Cadastre kutha, sing cara cocok

Sawetara taun cadastre, lan pitakonan iki tansah umum. Cara sing paling apik kanggo nindakake kadaster?

Kita ngakeni manawa iki ora resep, amarga ana kahanan sing beda-beda sing kudu ditrapake lan saben metode bisa duwe variabel sing beda-beda ing wilayah sing beda-beda. Dadi kanggo nyorot pasinaon, ayo ngunyuk sawetara aspèk sing bisa migunani kanggo pancasan, supaya bisa ngluwari produktif forum diskusi sing dikirim sawetara dina kepungkur.

cara survey kadastral

Apa kutha cadastre. Aku njlentrehake iki, amarga pos ditrapake kanggo lingkungan, ing ngendi kotamadya kepengin nindakake kadastranya, kanthi cara dhewe utawa kanthi dhukungan saka proyek kerjasama. Ora bisa digunakake kanggo proyek modernisasi gedhé ing tingkat regional utawa nasional, sing dipimpin déning entitas terpusat, sing bakal nduwèni kahanan sing luwih apik kanggo nglakokaké proyèk kasebut lan dhuwit luwih akèh ditindakake ... nanging uga indhuk-pratikel sing luwih apik sing bisa dileksanakaké.

skenario, Mulane, kuthamadya, ukuran biasa, kang bakal ing paling bab 5,000 bangunan kutha ing kutha-kutha utama, bab 4 komunitas gedhe, nanging karo kurang saka situs 1,000 lan deso liyane utawa apa wae sing nelpon sisih liyane, pedesaan.

Kadaster kanggo apa. Iki penting kanggo nemtokake, amarga kriteria presisi kanggo kadastrana kanthi pendekatan legal ora bakal padha yen fokus mung fiskal utawa kontrol ing nggunakake tanah. Uga amarga yen ana siji metodologi penilaian, pangukuran bangunan utawa pangaji potong permanen mbutuhake kritéria liyane kanggo nggawe proses luwih efisien.

Prioritas kanggo kotamadya sing ora duwe cadastre ora kanthi presisi, iku minangka minangka panggonan kanggo nggunakake. Supaya kita kudu nganggep cara sing tetep, sing mbantu ngakhiri pambrontakan lengkap kotamadya, kanggo nyawisake, nganyari, lan nambah akurasi.

Sawetara cara aku wis nyoba. Papat taun kepungkur kita wis nyoba alternatif liya, gumantung marang kahanan kotamadya, kene aku ngringkes sawetara:

