Carane aku njaluk anakku metu saka Venezuela

Sawise nyakseni konser kanggo bantuan kamanungsan menyang Venezuela, aku mutusake kanggo nulis karo tulisan sing aku durung bisa ngrampungake. Yen sampeyan maca publikasi, babagan sandi ngobrol ninggalake Venezuela, manawa dheweke kepengin weruh kanthi kepengin ngerti kepiye mburi perjalanan. Cobaan saka perjalanan terus, aku wis nyritakake yen aku bisa tuku tiket bus ing Cúcuta lan akhire ngetokake paspor. Ing dina sabanjuré, kita numpak bus menyang Rumichaca - tapel wates karo Ecuador - perjalanan watara jam 12, kita teka ing 2 ing wayah esuk. Wis ing terminal Ecuador, aku kudu ngenteni rong dinten dina antrian; Nalika aku luwe, aku mbayar 2 $ kanggo nedha awan aku: pitik brosur karo beras, salad, chorizo, kacang abang, kentang goreng, Coca-Cola lan kue panganan dessert

-sing pangan, kanggo kula iki saestu paling apik ing trip-.

Sawise gadhah nedha awan, kita mbayar mendhoan Rumichaca Tulcan, saka ing kono kita kedah pindhah kanggo Guayaquil lan Quito, kanggo surprise kita ana bus eksekutif kanggo salah siji tujuan, supaya ora tetep nunggu njupuk bis sing ora duwe saka comfort. Ing akèh panguwasa personel, polisi lan pengawal mlumpat takon yen ana Colombians ing bis -Aku ora ngerti apa - Terus lelampahan, kita ngrambah ing terminal Quitumbe lan njupuk bis liyane kanggo Tumbes, sampun nglampahi dina liyane nunggu bis kanggo Lima, nanging ora aguatábamos liyane nunggu, kita mutusaké kanggo mbayar taxi liyane. Padha ngginakaken jam 24, nganti pungkasan, aku njupuk bus menyang bagean kidul kutha Lima, ngendi aku saiki manggon.

Padha wis sithik kerja susah, karya sing nyenengake aku arep ngomong, nanging mung nyatane duwe daya beli, kanggo mbayar layanan, penginapan, panganan lan kadang-kadang gangguan, nggawe aku rumangsa yen kabeh gaweyan apik. Ing wektu iki, ana akeh proyek, kaya sing dakkandhakake ing negarane nyababake macan; saka ngedol gulali ing pompa bensin, asisten masak ing restoran, tindak keamanan ing acara, ngikuti asisten Santa ing pusat perbelanjaan, akeh prakara kanggo nyimpen anak lan biaya anakku.

Aku ngomong marang ibune yen, kanggo alasan sing jelas krisis ekonomi lan sosial, kita ora bisa terus ngidini anak kita tuwuh lan berkembang ing lingkungan kasebut. Sanajan ibuné lan aku rada adoh, dheweke sarujuk karo kula yèn iki minangka perkara sing bener kanggo panjenengané lan masa depané.

Saben dina luwih anak-anak katon, ngumbara ing lurung-lurung Venezuela, sawetara ninggalake omah kanggo mbantu, wong liya ninggalake kanggo menehi bagean panganan menyang adhine, sing liyane amarga kahanan wis nyebabake depresi lan masalah kesehatan mental ing ngarep - Wong luwih seneng ninggalke omah- lan wong-wong sing lagi nandhang tindak pidana. Akeh wong sing ora duwé prilaku ngupayakake bocah kanggo nggunakake perampokan, minangka ganti kanggo piring pangan lan ing ngendi turu.

Minangka sing paling sampeyan ngerti, krisis ing Venezuela ora mung ekonomi, nanging politik, wis tekan wektu sing paling luar biasa, umpamane, carane anakku durung duwe paspor dianyari; dianggep liwat saluran biasa njaluk sing anyar, yen ora bisa, pilihan mung ana extension telpon, sing ngijini kanggo ngluwihi validitas passport kanggo rong taun. Inggih, kita gagal kanggo nggawe proses prasaja, aku wis mbayar ing wektu sing total U $ D 600 manager a, njamin kula sing Jeksa Agung bisa ngetokake saka extension.

Anak-anak lan remaja padha sing paling nandhang saka kahanan iki, sing paling dikenal ing urip cendhak, keluwen amarga kekurangan sumber daya lan inefficiency layanan dhasar. Akeh uga kudu kerja, ninggalake tingkat dropout sekolah sing dhuwur banget saben taun, mung amarga kudu golek cara kanggo mbiyantu.

Wis duwe paling penting - paspor - kita miwiti dokumen, sing, ijin lelungan, wiwit kaya ing negara liya; Minor ora bisa ninggalake negara tanpa ijin sing bener sing ditandhani dening wong tuwa lan disahake dening awak sing kompeten. Kita kudu mbayar layang émail, supaya aku bisa mlebu dhaptar kertas lan bisa nggawa.

