Topologi pembersihan

Tindakan saka piranti GIS diarani kanthi cara iki kanggo ngilangake inconsistensi vektor menyang norma umum sing ditampa ing topologi spasial. Saben alat wis diterapake kanthi cara dhewe, supaya bisa ndeleng kasus Bentley Map and Manifold GIS.

Microstation Geographics

topologi cleaning

Microstation kalebu rong alat sing padha, siji diaktifake karo keyin (pembersihan dialog) lan liyane dikenal minangka Cleanup topologi. Kanggo alasan sing dispersi, kita kabeh seneng mantan, senadyan ora ana tombol liyane kanggo iki tinimbang perintah lawas.

Iku kalebu enem pilihan topologi ing bingkara kiwa, nalika ing sisih ngisor ana toleransi lan nengen tujuan lan karakteristik ing ngendi indikasi saka inkonsistensi sing diduga. Sanajan diarani pangecualian topologi, ora kasebut jeneng sing paling cocok, tinimbang minangka alat pembersih vektor ing antarane:

  • Unsur duplikat
  • Unsur sing padha
  • Tipis, sethitik dipigunakaké nanging kanggo nemtokake penyalahgunaan verteks sing ora perlu
  • Segmentasi
  • Pecahan
  • Unsur longgar

Kanggo meh kabeh ana alternatif kanggo milih tujuan saka kesalahan, pilihan kanggo menehi tandha utawa ngilangi lan toleransi. Iku ora ala, malah ana tool mrf sing dikompilasi karo mdl sing diijini bisa nggoleki kesalahan. Nanging sing biasa dadi cukur punapa wae, ora amarga kebersihan sing cetha nanging kanthi cara liya ing analisis spasial utawa topologi. Kanggo menehi conto, ing lapisan saka peta sing beda, ana masalah karo non-kebetulan node, kegilaan.

Bentley Map

topologi cleaning

Penel diganti karo Peta Bentley, tansah ana Dialog Cleanup senadyan mbutuhake proyèk mbukak, nanging alternatif liya dikonsentrasi ing panel siji kanthi tab. Tambahan, opsi fungsi banget ditambahake ing antarane:

  • Nyaring kontrol dening ngarsane
  • Sampeyan bisa nyaring jinis obyek (garis, busur, polyline, etc)
  • Pertandhingan bisa kalebu jinis garis, werna utawa kekandelan
  • Nggawe serep otomatis file kasebut
  • Tumpungku bisa nyabut duplikat
  • Sampeyan bisa nyimpen konfigurasi minangka file .scsc lan nelpon maneh
  • Tipis dibusak, sing ora digunakake amarga ora bisa

Iku bakal perlu kanggo mbuktekaken yen sirah luwih apik karo analisis topologi, amarga iku banget kaku lan nuntut akurasi sendi banget edan karo kang tolerances ora duwe pangertèn. Panji Alert uga obyek vektor sing ora dinamis, sing nggawe akeh karya dadi kemampuan visual tinimbang sel ukuran dinamis.

GIS pipa

topologi cleaning

Bentley kudu kerja keras ing subyek, amarga senadyan Bentley Peta ndhukung topologi, setengah dijupuk saka rambute. Tambahan uga ora ndhukung Gampang geometri kompleks, sing mbok menawa ora ana akeh ing cadastre nanging ing lapisan liyane kayata tutupan vegetasi utawa area resiko, kanggo ngisi sawetara conto. Ing Geografis kasebut dadi sel utawa wangun komplèks, karo apa sing ora bisa analisis topologi. Sampeyan kudu nyederhanakake proses kasebut, amarga program sing paling akeh wis maju ing babagan iki, contone, nggunakake jempol Manifold GIS ndamel tugas ingkang luar biasa tanpa mangertos kathah. Iki dianggo karo pabrik / topologi pabrik, mung milih obyek lan angkat panel sing kalebu analisis langsung miturut precisi lapisan:

  • Pandhawa
  • tumpang tindih
  • overshooting
  • cabang cedhak
  • metrik ganti rugi

Kejabi, kanthi milih wong-wong mau ditampilake kanthi warna sing beda-beda lan ana pilihan perbaikan pribadi utawa massive. Nggawe toleransi owah-owahan, iki uga ana ing tampilan kanthi pilihan kanggo pindhah, pindhah menyang sabanjure, tumindak lan pendekatan.

