Sampeyan bisa ngesanake karo peta tunggal?

Hello kanca-kanca, sadurunge arep mlaku, wektu nalika aku ora ngarep-arep nulis akeh Aku pitutur marang kowe crita rada dawa nanging perlu kanggo geofanáticos ing wayah Natal.

Minggu iki, ana pira-pira kerjasama sing wis teka takon kanggo peta babagan wilayah sing saiki lagi ditindakake survey cadastral. Ngerti manawa teknisi GIS tindak liburan aku takon dheweke sawetara jam nggoleki kanggo ngematake dheweke, bakal dadi jerami pungkasan supaya ora menehi asil sing apik lan kanthi ora sengaja nulis pengalaman ing postingan pungkasan saka omah.

Dadi ing kene, perbandingan antarane papat alat kasebut sing dipigunakaké kanggo muter karo slack sing diidini ing peta nalika ninggalake plotter: AutoCAD, Microstation, ArcView, Manifold lan Google Earth. Aku ngerti yen ngrasakake warna, kabeh wong yakin karo bocah wadon sing dheweke seneng nari ing wengi sing enak:

Senajan kabeh Kita pengin aplikasi sing warni banget kanggo peta sing dicet, saengga bisa beda-beda sesambungan karo sistem liyane lan supaya akurat kanggo nyunting vektor.

Aku ora pengin nggoleki barang-barang astral, mung cetak 1: Peta cadastral 1,000 saka kuadran E0312Y, ing zona 16 Lor, kanthi ramalan UTM Cylindrical lan latar mburi orthophoto Google Earth. Kanthi plot kanthi tema, transparan menyang 50% lan Grid WGS84

Sanajan aku durung rampung karo AutoCAD utawa Microstation, aku njupuk rong menit kanggo nganalisa apa sing bakal kelakon; Peta awal ana ing dxf supaya ora ana sing duwe kauntungan:

Yen sampeyan nindakake karo AutoCAD

Image7.jpg

🙂

  • Gampang nelpon gambar, Gampang pindhah saka panggonane lan menehi giliran senajan ora bisa diekspor menyang format liya lan saka wektu kanggo wektu pan alon.
  • Edisi vektor sing gampang, ikon banget sing misuwur
  • Ingerphase lincah, sawisé nonton

🙁

  • Komplek nyetel pena pencetak ing wektu sing cendhak, sampeyan kudu ngowahi properti saka panel sisih tinimbang nggunakake lapisan
  • Nggawe bentuke ora cepet, senadyan sampeyan bisa nambah fillings lan transparansi ... lan perang karo gaya garis (lts)
  • Apa ngomong babagan tata letak ... isih kakehan, aku kudu ngonfigurasi gaya line amarga ora dinamis lan ngilangi sandhangan kanggo nggoleki ukuran grafik dinamis ... kothak UTM mung karo Map3D
  • Sampeyan ora bisa sesambungan karo Google Earth tanpa printsreen lan ora ana cara sing gampang kanggo nemtokake ramalan geodetik tanpa Map3D.

Ing kesimpulan, migunani kanggo CAD digunakake, loropaken nanging bisa nggawe versi AutoBentley

Yen aku iya karo Microstation:

Image8.jpg

🙂

  • Gampang nelpon gambar, Gampang pindhah saka panggonan lan menehi giliran (kanggo imprecision saka Google Earth) lan ngekspor menyang format liya.
  • Edisi vektor gampang, gaya garis dinamis
  • Kurang konsumsi memori

🙁

  • Antarmuka sing aneh, sanajan sawise pirang-pirang taun, swara kasebut dikenal.
  • Sangat angel kanggo menehi kualitas print sing apik ing wektu sing cendhak, sanajan gampang digunakake tingkat (lapisan),
  • Gampang nggawe wangun, sanajan nggawe transparensi iku ora mungkin tanpa nggunakake bahan menyang nakal.
  • Pangaturan tata letak sing ngipi elek sing akeh kita bisa digunakake, bakal kudu nggoleki nangis karo sel-sel Lor lan kothak UTM mung bisa dimungkinake karo Geographics.
  • Kanthi plugin Google Earth sampeyan bisa mbukak tampilan Google Earth sing padha nanging sampeyan ora bisa nggawa menyang peta tanpa nggunakake layar cetak... paling ora ndhukung proyeksi tanpa kudu nggunakake geografi.

Ing kesimpulan, migunani kanggo nyunting CAD sanajan aku seneng edisi XM sing ngonsumsi sumber V8.

