Carane mbukak, label, lan ndribadake berkas .shp karo Microstation V8i

Ing artikel iki, kita bakal bisa ndeleng cara mbukak, nggawe tema lan menehi label file shp nggunakake Microstation V8i, sing padha karo Peta Bentley. Sanajan file 16-bit kuno, lawas kaya sawetara -akeh- saka rambutku sing abu-abu, ora bisa dihindari yen terus digunakake ing konteks geospasial kita. Cetha yen kritéria kasebut ditrapake kanggo obyek vektor sing ana gandhengane karo sumber data liyane.

Someday aku ngobrol babagan carane, nggunakake Microstation V8, padha diimpor, padha labeled lan uga carane nggawe tematik.  bentuk microstation powerviewIng wektu kasebut, aku nggunakake versi Microstation Geographics 2004, sing paling kaget aku ndeleng manawa isih akeh nggunakake kanthi kepuasan -utawa wedi migrasi-. Ing kasus iki, kita bakal nggunakake versi Microstation PowerView Select Series 3, iki kurang luwih padha karo PowerMap, kanthi rega udakara $ 1,500 kanggo lisensi sing tetep.

Bukak file shp

Kanthi versi kasebut, ora perlu ngimpor file shp, kaya sing dibaca langsung, minangka file ing mode master utawa minangka referensi.
Kanggo iki wis rampung:

File> mbukak

Banjur ing jinis file, kita milih jinis .shp, saengga mung file jinis kasebut sing didhaptar. Kaya sing bisa dideleng ing grafis, Microstation V8i bisa mbukak tanpa ngimpor, file jinis dgn, dwg, dxf, file blok (.cel), perpustakaan (.dgnib), uga versi True dwg AutoDesk (dwg lan dxf), sketchUp (.skp), antara liya, kalebu dgn sing bisa nduwe ekstensi sak karepe (.cat .hid .rie .adm, lsp)

Deleng data dbf

bentuk microstation powerviewFile tipe shp nduweni obyek spasial, paling ora ngemot rong file tambahan: shx sing diindeks lan dbf sing ngemot database sing ana gandhengane karo obyek spasial. Kajaba iku, .prj sing ngemot proyeksi lan sistem referensi uga penting.

Kanggo ndeleng properti saka berkas dbf, nglakoni sing kasebut ing ngisor iki:

Piranti> geospasial> operasi basis data

Saka panel iki, kita milih lambang 5 sing diarani "Review XFM atribut".

Kelingan sing kawicaksanan saka Microstation Geographics ana xfm 2004 nalika Applied asosiasi xml obyek vektor data tabular minangka évolusi saka link Engeneering tradisional.

bentuk microstation powerviewNalika semana mung bisa ditrapake kanggo atribut sing digawe saka Administrator Geospatial. Saiki sampeyan bisa maca informasi apa wae saka basis data sing ana gandhengane karo obyek.

 Penciptaan Model

Kanggo nggawe label, tema, utawa fungsi spasial liyane, luwih dhisik kudu nggawe model. Iki ora bisa rampung saka ruang kerja lan katon kaya -sanajan ora padha- menyang tata letak AutoCAD.

Iki rampung minangka nderek:

File> Manajer peta

Iku bakal njaluk kita yen kita pengin model bakal digawe, kita milih pilihan ya, lan sing ditambahake minangka referensi.

Kanthi iki, panel sisih digawe ing sisih kiwa ruang kerja, ing endi sampeyan bisa ndeleng data ing bentuk kelas fitur lan level. Model iki ndhukung file referensi dhewe, ndeleng properti lan fungsi analisis spasial liyane kayata generasi buffer, geoprocesses (gabung, intersect, ora kalebu ...), dhaptar data, temokake lan mesthi wae sing dijlentrehake ing ngisor iki: bertema lan diwenehi label.

Saingan karo kritéria

Kanggo nggawe tema, pilih lapisan kanthi tombol mouse nengen banjur pilih "Symbology ...". Ing kasus iki, aku nggunakake peta cadastral sapu lengkap, tegese properti umum kayata kali kali lan dalan duwe kunci cadastral lan diwakili minangka paket.

Coba umpamane, ing peta cadastral, aku pengin ngecet bungkus jinis-jinis werna abu-abu, bungkus-bungkus jinis properti kanthi warna oranye lan bunder-bunder jinis kali kasebut biru. Kanggo iki, aku kudu nggawe telung kelas:

Pilihan simbolisasi «Tematik» dipilih, banjur digawe kelas siji, kanthi jeneng Jalan, kanthi kondisi sing dipilih ing tabel WHERE TIPOPARCEL = 1, kaya sing ditampilake ing grafik ing ngisor iki. Kelas kasebut bisa ditegesi warna, jinis garis, kekandelan, transparan; ing kasus iki, kita milih warna abu-abu. Kanthi cara sing padha, kita nindakake karo plot jinis Kali kanthi warna biru lan jinis Properti warna kuning.

thematization gis microstation

Sawise tombol «Aplikasi» wis dipilih, iki asil. Aku nyaranake sampeyan muter-muter karo fungsi liyane, kayata nggawe kelas adhedhasar rangking utawa liyane sing wis biasa ditemokake ing program GIS.

bentuk microstation powerview 1

 

Label panggonan (label) saka dbf

Pungkasan, yen sing dikarepake yaiku paket kasebut duwe label. Pilih lapisan kanthi tombol mouse sisih tengen, banjur pilih «Labeling ...», kanthi panel iki bakal katon «Miturut Layer» minangka gaya label, teks jinis Arial, warna abang, saka kolom dhasar file sing diarani IDPARCELA lan teks kasebut ora diputer miturut bentuk bingkisan (Orientasi Tetep).

Ana ing kana, teks dinamis saka dbf. Mesthi wae, sampeyan bisa nambah kolom otomatis minangka area obyek, sing beda karo area sing disimpen, dinamis lan nganyari kanthi nyunting geometri.

bentuk microstation powerview 1

Properti gaya label lan tema bisa disimpen minangka xml, kanthi ekstensi .tema, padha karo gaya SLD. Dadi, dheweke ditelpon maneh lan ditrapake menyang lapisan liyane utawa ing rutin sing diprogram ing VBA.

Nganti saiki file sing wis digarap yaiku shp lan mung diwaca. Nanging kanthi disimpen minangka kanthi, bisa diowahi lan kabeh properti basis data bakal ana ing xml sing ditempelake ing skema sing ana ing dadu.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.