Excel kanggo AutoCAD, ringkesan saka paling

Inggih, aku kudu ngakeni yen wis seneng ngobrol babagan topik iki, supaya ing postingan iki aku arep nuduhake sing paling apik.

  • Kita weruh sing Microstation wis Integrasi fungsi kanggo ngimpor langsung saka file txt
  • Kita uga weruh carane apa karo AutoCAD
  • Kita weruh carane ekspor saka AutoCAD o Microstation to csv or txt
  • Banjur kita weruh cara nggunakake perintah kasebut concatenate ing kasus duwe arah lan jarak ing excel
  • Lan kita weruh Aplikasi VBA kanggo Microstation sing dianggo ing loro cara

Nanging sing paling apik kabeh yaiku sinau saka wong sing ing komentar marang kita babagan alat iki sing ngidini saka file excel kanggo ngasilake file dxf, nggunakake koordinat x, y, z, kode identifikasi lan tingkat kita pengin ditarik.

Aplikasi kasebut disebut XYZ-DXF lan sampeyan bisa download kene;
Ayo ndeleng cara kerjane:

1 Data asline:

Aplikasi iki cocok kanggo informasi downhill saka GPS utawa total station tansah lan nalika koordinat sing UTM, tegese Unit ing bidang Cartesian ing meter. Column kode iku sawijining pengenal saka titik, banjur x, lan lapisan pungkasanipun zy kita pengin tarik piyambak, padha bisa dadi contone taxiway, wit, wates, polygonal utawa fitur sembarang sing banjur ngidini kita nyaring data ing AutoCAD utawa Microstation.
txt kanggo autocad

* Kabeh poin kudu kode.
* Kabeh poin kudu dilebokake siji sawise liyane, tanpa ninggalake baris kosong.

Visualisasi Data

We kudu matur Juan Manuel Anguita, panaliti saka Jaén, Spanyol sing makarya kanggo mbangun gedhe iki. Berkas Excel wis telu godhong, siji saka wong-wong mau disebut pratilik ngijini ndeleng graph rencana lan views sisih (dibangun kanggo grafis Excel murni!). Uga saben quadrants 9 iki bisa ditampilake, yen data ing meja kanggo ngganti tombol digunakake "nganyari tampilan"

unggul lan autocad

Ngatur data kanggo ekspor

Lembar katelu disebut opsi, ngidini kita nemtokake manawa file sing bakal diekspor bakal pindhah ing loro utawa telu dimensi, ukuran huruf, yen kita pengin nuduhake elevasi (dimensi) lan jeneng file dxf.

gambar

Sawise tombol kain dipencet, file .dxf sing bisa dibukak karo Microstation, ArcView, AutoCAD utawa meh wae program CAD digawe. Ing ngisor iki, lapisan digawe kanggo saben teks sing beda sing ditemokake ing kolom 'Lapisan' (umpamane: lev), ing ngendi titik-titik kasebut ditata; uga ana lapisan liya kang monbre dadi teks colunma 'Layer' + txt (eg:. levtxt), kang kode, lan liyane, kang dimensi sing, karo teks monbre 'digawe lapisan 'Lapisan' + dimensi (contone: levcotas). Berkas excel karo jeneng sing padha lan ing tujuan sing padha uga digawe.

File tujuan (dxf)

Iki minangka conto file sing dituduhake saka AutoCAD. Banjur sampeyan bisa ngganti warna lapisan (format / lapisan) utawa format poin (gaya format / titik).

autocad txt excel

Iku mung aplikasi apik tenan, kanggo nggunakake lan prasaja apa gunane kanggo ngatur. Aja tarik garis, mung ngirim poin.

64 Balesan kanggo "Saka Excel kanggo AutoCAD, ringkesan sing paling apik"

  1. Kanthi mung AutoCAD, sing ora bisa.
    Sampeyan bisa, yen ngimpor tabel minangka basis data ing versi AutoCAD kaya Civi3D.
    Utawa yen sampeyan nggawe macro kanthi AutoLisp sing menehi meja.

  2. Aku appreciate sampeyan bisa bantuan kula karo telusuran teks ing autocad saka tabel excell, golek lan ngganti werna, Mugi sampeyan bisa, Greetings.

  3. Makro sing bener iki macro ora lengkap amarga ora dienggo nggunakake kaping pirang-pirang, mung sapisan lan iki ndadekake biasa utawa ora digunakake nanging nyoba nggawe sawetara file nanging ujar manawa file kasebut digunakake dening program liyane. ????????

