Paling apik kanggo Zonum kanggo CAD / GIS

Solusi Zonaum minangka situs sing nawakake alat sing dikembangake dening siswa saka Universitas Arizona, sing ing wektu luang dheweke khusus kanggo topik kode sing ana gandhengane karo alat CAD, pemetaan lan teknik, utamane karo file kml. Mungkin sing nggawe populer yaiku ditawakake kanthi gratis, lan sanajan sawetara sing mlaku ing desktop duwe tanggal kadaluwarsa, sing liya mung mbukak nganggo Google Earth versi sadurunge, sawetara isih valid lan mesthine, sing bisa digunakake kanthi online kabeh kasedhiya

Ing kene aku nampilake ringkesan aplikasi 50 cedhak sing ana ing Zonums.com, senajan rada rumit kanggo nggolongake sawetara, amarga luwih akeh tinimbang salah siji saka bagean sing wis ditetepake, iku minangka upaya ngumumake kabeh sing ana ing situs kasebut.

kml shp dwg dxfPiranti kanggo Google Earth lan Google Maps

  • Cmambu: Ngidini sampeyan tema ing Google Maps, negara utawa area pilihan. Sampeyan bisa netepake warna miturut divisi administratif, sentroid lan kekandelan kontur banjur murah kml kanggo dibukak ing Google Earth (ing mode OpenGL). Ing sebagian besar tesku, aku nemokake bug sing ora ngganti pilihan negara AS.
  • DigiPoint: Kanthi alat iki, sampeyan bisa nggambar ing Google Maps, sawetara poin. Jinis tampilan bisa dipilih, uga yen pengin nggambarake poin ing lat / lon utawa ing koordinat UTM; uga atur jinis lambang, warna, jeneng lapisan lan yen pengin ing 2D utawa 3D. Banjur file kasebut bisa diekspor menyang kml, csv, kml, gpx, dxf, txt, bln utawa tab.
  • E-Query: Ekstrak koordinat elevasi ing dasar Google Earth.  kml shp dwg dxf Kanggo nindakake iki, yen duwe dhaptar koordinat, ing lat / lon utawa ing UTM, kita ketik kanthi ngimpor file utawa liwat salinan / tempel. Banjur, kita nemtokake jinis pamisah (koma, tab, spasi), lan nalika mencet tombol telusuran kanggo munggah pangkat, sistem kasebut pindhah menyang basis Google Earth lan entuk koordinat z masing-masing. Banjur sampeyan bisa ndownload file kasebut ing format gpx, csv, txt utawa tab.
  • Alat sing apik, sing bisa migunani kanggo nggawe model terrain adhedhasar elevasi Google Earth, zonum google earth severalngitung elevasi rute saka ngendi kita mung koordinat xy utawa ngonversi lapisan 2D kanggo 3D.
  • GpxViewer: Iki alat praktis banget sing nampilake file sing dijupuk nganggo GPS ing format GPX ing Google Maps.
  • Epoint2GE: Alat iki bisa digunakake ing level desktop, lan ngowahi koordinat saka file Excel dadi kml sing bisa diwaca dening Google Earth. Salah sawijining aplikasi sing paling penting yaiku ngidini sampeyan milih macem-macem sel, supaya koordinat ditemokake, bisa ditampa kanthi geografis (desimal) utawa UTM lan simbol. Mesthine, data kasebut kudu ana ing WGS84, amarga data kasebut digunakake dening Google Earth. Nalika app iki ora kasedhiya maneh, sampeyan bisa nggunakake iki Templat Geofumed sing ngasilake kml saka koordinat UTM.
  • GE-Sensus Explorer: zonum google earth several Alat iki tetep ing database Sensus Amerika Serikat lan nggawe gampang nggawe lapisan tematik 2 lan 3 dimensi. Mung bisa digunakake karo basis data iki, nanging minangka conto sing bisa digunakake dening wong sing duwe pengetahuan kode kanggo tetep ing basis data liyane kanthi online.
  • GE-Extent: Iki digandhengake karo rutinitas sing, kanthi nggandhengake alamat PHP menyang kml, njupuk ombone sing ditampilake ing Google Earth lan ngasilake minangka rincian. Bisa migunani banget, kayata kanggo nggabungake Stitchmaps utawa nalika kita bakal nangkep layar kanggo banjur georeference mau gegayutan koordinat saka sudhut; cukup padha karo apa sing ditindakake GPS visualiser.
  • GE-UTM: Alat iki padha karo sing sadurunge, digunakake uga digunakake ing konstruksi. Kanthi bedane apa sing diunggahake yaiku koordinasi UTM kanggo titik tartamtu.
  • kml shp dwg dxf PetaTool: Iki minangka piranti sing dipusatake ing panampil online sing ngidini siji klik kanggo milih jenis visualisasi kalebu pilihan "fly to" liwat sing sampeyan bisa menyang koordinat UTM tartamtu utawa wilayah geografis.
  • Antarane opsi sing kasedhiya yaiku tampilan data lat / lon ing derajat, menit lan detik uga decimals lan UTM.
  • Sampeyan uga bisa ngetung kanthi macem-macem unit jarak kanthi garis lurus, ing polyline lan area polygon. Uga ngitung rute ing antarane rong arah lan nampilake ketinggian titik tartamtu ing meter lan kaki.

