Perbandingan data spasial

Boston GIS wis diterbitake A comparison antarane alat kasebut kanggo manajemen data spasial:

  • SQL Server 2008 Spasial,
  • PostgreSQL / PostGIS 1.3-1.4,
  • MySQL 5-6

Apike, Manifold wis disebutake minangka alternatif sing layak ... sing apik sawise luwih saka setahun, kita mbuwang kembang nunggu popularitasmu kanggo tuwuh.

Senajan Manifold ora becik karo MySQL, lan komparatif ora nganggep Oracle, ing ngendi Manifold pancen disedhiyakake.

Aku ngakeni yen aku durung rampung sawetara terjemahan, lan amarga aku kepengin ngenalake manifold, nanging yen sampeyan kepengin ing posting, sampeyan bisa ndeleng lengkap ing basa Inggris ing sumber asline, amarga ing tahap kapindho kirim, nuduhake daftar fungsi spasial saka platform beda.

Característica gambar
SQL Server 2008 Spasial
gambar

MySQL 5-6
pasuryan
PostgreSQL /
PostGIS 1.3-1.4
Sistem operasi Windows XP, Windows Vista, Windows 2003, Windows 2008 Windows XP, Windows Vista, (ora dicenthang ing 2008), Linux, Unix, Mac Windows 2000 + (kalebu Vista lan 2003, ora dites ing 2008), Linux, Unix, Mac
Lisensi Komersial- sumber tertutup Sumber buka komersial (COSS), sawetara komponen GPL. FLOSS (PostgreSQL iku BSD, PostGIS iku GPL Open Source - aplikasi komersial bisa digunakake nanging yen owah-owahan digawe sing mengaruhi pustaka PostGIS, sampeyan kudu bali menyang komunitas
GIS gratis sing ngunggah data shp dataloader kanggo SQL Server 2008 dikembangake dening Morten Nielsen (durung digunakake karo RC0) OGR2OGR, script shp2mysql.pl kalebu shp2pgsql, OGR2OGR, QuantumGIS SPIT, SHP loader kanggo PostGIS uga dikembangake dening Morten nggunakake SharpMap.NET , ana liyane
GIS komersial sing nyengkuyung pipa, Obyek FME Aman, ESRI ArcGIS 9.3 (ing pak layanan pungkasan) Obyek FME Aman pipa, Obyek FME, ESRI ArcGIS 9.3
Kasedhiyan saka pembalap khusus kanggo komponen papan ? durung - SharpMap.NET pungkasanipun lan mbokmenawa bakal dibangun dadi ADO.NET 3.5 anyar GDAL C ++, SharpMap liwat OGR, AutoCAD FDO SharpMap.Net, JDBC postgis.jar klebu postgis, JTS etc. ton kanggo Java, GDAL C ++, support beta AutoCad FDO
Pemirsa desktop lan panyunting gratis Bakal dibangun ing SQL Manager, nanging ora kasedhiya ing RCO lan mung kanggo panampil GvSig OpenJump, QuantumGIS, GvSig, uDig
Pamirso desktop lan penerbit komersial ESRI ArcGIS 9.3 Server SDE ing paket layanan paling anyar, pipa, FME FME ESRI ArcGIS 9.3 Server, ZigGIS kanggo desktop, pipa, FME
Piranti kanggo web mapping - kaya OpenLayers lan lingkungan liyane sing ndhukung GML pipa, MapDotNet, ArcGIS 9.3 (ing paket layanan pungkasan), UMN MapServer Ver, Open Source MapGuide (nggunakake driver FDO beta) UMN Mapserver, GeoServer, MapGuide Open Source pipa, MapDotNet, ArcGIS 9.3, Mapserver UMN, GeoServer, FeatureServer, MapGuide Open Source (nggunakake driver FDO beta)
Fungsi ruang Loro OGC SFSQL MM lan Geodetic custom (luwih saka fungsi 70) OGC MBR (fungsi kothak bounding) sawetara fungsi kanggo hubungan spasial, 2D mung Fungsi lan operator 300, ora dhukungan geodetik, kajaba kanggo poing-2-point ing fungsi jarak sing ora ana indeks, PostGIS khusus kanggo 2D lan sawetara 3D, sawetara dukungan MM ing array bunderan lan lengkung gabungan
Indeksasi spasial
(Miturut sawetara laporan, Oracle uga nggunakake soko saka R-Tree lan bisa nggunakake IBM DB2 quadtree ... utawa kaya sing
Ya, multilevel grids 4 (BOL ngandhut basis B-Tree) Pecahan kuadrat R-Tree - indeks mung ana kanggo MyISAM GIST - varian saka R-Tree
Dhukungan geodetik nyata, dhukungan kanggo pengukuran ing sadawane spheroid.
Elinga yen Oralce ndhukung iki
Ya, karo sawetara watesan Ora Ana Ora Ana
Sambungan hosting Akeh Akeh Soko, kajaba sampeyan duwe server sing darmabakti ing Linux / windows bisa entuk akeh perkara

2 Balesan kanggo "Perbandingan data spasial"

  1. kerucut sing kasebut ing postingan, wis kasihan yen dokumen asli ora nggambarake oracle ing perbandingane

  2. Lan Oracle?

    Aku ora ngerti carane Oracle wis ora muncul ing comparison iki. Wis akeh fungsi sing luwih canggih tinimbang sing kaya mangkene telu minangka geocoding, topologi lan panyimpenan raster.

    Mesthi, pendapat saya, PostGIS (senadyan pangembangan alon) minangka alternatif panyimpenan geospasial paling apik, yaiku nggunakake Oracle (aku ngulang, mratelakake panemume) mung ditrapake ing kasus sing spesifik amarga rega dhuwur mung cocok kanggo kanthong sing apik.

    Muga-muga, pemain liyane (anyar / lawas) bakal teka ing pangkalan data geospasial: INGRES.

    Kita bakal ndeleng.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.