#GIS - Kursus Pro ArcGIS - wiwit wiwitan

Sinau ArcGIS Pro Gampang - minangka kursus sing dirancang kanggo para pecinta sistem informasi geografis, sing pengin sinau babagan carane nggunakake piranti lunak Esri iki, utawa panganggo saka versi sadurungé sing ngupaya nganyari pengetahuan kasebut kanthi cara praktis. ArcGIS Pro versi paling anyar saka piranti lunak komersial GIS sing paling populer, sing dipungkasi karo ArcMap 10x.

Kursus iki dirancang dening Golgi Alvarez, adhedhasar metodhe AulaGEO:

  • Kabeh ing lingkungan teritorial padha,
  • Tugas rampung dening pakar, diterangake kanthi swara,
  • Njupuk kursus kanthi jangkah dhewe, kanthi akses kanggo urip,
  • Opsi kanggo takon nalika sampeyan pengin,
  • Materi lan data kasedhiya kanggo diundhuh,
  • Akses saka piranti seluler,
  • Ing Spanyol lan Inggris.

Kursus kasebut kasusun saka enem bagean; ing kawitan limang lagi apa karo data ing tingkat negara, learning langkah dening langkah carane nggawe rutin ing data padha. Ing bagean 6 lagi nggarap model kapindho, lan pakaryan tanah mboko sithik dadi saka ngimpor data saka AutoCAD / Excel kanggo nggawe ungkapan Komplek lan theming adhedhasar tabel disambung njaba.

Ngakses Kursus Spanyol

Ngakses Kursus ing Basa Inggris

Ing ngisor iki ringkesan isi kursus.

1 section. Dasar-dasar ArcGIS Pro

Ayo miwiti karo ArcGIS Pro. Ing kelas iki, antarmuka anyar program dikenal, karo manajemen isi ing panel kiwa lan katalog data ing panel tengen. Iki wis dilakoni kanthi ngleksanani nggunakake data saka bandara ing saindenging donya, menehi informasi babagan perusahaan lan nyoba dadi akrab karo pita lan alat ndhuwur.

Pemilihan Data Ing kelas iki, sampeyan sinau cara-cara sing beda-beda kanggo milih obyek, loro kanthi pilihan ing keyboard lan adhedhasar atribut tabular lan spasial. Wiwit saiki kabeh karya wis rampung ing wilayah siji ing negara.

Penandaan Zona (Tetenger). Ing kene kita nemtokake carane nggawe zona pemilihan cepet, supaya bisa nganggo cara praktis. Latihan iki rampung kanthi nggunakake layanan gambar satelit (citra donya) lan diajarke carane nggawe, mindhah, nggedhekake, ngedit utawa mbusak area kapentingan (tetenger).

2 section. Penciptaan lan edisi data spasial.

Nambah data saka Excel. Iki kalebu langkah demi langkah cara masang data spasial saka meja koordinat Excel. Ing kasus iki, koordinat geografis digunakake; ing latihan salajengipun, koordinat Excel UTM tansah dilebet. Mesthi, ing babagan iki lan latihan liyane, kalebu uga bisa niru kelas kasebut.

Symbology Data Kelas iki kalebu nglamar symbology tematik adhedhasar kriteria tabel. Wilayah ing tingkat negara digunakake kanggo iki, kang ing saindhenging taun iku padha (Madagaskar).

Ngowahi data atribut. Kene ing wilayah sing padha milih aspèk kayata nyunting data alfanumerik, ngowahi lan nambah kolom, uga pitungan lan panyimpenan ing tabel sing cocog karo sistem projection.

Labeling of attributes. Saiki, diterangake carane nggawa data tabular saka obyek lan nggambarake minangka atribut (label). Punika diterangake piye carane kanggo gawe poligon, garis lan poin; uga aspek sing ana hubungane karo orientasi tandha.

Digitisasi informasi geografis. Piranti kanggo nyunting data spasial dijelasake.

Georeferencing images. Kene, nggunakake titik sing ditepungi ing gambar, georeferencing rampung adhedhasar lapisan spasial.

3 section. Analisis data

Analisis pengaruh - Buffer. Iki diterangake carane milih data spasial lan ing aplikasi iki geoprocessing saka wilayah pengaruh, pilih jinis alignment, jinis mburi.

4 section. Nerbitake isi karo ArcGIS Pro

Generasi Peta. Kene kita jelasake carane mbangun kothak kanggo pencetakan, njelasake cara nambah unsur ing peta minangka ukuran grafis, simbologi tematik, simbol lor, lan liya-liyane. Uga nerangake carane ngekspor peta menyang format liyane (pdf, png, jpg, eps, dsb.) Kanggo nyithak utawa ndeleng karo program sing kerep digunakake.

