Nggarap file wangun AutoCAD

File-file wangun, sing dikenal minangka file .shp, bakal dadi format kuater ing istilah teknologi nanging kita ora bisa supaya ora dipopulerake kaya ArcView 3x. Iki minangka sababe, sabab isih akeh digunakake, saomah sing paling platform platform geospasial wis ngembangake rutin kanggo ngoperasikake. Klebu gvSIG bisa maca lan ngowahi.

Alternatif sing digunakake akeh yaiku kanggo ngekspor saka ESRI menyang dxf, kanthi kerugian asil data tabular. Ing kasus iki, kita bakal weruh carane sesambungan karo iki velociraptors nggunakake AutoCAD Peta AutoCAD, aku sinau babagan proses iki liwat respon lembut saka Txus ing forum Cartesia.

1 Iku ora sembarang AutoCAD

Berkas wangun kasusun saka geometri, sing ana ing file extension .shp, banjur data tabular ana ing file .dbf lan indeks sing nyambung menyang .shx.

Kanggo maca file kasebut dibutuhake Peta AutoCAD, utawa 3D Sipil; Sampeyan uga worth clarifying sing ora kaya Bentley Map gvSIG ora bisa maca file kasebut sacara native nanging bisa digunakake liwat sambungan FDO.

Contone aku nggawe AutoCAD Civil 3D 2008.

2. Ngimpor file .shp

Ngimpor shp kanthi autocadKanggo nindakake iki sampeyan kudu nindakake ing menu:

"peta / tools / import", ngidini sampeyan milih loro .shp lan file E00 lan uga coverages saka workstation ArcInfo awal.

Iku uga ngidini ngimpor program kayata Mapinfo (.mif .tab) lan Microstation Geographics (.dgn). Aku iku bukaan apik saka AutoCAD kanggo format liya, amarga nalika ngimpor kanthi cara kasebut, bisa kanggo nggoleki mslink lan kustomisasi liyane kayadene eksploitasi obyek sing kompleks lan ngonversi sel menyang blok sekaligus.

Panel banjur diwenehi proyeksi lan kamungkinan mung ngimpor zona siji.

Ngimpor shp kanthi autocad

Sampeyan uga bisa nemtokake manawa poligon bakal diowahi dadi polylines ditutup.

3. Ngekspor .shp

Kanggo ngekspor proses padha, "peta / alat / ekspor", banjur ekspor kudu rampung kanthi kapisah, garis, poin, poligon lan teks. Pemilihan bisa digawe kanthi manual, dening lapisan utawa kelas fitur lan yen sampeyan wis netepake topologi, luwih apik.ekspor shp autocad peta sipil 3d

Sampeyan uga perlu kanggo nemtokake atribut obyek sing bakal mbangun kolom dbf, proyeksi file output lan konversi polyline ditutup menyang poligon.

Ing babagan iki kanggo ngimpor lan ngekspor ana alternatif kanggo nggawe profil kanggo ora mesthine syarat saben wektu, iki bakal disimpen minangka file .ipf sing bisa dimuat saben wektu proses kasebut bakal rampung.

14 Balesan kanggo "Makarya file wangun kanthi AutoCAD"

  1. Good afternoon, aku duwe pitakonan.

    Aku wis mbukak file .shp ing AutoCad Civil 2008, sing saka area gedhe karo akeh parcel.

    1.- Yen aku pengin ngerti lumahing plot, Sipil mbalang kanggo kula tanpa masalah, nanging yen aku milih loro utawa luwih, permukaan katon kanggo kula minangka * VARIOUS *. Apa ana cara kanggo Cad kanggo nglakoni?

    2.- Ing plot iki, ing kasus paling akeh luwih saka siji potong ing jero (wit lan wit almond kayata). Apa ana cara kanggo bisa mbagahi plot kasebut menyang kudhung lan menehi kula bali permukaan sing enclosures?

  2. Negatif Sampeyan ora bisa ngowahi bentuk kanthi peta AutoCAD, mung sambungake. Sampeyan bisa nyunting nganggo qgis utawa arcgis, lan bisa digunakake kanthi gampang.

  3. Hello ai
    Aku pengin ngerti yen Autocad Map ngijini sampeyan gabung karo rong wangun (sing duwe kolom tabel sing padha) dadi siji. Printah sing digabung, nambah sel-sel tabel, nanging duplikat kasebut sanajan diarani padha ...
    Salam lan matur nuwun

  4. GORON PANGINOH !! Aku kepengin ngerti carane akeh sing bisa dakwenehi kanggo masrahake DWG ing SHAPEFILE MUNICIPALITY PLAN? Wektu pisanan. ANGGOTA KANGGO DOLLAR ATAU BOLIVAR. URGE ME?

  5. Ora ana sing ngerti yen ana prentah yen file dwg ana ing 3d, bisa diekspor menyang bentuk 3d lan uga ing 0d ?? Yen operasi iki rampung karo perintah normal kanggo ngekspor menyang sig, proyeke kabeh garis nganti ukuran XNUMX.

    Salam lan matur nuwun

  6. hello,
    Aku looking for cara kanggo ngekspor saka Autocad Map, Kosmo utawa GvSig sawetara tags supaya padha bisa katon ing Autocad normal.
    Gracias
    regards

  7. Aku tugas njelasake sawetara topik sing menarik banget sing ora ngerti sing gedhe, matur nuwun kanggo wektu lan kawicaksananmu.

  8. Hola
    Sanajan aku kerep ngunjungi situs iki, aku ora nyadari postingan iki ... dadi taun 3 wulan mengko, senajan aku yo kudu ngerti titik iki
    Apik karo ngimpor / ekspor ing Peta AutoCAD .. peeeeeeeeero bab "sing bener" yaiku nggarap shp ing balung NATAL FORMAT .. TANPA MATI! ...
    Saka Task Pane AutoCAD Map (versi 2007 munggah) nduweni kemampuan kanggo nyambung langsung menyang macem-macem panyimpenan data (WMS, Oracle, WFS, raster lan [oh!] SHP) ...
    Cukup pindhah menyang Data / Nyambung menyang data lan iku! Nguripake minangka file shp asli, bisa disikapi, nganalisa, diowahi lan kabeh isih ana ing format shp..
    Kene gambar perintah kasebut
    http://img402.imageshack.us/img402/4387/ejemplomap.jpg
    Saludos !!
    OWL
    Lima Peru

  9. Sampeyan kudu ngliwati Autocad, lan nggunakake peta Autocad (3D sipil dibangun ing dhuwur)

    Lan sampeyan uga bisa ngrujuk marang sambungan FDO, sing senadyan aku ora biasa nganggo, aku ngerti manawa kerjane file shp asli, lan ora perlu kanggo ngimpor

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.