Geomoments - Emosi lan Lokasi ing siji app

Apa sing diarani Geomoments?

Revolusi industri kaping papat ngisi kemajuan teknologi sing gedhe lan integrasi alat lan solusi kanggo nggayuh ruang sing luwih dinamis lan intuisi kanggo pendhudhuk. Kita ngerti manawa kabeh piranti seluler (ponsel, tablet, utawa smartwatch) bisa nyimpen akeh informasi, kayata rincian bank, data sing ana gandhengane karo kondisi fisik, lan utamane data lokasi.

Bubar iki, kita nampa kejutan ngluncurake aplikasi anyar sing nggabungake kahanan emosi, lingkungan lan lokasi acara. Geomoments minangka jeneng, digawe ing pertengahan taun 2020 ing tengah pandemi, lan ing artikel iki kita bakal menehi review. Miturut pangembang, iku jaringan sosial, sing diterangake minangka "jaringan global momen, utawa pengalaman ... Warehouse gigantic ing ngendi kita nyimpen lan nuduhake momen, pengalaman, acara sing kedadeyan ing tanggal tartamtu lan papan. ”.

GeoMoMents minangka aplikasi hibrida sing dikembangake kanthi loníc, sing nggunakake sumber daya maya Google, Fírebase, kanggo panyimpenan, olahpesen lan hosting. Informasi kasebut disimpen ing Google Cloud Firestore, basis data noSql. File-file foto kasebut disimpen ing Google Cloud Storage. Firebase Messagíng digunakake kanggo olahpesen cepet.

Kepiye cara Geomoments?

Kaping pisanan, kita bakal nuduhake antarmuka pangguna lan cara miwiti nglumpukake Geomoments. Sawise ndownload aplikasi saka Play store (Android), instal ing piranti seluler banjur bukak, sing pertama muncul yaiku deskripsi rinci babagan cara kerja GeoMoMents. Kanggo piranti iPhone, aplikasi bakal kasedhiya ing pertengahan 2021. Kajaba iku, dheweke nambah tombol kanggo mlebu karo Google kanthi cepet, lan katon ana kabar yen ngidini dununge piranti kasebut. Sabanjure, data akun GeoMoMents (GMM) ditampilake, sampeyan bisa nambah "julukan" utawa julukan, lan informasi sing dimuat pangguna uga bakal ditampilake.

 

GeoMoMents minangka gudang wayahe, papan tartamtu, ing tanggal tartamtu, emosi, memori kanggo disimpen lan bareng karo jagad iki.

Banjur sampeyan bisa ngakses menu utama, supaya sampeyan bisa ngakses macem-macem tumindak: wiwitan, GMM anyar, GMM, peta online GMM, Jelajahi (ora suwe), game online (ora suwe), atur tandha, akun lan pitulung. Saiki, ana sawetara sing ora kasedhiya, nanging kita nyoba karo sing wis bisa diakses. Ing area omah ana panel dhasar, ing ngendi sampeyan bisa nambah GMM anyar, ndeleng GMM, mriksa peta online GMM, lan ngatur akun pangguna. Kanggo nambah wayahe cukup gampang, kita nutul pilihan "GMM Anyar" lan langsung bakal katon layar anyar kanthi data sing kudu ditambahake.

 

Penasaran yen dikelola kanthi emosi pangguna, ana tombol "emosi" (1) ing endi sampeyan bisa milih sing spesifik banget liwat Emoji, diiringi lingkungan sosial (2) emosi kasebut dirasakake (sosial, kulawarga, kanca, makarya, sekolah utawa tim). Secara pribadi, aku bakal nambah lingkungan sosial sing luwih akeh, nanging amarga iki biasane sing paling dhasar, pengalaman ing masing-masing kalebu.

Kabeh data ing GeoMoMents iku spatio-temporal. Sampeyan mung bisa ndeleng lan menehi komentar GeoMoMents sing cedhak karo papan lan wektu menyang GeoMoMent dhewe.

Banjur, sampeyan milih level intensitas emosi kasebut ing skala saka 0 nganti 10 (3), lan uga yen sampeyan pengin nuduhake wektu kasebut kanthi umum utawa nyimpen kanthi anonim ing aplikasi kasebut (4). Katrangan (5) minangka poin penting yen sampeyan pengin ngelingi persis kedadeyan ing dina kasebut, kayata buku harian. Pungkasan, kita bisa nambah foto acara sing menehi tandha Geomoment. Ing pungkasan, peta ditampilake kanthi lokasi sing tepat nalika sampeyan lagi ngrekam wayahe (6), sanajan kanthi pribadi aku nganggep iku minangka pilihan sing bisa ditambahake ing pembaruan mbesuk, bisa uga nambah kemungkinan mindhah lokasi sing pengin cathet wayahe yen wong kasebut Ora nyambung karo Wi-Fi utawa data seluler.

Foto wayahe uga bisa ditambahake ing rekaman (7). Nalika nutul tombol simpen, aplikasi bakal nuduhake pesen "GMM digawe kanthi sukses", lan yen kita nemokake "GMMku" ing menu utama, kabeh Geomoments sing ditambahake bakal katon dimuat, kanthi tanggal lan wektu nggawe. Ing bagean saka aplikasi iki kita bisa: ndeleng cathetan, refresh informasi utawa mbusak rekaman kasebut.

Sampeyan kudu ngerti yen sampeyan ora bisa nambah sawetara Geomomen ing interval kurang saka 6 jam, aplikasi menehi peringatan manawa durung cukup wektu, sing uga bisa dianggep kurang - sanajan kita ngerti manawa iku versi pisanan aplikasi-, yen pangguna lagi lelungan lan ngunjungi pirang-pirang panggonan kurang saka 6 jam, ora mungkin direkam wektu kasebut.

Ing pungkasan cathetan, ing area utama aplikasi, ringkesan Geomoments sing digawe digawe katon. Contone, informasi sing ditampilake yaiku 1 GMM ing cloud, 1 GMM lokal, data liyane tetep 0 nganti informasi sing cocog ditambahake. Yen sampeyan wis suwe ora nggunakake aplikasi kasebut, sampeyan bisa nyegerake antarmuka ing tombol nganyari. Peringatan liyane sing digawe aplikasi kasebut yaiku ora kelangan data akun Google sing sinkronisasi, amarga yen kedadeyan ora bakal bisa ngakses data sing kadaptar ing Geomoments.

Babagan Panulis

Iki digawe dening Fernando Zuriaga, mahasiswa Teknik Telekomunikasi sing saiki manggon ing Valencia - Spanyol. Sampeyan bisa ngunjungi blog kanthi ngeklik kene, ing ngendi dheweke bisa ngirim pesen babagan masalah utawa kontribusi babagan aplikasi kasebut.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.