Business Intelligence, GIS for Business

business Intelligence

Kasus

Aku weruh taun kepungkur, karo kanca-kanca geofumed nalika nggawe sistem kanggo grup perbankan internasional. Khususipun, babagan georeferencing para pemegang akun kartu kredit, sing dadi pilihan kanggo ngerteni manawa alamat kasebut ditulis meh ing seni rock.

Nanging asil pungkasan iku minangka rutinitas prasaja sing digawe kanggo perwira bank, ing ngendi dheweke bisa njaluk pitakonan kayata:

  • Peta lingkungan amarga tinggalan keno
  • Wilayah cocok kanggo instalasi agensi layanan
  • Rute distribusi saka akun rekening
  • Wilayah menarik kanggo promosi produk anyar

Iki sing disebut "Business Intelligence", sing ora luwih saka prosedur sing nganalisis variabel tartamtu ing fly lan dituduhake ing peta dicet. Sains ora ana ing GIS nanging ing analisis sing ndadékaké kanggo nggawe kritéria rutin, saéngga cocog kanggo ngerti bisnis, kali, produk sing ana, pelanggan lan kondisi lokal.

Aku ngelingi yen struktur multilayer digawe dening kanca-kanca asapku, ana layar kanggo macem-macem tingkat:

Kanggo manajer marketing: Panel kanggo ngatur kritéria pangukur, kayata kriteria standar sing bisa ditampa, kriteria seleksi pelanggan, target sales, segmentasi lan paramèter pangaturan ...

Kanggo teknisi GIS, antarmuka sing nganggo GUI of pipa Iku banget ekonomi, yen teknisi mung geolocated saben klien anyar, digawe zona anyar, etc.

Kanggo manajer, antarmuka sing padha bisa ndeleng tren, mbandhingake penjualan marang gol, nggawe rencana kerja lan nampa tandha prestasi utawa panundha.

Hasilipun

Biasane kasebut dikenal minangka Business Intelligence kanggo aplikasi informasi kanggo nggawe keputusan keputusane. Minangka bakal:

  • Apa akeh kejahatan sing teka saka wilayah iki?
  • Ngendi panggonan sing duwur kanggo pusat perbelanjaan sabanjure?
  • Apa poin sing cocok kanggo antena seluler?
  • Pinten punapa ingkang badhe kangge bayar saben dinten kangge ningkataken dhiri?
  • Ngendi dodolan kita?
  • Yagene ing jajahan iki, kita duwe akeh klien sing ora kudung?

Kerumitan kasebut kudu diprogram, lan sing larang. Ora samesthine kanggo saben analisis teknisi GIS bakal nggarap peta dicithak lan manajer marketing bakal mriksa kriteria sing diterapake. Kanggo iki, rutinitas sing ngasilake asil diterapake, lan ing ngendi paramèter bisa disesuaikan.

bab kanggo teknologi quijotes iki, ngatur kanggo elinga bab IMS nggawe TCTerms anyar saka aplikasi web, nggawe sisipan in Oracle Manifold database ngapusi ing freshened fly ing.

Solusi

Kita ngerti ESRI duwe aplikasi kanggo tujuan kasebut Analisis Bisnis, nanging ing kasus iki aku pengin ngobrol babagan aplikasi sing wis ngeyelake aku karo aplikasi sing arep tak simpen; diarani Peta Intelligence, diprodhuksi dening Integeo, perusahaan sing asalé ing Australia nanging kanthi layanan ing maneka negara, kalebu Amerika Serikat lan Spanyol.

Apa ora Integeo apa kejutan:

Plugin kanggo nggabungake MI ing Excell !!!

Kang nggunakake aplikasi Excel populer, iki wis nggawe plugin sing bisa nyambung menyang data disimpen ing salah siji Excel utawa basa njaba, lan muter karo antarmuka grafis nuduhake asil miturut informasi sing ana.

Sampeyan bisa muter karo tematisasi lapisan, nyedhak, mindhah, mateni utawa ngowahi lapisan. Data bisa ditampilake saka publikasi ArcIMS utawa ditrapake saka aplikasi liyane karo standar OGC kayata Manifold, ArcGIS Server, Geoserver ...

Nggabungake aplikasi Geospatial lan Reporting.

Map Intelligence wis panyambungan karo aplikasi geospatial kayata ESRI, MapInfo, Geoserver lan nyambung karo lapuran MicroStrategy lan aplikasi, Oracle / Hyperion, IBM / Cognos, SAS, SAP, obyek Bisnis, actuate utawa kui saka grahana.

Miturut kabar paling anyar, Sun wis entuk produk iki kanggo nggabungake Hyperion dadi ESRI, sing bakal duwe aplikasi sing mlaku ing Jawa, saéngga ing Mac lan Linux.

Kesimpulan

Ing pungkasan Aku iki aplikasi cantik nyengsemaken, utamané amarga sanajan tujuan produk pungkasan GIS, adapts data pesawat khusus lan ngasilake asil tanpa perlu kanggo biaya ing pembangunan.

Yen sampeyan pengin ngerti liyane, menyang Integeo oke Integeo Iberia.

2 Balesan kanggo "Business Intelligence, GIS kanggo bisnis"

  1. Aku tansah pengin nyambungake karo geofumadas

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.