Pamungkas, pangguna adaptasi kanggo nandhang utawa nyampur alat, nanging kudu ora dadi praktik sing ditampa kanggo layanan sing kita bayar lan pangarep bakal nambah wektu.

25 Balesan kanggo "Topologia cleaning"

  1. Clarifying for doubts sing wis ngrambah mailku.
    Conto ditampilake karo Microstation Geographics 8.5
    Kanthi Bentley Map V8, penanganan geometri komplit kayata bolongan ing wangun ora ana maneh masalah.

    Kajaba iku, wiwit nangani atribut XFM karo Peta Bentley, logika link node wis ilang prioritas supaya bisa digawe kanthi wujud. Sanajan alat kanggo ngubungake padha karo transfer data antarane centroid lan bentuk / wates.

  2. Hello sampeyan ngerti aku pengin ngerti yen sampeyan bisa mbantu aku karo masalah apa sing kedadeyan yen aku pengin nggawe cithakan anyar lan ninggalake paramèter sing wis ditemtokake tartamtu sing bakal mbantu nalika nggawe gambar anyar minangka conto profil gaya, dadi aku pengin ngerti carane sampeyan bisa nggawe cithakan anyar lan cuti anyar sing wis ditemtokake paramèter anyar kanthi desain utawa gaya obyek, muga-muga sampeyan bisa mbantu kula nanging kanggo jawaban liyane aku éling manawa sampeyan apik banget ing masalah iki supaya saya maneh

  3. Ayo ndeleng.

    Kanggo ngekspor ngetokake Microstation Geographics.
    Sampeyan uga kudu disambung menyang project, supaya bisa ngekspor lapisan nganggo daot.
    Kajaba iku, kanggo ngekspor fitur manggang bentuk, kanthi data sing gegandhengan. Ora bakal bisa digunakake karo simpul lan wates.

    Yen kabeh wis becik, kandha yen sampeyan ngirim pesen nalika ngirim ekspor. Sampeyan uga bisa nyoba mbukak file dbf karo Excel kanggo ndeleng yen duwe data.

  4. Hello topik iki apik banget, aku kepengin banget ngerti yen, amarga ora bisa ngèkspor file lengkap kanggo shp wiwit nalika ekspor rampung, data kasebut mbatesi data sing durung rampung nalika aku nyoba ngimpor file maneh liwat bentley map

    Aku bakal saos sokur yen sapa duwe solusi utawa saran

    matur nuwun

  5. ok g! mugi kula njelajah peta otocad nalika, lan banjur aku takon. matur nuwun

  6. Cukup kanggo iku AutoCAD Map 3D utawa AutoDesk Civil 3D. Kanthi iki, sampeyan bisa nindakake apa sing bakal ditindakake GIS, nyambung menyang data ing meja, nggawe analisis topologi, peta tematik, lsp.
    Yen sampeyan pengin nampilake hyperlink prasaja, yen sampeyan mbukak properti obyek, sampeyan bakal nemokake yen ana lapangan sing disebut hyperlink, ing ngendi sampeyan bisa nggandhengake URL situs web, path file ing disk lokal, utawa tata letak liyane peta dwg.

    Ing kasus AutoCAD, mung ndhukung siji hyperlink per obyek.

  7. Pitakonan kanggo ahli ing subyek, Aku duwe survey rampung karo GPS, Aku duwe ing autocad, ana sawetara aplikasi sing sampeyan bisa nambah atribut menyang unsur CAD utawa aku kudu nggawe minangka pamblokiran, uga carane aku bisa link gambar menyang unsur CAD utawa pamblokiran, ç.
    Thanks kanggo kabeh sing nyumbang ing forum iki.

