Nggarap file wangun AutoCAD

File wujud, sing dikenal minangka file .shp bakal format kuater ing babagan teknologi nanging kita ora bisa ngindhari manawa dheweke wis dipopulerake kaya ArcView 3x. Iki minangka sebab kenapa dheweke isih akeh digunakake, nganti platform paling geospasial wis ngembangake rutinitas supaya bisa digunakake. Klebu gvSIG bisa maca lan ngowahi.

Alternatif sing digunakake sadurunge yaiku ngekspor saka ESRI menyang dxf, kanthi kerugian yen ilang data tabular. Ing kasus iki, kita bakal bisa ndeleng cara sesambungan karo iki velociraptors nggunakake AutoCAD Peta AutoCAD, aku sinau babagan proses iki liwat respon lembut saka Txus ing forum Cartesia.

1. Ora mung AutoCAD wae

File wujud dumadi saka géomètri, sing ana ing file extension .shp, banjur data tabular sing ana ing file .dbf lan indeks sing nyambung menyang .shx.

Kanggo maca file kasebut mbutuhake Peta AutoCAD, utawa 3D XNUMXD; Sampeyan uga kudu njlentrehake yen ora kaya ngono Bentley Map gvSIG ora bisa maca file kasebut sacara native nanging bisa liwat sambungan FDO.

Contone aku nggawe AutoCAD Civil 3D 2008.

2. Ngimpor file .shp

Ngimpor shp kanthi autocadKanggo nindakake iki, sampeyan kudu nindakake ing menu:

"map / alat / impor", ing kono sampeyan bisa milih file .shp lan E00 lan uga tutup saka workstation ArcInfo awal.

Iki uga ngidini ngimpor saka program kayata Mapinfo (.mif .tab) lan Microstation Geographics (.dgn). Kayane bukaan AutoCAD sing apik kanggo format manca, amarga nalika ngimpor saka dgn nganggo cara iki, bisa dijupuk mslink lan kustomisasi liyane kayata ngeksploitasi obyek kompleks lan ngonversi sel menyang blok sekaligus.

Banjur panel njaluk ditunjuk unjuran lan kemungkinan ngimpor mung siji zona.

Ngimpor shp kanthi autocad

Sampeyan uga bisa nemtokake manawa poligon kudu diowahi dadi poliline sing ditutup.

3. Ngekspor .shp 

Kanggo ngekspor proses padha, "peta / alat / ekspor", mula ekspor kudu digawe kanthi kapisah, garis, titik, poligon lan teks. Pilihan kasebut bisa ditindakake kanthi manual, kanthi lapisan utawa kelas fitur lan yen sampeyan wis nemtokake topologi, luwih becik.ekspor shp autocad peta sipil 3d

Sampeyan uga kudu nemtokake sifat-sifat obyek sing bakal ngalahake kolom dbf, ramalan file output lan konversi polimine tertutup menyang poligon.

Ing babagan ngimpor lan ngekspor, ana alternatif kanggo nggawe profil supaya ora nemtokake kahanan saben wektu, iki bakal disimpen minangka file .ipf sing bisa dimuat saben proses bakal rampung.

14 Mbales "File bentuk sing digunakake karo AutoCAD"

  1. Good afternoon, aku duwe pitakonan.

    Aku wis mbukak file .shp ing AutoCad Civil 2008, sing saka area gedhe karo akeh parcel.

    1.- Yen aku pengin ngerti lumahing plot, Sipil mbalang kanggo kula tanpa masalah, nanging yen aku milih loro utawa luwih, permukaan katon kanggo kula minangka * VARIOUS *. Apa ana cara kanggo Cad kanggo nglakoni?

    2.- Ing plot iki, ing kasus paling akeh luwih saka siji potong ing jero (wit lan wit almond kayata). Apa ana cara kanggo bisa mbagahi plot kasebut menyang kudhung lan menehi kula bali permukaan sing enclosures?

  2. Negatif Sampeyan ora bisa ngowahi bentuk kanthi peta AutoCAD, mung sambungake. Sampeyan bisa nyunting nganggo qgis utawa arcgis, lan bisa digunakake kanthi gampang.

  3. Hello ai
    Aku pengin ngerti manawa Peta Autocad ngidini nggabungake rong wujud (sing duwe lapangan tabel sing padha) dadi siji. Printah gabung nambahake sel tabel, nanging diduplikasi sanajan diarani padha ...
    Salam lan matur nuwun

  4. GORON PANGINOH !! Aku kepengin ngerti carane akeh sing bisa dakwenehi kanggo masrahake DWG ing SHAPEFILE MUNICIPALITY PLAN? Wektu pisanan. ANGGOTA KANGGO DOLLAR ATAU BOLIVAR. URGE ME?

  5. Ora ana sing ngerti yen ana prentah yen file dwg ana ing 3d, bisa diekspor menyang bentuk 3d lan uga ing 0d ?? Yen operasi iki rampung karo perintah normal kanggo ngekspor menyang sig, proyeke kabeh garis nganti ukuran XNUMX.

    Salam lan matur nuwun

  6. hello,
    Aku looking for cara kanggo ngekspor saka Autocad Map, Kosmo utawa GvSig sawetara tags supaya padha bisa katon ing Autocad normal.
    Gracias
    regards

  7. Aku tugas njelasake sawetara topik sing menarik banget sing ora ngerti sing gedhe, matur nuwun kanggo wektu lan kawicaksananmu.

  8. Hola
    Sanajan aku terus-terusan ngunjungi situs web iki, aku ora weruh postingan iki ... mula setaun 3 wulan mengko aku menehi komentar, sanajan aku mikir sampeyan kudu ngerti babagan iki 😀
    Apik karo impor / ekspor ing Peta AutoCAD .. ndeleng "sing bener" yaiku nggarap shp ing FORMAT NATIF. Maksudku ... TANPA PENTING! ...
    Saka AutoCAD Map Task Pane (wiwit versi 2007 munggah) sampeyan bisa nyambung langsung menyang macem-macem repositori data (wms, oracle, wfs, raster lan [oh!] Shp) ...
    Cukup pindhah menyang Data / Nyambung menyang data lan iku! Nguripake minangka file shp asli, bisa disikapi, nganalisa, diowahi lan kabeh isih ana ing format shp..
    Kene gambar perintah kasebut
    http://img402.imageshack.us/img402/4387/ejemplomap.jpg
    Saludos !!
    OWL
    Lima Peru

  9. Sampeyan kudu ngliwati Autocad, lan nggunakake peta Autocad (3D sipil dibangun ing dhuwur)

    Lan sampeyan uga bisa ngrujuk marang sambungan FDO, sing senadyan aku ora biasa nganggo, aku ngerti manawa kerjane file shp asli, lan ora perlu kanggo ngimpor

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.