uga yen kita pengin nggambarake titik-titik ing lat / lon utawa ing koordinat UTM; uga ngatur jinis lambang, werna, jeneng lapisan lan yen kita pengin ing 2D utawa 3D. Banjur file bisa diekspor menyang kml, csv, kml, gpx, dxf, txt, bln utawa tab.
  • E-Query: Ekstrak koordinat elevasi ing dasar Google Earth. kml shp dwg dxf Kanggo nindakake iki, yen kita duwe daftar koordinat, ing lat / lon utawa ing UTM, kita ketikake kanthi ngimpor file utawa liwat copy / paste. Banjur, kita nemtokake jinis pemisah (koma, tabulation, spasi), lan kanthi mencet tombol elevasi, sistem bakal menyang basis Google Earth lan bakal koordinat z sing cocog. Banjur sampeyan bisa ngundhuh file kasebut ing format gpx, csv, txt utawa tab.
  • Alat sing apik, sing bisa migunani kanggo nggawe model terrain adhedhasar elevasi Google Earth, zonum google earth severalngitung elevasi rute saka ngendi kita mung koordinat xy utawa ngonversi lapisan 2D kanggo 3D.
  • GpxViewer: Iki alat banget praktis, sing nuduhake ing Google Maps file sing dijupuk nganggo GPS ing format GPX.
  • Epoint2GE: Alat iki dianggo ing tingkat desktop, lan ngowahi koordinat saka file Excel menyang kml sing bisa diwaca dening Google Earth. Paling penting saka aplikasi iki, yaiku ngidini milih sawetara jajaran sel, supaya koordinat ditemokake, nampi sing ana ing geografis (decimals) utawa UTM lan simbol. Mesthi, data kudu ing WGS84, iku salah siji sing nggunakake Google Earth. Nalika aplikasi iki ora ana maneh, sampeyan bisa nggunakake iki Templat Geofumed sing ngasilake kml saka koordinat UTM.
  • GE-Sensus Explorer: zonum google earth several Alat iki disisipaké menyang basis data Sènsus AS lan ndadèkaké panyiptan lapisan tematik ing dimensi 2 lan 3. Iku mung bisa dienggo ing basis iki, nanging minangka conto yen wong sing nggunakake kawruh kode bisa nggunakake basa liya liyane.
  • GE-Extent: Iki digandhengake karo rutinitas, kanthi ngubungake alamat PHP menyang kml, narik kawigatone ing Google Earth lan ngasilake minangka detail. Sampeyan bisa uga migunani banget, contone kanggo gabungke karo Stitchmaps utawa nalika kita bakal nangkep layar kanggo banjur georeference mau gegayutan koordinat saka sudhut; cukup padha karo apa sing ditindakake GPS visualiser.
  • GE-UTM: Alat iki meh padha karo sing sakdurunge, ing operasi lan konstruksi. Kanthi bedane apa sing diunggahake iku koordinat UTM saka titik tartamtu.
  • kml shp dwg dxf PetaTool: Iki minangka piranti sing dipusatake ing panampil online sing ngidini siji klik kanggo milih jenis visualisasi kalebu pilihan "fly to" liwat sing sampeyan bisa menyang koordinat UTM tartamtu utawa wilayah geografis.
  • Antarane opsi sing kasedhiya yaiku tampilan data lat / lon ing derajat, menit lan detik uga decimals lan UTM.
  • Sampeyan uga bisa nggawe kalkulus karo unit-unit jarak sing beda ing garis lurus, ing polyline lan area poligon. Iku uga ngétung rute antarane rong arah lan nuduhaké elevasi titik tartamtu ing meter lan sikil.

Konversi file kml menyang format liya.

  • Iki minangka papat piranti sing ngeculake sing ngidini ngowahi file saka kml menyang dxf, shp, txt, csv, tab lan gpx. Sing terakhir iki dianggo online.zonum google earth several
  • Kml2CAD (kml kanggo dxf)
  • Kml2Shp
  • Kml2Text
  • Kml2x

Alat liya utawa langka digunakake karo versi Google Earth sadurungé

Ing ngisor iki, ora nganggo versi Google Earth sing paling anyar, nanging kita sebutake dening kreativitas sing duwe, yen wong pengin nggunakake aplikasi kasebut ing versi sing kompatibel utawa mung kanggo nggawe gagasan kanggo wong sing nggarap alat sing padha.