  • Photogrammetry Sethithik, ing wilayah kutha, cara iki ora bisa disuse, utamane amarga ora ono hubungane karo akurasi. Ora ana perusahaan sing bakal minggat menyang 10,000 meter kanggo wilayah kutha cilik, nglakoni supaya kotamadya ora bisa diduweni karo dana dhewe. Banjur yen fotointerpretasi digunakake ing kutha-kutha iku tansah perlu kanggo ngukur ngarep lan pungkasanipun presisi ora bakal apik banget ing wilayah ngendi wong njupuk piso kanggo 10 centimeters. Nanging, ing dhaerah pedesaan, praktis banget amarga jangkoan sing luwih gedhe wis entuk tanpa perlu nglintasi saben batesan lan presisi ora cukup amarga plot duwe wilayah gedhe.
  • Photointerpretation + GPS. Yen sampeyan duwe ortophoto, sampeyan bisa nggunakake sampurna menyang wilayah pedesaan kanthi asil sing apik banget. Kajaba iku, kita ngomong babagan ortophoto sing teka saka foto aerial, amarga gambar satelit orthorectified sing saiki duweni piksel kurang saka siji meter akeh banget distorsi ing wilayah topografi sing ora teratur, kanggo sing luwih apik nggunakake ortho Google. Ing laku aku ngerteni manawa nggabungake panggunaan printah (orthophoto) pembesaran lan GPS presisi kurang (Garmin 3 kanggo 5 meter) ndadekake asil luwih praktis tinimbang ngeklik foto lan stereoscope lan banjur pindhah menyang nggedhekake.
    Aku ora nyatakake yen dheweke ora bisa dibuwang nanging bisa ditindakake kanggo proyek-proyek cilik kotamadya, ing validitas sadurunge liyane fasilitas sing saiki ngidini GPS kanthi penyebaran raster utawa amarga ora tansah bisa duwe pasangan utawa sumber daya manungsa saged nguwasani technique. Pricking foto ora nggawa kaluwihan ing prakara sing prasaja, amarga mung jembar topografi ing 1 dicithak: 10,000 orthophoto bakal 10 meter plus kesalahan sing piranti lunak orthorectification wis entuk. Uga pitakonan yen pinggir bukit stereoskop sing diperlokake kanthi apik nanging ora katon ing kesan, dibuang amarga laku nuduhake yen iki bisa kanggo teknisi sing asal saka cara konvensional, wong anyar ora bakal bisa ndeleng manawa ana loro cara lan bakal luwih apik kanggo njupuk sawetara poin karo GPS kanggo njaluk bantalan. Banjur kanthi interpretasi rincian liyane kayadene nggunakake tanah, teknik reming remote saiki nggawe karya luwih apik lan luwih ekonomis karo klasifikasi sing diawasi.
  • cara survey kadastral GPS + kompas. Cara iki praktis banget yen sampeyan duwe sethithik salaka. Aku wis digunakake ing wilayah kutha, njupuk kauntungan saka sepasang presisi submétrika GPS kanggo proses kisi werna, lan nggunakake kompas kanggo dasi ends. Minangka tape digunakake kanggo ngukur ngarep, kesalahan ditransfer menyang dalan, ninggalake wates presisi relatif ing kurang saka 10 centimeters lan ngormati mutlak kanggo moorings karo GPS cedhak subway. Sampeyan kudu ngukur dana lan njupuk kursus kanthi triangulasi. Ora trep yen survey nduweni implikasi hukum, yen sertifikat properti utawa sertifikat kadastral kanthi nilai legal bakal diwenehake; kanggo sing, bakal ngisi inspeksi lapangan ing wayahe request.
  • cara survey kadastral GPS + total stasiun. Cara iki fungsional, amarga ngidini presisi apik lan informasi ing Dimensi 3 sing cepet utawa mengko bakal migunani. Iki mbutuhake sepasang GPS kanggo georeference ing loro titik wiwitan sing kapisan, lan njupuk titik kontrol sawetara sing cetha sing nyegah kesalahan ing layar sing ora bener. Ora perlu nduwe stasiun total, amarga bisa disewa, uga poin GPS sing bisa disewa. Sampeyan bakal tansah kudu ngukur dana, sing bisa didhukung ing ortophoto, kompas utawa triangulasi dening moorings sing paling cocok.

Kang nyaranake.

Yen aku tutul kaputusan, aku bakal pindhah menyang kutha kanthi total station. Sawetara wong lanang teka metu saka komputer SMA, Sepur lan gulung kanggo mbukak karya. Uga kanggo kuthamadya utawa asosiasi utawa konsorsium saka munisipalitas, kanggo ndarbeni stasiun total sing mlaku $ 7,000 iku ora investasi ala, awit nggunakake ngluwihi survey cadastre, stakeout utawa pelaksanaan proyek engineering investasi apik. Sampeyan mung kudu golek latihan sumber daya manusia.

Lan ing iki aku ngomongake stasiun total konvensional, robot ora ditrapake kanggo lingkungan sing kerjane relatif murah lan ing ngendi sampeyan nutup setengah mata ing stasiun, telpon sampeyan bakal dicolong ... lan yen sampeyan isih duwe pakurmatan.

Ing kesimpulan, sapa wae sing nemtokake cara kasebut kudu ngerti yen peta kadastral bakal tansah dadi refleksi saka realita. Nanging, akurat pengukuran saiki, ing sawetara taun bakal ditakokake amarga ora akurat babagan gunung Mars.

Cara sing paling apik yaiku kuwadalan karo dana dhewe, kang investasi ditampa kanthi cepet lan kanthi apa sing bakal kita pilih kabeh kotamadya sing diwedharake mung rong periode pemerintahan.

3 Balesan kanggo "Cadastre Municipal, kang cara cocok"

  1. Pakku seda lan aku pengin ngganti jeneng lan terus mbayar.

  2. skenario, Mulane, kuthamadya, ukuran biasa, kang bakal ing paling bab 5,000 bangunan kutha ing kutha-kutha utama, bab 4 komunitas gedhe, nanging karo kurang saka situs 1,000 lan deso liyane utawa apa wae sing nelpon sisih liyane, pedesaan

    4,787 real estate kutha, 2,138 kutha real estate ing kutha-kutha cilik, 18,000 deso hektar.

    Ya, iki lan sisih liya kolam.

    Ya, ing taun 8, karo homologation / persetujuan / presentation nilai ing wektu 5 taun lan reinvestment saka bagean dana sing dijupuk, yen ana tax property.

    A kotamadya gedhé bakal manggoni dhuwit luwih akeh, ora kudu luwih suwe.

  3. «Apa kita bakal duwe kotamadya kabeh ing rong pamaréntahan?»

    Suwene sing nduweni barang?

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.