Konversi file kml menyang format liya.

  • Iki minangka papat alat lepas sing ngidini sampeyan ngowahi file kml dadi dxf, shp, txt, csv, tab lan gpx. Sing terakhir bisa digunakake kanthi online.zonum google earth several
  • Kml2CAD (kml kanggo dxf)
  • Kml2Shp
  • Kml2Text
  • Kml2x

Alat liya utawa langka digunakake karo versi Google Earth sadurungé

Ing ngisor iki, ora nganggo versi Google Earth sing paling anyar, nanging kita sebutake dening kreativitas sing duwe, yen wong pengin nggunakake aplikasi kasebut ing versi sing kompatibel utawa mung kanggo nggawe gagasan kanggo wong sing nggarap alat sing padha.

    • GES: Iki dudu alat, nanging grafis sing nuduhake kabeh simbol sing digunakake Google Earth, kanthi cacahe. Cocog kanggo ngatur file kml tanpa perjuangan karo identifikasi lan gambar sing ana.
    • zonum google earth severalGE-Symbols: Iki katon kaya sing sadurunge, kanthi bedane bisa digunakake kanthi online, lan nalika mencet tombol, skrip sing nuduhake kode kasebut ditampilake. Akhir-akhir iki aku ndeleng rutinitas iki mudhun.
    • Peta: Iki minangka deskripsi ing xml kode sing bisa ditrapake kanggo aspek kayata tampilan koordinat tartamtu utawa entri pasangan menyang Google Maps. Ing prakteke aku durung bisa nampilake mapplet kaya kanthi ngetik url ing Google Maps.
    • ZMaps: Iki kumpulan link menyang macem-macem alat Zonum. Meh padha sing dirangkum ing bagean iki.
    • zGE-Toolbox: Iki minangka alat lengkap sing dikembangake ing ndhuwur API Google Earth, sayangé ora dianyari kanggo DirectX versi saiki. Nanging sampeyan kudu ngerti yen nindakake perkara kaya: nggambar lingkaran, nglereni bagean, nyalin / nempel, ekspor lan cara digitalisasi liyane langsung menyang Google Earth.

    Alat kanggo kartografi lan file CAD

    Iki ngatasi sawetara rutinitas normal transformasi data lan interaksi antarane file dxf lan koordinat.

    • Cotrans: Konversi koordinat ing baris.
    • Ectrans: Konversi koordinat saka tabel.
    • GVetz: Iki ora tau dibangun.
    • Cad2xy: Ekstrak properti saka file dxf.
    • EPoint2Cad: Ekspor Excel nuduhake AutoCAD.
    • xy2CAD: Nggawe dxf saka koordinat xy, online.