  4. Hello Juan MAnuel

    Aku looking for information kanggo nindakake proyek sing aku ing atine lan aku ketemu berkas iki.

    Inggih, kula mboten satunggaling ahli progamming, nanging aku duwe ide babagan cracking otomatisasi desain geometris dalan liwat editor dhasar saka excel.

    Objektif yaiku kanggo ngitung unsur-unsur geometri saka kurva sing beda lan nilai-nilai sing aku entuk minangka xl, lan ngowahi format format kanggo nglakokake platform lan mikrostasi.
    Lan sing ngendi aku ora bisa terus, aku ora ngerti carane nglakoni. Saka apa aku weruh sampeyan duwe gagasan akeh lan yen sampeyan bisa mbantu aku
    Aku uga pengin nggawe kode kanggo craer liwat kang aku bisa nggambarake kurva ing grafik excel sadurunge ngekspor data menyang platform beda.

    Kanggo perhatian sampeyan, matur nuwun banget

  5. Sampeyan kudu nggunakake peta AutoCAD utawa Civil 3D kanggo iki.
    Yen sampeyan ora duwe, gunakake program opensource kaya QGis utawa gvSIG

  6. Hola

    Aku ngerti wis boten apa persis iki, nanging sapa bisa nuntun kula carane aku bisa ngekspor file saka AutoCAD gambar KML lan sijine ing gmaps.

    Thanks lan salam apik

  7. THANK YOU FOR MATERIAL THE Nanging sepisan ONLY nganggo LIKE TO DO Podro migunani apa UTAWA 2003 2007 EXCEL aku banget duwe sawetara format EXCEL AUTOCAD TANPA A mimpin

  8. Sumbangan apik banget! Aku mung kudu maca luwih saka titik 1000, aku ndeleng sing dilindhungi ... Aku ngatur kanggo njaluk nilai kanggo 950, Nanging aku duwe koordinat luwih saka 5000 TCTerms ... sayangé ngandhani kula sandi dilindhungi .. Nanging kontribusi banget! Muga-muga penulis nyawang iki lan bisa nambah jumlah poin kanggo mlebu.

    Salam marang kabeh!

  9. Matur nuwun banget kanggo menehi kita aplikasi sing kaya banget. Aku seneng banget karo karya, pitakonan: Apa bisa nggandhengake pemblokiran karo saben titik, kayata bunderan? Yen mangkono, sampeyan bisa ngomong apa cara.

    Matur nuwun banget

    Patricio

  10. banget apik, fungsi iki saka sheet Excel, Pitakonan miturut tes aku wis rampung iki diwatesi ing nomer saka nilai supaya graphed, ing cilik aku kudu nggawe gambar bab 4000 TCTerms aku bisa apa kanggo ngganti Excel PivotTable iki minangka Iku bakal njupuk kula akeh wektu kanggo plotting bagean.
    banget ngucapke matur nuwun

  11. Aku ngirim Sugeng tulus kanggo penulis, iku bantuan gedhe kanggo surveyor, ngarep-arep kanggo terus kanggo nampa kuwi AIDS TECHNICAL kanggo berkembang dhewe ing cara liyane profesional ing mangsa.

  12. Douglas ... ing AutoCAD Sampeyan mung kudu mbukak file,
    ing jinis berkas pilih dxf
    Sampeyan milih file sing digawe ing C lan
    Siap !!!!!

  13. Yen dianggo ing 2007, nalika sampeyan mbukak file kasebut nuduhake bebaya keamanan, sampeyan kudu milih
    Pilihan ...
    Ngaktifake konten iki lan
    nampa

  14. Yen sampeyan ndeleng file Excel sing dituduhake ing conto, yen sampeyan wis koordinat, tekan tombol ungu kanthi teks kuning: «klik kanggo nggawe dxf»

  15. Aku pengin ngerti carane ngirim data saka meja ing excel kanggo autocad, apa perintah sing arep digunakake.

  16. Aku pengin sampeyan bantuan ... Aku nyoba nemokake sawetara aplikasi utawa rutin ing lsp. karo sampeyan bisa ngèkspor teks saka .dwg menyang .xls mung teks sing dipilih karo mouse lan sampeyan bisa ndeleng data karo keyboard yen sampeyan ora bisa nemokake teks ing gambar kasebut. lan teks sing ora diekspor ora dipilih, yen ora ngidini kula milih sawetara sing perlu.
    Aku duwe rutinitas iki
    (defun C: TXTOUT (/ va vb vc vd vf vg vg); V1.0
    ; Dening Scott Hull, 11-20-86
    ; SAH Mechanical Design (415) 343-4015
    ; Ekspor teks ASCII kanggo ngajukake.

