Kursus ArcGIS Pro - dhasar

Sinau ArcGIS Pro Gampang - minangka kursus kanggo para penggemar GIS sing pengin sinau babagan cara nggunakake piranti lunak Esri iki, utawa pangguna versi sadurunge sing pengin nganyari ilmu kanthi cara sing praktis. ArcGIS Pro minangka versi anyar saka piranti lunak GIS komersial sing paling populer, dipungkasi karo ArcMap 10x.

Kursus iki dirancang dening Golgi Alvarez, adhedhasar metodhe AulaGEO:

  • Kabeh ing lingkungan teritorial padha,
  • Tugas rampung dening pakar, diterangake kanthi swara,
  • Njupuk kursus kanthi jangkah dhewe, kanthi akses kanggo urip,
  • Opsi kanggo takon nalika sampeyan pengin,
  • Materi lan data kasedhiya kanggo diundhuh,
  • Akses saka piranti seluler,
  • Ing Spanyol lan Inggris.

Kursus kasebut kalebu enem bagean; Ing limang pisanan, kita nggarap data ing tingkat negara, sinau kanthi langkah-langkah carane nindakake rutinitas ing data sing padha. Ing bagean 6, kita nggarap model nomer loro, lan olahraga ditindakake kanthi cepet, wiwit ngimpor data saka AutoCAD / Excel nganti nggawe ekspresi rumit lan tema adhedhasar tabel sing ana hubungane karo eksternal.

Ngakses Kursus Spanyol

Ngakses Kursus ing Basa Inggris

Ing ngisor iki ringkesan isi kursus.

1 section. Dasar-dasar ArcGIS Pro

Ayo miwiti karo ArcGIS Pro.  Ing kelas iki, antarmuka anyar program dikenalake, kanthi manajemen konten ing panel kiwa lan katalog data ing panel sisih tengen. Iki ditindakake kanthi ngetrapake olahraga nggunakake data saka bandara ing saindenging jagad, konsultasi karo data kasebut lan nyoba dadi akrab karo pita lan alat sing paling dhuwur.

Pemilihan Data  Ing kelas iki, sampeyan sinau macem-macem cara milih obyek, kanthi pilihan ing keyboard lan adhedhasar atribut tabel lan spasial. Wiwit saiki, kabeh gaweyan ditindakake ing sawijining wilayah ing tingkat negara.

Penandaan Zona (Tetenger). Ing kene ditemtokake minangka nggawe zona pilihan cepet, supaya bisa navigasi kanthi cara sing praktis. Latihan iki rampung nggunakake layanan citra satelit (citra dunya) lan mulang babagan cara nggawe, nggulung, nggedhekake, ngowahi utawa mbusak area sing disenengi (bookmark).

Bagean 2. Nggawe lan nyunting data spasial.

Nambah data saka Excel. Iki kalebu langkah demi langkah, cara masang data spasial saka tabel koordinat Excel. Ing kasus iki koordinat geografis digunakake; ing olahraga mengko sampeyan bakal mesthi nyelarasake koordinat Excel UTM. Mesthi wae, ing latihan iki lan liyane, file kalebu ora bisa nurunake kelas.

Symbology Data Kelas iki kalebu ngetrapake simbologi tematik adhedhasar kriteria tabel. Wilayah ing tingkat negara digunakake kanggo iki, sing padha sajrone latihan iki (Madagascar).

Ngowahi data atribut.  Kene ing wilayah sing padha milih aspèk kayata nyunting data alfanumerik, ngowahi lan nambah kolom, uga pitungan lan panyimpenan ing tabel sing cocog karo sistem projection.

Labeling of attributes.  Saiki, diterangake babagan cara nggawa data tabular obyek lan nggawe katon minangka atribut (label). Diterangake cara nggawe poligon, garis lan titik; uga aspek sing ana gandhengane karo orientasi label.

Digitisasi informasi geografis.  Piranti kanggo nyunting data spasial dijelasake.

Georeferencing images.  Kene, nggunakake titik sing ditepungi ing gambar, georeferencing rampung adhedhasar lapisan spasial.

3 section. Analisis data

Analisis pengaruh - Buffer.  Iki diterangake carane milih data spasial lan ing aplikasi iki geoprocessing saka wilayah pengaruh, pilih jinis alignment, jinis mburi.

4 section. Nerbitake isi karo ArcGIS Pro

Generasi Peta. Ing kene kita nerangake babagan cara nggawe kothak kanggo nyithak, nerangake carane nambah elemen menyang peta kayata skala grafis, simbolologi tematik, simbol lor, lsp. Iki uga nerangake cara ngekspor peta menyang format liyane (pdf, png, jpg, eps, lan liya-liyane) kanggo nyithak utawa ndeleng kanthi program sing umum digunakake.