6 section. Ayo padha - latihan kanthi langkah

Ing bagean iki, ing area kerja sing luwih cilik kapindho, latihan dileksanakake kanggo tugas umum sing ana gegayutane karo properti. Elinga wilayah kasebut kita dadi model digital saka gambar, nggunakake Regard3D, AutoDesk Recap lan awan titik sing dikirim menyang Civil3D. Kanggo ing wilayah sing padha, latihan ing ngisor iki rampung kanthi nggunakake ArcGIS Pro, kanthi video sing luwih jelas. Kabeh latihan kalebu data input, file sing perlu dilakoni lan asil output kanggo mriksa.

Pangaruh saka ArcMap menyang ArcGIS Pro. Ing kelas iki, demo ArcGIS Pro, antarmuka digawe, njelasake owah-owahan utama, kaluwihan lan implikasi versi iki dibandhingake ArcMap. Saben bagean saka band ndhuwur diterangake, ing ngendi fungsi utama lan potensial ing rancangane ArcGIS Pro.

E1 jercicio. Impor properti saka peta AutoCAD menyang GIS. Berkas DWG saka AutoCAD / Microstation dijupuk, lan wis diimpor saka ArcGIS Pro; njelasake apa sing kudu dilakoni nalika versi ora kompatibel. masalah kayata misahake objek lapisan, njabut item rasah minangka sumbu werna luwih, ing kelas fitur konversi lan konversi obyek sing arep poligon nanging sing teka minangka garis minangka cilik diterangno bangunan poligon, garis kelompokan kudu siji ing cilik saka batang utama kali lan lake omahé. Ndhuwur kabeh, carane obyek CAD dadi lapisan GIS.

Latihan 2. Mbusak situs saka titik GPS ing format UTM. Babagan karya sing diimpor saka AutoCAD, sakumpulan koordinat sing diduweni karo GPS sing ana ing format UTM digunakake kanggo nglakokake dismemberment properti. Ngleksanani kalebu tugas ngimpor koordinat sing diproyeksikan ing wangun XY, ngetrapake proyeksi WGS84, zona lan banjur ngowahi kana vertices ing peta. Ing ngisor iki, pilihan kanggo nggawe sub-plot, kontrol swara kanggo ndigitalake pemblokiran, ngitung perimeter lan area ing meter persegi lan konversi lan panyimpenan ing kolom liyane minangka hektar diterapake.

Latihan 3. Komposisi kothak dihitung komplèks. Latihan iki unik. Nambani, terus karo pangembangan properti, nerangake babagan cara nggawe hubungan sing luwih kompleks, kayata kunci kadastral sing didhasarake ing centroid ing wangun P-koordinat, koordinat Y, sing banjur ditulis nomer.

Latihan 4. Analisis Buffer. Ing kali sing nyabrang ing peternakan, pitungan saka wilayah pangaruh digawe kanthi nggunakake penyangga meter 15 saka sumbu ing kali utama lan 7.5 meter ing anak kali. Kajaba iku, nuduhake carane nggawe pembubaran duwe poligon siji saka area pengaruh.

Latihan 5. Labeling of attributes. Saiki, minangka terusan saka karya karo properti, kita nerangake carane nggawe ungkapan kanggo ngubungake sawetara data saka kolom beda saka tabel ing wangun label. Ing kasus iki, kode kadastruktur sing sadurunge dibentuk, lan area tambah A = sadurunge nilai kasebut. Tambahan, nerangake carane ngowahi label kasebut, ing kasus jeneng-jeneng kapuloan iline lan uga cara ngapikake efek khusus lan ngatur gaya teks.

Latihan 6. Thematization by attributes. Iki minangka bagian saka Course, minangka basis data tabular, sifat kasebut bisa diagem, kanthi nggunakake kriteria lan fungsionalitas ArcGIS Pro. Tabel Excel digandhengake karo pemilik properti, lan nelusur digawe saka sifat-sifat sing padha duwe kondisi khusus, kayata ing ngendi pemilik duweni jeneng «Juan», ing ngendi ora ana kertu identitas lan banjur kasebut tema kasebut miturut kriteria.

Latihan 7. Trik digitisasi Kelas iki fokus ing aspek nggawe lan nyunting data spasial. Ngandharake trik digitisasi kaya nggawe bolongan ing plot sing dimulai ing lagune, cara ngisi poligon saluran kasebut kanthi otomatis utawa cara nampung kali nganggo alat trace.

Latihan 8. Georeferencing images. Kene, duwe gambar sing koordinat UTM dikenal, georeferencing rampung. Boten kados ing laku kang bagean sadurungé, fungsi tuning iki digambar minangka koordinat pucuk iku X, Y.Podrían dadi Kursus ArcGIS liyane Pro. Mbok ana kaya iki.

Sawise sampeyan entuk Course, sampeyan bisa ngakses kanggo urip lan njupuk ing sampeyan dhewe akeh minangka sampeyan pengin.

En Español

Ing Basa Inggris

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.