  8. Oh ok, mung sing mung 248 sing diidinake poin, nanging karo baris 996 iku layak apa aku kudu bisa.
    banget ngucapke matur nuwun

  9. Negatif, panulis macro nglindhungi nganggo sandhi, lan tetep diwatesi larik 996. Dheweke nindakake kanggo nglindhungi operasi sing ana saka kolom 996, supaya pamrograman bisa digunakake karo sel kasebut.

    Kanggo ngowahi iku bakal nyiripake klapa kanthi kode.

  10. fungsionalitas banget banget banget sheet, pitakonan miturut tes Aku wis rampung winates nomer TCTerms kanggo grafik, ing kasus aku kudu nggawe grafik cedhak 4000 TCTerms, carane aku bisa ngganti iki meja dinamis excel wiwit aku Bakal suwe banget kanggo ngrancang sacara seksi.
    banget ngucapke matur nuwun

  11. Mesthi wae, sing paling aku ngerteni yaiku XYZ-DXF, sing kedadeyan kanggo dxf poin dhaptar Excel. Kolom Kode bisa ngemot jinis data liyane, lan kolom lapisan ngidini nilai-nilai menyang level tartamtu.

    Punika diterangno langkah demi langkah.

  12. Thank you very much, kerjane. Pitakonan liyane bakal dadi sawetara aplikasi sing ngidini aku nggambar ing data DGN utawa DWG sing disimpen ing format Excel, koordinat XY lan sing ngidini aku nambah menyang titik diplote legenda teks sing disimpen ing lapangan excel.
    thanks ,,,,,,,,,,,

  13. Alternatif liya yaiku nggunakake pilihan pilihan sing cerdas, kanthi sampeyan bisa nggawe pilihan kanthi wangun, lan nduwe obyek sing dipilih wis nglebokake.

    Kanthi Microstation XM utawa luwih dhuwur, sampeyan bisa nyimpen pager.

  14. Ya,

    Pisanan sampeyan nggawe pager

    banjur nggunakake tombol ing

    sampeyan ngetik, pager, banjur milih gulung, banjur pilihan katon:
    -asia
    -complex
    -dimensi
    -mline

    sampeyan milih apa wae, lan banjur entuk panel sing ngidini sampeyan milih jinis pager jinis (nang, klip, lan liya-liyane)

    Banjur sampeyan klik ing layar lan wis rampung.

  15. Pitakonan apa wae aplikasi kanggo microstation sing ngidini kula nggunakake Print Drop Element ing mode fenced.
    thanks ...

  16. Ayo ndeleng, aku bakal nerangake pirang-pirang perkara.
    Kanggo miwiti, versi Geographics iki, (saiki Bentley Map) nganggep manawa obyek sing komplek iku topologi sing ora teratur, tegese ruwangan kompleks sing duwe busur lan garis sing ora topologically resik.

    Sejatine, kritik yen kurva yaiku linestrings, mula kanggo program GIS nangani kurva ing tingkat database kompleks, amarga iku poligon tanpa wates tanpa wates, dadi pilihan kanggo ngirim menyang Linestring sing meh padha karo kurva dadi logis. Bayangake, kepiye carane nggawe aplikasi sing ngasilake kerangka bantalan lan jarak, apa sing dadi kurva utawa paling gedhe ing titik sing cedhak banget.

    Dadi ing reresik topologi, nalika nglamar unsur segmen, sampeyan bakal ngowahi dadi garis srings. Sing sampeyan bisa netepake yaiku toleransi saengga ora akeh vertikal utawa ora kurang yen wujud kurva ilang.

    Toleransi iki diganti ing:

    Ruang kerja> preferensi> topologi> Toleransi Stroke.

    Coba 10, 1, 0.5, 0.1 lan liya-liyane nganti sampeyan wareg karo ukuran segmen sing kurva ditinggalake.

  17. bisa digunakake karo unsur linier sing arcs kalebu, nanging nalika nggunakake kebersihan topologi lan nggawe unsur Komplek ing Geographics, unsur arc makili minangka garis njupuk titik wiwitan lan pungkasan saka kurva, ana cara utawa alat tambahan kanggo generate baris kanthi susunan kurva.
    Matur suwun saka El Salvador .........