    Piranti kanggo Berkas Wangun

    Ing ngisor iki minangka alat sing ngowahi file shp menyang macem-macem format, kalebu txt, dxf, gpx, lan km. Umume ngidini sampeyan ngatur jinis unit lan karakteristik file tujuan, kudu paling ora ana file .shp, .shx lan .dbf.zonum google earth several

  • Shape2Text, Shp2CadShp2GPX, Shp2kml.

Piranti kanggo Epanet

Saka iki wis kasebut sapisan, paling ora ana sing gegayutan karo Google Earth, nanging ana sing luwih akeh miturut dhaptar iki.

  • Epa2GIS: Ekspor saka Epanet nganti Shapefile.
  • EpaElevations: Nemtokake elevasi node ing jaringan.
  • EpaMove: Kanthi pilihan iki, sing bisa digunakake kanthi online, kabeh jaringan bisa dipindhah saka titik asal lan DeltaX / DeltaY. Sisane dietung kanthi otomatis.
  • EpaRotate: Mirip karo sing sadurunge, nanging sing muter yaiku muter jaringan. Cocog kanggo sistem sing ora ana georeferensi.
  • EpaSens: Iki kanggo kalkulasi jaringan, bisa muter karo diameter pipa lan dikarepake kanggo ndeleng dampak marang node beda.
  • EpaTables: Iki nggawe file csv laporan babagan file Epanet. Nomer katup, tank, pipa, lsp.
  • Excel2Epa: Iki minangka makro babagan Excel VBA, kang ngekspor poin kanthi koordinat karo file .epa
  • Gpx2epa: Kanthi rutinitas iki, file sing dijupuk nganggo GPS ing format gpx bisa diowahi menyang Epanet.
  • MSX-GUI: Liyane garang
  • Net2Epa: Iki minangka bagiyan saka alat sing dijelasake ing ndhuwur, ing ngendi sampeyan bisa menehi tandha titik ing Google Maps lan ngundhuh menyang format Epanet.
  • Zepanet: Alat iki ora dikembangake.
  • Epa2kmz: Ngonversi file Epanet menyang Google Earth.
  • Epanet Z: Iki sing paling apik, ngidini kanggo mbukak Google Maps, Yahoo utawa Bing lapisan peta ing Epanet.
  • EpaGeo: Iki ngidini transformasi kanggo file Epanet ing aspek kayata unit lan sistem koordinat.
  • Shp2epa: Ngonversi file shp menyang Epanet.

Various Tools

Iki migunani kanggo desain hidrologi ing sawetara standar Amerika Serikat lan konversi unit.

  • Curve Number: Iki bisa ngrampungake salah sawijining variabel ing persamaan sing digunakake kanggo ngetung SCS.
  • LNP3: Ngatasi kemungkinan titik x ing regresi Logaritma alam.
  • PChartz: Graf psikrometrik kanggo ngétung variasi suhu, kelembapan relatif lan tanduran liya uga asap.
  • Ucons: Iki alat sing apik kanggo siswa Teknik. Ngonversi macem-macem unit kalebu massa, tekanan, wektu, suhu, tenaga, lsp.
  • Zucons: Iki alat sing padha ing ndhuwur, nanging ngoperasikake online.

___________________________________

Mesthi proyek sing apik, bisa bebas. Sanajan sawetara ora saiki, nanging pancen migunani bali saperangan sen ing rasa syukur.

2 Mbales "Best of Zonum for CAD / GIS"

  1. Aku pengin ngerti yen ana scrit kanggo nggawe meridians lan paralel kanthi otomatis ing Autocad

  2. Salam, apa sampeyan bisa ngomong apa koordinat sing digunakake EPANET? iku X, Y, nanging saka endi: UTM, geografis-desimal, Cartesian, sing. Matur Nuwun…

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.