    • GES: Iki ora minangka alat, nanging sawijining grafis sing nuduhake kabeh simbol sing digunakake Google Earth, kanthi panomeran. Becik kanggo ngowahi file kml tanpa melu apa pengenal lan gambar sing diduweni.
    • zonum google earth severalGE-Symbols: Iki katon kaya sadurunge, kanthi prabédan sing kerjane online, lan nalika sampeyan menet tombol, sampeyan nglakokne script sing nuduhake kodhe. Akhir-akhir iki aku wis weruh rutinitas iki mudhun.
    • Peta: Iki minangka deskripsi ing xml saka kode sing bisa diterapake ing aspek kayata penyebaran koordinat spesifik utawa entri peer menyang Google Maps. Ing laku aku ora bisa ngatur peta sing dikepalanake kaya ngetik url ing Google Maps.
    • ZMaps: Iki kumpulan pranala menyang alat Zonum sing beda. Meh padha diringkes ing bagean iki.
    • zGE-Toolbox: Iki minangka piranti lengkap sing dikembangaké ing Google Earth API, sayangé iku ora dianyari kanggo DirectX versi saiki. Nanging sampeyan kudu ngerti yen aku nindakake samubarang: drawing circle, cutting section, copy / paste, ekspor lan cara liya kanggo ndigitalake langsung ing Google Earth.

    Alat kanggo kartografi lan file CAD

    Iki ngatasi sawetara rutinitas normal transformasi data lan interaksi antarane file dxf lan koordinat.

    • Cotrans: Konversi koordinat ing baris.
    • Ectrans: Konversi koordinat saka tabel.
    • GVetz: Iki ora tau dibangun.
    • Cad2xy: Ekstrak properti saka file dxf.
    • EPoint2Cad: Ekspor Excel nuduhake AutoCAD.
    • xy2CAD: Nggawe dxf saka koordinat xy, online.

    Piranti kanggo Berkas Wangun

    Ing ngisor iki minangka alat sing ngowahi file shp menyang format sing beda-beda, ing antarane: txt, dxf, gpx, lan km. Paling ngidini sampeyan ngatur jinis unit lan karakteristik file tujuan, dibutuhake paling sethithik berkas .shp .shx lan .dbf ana.zonum google earth several

  • Shape2Text, Shp2Cad, Shp2GPX, Shp2kml.

Piranti kanggo Epanet

Saka iki wis kasebut sapisan, paling ora ana sing gegayutan karo Google Earth, nanging ana sing luwih akeh miturut dhaptar iki.

  • Epa2GIS: Ekspor saka Epanet nganti Shapefile.
  • EpaElevations: Nemtokake elevasi node ing jaringan.
  • EpaMove: Kanthi opsi iki, sing kerjane online, jaringan lengkap bisa dipindhah saka titik asal lan DeltaX / DeltaY. Sisane diitung kanthi otomatis.
  • EpaRotate: Sing padha karo sing sakdurunge, nanging apa sing diputer yaiku jaringan. Ideal kanggo sistem sing ora ditindakake.
  • EpaSens: Iki kanggo kalkulasi jaringan, bisa muter karo diameter pipa lan dikarepake kanggo ndeleng dampak marang node beda.
  • EpaTables: Iki nggawe file laporan csv babagan file Epanet. Rincian jumlah klep, tangki, pipa, dsb.
  • Excel2Epa: Iki minangka makro babagan Excel VBA, kang ngekspor poin kanthi koordinat karo file .epa
  • Gpx2epa: Kanthi rutinitas iki, file sing dijupuk nganggo GPS ing format gpx bisa diowahi menyang Epanet.
  • MSX-GUI: Liyane garang
  • Net2Epa: Iki minangka bagiyan saka alat sing dijelasake ing ndhuwur, ing ngendi sampeyan bisa menehi tandha titik ing Google Maps lan ngundhuh menyang format Epanet.
  • Zepanet: Alat iki ora dikembangake.
  • Epa2kmz: Ngonversi file Epanet menyang Google Earth.
  • Epanet Z: Iki sing paling apik, ngidini kanggo mbukak Google Maps, Yahoo utawa Bing lapisan peta ing Epanet.
  • EpaGeo: Iki ngidini transformasi kanggo file Epanet ing aspek kayata unit lan sistem koordinat.
  • Shp2epa: Ngonversi file shp menyang Epanet.

Various Tools

Iki migunani kanggo desain hidrologi ing sawetara standar Amerika Serikat lan konversi unit.

  • Curve Number: Iki bakal ngrampungake samubarang variabel ing persamaan sing digunakake kanggo ngetung SCS.
  • LNP3: Ngatasi kemungkinan titik x ing regresi Logaritma alam.
  • PChartz: Graf psikrometrik kanggo ngétung variasi suhu, kelembapan relatif lan tanduran liya uga asap.
  • Ucons: Iki minangka alat kanggo mahasiswa Teknik. Ngonversi macem-macem unit kalebu massa, tekanan, wektu, suhu, daya, lan liya-liyane.
  • Zucons: Iki alat sing padha ing ndhuwur, nanging ngoperasikake online.

___________________________________

Temtunipun proyek ingkang sae, dados gratis. Nalika sawetara ora saiki, iku worth bali saperangan sen ing rasa syukur.

2 Balesan kanggo "Zona paling apik kanggo CAD / GIS"

  1. Aku pengin ngerti yen ana scrit kanggo nggawe meridians lan paralel kanthi otomatis ing Autocad

  2. Salam, sampeyan bisa ngomong apa koordinat apa sing digunakake EPANET? padha X, Y, nanging kang: UTM, geografis-desimal, Cartesian, kang. THANK YOU ...

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.