    (defun * error * (st) (prompt (strcat «error:» st «07 \ n»)))

    (setq va (getstring «Jeneng file ASCII kanggo nggawe:«) vb (open va «r»))
    (yen (/ = vb nil) (progn (close vb) (setq vc (ascii (strike (getstring
    «File karo jeneng iki wis ana. \. Sampeyan pengin ngganti? «)))))
    (setq vc 89))
    (yen (= vc 89) (progn
    (setq vb (mbukak va «w») vd (ssget) ve (sslength vd) vf 0)
    (nalika (

  17. Aku ora ngerti kunci kasebut, panulis nglindhungi. Nanging ora mungkasi sampeyan nyalin sel

  18. Kanggo bisa nyalin lan nempel kolom data saka spreadsheet, iki bakal ngandhani yen sel-sel kasebut direksa, lan aku ora ngerti apa kunci kanggo ngatasi masalah iki, yen sampeyan ngerti, aku bakal ngucapke matur nuwun banget

  19. Hello kanca, supaya bisa nggunakake ing kantor 2007 sampeyan mung kudu ngonversi menyang versi, ing lambang kiwa ndhuwur iku pilihan, Klik kene. Banjur sampeyan menehi ing kanggo nampa. Yen sampeyan nyuwun pilihan kanggo nutup lan mbukak buku, klik YES. Iku warns sampeyan sing owah-owahan ora kabusak bakal ilang, sing ora ketompo, mung ditampa lan wis (Yen pilihan iki ora luwih apik). Sadurunge nggunakake makro, sampeyan kudu katon ing sangisore bar menu. PERINGATAN PÈNGET: Sawetara konten aktif wis dipatèni, GO TO OPTIONS AND CLICK ON Enable this content and go .... Sampeyan bisa nggunakake IN KANTOR 2007.

    LUCK TO ALL !!!!! (DO NOT FORGET THAT THE OPTION MACRO HAVE BE ACTIVE AND RECORDING)

  20. Yen sampeyan pengin nglampahi isi, pilih teks ing Excel, nyalin, lan banjur ing AutoCAD, paste

  21. apik minangka kabeh katon ing pitakonan sandi punika carane carane pass excel sialan, kanggo otomatis cad nanging ing teks?

  22. File banget. Salam kanggo wong sing ninggal file iki, kanggo ndeleng apa luwih akeh kontribusi dibebasake.

  23. sampeyan ora kudu ngowahi, mung ngetik data.

    Aplikasi kasebut dilindhungi karo tembung sandi, sing digawe

  24. hello, aku ora bisa ngowahi opsi sing takon kanggo tembung sandhi mriksa, apa sing bisa daklakoni ing kasus iki?

  25. g! utawa wong, aku nggarap werna, meh tansah nganggo stasiun total nanging saiki aku wis nggawa data lan tingkat lalu lintas (cross section) ora ngerti carane ngonversi data kasebut menyang UTM? Aku duwe sumbu sing ditetepake lan bacaan bagean iku jarak sing kiwa dhuwur ing + utawa -, garis pusat, jarak dhuwur ing dhuwur utawa - ... yen wong mbantu aku jcpescotosb@hotmail.com

  26. Makro iki apik banget kanggo kabeh sing nggawe perkembangan iki bisa.

    regards

  27. hello Aku looking for cara kanggo nggawe polygon lan ngatur nanging ing arcgis.

  28. Aku kepengin dhisik ngapusi Toggpo Juancho kanggo makro lan uga G lawas! kanggo nemokake lan nerbitake ... apa aku kontribusi !!!!!

  29. WORKS IN OFFICE 2007 ora tansah ME ME OUT KALUPUTAN LAN ngandika kaca menyang folder ing CY boten metu aku njaluk jendhela sing PERUTRAR lan ora pitutur marang ME Apa TO DO SDE

  30. Matur nuwun kanggo respon cepet sampeyan, galvarezhn. Sayange ora bisa mlaku.

  31. kesalahan pratinjau, misale jek aku sing bisa amarga konfigurasi regional, sing separator saka ewu lan decimals (titik koma) diganti, revises ...

  32. iku katon menarik, amarga iku online; Aku bakal weruh yen aku nglakoni maneh siji dina iki

    thanks kanggo info

  33. Sawise tingkat kapercayan kanggo makro diatur, spreadsheet Nanging isih nuduhake pesen kesalahan kanggo tab kapindho (PREVIEW).