6 section. Ayo padha - latihan kanthi langkah

Ing bagean iki, ing area kerja sing luwih cilik nomer loro, latihan sing ditrapake kanggo tugas umum babagan masalah properti ditindakake. Dheweke ngelingi wilayah kasebut kita dadi model digital saka gambar, nggunakake About3D, AutoDesk Recap lan cloud point sing dikirim menyang Civil3D. Dadi, latihan ing ngisor iki ditindakake ing wilayah sing padha nggunakake ArcGIS Pro, kanthi video sing luwih jelas. Data input, file sing dibutuhake kanggo nindakake olahraga lan asil output kanggo mriksa kalebu kabeh latihan.

Pangaruh saka ArcMap menyang ArcGIS Pro. Ing kelas iki, tur saka ArcGIS Pro, antarmuka, digawe, nerangake pangowahan utama, kaluwihan, lan implikasi versi iki dibandhingake karo ArcMap. Saben bagean saka headband ndhuwur dijelasake, ing endi fungsi utama lan potensine miturut desain ulang sing diduweni ArcGIS Pro.

E1 jercicio. Impor properti saka peta AutoCAD menyang GIS. Pilih file dwg saka AutoCAD / Microstation, lan coba impor saka ArcGIS Pro; nerangake apa sing kudu ditindakake nalika versi ora didhukung. Aspek kayata pamisahan obyek kanthi lapisan diterangake, ngilangi obyek sing ora dibutuhake kayata sumbu dalan sing akeh banget, konversi dadi kelas fitur lan konversi obyek sing kudu poligon nanging bisa uga ana garis sing padha poligon bangunan, pengelompokan garis sing kudu dadi siji ing sumbu utama kali, omah lan laguna. Paling penting, kepiye obyek CAD kasebut dadi lapisan GIS.

Latihan 2. Mbusak situs saka titik GPS ing format UTM. Ing karya sing diimpor saka AutoCAD, saperangkat koordinat sing dipikolehi nganggo GPS sing ana ing format UTM digawa kanggo nggawe kerusakan properti. Latihan kalebu tugas ngimpor koordinat sing diproyeksikan ing bentuk XY, ​​menehi proyeksi WGS84, zona banjur ganti dadi simpul ing peta. Iki, pilihan kanggo nggawe sub-plot, snap control diterapake kanggo digitalake pemisahan, ngitung perimeter lan area ing meter persegi lan konversi lan panyimpenan ing kolom liyane kayata hektar.

Latihan 3. Komposisi kothak dihitung komplèks. Olahraga iki unik. Ngrawat, terus karo pangembangan properti, diterangake cara nggawe hubungan sing luwih rumit, kayata kunci cadastral adhedhasar centroid ing bentuk P-koordinatX, koordinat, garis dash banjur nomer.

Latihan 4. Analisis Buffer. Ing kali sing nyebrang properti, petungan zona pengaruh ditindakake, nggunakake buffer 15 meter saka poros ing kali utama lan 7.5 meter ing anak sungai. Kajaba iku, ditampilake cara nindakake pembubaran supaya duwe poligon siji ing wilayah pengaruh.

Latihan 5. Labeling of attributes. Saiki, minangka kelanjutan saka karya karo properti, diterangake cara nggawe ekspresi kanggo macem-macem data saka macem-macem kolom tabel kanthi bentuk label. Ing kasus iki, kunci cadastral sing wis digawe sadurunge, lan area nambahake A = sadurunge regane. Kajaba iku, nerangake cara muter label, ing jeneng jeneng kampak kali, lan uga cara ngetrapake efek khusus lan ngatur gaya teks.

Latihan 6. Thematization by attributes. Pérangan kursus kasebut mulang kepiye, adhedhasar data tabular, sifat-sifat kasebut bisa ditemtokake, nggunakake kriteria lan fungsi ArcGIS Pro. Tabel Excel digandhengake ing endi pamilik properti, lan telusuran digawe saka properti sing Dheweke duwe kondhisi khusus, umpamane sing duwe jeneng "Juan", sing ora ana kertu identitas banjur ditema adhedhasar kriteria.

Latihan 7. Trik digitisasi  Kelas iki fokus ing aspek nggawe lan nyunting data spasial. Trik digitalisasi dijlentrehake kayata nggawe bolongan ing plot saka laguna, cara ngisi poligon saluran kanthi ngrampungake otomatis utawa cara nggambar ing sadawane kali kanthi nggunakake alat tilak.

Latihan 8. Georeferencing images. Ing kene, duwe gambar sing koordinat UTM dikenal, rampungake georeferencing. Beda karo olahraga ing bagean sadurunge, tuning rampung adhedhasar koordinat kasebut minangka vertex X, Y. Bisa uga ana kursus ArcGIS Pro liyane. Mbok ora ana sing kaya iki.

Sawise sampeyan entuk Course, sampeyan bisa ngakses kanggo urip lan njupuk ing sampeyan dhewe akeh minangka sampeyan pengin.

En Español

Ing Basa Inggris

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.