  18. Deleng, aku manawa kudu cara sing luwih canggih lumantar cithakan, nanging aku nganggo gaya tarik lan cendhak Design Center:

    Kanggo nindakake iki, apa sing sampeyan laksanakake mbukak loro gambar, sing duwe gaya sing disimpen lan liya sing ora. Banjur sampeyan nggawe ukuran jendhela luwih cilik tinimbang tampilan lengkap, dadi sampeyan ndeleng loro kasebut.

    Sampeyan nutul jendela sing nduweni gaya, sampeyan menyang setelan, permukaan, lan ing kana sampeyan nggoleki gaya sing pengin sampeyan pindhah menyang gambar liyane. Banjur seret banjur culake ing jendela liyane, lan iku. Saiki yen sampeyan ndeleng gaya sing kasedhiya ing gambar anyar sampeyan, mula sampeyan wis nyeret wis ana.

  19. HELLO, maneh aku maneh lan mugi kula pitutur marang sampeyan sing bantuan sampeyan yen dadi kula akeh, nanging, mmm ...
    Saiki apa sing ora bisa dilakoni iku nyimpen gaya sing digawe. Aku nggawe gaya titik, aku nerjemahake lan kabeh muter, nanging aku ora bisa nggawe disimpen, sing ngomong yen nalika arep nggawe drawing anyar nanging pengin nggunakake gaya sing nggawe, iku mung ora katon kanggo kula lan aku kudu nggawe maneh.
    Yen ana cara kanggo nyimpen lan ing gambar sing luwih cepet aku bisa nggunakake?

    hehe ... lan nyuwun pangapura, nanging aku ngerti aku watu.

    GREETINGS

  20. Ok, apa sing sampeyan lakoni iki:

    Ing pigura kiwa, telung tab katon:
    prospector telpon
    setelan liyane

    Iki, obyek sing beda-beda sing nduweni peta, permukaan, poin, profil, pipa, bagean salib dll katon.

    banjur ing saben wong, nalika ngeklik tanda plus, gaya (gaya lumahing) ditampilake kanggo nggunakake conto.
    Kanggo nggawe anyar, klik-tengen ing folder "gaya lumahing" banjur pilih "anyar". Ana sampeyan bisa menehi setelan sing dibutuhake, jenenge, lan apa wae sing dikarepake. Uga saka kene sampeyan bisa ngowahi.

    Yen sampeyan nggarap lumahing, saka tab prospek, sampeyan klik ing sisih ndhuwur, milih "properti" lan ing "informasi" sampeyan bisa milih "gaya permukaan" sing digawe.

    Muga-muga sampeyan bisa ngandhani panjelasan, apa wae, ora ana gangguan.

  21. HELLO, maneh kanggo ngganggu nanging sajujure aku watu lan bebener iku aku ora ngerti carane nindakake, wis probe, nanging durung cetha kanggo kula, aku ora ngerti yen sampeyan duwe kasedhiyan kanggo mbantu aku, awit aku ora bener dianyari.

    Matur nuwun

  22. HELLO, pisanan banget ameh kanggo situs iki sing apik tenan.

    Muga-muga mlebu ruang iki, nanging njupuk subyek kanggo pesen iki bakal katon. Keraguan aku karo 3D sipil, lan aku pengin ngerti yen sampeyan bisa nyimpen gaya sing digawe dening aku (permukaan, garis kontur, profil, bagean, etc. .).

    Dadi, nalika aku kepengin nyetel gaya iki lan dheweke kaget nalika aku kepengin nggunakake dheweke maneh, dheweke ora disimpen utawa apa-apa Mikir padha bisa disimpen minangka cithakan. Mungkin aku ora nindakake kanthi apik amarga aku njaluk pesen sing aku ora ngerti.

    Aku njaluk bantuan kanggo ngatasi masalah iki.

    Greetings.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.