ESRI Venezuela karo Edgar Díaz Villarroel kanggo Twingeo Edisi 6

Kanggo miwiti, pitakon sing gampang banget. Apa Intelijen Lokasi?

Lokasi Intelijen (LI) digayuh liwat visualisasi lan analisis data geospasial kanggo nambah pangerten, ilmu, njupuk keputusan lan prediksi. Kanthi nambah lapisan data, kayata demografi, lalu lintas, lan cuaca, menyang peta cerdas, organisasi entuk intelijen lokasi amarga ngerti sebabe kedadeyan kasebut kedadeyan. Minangka bagéan saka transformasi digital, akeh organisasi gumantung karo teknologi sistem informasi geografis (GIS) kanggo nggawe Intelijen Lokasi.

Kaya sing sampeyan ngerteni adopsi Lokasi Intelijen ing perusahaan cilik lan gedhe, uga panriman ing level Negara / Pamrentah. Adopsi Lokasi Intelijen ing perusahaan gedhe lan cilik wis apik banget, sing nyumbang kanggo masifake GIS lan panggunaan wong sing dudu profesi non-tradisional, tumrap kita pancen luar biasa kepiye kerja karo para bankir, insinyur industri, dokter, lsp. Staff sing dudu tujuan kita minangka pangguna sadurunge. Amarga krisis politik lan kurang investasi, Negara / Pamrentah durung bisa ditampa kanthi apik.

Apa sampeyan mikir yen sajrone pandemi saiki, panggunaan, konsumsi lan sinau geoteknologi duwe owah-owahan sing positif utawa negatif?

Geoteknologi duwe peran positif lan dhasar kanggo nglawan virus kasebut, ewonan app wis digawe ing pirang-pirang negara kanggo mbantu, ngawasi lan njupuk keputusan sing paling apik. Ana aplikasi kaya sing saka Johns Hopkins University Institute sing saiki wis dikunjungi 3 milyar.  Dashboard Venezuela lan JHU

Esri ngluncurake COVID GIS Hub, apa teknologi iki bisa mbantu nglawan epidemi liyane ing mbesuk?

ArcGIS HUB minangka pusat sumber daya sing luar biasa kanggo nemokake kabeh aplikasi ing sak papan lan ndownload data kanggo analisis langsung, saiki wis ana COVID HUB kanggo saben Negara, Ora mesthi piranti sing migunani lan cepet sing kasedhiya bakal nulungi pandemi liyane, amarga wis ana bakal duwe informasi mbukak kanggo kabeh komunitas ilmiah lan medis lan wong liya sing kepengin nulungi.

Apa sampeyan mikir manawa panggunaan geoteknologi sing saya akeh minangka tantangan utawa kesempatan?

Iki minangka kesempatan tanpa mangu-mangu, kanggo georeferensi kabeh informasi, menehi kesempatan analisis sing ngidini sampeyan dadi luwih efisien lan cerdas lan iki bakal dadi penting banget ing kasunyatan anyar iki.

Apa sampeyan nganggep ana prabédan gedhe ing integrasi teknologi geospasial ing Venezuela babagan negara liya? Apa krisis saiki wis mengaruhi implementasi utawa pangembangan geoteknologi?

Ora ana sangsi ana bedane amarga krisis saiki, kurang investasi ing instansi pamrentah duwe pengaruh sing ngrusak banget, kayata ing layanan umum (Banyu, Listrik, Gas, Telephony, Internet, lsp) saka negara kasebut ora duwe teknologi geospasial lan saben dina keterlambatan sing bakal dilalekake tanpa nggawe implementasi kasebut dadi masalah akumulasi lan layanan ora bisa ditindakake yen ora saya parah, ing pihak liya perusahaan swasta, (distribusi panganan, ponsel, Pendidikan, Pemasaran, Bank , Keamanan, lsp) dheweke nggunakake teknologi geospasial kanthi efisien lan sampeyan padha karo kabeh wong.

Napa ESRI terus nang ing Venezuela? Apa aliansi utawa kolaborasi sing sampeyan duwe lan sing bakal teka?

We Esri Venezuela, kita dadi distributor Esri pisanan ing njaba Amerika Serikat, duwe tradhisi sing apik ing negara kasebut, kita nindakake proyek sing dadi conto kanggo saindenging jagad, kita duwe komunitas pangguna sing asring dianggep tumrap kita lan komitmen kanggo dheweke dadi motivasi. Ing Esri, kita yakin manawa kudu terus totohan ing Venezuela lan panggunaan GIS yaiku sing bakal mbantu mbentuk masa depan sing luwih apik.

Babagan aliansi lan kolaborasi, kita duwe program mitra bisnis sing kuat ing negara kasebut, sing ngidini kita kerja ing kabeh pasar, terus golek mitra anyar ing bidang khusus liyane. Dheweke bubar nganakake "Forum Smart Cities and Technologies". Apa sampeyan bisa ngerti apa sing diarani Smart City, apa padha karo kutha digital? Lan miturut sampeyan, Caracas bakal kekurangan - kayata - dadi Kutha Cerdas

Kutha Cerdas minangka kutha sing efisien banget, nuduhake jinis pangembangan kutha adhedhasar pangembangan berkelanjutan sing bisa menehi respons sing cukup kanggo kabutuhan dhasar institusi, perusahaan, lan pedunung dhewe, kanthi ekonomi, uga ing operasional , aspek sosial lan lingkungan. Ora padha yen kutha Digital minangka evolusi saka Kutha Digital, minangka langkah sabanjure, Caracas minangka Kutha sing duwe 5 walikota yaiku ana 4 sing wis arep dadi Kutha Cerdas sing terus dilanjutake nuntun dheweke ing Perencanaan, Mobilitas, Analisis lan manajemen data lan sing paling penting ana hubungane karo warga. ArcGIS Hub Venezuela

Apa, miturut kriteria sampeyan, yaiku geoteknologi penting kanggo entuk transformasi digital kutha? Apa kaluwihan sing ditawakake teknologi ESRI kanggo nggayuh iki?

