Apa sing bisa njalari mundur saka Paus Benediktus

Dina iki, jagad sing wis sedhih wis ngetung warta sing mung nuduhake kita partisipasi Gréja Katulik ing konteks global.

Dina iki mesthi wis umum ana 11 Februari karo ephemeris sing wis ora ical ngluwihi kutha kang santo pangreksa iku Virgin Lourdes, ing panas saka gambar sing wiwit dina iki, karo masakan lokal ing champas watara alun, Rodeo ana , kejuaraan sepak bola ing wayah sore lan pengunjung sing teka saka kutha-kutha liyané kanggo ninggalake sawetara mata uang asing lan nggoleki bocah-bocah wadon kanthi senyum ing taman.

Nanging kanggo menehi conto, ing konteks Venezuelan Twitter, 6 saka 10 hashtags revolve watara acara iki:

Dadi, warta iki njupuk media kanthi kejutan nalika subuh ing bawana Amerika; saka pangecualian sing paling konservatif menyang konspirasi ekstrim, bakal diduga wiwit akhir-akhir iki karo Internet sing dadi populer. Film kaya Malaikat lan Iblis ngusulake perasaan sing ora ana apa-apa ing urip iki tanpa ana sing didhelikake.

Paus Benediktus mundur

Iki, lan hiburan sing mrodhuksi opening grand acara kelas anakku wis dipeksa kula kanggo nandur modal tembung 755 ing topic sing bakal tetep kita sibuk ing 45.7 dina sabanjuré, nanging saiki pitakonan mung siji lan mung judhul artikel, sing dadi masalah teknologi kita, nanging ora konteks budaya kita.

Iki wis samesthine, amarga umure

Iki minangka respon paling konservatif. A wong 85 taun wis akeh watesan fisik kanggo agenda sing lelungan adoh, rapat-rapat dawa, lan kang konco itinerary tinimbang mecahaken masalah melu mesthi kawicaksanan watara iman sing pungkasan taun wis 1,196 yuta mbaptisi, ora kurang saka 17% pedunung donya.

Apa sing njupuk saka respon pisanan iki minangka surprise saka kabar; tanpa preamble, tanpa kabar sadurunge, lan mung karo dina 18 sadurunge; Ninggalake posisi ing wektu paling gedhe ing taun iki. Sanajan wis ana pengunduran 3 sadurunge, sing pungkasan kedadeyan meh 600 taun kepungkur lan ana ing tengah konflik pengakuan utawa ora konflik, antipope lan kesulitan liyane sing sawise taun 40 meh rampung karo mundur.

Tekanan jaman saiki.

We manggon ing wektu nalika tekanan sosial, moral lan etika arang banget ngrembug posisi Benediktus sing banget radikal; Senadyan tesis sepisanan sing ditulis ing San Buenaventura dikalahake ing 1954 kanthi kritik keras saka Profesor Michael Schmaus; karo postur sing wiwit ngilangi pola tradisional wektu.

Aborsi, perkawinan homoseksual, kontrol lair, euthanasia, manipulasi genetik, sumbangan organ, kanggo nyebut sawetara masalah sing nduweni kelompok sing kuat ing donya. Lan iki minangka aspek sing bakal angel disepakati. Ndhuwur kabeh, yen kita nganggep posisi apa wae marang posisi kolektif bisa saka pendekatan dogmatis.

Sampeyan bisa uga sing individu sing pracaya abstinence cara paling apik kanggo nyegah meteng ... nanging pracaya kula sing paling apik kanggo anak loro, lan nimbang sing solves masalah ngandut cilek lan ibu siji ing negara ... ana jarak gedhe.

Posisi kasebut dibuktikeun ing Surat sing dikirimake marang Kardinal Theodore McCarrick, Uskup Washington DC

Ana macem-macem pendapat sing sah ing kalangan umat Katolik babagan perang lan nglamar hukuman pati, nanging ora babagan aborsi lan euthanasia.

Dadi, sanajan tekanan wektu iki ora bisa dadi alasan kanggo mundur; Ing kabeh safety, tekanan bakal ing sapa wae sing nggayuh.

Pitakonan sabanjure luwih rumit

Nalika minggu iki media bakal nguripake pitakonan iki pisanan, siji bakal sawise liyane

Sapa sing bakal dadi Paus anyar?

Ora bakal aneh yen skenario Amerika Latin dadi menarik ing babagan iki. Ana prabédan gedhe ing antarané semangat sing nuduhake iman iki ing Amerika lan tingkat tradisionalis sing ditindakake dening Eropa sawise implikasi sejarah kasebut lan nyandhang lan nyuwek sing ana generasi ngasilake ngendi intelektualitas lan pangembangan ninggalake aspek spiritual ing perspektif "tartamtu". Saliyane dadi gerakan sing mulya kanggo konteks sing berkembang ing aspek religius, uga bakal narik kawigaten babagan tantangan kabijakan sing nggayuh upaya menyang pembangunan sosial, yaiku unggul angka ing Argentina, Brasil, Honduras, lan Meksiko.

Dadi ora bakal aneh sing calon bawana iki padha kasebut ... kang satleraman mengkono wektu transisi kanthi nganggo cara akeh, kalebu sosialisme sing kepengin kanggo ninggalake guwa nganakake maring wang lan rencana atraktif kanggo tantangan saka tengen worn.

Salah siji cara, kita ngarep-arep sing sapa marani, nimbang tantangan saka denomination agama sing wis dhuwur persentasi saka pedunung donya ... transformasi duwe pengarep-arep karo kahanan urip luwih apik ing kene lan saiki ... nalika nyiapake kanggo ngluwihi.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.