Egeomates: Cadastre Multipurpose

Punika grafis konferensi ingkang sampun kula paringaken, babagan kadastruktur multi-tujuan, linkipun kaliyan deklarasi Xastral Cadastre lan perverts sanesipun.

multifinalitas saka cadastre

Senajan rumangsa luwih apik kanggo nuduhake ing PowerPoint, ana sawetara kesimpulan:

1 Sing diarani "tujuan"

Gegambaran multifinalitarian wis digandhengake kanggo sawetara wektu, Nanging, bedane kudu ditindakake antarane pendekatan tematik cadastre lan pendekatan integral yaiku sing bisa diarani "tujuan". Pramila penting kanggo mbedakake antarane apa sing ditindakake (pendekatan tematik), apa sing kita lakoni (aplikasi) lan apa mupangat sing bakal ana ing pungkasan (pendekatan komprehensif)

gambar Pendekatan tematik iku fokus ing tujuan khusus sing bisa diduweni kadasta, kayata fiskal, hukum, sosial-ekonomi lan panggunaan darat (antara liya).

Pendhaftaran iki kudu ditetepake kanthi jelas, amarga biasane ana ing tangane "teknisi" lan "pemikir" kudu mempengaruhi supaya ora kesasar. Ora ateges "teknisi" ora duwe kemampuan kanggo mikir, nanging ing tingkat iki ora dadi sing dadi peran, mula para surveyor kudu ngukur tanah, dig digambar digambar, peta bisa nulis skrip ... lan kabeh nindakake kanthi apik, miturut prosedur kasebut

gambar Aplikasi diwenehake menyang pendekatan tematik, biasane ing tangan «pikirane profesional»Sing golek link kanggo kawicaksanan wilayah lan risiko sing diadhepi yaiku pengaruh mbebayani kepentingan sekte utawa politik.

  • Fokus fiskal bisa uga kagunaan kanggo koleksi lan pamaréntahan elektronik
  • Pendekatan sosio-ekonomi nyedhaki planning lan pembangunan ekonomi lokal
  • Pendekatan legal nyedhaki regularization lan integrasi institusional
  • Panggunaan tanah menyang tatanan teritorial lan pemulihan kapital.

gambar Pendekatan integral, sing dadi asil saka aplikasi cadastre sing ditindakake kanggo ningkatake kahanan urip manungsa. Lan senadyan ora kaya linear minangka grafik, kita bisa ndeleng manawa:

  • Koleksi lan pemerintahan elektronik ngupaya efisiensi ing layanan
  • Perkembangan lan planning ekonomi lokal bisa nyebabake nggawe kawicaksanan umum
  • El planning tanah nggunakake lan Recovery saka hasil ibukutha mimpin kanggo sustainable development.
  • Lan regularization lan integrasi lembaga mimpin menyang keamanan hukum.

Mungkin iki paling rumit amarga kudu ana ing tangane "strategi" sing bakal nyebabake keputusan ing tingkat nasional, regional utawa sederhana. manajemen kotamadya. Salah sawijining masalah paling gedhe yaiku kurang rencana strategis sing bisa menehi garis sing bener, uga aturan hubungan sing jelas sing ora bisa nyimpang ing proses transit utawa kebiasaan ala sing sawetara ahli strategi kudu nggawe presentasi ppt bagus lan nulis banget . Yen pungkasane apa sing kita goleki wis ilang, cepet utawa suwe kita bakal nindakake aktivitas sing ora kompeten utawa ora bakal bisa ditindakake kanthi cepet.

2 Pinten sing cocog karo "multifinality"

Yen kita mirsani, konsep "multifinalitarian" ora kalebu "quanta data»Nduwe rekaman cadastral, nanging« pira pangguna »bakal nggunakake.

Iki minangka alasan yen rekaman "multifinalitarian" ora kudu ngemot akeh informasi, nanging siji sing nggunakake macem-macem. Banjur konsep pendekatan tematik diwiwiti, saengga loro institusi ora nggawe duplikat informasi utawa upaya lan sanajan ana sing nyelidiki, dadi tanggung jawabe sing bisa nganyari.

3 Yen "multifinality" wis rampung

Tanpa ngasilake maneh, kabeh wis ditindakake nalika pendekatan tematik sing ana gandhengane, lan dicathet manawa aku ngucapake "hubungan" amarga iki ora mbutuhake alat komputer, nanging prosedur ... sanajan ana sing ngirim dokumen dokumen. Mangkene yen kudu eling Mitos saka Cadastre 2014 padha kudu bisa ditindakake kanthi manawa institusi kasebut dimodernisasi lan otomatisasi diwasa ... ing sisih pinggir Pyrenees

Dadi, miwiti cadastre mbutuhake kajelasan institusi lan kelestarian; Iki sebabe akeh sing diwiwiti karo cadastre kanthi pendekatan fiskal, lan yen ngrampungake "hubungan" karo unit kontrol pajak, ngidini pangukuran + regane + peraturan kanggo nyebabake efisiensi ing nyedhiyakake layanan; Banjur dheweke nindakake peran multifinal.

Jeksa Agung bisa ngetokake yen yen sampeyan pengin njupuk pendekatan sing beda-beda bebarengan, kita bakal duwe sheet sheet, kerumitan ing kritérial priksa lan nalika kita pengin nggawe proses ... bakal ana tutuk kanggo ujar manawa ora ana "data sing dibutuhake" utawa ing kasus paling ala, informasi kasebut bakal ketinggalan jaman.

... 45 menit disetel kanggo subyek, loro teknisi weruh kula karo mata MegamanX lan wakil ing pungkasan pungkasan ambruk asleep ing setengah presentation ... cendhak, kene aku ninggalake kumelun kanggo ngajak kula maneh ... lan aku mung pengarep sing saka GB aku ora bakal ditembak 🙂

3 Balesan kanggo "Geofumadas: de Cadastre Multifinalitario"

  1. Aku percaya yen kegagalan proyek kasebut yaiku nggoleki multifinitas, nanging konsep sing luwih nyukupi yaiku INTEGRATED CATASTRO menyang pembangunan nasional. Kanthi cara iki, dhukungan bakal diwenehake marang entitas pamrentah, liwat data sing bisa kita nganyari kanthi tanggung jawab lan njaga konservasi kanthi suwe.

    regards

  2. Kahanan sing direncanakake penyelidikan sing produk sing bakal digunakake kanggo macem-macem tujuan lan dening institusi sing beda bisa ditetepake "multifinalitarian".

    Dadi kita bisa ngomong kadaster macem-tujuan:
    Iku kadastre kang produk bakal digunakake minangka basis informasi kanggo macem-macem tujuan ing institusi beda, supaya desain riset Panjenengan ngandhut aspèk dhasar saka kepentingan bebarengan.

  3. Aku kudu ngerti definisi sing tepat saka multifinal. Iki amarga kita sijine bebarengan document report adhedhasar teks sing digawe dening dependensi beda, Maturnuwun.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.