Comparison lan beda antarane QGIS lan ArcGIS

Para kanca saka GISGeography.com wis nggawé artikel sing ora penting sing padha mbandhingaké GQIS karo ArcGIS, ora kurang saka topik 27.

Cetha manawa urip saka rong platform iku banget, amarga asal-usul QGIS bali menyang 2002, nalika versi stabil terakhir ArcView 3x metu ... sing wis klebu cukup lelungan.

qgis arcgis

Temtu kita durung tau weruh kematangan lan obsesi karo tema geospasial, kayata sing dialami dening para pangguna saka rong solusi kasebut. Ing pundhi ESRI didhukung dening jalur pribadi perusahaan karo luwih saka 40 taun ing pasar, kanthi manfaat minangka sarana sing nyedhiyakake popularize spasial visi saka perspektif marketing lan non-specialized umum; nalika QGIS punika inisiatif paling sauntara ing pendekatan GIS, kang ngatur kanggo ngedhuk lengkap potensial model OpenSource, orchestrating komunitas sing wis volunteer ora mung nyopir nanging Highly profesional.

Secara umum, perbandingan menehi kita lampu sing menarik ing aspek kayata:

  • 1. QGIS nduweni fokus kanggo mbukak kanggo kabeh jenis data.
  • 2. Loro-lorone ngupaya nyederhanakake lapisan presentation menyang pangguna pungkasan, sanajan karo QGIS ora supaya gampang yen kita nganggep yen kekayaan kasebut yaiku plugins.
  • 3. Eksplorasi data antarane Browser lan ArcCatalog QGIS menarik, nanging padha kecendhèt anggone gumantung marang anané metadata. Iku angel digoleki ing antarane data.
  • gambar4. Tabel Uni iku fuoncionales ing loro, kanthi tipis QGSIS.
  • 5. Sistem koordinat reproject lan ganti. Loro-lorone ditrima ing penanganan proyeksi pribadhi lan ing fly, sanajan gain wis sing QGIS pungkasanipun bisa maca tanpa kasalahan sing nggambarake file .PRJ.
  • 6. Arsenal arang online data saka ArcGIS Online iku subyek sing ditunda kanggo QGIS sing karo plugin OpenLayers ngidini akeh lapisan latar nanging ora ana maneh.
  • 7. Geoproses wis diluwihi dening QGIS, nanging ora amarga ArcMap ora duwe, nanging amarga gumantung saka jenis lisensi sing kasedhiya, supaya fungsi sing beda bisa digunakake. Mesthi, ing antarane alat kasebut bisa ilang sadurunge nyoba kabeh, yen kita nyatakake kabeh geoprocess rutin sing GRASS lan SAGA duwe, kang kita pengin duwe mung siji kit.
      • Mesthi, iki kahanan sing ora suwe dilakoni karo kapasitas piranti lunak nanging kanthi model bisnis. Ing QGIS lisensi GPL, kabeh wis ana.
    • 8. Donya plugins luas ing loro platform. Senajan QGIS wiyar banget, ing endi ana plugins sing meh kabeh, sing angel banget yaiku apa ArcGIS Marektplace dadi gampang, amarga ana solusi kanggo kabeh kanthi fokus spesialisasi luwih gampang golek. Mesthi, sampeyan kudu mbayar.
        • qgis arcgisSenajan AGIS minangka mesin geoprokrasi sing kuwat, ora nduweni alat ESRI khusus.
    • 9. Manajemen data raster wis ditemtokake dening ArcGIS. Sanajan perang tawaran QGIS + GRASS, senadyan ana ArcGIS ndadekake gampang; yen ora kanggo ditambahake angka, amarga kasedhiyan kompatibilitas plugins babagan versi anyar.
    • 10. Piranti ArcGIS Geostatistics ora bisa dibandhingake. Iku ora mung fungsi, nanging pendidikan.
    • 11. Kanthi data LiDAR, siji kudu mikir, amarga nalika sawetara ngandhakake yen ArcGIS wis diluwihi, liyane uga ngandhakake yen ESRI lagi ngupayakake format sensing remot dhewe.

Aku suggest kanggo njupuk dipikir lan nambah menyang koleksi, amarga artikel ngluwihi arep defend alat (kang bakal paling cetha), mbandhingake 27 podho ing aspèk kayata:

  • Analisis Jaringan
  • Manajemen Workflow (Model Builder)
  • Produk kartografi pungkasan
  • Symbology
  • Annotations and labels
  • Otomasi peta terus-terusan
  • 3D Navigation
  • Peta animasi
  • Tematik
  • Advanced Edition
  • Topologi pembersihan
  • Ngedit data tabular
  • Koordinat lan Coding XY
  • Transformasi jinis geometri
  • Dokumentasi dhukungan

Ing ringkesan, iki minangka proyek sing nyebabake proyek kasebut. Kanthi cara akeh, mesthine kudu luwih jero, sing mung mangerténi sing wis nggunakake kabeh fungsi ArcGIS lan kebiasaan ing plugin QGIS. Nanging, ana sing cukup:

Kita durung tau ndeleng pertandhingan epik ing piranti lunak GIS kaya saiki sing kita saiki weruh.

Kanggo maca artikel lengkap, ndeleng link.

Muga-muga, aku saranake sampeyan nglacak akun kasebut @GisGeography, sing bakal kita tambahake Top40 Geospatial Twitter.

2 Balesan kanggo "Perbandingan lan beda antarane QGIS lan ArcGIS"

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.