Ibune mutus arep teka bareng karo dheweke, aku nerangake yen aku mung bakal ndhukung dheweke nalika aku teka, amarga aku diwatesi kanggo nutupi biaya anakku. Nampi kahanan, lan bisa nyimpen nganti bisa, -Aku malah mandheg mangan sawetara dina- Aku takon dheweke kanggo tuku tiket, dheweke njupuk care saka kang.

Nalika nututi Venezuela, aku bobot kanthi total 95 kg, dina iki bobot saya 75 kg, situasi stres lan keterbatasan, dipengaruhi bobotku.

Matur nuwun Gusti, tiket mboten tuku ing terminal ingkang sami kaliyan kula, lajeng mlayu kanthi nasib ingkang saged kula bayar bus eksekutif kangge lelungan ing San Cristobal, lan saking punika, piyambakipun tindak dhateng San Antonio del Táchira; Ana wong nginep ing wayah wengi ing asrama, sampeyan kudu ngerti carane angel bisa kanggo wong -taruna- lunga liwat kabeh proses lelungan. Banget beda saka apa diwasa bisa keno, dina lan bengi ing mbukak, nanging aku ora bisa supaya anakku menyang liwat kahanan sing padha, utamané nalika kita ora ngerti wong bakal ngadhepi ing wektu arep Cucuta.

Dina sabanjure, dheweke njupuk taksi sing sadurunge nyewa menyang tapel wates, ngendi, kaya aku kudu ngenteni rong dina, wektu iki dudu dening wong-wong sing pengin ninggalake Venezuela, iki wektu iku salah listrik sing diijini nyedhiyakake informasi saka panguwasa SAIME, kanggo nindakake prosedur panyegelan.

Nalika nutup wacana, padha hubungi wong sing mbantu kula, marang wong-wong mau pangan lan turu nganti dina sabanjure. Padha tuku tiket nganti Rumichaca, ana wiwit geger otak a, wis akeh Venezuelans sing paling sithik 4 dina kanggo pindhah kanggo Ecuador, masalah ana sing pamaréntah Ecuadorian ditanggepi iki dina statement khusus sing mung ngatur tapel wates sing Venezuelans sing wis paspor

Kanggo marga saka Gusti Allah, lan kanthi cara akeh, aku mbayar nganyari paspor. Aku ora bisa mbayangake apa sing bakal kedade yen mung kertu ID minangka sarana income. Ing Rumichaca padha tuku karcis kanggo Guayaquil, nalika teka, dheweke nginep ing wayah wengi ing asrama asline, kanthi spasi kanggo turu. Ing wayah wengi iku, dheweke mung takon marang ibune supaya bisa mangan lan entuk dhuwit sing didol marang empanadas de verde, yaiku sajian tepung pisang ijo kanthi daging lan keju.

Dina sabanjure aku nelpon wong, dheweke kesel banget, aku mung eling apa aku ngomong - Ayu biyung, bakal teka, kurang dibutuhake -, nyoba kanggo ngredhakaké lemes kanthi nyemangati panjenengané. Missing mung liwat jam 4 adoh, nunggang bis kanggo Tumbes, iku kulo sepi sawise kabeh, ing bis turu sethitik-ing cara sing sethitik liyane saka 20 hours- inadvertently lan Padha ing panggonan sing tuku tiket menyang Lima.

Anakku durung tau dadi anak sing nganggep, dheweke ora nolak apa-apa, utawa marang ibune utawa marang aku, dheweke banget obyektif lan ngormati, ing kahanan iki dheweke bakal ngomong yen dheweke dadi wong sing wani. Kanthi mung taun 14, dheweke ndhelikake kahanan yen mbah kakungku, sawijining wong Italia sing lunga menyang Venezuela mlayu perang, lan ora tau ninggalake -ana sing mati- kahanan sing uga akeh wong Latin lan Eropa.

Saiki ibune dianggo minangka wanita layanan -cleaning-, sawisé rampung dina ngedol manisan ing stasiun bensin, -Dheweke uga nindakake bagean kanggo kesejahteraan bocah kasebut- lan banjur ... aku wong-wong mau kurang sethithik saka 6 sasi ing sekolah marang wong sawetara dina kepungkur pangenalan kanggo kang "bocah dikirim studi, kanca apik lan wong gedhe." Dheweke rampung tahun ajarane minangka kelas pertama ing kelas, lan aku, kanthi bangga bisa nyumbangake pangembangan sing luwih apik, ora bisa urip saben dina kanthi kegirangan, rasa suda utawa rasa wedi. Aku isih nggarap, ngono, kanggo ibu, kanggo ibu, kanggo masa depan kita.

Pungkasan, thanks kanggo editor Geofumadas, sing aku maca ing wektu nalika aku nyambut gawe kanggo Pemerintah ngleksanani profesi aku lan sing maringi pasrah marang aku kanggo nerbitake teks iki sing metu saka topik geomatika; nanging ora ninggalake tulisan nalika dheweke ngandhani krisis ing Honduras.

One Reply to "Aku njaluk anakku saka Venezuela"

  1. Pindhah menyang Kolombia, ana kasangsaran sing padha! Apa kurang kritéria!

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.