Civil 3D, desain jalan, 1 lesson

Aku njaluk request saka kanca sing ing tanah patepluma digunakake dalan; mula dheweke nduweni Land Desktop supaya kita bisa beda-beda amarga aku duwe apa Sipil 3D 2008 nanging sing peduli? Mung nostalgia, iki luwih gampang ing CivilSoft (Autocivil sing pisanan nyambut gawé ing sanjabane AutoCAD lan nggawé sampeyan file DXF), banjur teka Softdesk lan saiki 3D sipil.

Kasus:

Ngangkat dalan, ing ngendi sampeyan duwe garis poros lan bagean salib ing sisih kiwa lan tengen saben stasiun ing saben meter 10. Ing pawulangan iki, kita bakal weruh carane poin sing diimpor.

salib bagean sipil 3d

Data:

salib bagean sipil 3d Awalé, aku duwe data lapangan kanthi garis poros, views ing sisih kiwa lan tengen. Piye wae supaya takon wong ngirimake template becik marang sampeyan supaya sampeyan bisa ngetik informasi kasebut tanpa kudu mlaku. Dadi, aku bakal mbusak tahap kasebut saka ndhuwur, amarga ing lembar kerja workbook Excel karo titik sing bakal teka.

Oalah kene aku ninggal file kasebut kanggo ngrusak klapa kanggo ndeleng cara kerjane lan kita bakal musatake dhinese saka dhasar poin.

Kawitan kawitan:

Gambar anyar. Kita bakal miwiti gambar anyar, amarga kita nindakake "file, new" lan milih template "_AutoCAD Civil 3D (Metrik) NCS Base.dwt". Iki kanggo mesthekake yen file wiji ana ing unit metrik lan non-Inggris.

Georeferencing drawing. Elinga yen gambar kita minangka dwg prasaja sing ora nduweni proyeksi utawa sistem koordinat, kanggo nindakake iki sampeyan mung bisa nganggo Peta AutoCAD utawa 3D Sipil. Kanggo iki, kita nggawe "peta / alat / netepake Sistem Koordinasi Global" utawa karo "_ADEDEFCRDSYS"

Saka ing kono kita bakal milih Kategori, UTM WGS84 Datum banjur zona 16 North.

salib bagean sipil 3d

Impor poin

Kanggo ngimpor TCTerms, aku diekspor ing file Excel ngendi koordinat Tabel disebut geofumadasxport.csv format CSV punika padha bisa ngundhuh yen padha arep nglakoni.

Pilih format. Supaya apa sing diarani sabanjuré, minangka titik impor sing sederhana kanggo AutoCAD, iki bisa didadekake "Titik Ekspor / Impor Nilai Poin / Impor" utawa kanthi printah "_importpoints" lan saka ing kono kita milih format sing cocog karo kita: salib bagean sipil 3d

Urutan poin punika:

-point

Iki siji

Lor

-Elevation

-Kaca

Supaya kita milih sing, PENZD, karo koma delimited (CSV) format, milih file lan netepake kabeh nilai bakal pindhah menyang klompok disebut "sb_todos".

Unfold. Banjur ok lan kita nindakake tampilan lengkap kanggo ndeleng poin.

Iki kudu digawe, bolong titik, lan ing panel sisih, ing tab "Prospector", dhaptar poin sing disebut "sb_all" kudu digawe.

salib bagean sipil 3d

Yen metu minangka kepekso munggah, sampeyan bisa ngelingi PENZD karo PNEZD, sing penting lan ngimpor maneh.

Yen sampeyan ora entuk ukuran teks sing padha, aja menehi perhatian, kuwi masalah format.

Ing bagean sabanjure kita bakal weruh carane nyaring poin kanggo nggambarake beda ... Mugi-mugi sampeyan duwe wektu.

13 Balesan kanggo "Civil 3D, desain dalan, pawulangan 1"

  1. Yen ora katon kaya iki, sampeyan bisa nggawe trabasan, ninggalake ing pilihan panggonan kasebut ing ngisor iki:

    «C: \ File Files \ AutoCAD Civil 3D 2011 \ acad.exe» / ld «C: \ File Files \ AutoCAD Civil 3D 20111 \ AecBase.dbx» / p «<c >> »

    lan ing pilihan kanggo miwiti:

    «C: \ File Files \ AutoCAD Civil 3D 2011 \ UserDataCache \»

    utawa path saka program sampeyan

  2. Sampeyan bisa nindakake iki nalika sampeyan miwiti program:

    Mulai, kabeh program, AutoDesk, AutoDesk Sipil 3D 2011

    Lan ana pilihan kanggo miwiti ing unit utawa unit Inggris.

  3. Good evening, aku pengin sawetara informasi penting. Aku wis nginstal sipil autocad 3d 2011 lan aku ora bisa nemokake cara kanggo ngowahi skala imperial drawing metrik saka awal, supaya ing ruang model sampeyan bisa ndeleng ukuran metrik. Thanks in advance.

  4. Maturnuwun, iya, aku bakal terus nunggu.

    go ahead kanggo sing teknologi narik kawigaten kita sanajan éwadéné kawangun kita ing wektu watu

  5. Kanca-kanca kanca, ala banget sampeyan ngerti mesthi pungkasan. Sabanjure kita bakal ngerti sampeyan.

  6. lan matur nuwun kanggo kontribusi sampeyan kanggo ora nggatekke lan kita saben dina pengin sinau, kontribusi sing penting sing aku pengin dilacak

  7. hello, piye kabare? aku nuwun sewu, thanks kanggo kabeh, terus njaluk liyane.

  8. KATETOHANAN ING SUKU BISA DITANGGANG DENGAN KATOLULIKAN KONTAK KABUPATEN SEKSYEN DENGAN ANTARA PENTING ING PENTING POIN KENE DENGAN ASI.

  9. PAGE apik ing kabeh aspek.
    Iku salah siji favoritku

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.