Civil 3D, desain dalan, 1 lesson

Aku njaluk request saka kanca sing ing tanah patepluma digunakake dalan; mula dheweke nduweni Land Desktop supaya kita bisa beda-beda amarga aku duwe apa Sipil 3D 2008 nanging bedane apa. Mung kanggo nostalgia, iki luwih gampang ing CivilSoft (Autocivil sing wiwitane kerja ing sanjabane AutoCAD lan nggawe file DXF kanggo sampeyan), banjur teka Softdesk lan saiki 3D Sipil.

Kasus:

Ngangkat dalan, ing ngendi sampeyan duwe garis poros lan bagean salib ing sisih kiwa lan tengen saben stasiun ing saben meter 10.  Ing pawulangan iki, kita bakal weruh carane poin sing diimpor.

salib bagean sipil 3d

Data:

salib bagean sipil 3d Wiwitane aku duwe data lapangan kanthi garis sumbu, tampilan ing kiwa lan tengen. Kepiye wae wong njaluk sampeyan njaluk template sing apik kanggo ngetik informasi kasebut tanpa kudu mlaku kanthi mlaku. Dadi aku bakal ngilangi tahap kasebut, amarga file kanthi poin wis ana ing lembar buku kerja Excel.

Oalah kene aku ninggal file kasebut kanggo ngrusak klapa kanggo ndeleng cara kerjane lan kita bakal musatake dhinese saka dhasar poin.

 

Kawitan kawitan:

Gambar anyar. Kita bakal miwiti gambar anyar, kanggo iki nggawe "file, anyar" lan milih template "_AutoCAD Civil 3D (Metric) NCS Base.dwt". Iki kanggo mesthekake yen file winih ing metrik lan dudu unit basa Inggris.

Georeferencing drawing. Ayo elinga manawa gambar kita minangka dwg sederhana sing ora duwe sistem proyeksi utawa koordinat, kanggo nindakake iki, mung bisa ditindakake nganggo Peta AutoCAD utawa 3D XNUMXD. Kanggo nindakake iki, kita nindakake "peta / alat / netepake Global Coordinate System" utawa kanthi printah "_ADEDEFCRDSYS"

Saka ing kono kita bakal milih Kategori, UTM WGS84 Datum banjur zona 16 North.

salib bagean sipil 3d

Impor poin

Kanggo ngimpor TCTerms, aku diekspor ing file Excel ngendi koordinat Tabel disebut geofumadasxport.csv format CSV punika padha bisa ngundhuh yen padha arep nglakoni.

Pilih format. Supaya apa sing diarani sabanjuré, minangka titik impor sing sederhana kanggo AutoCAD, iki bisa didadekake "Titik Ekspor / Impor Nilai Poin / Impor" utawa kanthi printah "_importpoints" lan saka ing kono kita milih format sing cocog karo kita: salib bagean sipil 3d

Urutan poin punika:

-point

Iki siji

Lor

-Elevation

-Kaca

Supaya kita milih sing, PENZD, karo koma delimited (CSV) format, milih file lan netepake kabeh nilai bakal pindhah menyang klompok disebut "sb_todos".

Unfold.  Banjur ok lan kita nindakake tampilan lengkap kanggo ndeleng poin.

Iki kudu digawe, bolong titik, lan ing panel sisih, ing tab "Prospector", dhaptar poin sing disebut "sb_all" kudu digawe. 

salib bagean sipil 3d

Yen metu minangka kepekso munggah, sampeyan bisa ngelingi PENZD karo PNEZD, sing penting lan ngimpor maneh.

Yen sampeyan ora entuk ukuran teks sing padha, aja menehi perhatian, kuwi masalah format.

Ing bagean sabanjure kita bakal weruh carane nyaring poin kanggo nggambarake beda ... Mugi-mugi sampeyan duwe wektu.

13 Balesan kanggo "3D Sipil, Desain Dalan, Pelajaran 1"

  1. Yen ora katon kaya iki, sampeyan bisa nggawe trabasan, ninggalake ing pilihan panggonan kasebut ing ngisor iki:

    «C: \ Program Files \ AutoCAD Civil 3D 2011 \ acad.exe» / ld «C: \ Program Files \ AutoCAD Civil 3D 20111 \ AecBase.dbx» / p «> »

    lan ing pilihan kanggo miwiti:

    «C: \ File Files \ AutoCAD Civil 3D 2011 \ UserDataCache \»

    utawa path saka program sampeyan

  2. Sampeyan bisa nindakake iki nalika sampeyan miwiti program:

    Mulai, kabeh program, AutoDesk, AutoDesk Sipil 3D 2011

    Lan ana pilihan kanggo miwiti ing unit utawa unit Inggris.

  3. Good evening, aku pengin sawetara informasi penting. Aku wis nginstal sipil autocad 3d 2011 lan aku ora bisa nemokake cara kanggo ngowahi skala imperial drawing metrik saka awal, supaya ing ruang model sampeyan bisa ndeleng ukuran metrik. Thanks in advance.

  4. Maturnuwun, iya, aku bakal terus nunggu.

    go ahead kanggo sing teknologi narik kawigaten kita sanajan éwadéné kawangun kita ing wektu watu

  5. Kanca-kanca kanca, ala banget sampeyan ngerti mesthi pungkasan. Sabanjure kita bakal ngerti sampeyan.

  6. lan matur nuwun kanggo kontribusi sampeyan kanggo ora nggatekke lan kita saben dina pengin sinau, kontribusi sing penting sing aku pengin dilacak

  7. hello, piye kabare? aku nuwun sewu, thanks kanggo kabeh, terus njaluk liyane.

  8. Tutor sing apik kanggo 3d sipil ... aku ora bisa alangan

  9. KATETOHANAN ING SUKU BISA DITANGGANG DENGAN KATOLULIKAN KONTAK KABUPATEN SEKSYEN DENGAN ANTARA PENTING ING PENTING POIN KENE DENGAN ASI.

  10. PAGE apik ing kabeh aspek.
    Iku salah siji favoritku

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.