Mengkono karo Manifold ... meh padha karo ArcView

Image9.jpg

🙂

  • Ing sawijining menit aku nggawa gambar langsung saka Google Earth, gampang diekspor menyang format liyane, gampang mbenerake babagan peta
  • Gampang nyiapake gaya warni kanggo dicithak, nggawe wujud dadi prasaja minangka ArcView, sanajan sing luwih gampang.
  • Nggawe tata letak gampang
  • Kurang konsumsi memori ... karo peta iki
  • Singkat, meh kaya mengkono karo ArcView, sing kurang biaya lan kanthi bangga ora nduweni ESRI
  • Penanganan proyeksi sederhana lan fungsi, ing fly

🙁

  • Antarmuka sing aneh banget mbutuhake wektu kanggo eksorasi.
  • Editing vektor kualitas ora apik, senadyan luwih becik tinimbang ArcView tanpa tambahan ekstra
  • Manajemen Bizarro 3D, senadyan wis luwih disenengi ArcView lan sawetara ekstensi

Kesimpulan, praktis kanggo panggunaan GIS lan supaya ora hack ArcGIS, ArcIMS, ArcSDE, ArcServer, Arc2Eart... sanajan kanca-kanca wis njupuk kula dening gentile.

Kanthi Google Earth

Image10.jpg

🙂

  • Penanganan gambar apik banget, views 3D lan ditambah basis web geografis ... fly, jelajah, ngesanake.
  • Visualisasi apik saka gambar lan data sing dimasak nganggo Manifold sanadyan iku bakal dadi edan karo wangun utawa wangun komplèks.

🙁

  • Cukup kanggo ndeleng, mokal ora bisa ngowahi vektor ing massa
  • Aneh cara kanggo ngganti gaya line, ora duwe manajemen tingkat, mung cuffs garis
  • Mokal kanggo nangani bentuk konsisten
  • Aku ora langsung ngimpor dxf

Ing kesimpulan, aku sumurup yen ora kanggo GIS / CAD nggunakake nanging praktis kanggo bragging,

Image11.jpg

Banjur ing patemon para pamane padha seneng banget dicithak peta lan padha drooled nalika padha weruh ing Google Earth ... sing meh nol technical kawruh wis nyimpulake yen kita nindakake proyek apik.

Tanpa kudu nerangake sinau babagan nilai-nilai lemah, konser saka nilai bangunan... kurang luwih akurasi submetrik ngrambah karo Magellan Mobile Mapper saka $ 1,500 lan biaya ends mung $ 6.72 saben properti ... kalebu kabeh !!!

Donya ora adil amarga kita lair, nalika kita ndeleng kapasitas sumber daya sing dikonsumsi dening mesin kasebut (Ram 512), kita sumurup yen iki yaiku:

  • Firefox (78MB), cukup amarga aku duwe beta 3.2 lan kesalahan ngonsumsi memori nganti ambruk durung ngowahi Google.
  • AutoCAd 2006, (44 MB), sadurunge otomatis disimpen
  • Live Writter (32 MB), aplikasi sing aku tulis ing post, kaya soko sumber optimasi Microsoft
  • MSPaint (26MB) ... tanpa tembung, aplikasi sing paling ketinggaln jaman saka Windows 3.1 nganggo sing, Aku digunakake kanggo nyalin layar
  • Microstation V8 (22 MB), versi XM paling apik aku ora nyoba, amarga wedi ambruk
  • pipa 7 (17 MB)
  • Google Earth (12 MB)

Image12.jpg

  • ArcView? ... Aku ambruk kaping pindho, mesthine bakal ngluwihi sumber lan saran sing ala saka andr: p

Moral:
Aja takon pears ing elm yen wong sing mangan padha confuses karo apples ...

Salam, matur nuwun sanget kaliyan sabar lan kita badhe ningali panjenengan tahun depan, yen ing tanah air saya mboten saged nyambung.

3 Balesan kanggo "Sampeyan bisa ngesanake karo peta tunggal?"

  1. Posisi banget Tèks-tèlènèlènènènènèlènènènènènènènènènènènènènènènènènènènènènènènènènènènè

    Bom fim minggu.

    Luiz Amadeu Coutinho
    Geographer
    Geoinformação Online

  2. Thanks kanggo klarifikasi, senajan aku ngerti yen mung nyimpen Firefox, sing siji ing latar ngarep, nanging kanthi cara relatif kabeh liyane ana ing latar mburi supaya luwih utawa kurang saingan ing kahanan sing padha ... mestine

  3. Perbandingan ing konsumsi memori ora nyata, amarga aplikasi ing latar mburi ngundhuh memori sing digunakake kanggo nggambarake grafik, lan nalika sampeyan mbukak manajer tugas sampeyan mung bisa duwe siji aplikasi ing foreground, amarga sampeyan bisa ndeleng Ing konsumsi persentase prosesor, ora ana sing nglakoni proses liyane.

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.