    Senajan sampeyan terus ngekspor poin menyang dxf, Aku pengin ngaktifake kanthi lengkap fungsi kasebut spreadsheet paling anyar.

    Sugeng,

  34. kanggo ngatur tingkat kapercayan

    sampeyan menyang tombol unggul, sing paling dhisik ing sisih kiwa ndhuwur, lan pilih tombol "pilihan unggul",

    banjur sampeyan milih "pusat kepercayaan"

    lan sampeyan milih «nyiyapake pusat kepercayaan»

    banjur milih "setelan makro"

    lan ing kana, sampeyan milih "ngaktifake kabeh makro"

  35. Aku ngucapke matur nuwun lan pitutur marang kowe sing kerjane banget uga ing ecxel 2007 mung yen sampeyan kudu ngonfigurasi exel ing tingkat kapercayan lan siap

  36. WITH XCE 2007 DO NOT WORK, Kene ana APA FONOMENON AS ONE sing Nggawe APLIKASI lan nganyari IT. Matur nuwun

  37. kanggo apik, banjur pindhah menyang ngganti konfigurasi regional menyang mesin sampeyan

    miwiti / kontrol panel / konfigurasi regional

    banjur sampeyan milih negara ing opsi regional

    ana priksa manawa ewu pemisahan kanthi simbol "koma" lan decimals kanthi "periode" diadegake

    banjur sampeyan pindhah menyang excel lan kudu bisa

  38. bisa dienggo tanpa decimals ...... nanging koordinat ora bakal persis ing bidang ... .. chanfle, apa kowe ngasihi ???

  39. nyoba kanggo nggabungake koordinat bunder, sing tanpa decimals kanggo ndeleng yen ora masalah konfigurasi regional (sing koma kanggo ribuan pamisahan lan titik kanggo pamisahan decimals).

  40. Aku entuk salah,

    Aku ngetik koordinat lor lan estes kanthi dimensi nanging ora nggawe previsualizacion

    Dadi kesalahane
    Run-time; '1004,:
    ora bisa nuku properti chartObjects saka kelas worsheet

  41. macro ora bisa kanggo kula, bisa sampeyan bantuan kula ???

    iku kabeh boloqueda lan wis habilete supaya keamanan makro minangka minimal kayata g! Komentar, ora bisa kanggo aku !!!!! bantuan meeee

  42. Halo Marcos, sistem kasebut ngasilake pesen sing ora bisa ngowahi, nanging sampeyan nampa. Yaiku sampeyan bisa ngganti jeneng file lan ukuran teks, lan nalika nglakokake ngasilake asil kasebut.

    Yen sampeyan duwe masalah liyane, aja ngganti ukuran teks utawa jeneng file, mula ora perlu. Ukuran teks bisa diowahi ing autocad.

  43. Hello, Aku nyoba nggunakake program iki kanggo ngliwati survey cilik kanggo CAD, nanging ing excel aku ora ngidini kula beda-beda saka kemungkinan saka kaca katelu, bisa iki amarga? Thanks in advance.

  44. Miguel: makro ora bisa nganggo Excel 2007
    Joaquin: makro kudu aktif, iki rampung ing alat / macro / keamanan lan mbisakake keamanan ing tingkat sing luwih murah.

  45. Panjenengan sheet excel apik banget nanging macro sing spreadsheet ora bisa ing bakal mateni apa aku bisa nindakake kanggo bisa digunakake kanthi bener

  46. Iku sarana apik banget aku wis nggunakake kanggo dangu nanging aku duwe masalah gedhe:

    Ora nggarap kantor 2007.

    Aku bakal appreciate solusi kanggo masalah iki.

  47. Aku nemokake banget menarik utamane kanggo proyek ora gedhe aku bakal nyoba kanggo ndeleng apa sdaludos kuwi

  48. Hello Jordi, aku sajujure ora ngupayakake ing 2007 excel, kanggo ndeleng yen wong sing wis nyoba ana lan nandheske yen menehi masalah

    Greetings

  49. Galvrezhn, pisanan, feliciarte kanggo kompilasi sing wis rampung ing postingan iki, lan ing tangan liyane (kaya aku weruh ana pecandu XYZ-DXF, hehe) Aku pengin ngomong yen wong, utawa dhewe, wis nyoba makro ing 2007, amarga aku wis nggunakake 5-6 taun ing versi excel, lan aku ora ngerti apa, nanging ing siji iki ora mbukak (Aku duwe macro aktif, lan kabeh sing).

    Thanks!

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.