Kanggo kula, ana prekara sing penting kanggo nggayuh transformasi Digital yaiku nduwe pendaptaran digital lan kasedhiya ing endi wae, wektu lan piranti, ing registri iki kabeh informasi sing dibutuhake bakal dilebokake babagan Transportasi, Kadurjanan, Sampah Padat, Ekonomi, Kesehatan, Perencanaan, Kedadeyan lsp. Informasi kasebut bakal dituduhake karo warga lan bakal menehi kritik banget yen durung nganyari lan kualitas apik. Iki bakal mbantu njupuk keputusan kanthi nyata lan ngrampungake masalah komunitas. Kita ing Esri duwe alat tartamtu ing saben fase kanggo nggayuh tujuan transformasi digital.

Ing revolusi industri kaping 4 iki, sing tujuane nggawe sambungan total antarane kutha (Smart City), pemodelan struktur (Digital Twins), kayata kepiye GIS mlebu minangka alat manajemen data sing kuat? Akeh sing nganggep manawa BIM paling cocog kanggo proses sing ana gandhengane karo iki.

Esri lan Autodesk wis mutusake mitra kanggo nggawe GIS kasunyatan iki lan BIM kompatibel saiki, kita duwe sambungan solusi menyang balung BIM lan kabeh informasi bisa dimuat ing aplikasi kita, apa sing diarepake para pangguna duwe kasunyatan kabeh informasi lan analisis ing siji lingkungan saiki bisa digunakake kanthi ArcGIS.

Apa sampeyan mikir manawa ESRI wis nyedhaki integrasi GIS + BIM kanthi bener?

Ya, kayane aku saben dina nganggo konektor anyar ing antarane teknologi, kita kagum kanthi positif kanthi analisis sing bisa ditindakake. Kaya sing sampeyan ngerteni evolusi ing babagan panggunaan sensor kanggo njupuk data geospasial. Kita ngerti manawa piranti seluler pribadi terus ngirim informasi sing ana gandhengane karo lokasi. Apa pentinge data sing kita produksi dhewe, apa pedhang bermata loro?

Kabeh data sing digawe nganggo sensor iki menarik banget, sing ngidini kita nganalisa akeh informasi babagan energi, transportasi, mobilisasi sumber daya, intelijen buatan, prediksi skenario, lsp. Ana keraguan manawa informasi kasebut digunakake kanthi ora bener bisa mbebayani, nanging mesthine bakal luwih akeh mupangate kutha lan supaya bisa diduweni kanggo kita kabeh sing manggon ing kene.

Metode lan teknik akuisisi data lan panangkepan saiki diarahake kanggo njupuk informasi kanthi nyata, ngetrapake panggunaan sensor jarak jauh kayata drone, sing dipercaya bisa kedadeyan kanthi nggunakake sensor kayata satelit optik lan radar, amarga dicathet informasi ora langsung.

Informasi wektu nyata minangka sing dikarepake kabeh pangguna lan meh kabeh presentasi sing dadi pitakon wajib sing kudu ditakokake, drone wis akeh mbantu nyepetake wektu iki lan, kayata asil sing apik banget kanggo nganyari kartografi lan model ketinggian, nanging drone isih duwe sawetara watesan penerbangan lan masalah teknis liyane sing nggawe satelit lan radar isih dadi pilihan sing apik kanggo sawetara jinis karya. Hibrida ing antarane rong teknologi kasebut becik. Saiki wis ana proyek sing mbukak satelit ketinggian rendah kanggo ngawasi bumi kanthi nyata nggunakake intelijen buatan. Sing nuduhake manawa satelit isih akeh wektu panggunaan.

Apa tren teknologi sing ana gandhengane karo lapangan geospasial sing saiki nggunakake kutha-kutha gedhe? Kepiye lan ing endi tumindak kudu wiwit tekan level kasebut?

Meh kabeh kutha gedhe wis duwe GIS, iki pancen wiwitan, duwe cadastre sing apik banget karo kabeh lapisan sing dibutuhake ing Infrastruktur Data Spasial (IDE) sing kolaboratif ing antarane departemen sing beda-beda sing ana ing kutha sing saben departemen duwe Lapisan pemilik sing tanggung jawab kanggo nganyari terus, iki bakal mbantu Analisis, Perencanaan lan sesambungan karo warga negara.

Ayo ngobrol babagan Academia GIS Venezuela, apa wis ditampa kanthi apik? Apa riset sing ditawakake akademik?

Ya, kita ing Esri Venezuela seneng banget karo resepsi saka kita Akademi GISKita duwe sawetara kursus saben minggu, akeh sing ndhaptar, nawakake kabeh kursus Esri resmi, nanging uga nggawe kursus khusus ing Geomarketing, Lingkungan, Minyak Bumi, Geodesign lan Cadastre. Kita uga wis nggawe spesialisasi ing wilayah sing padha sing wis duwe sawetara pengadilan lulusan. Saiki kita duwe kursus anyar babagan produk ArcGIS Urban sing kabeh ana ing basa Spanyol lan Inggris sing digawe ing Esri Venezuela lan sing digunakake kanggo nglatih distributor liyane ing Amerika Latin. Regane pancen ndhukung.

Apa sampeyan mikir manawa tawaran akademik kanggo pelatihan profesional GIS ing Venezuela sesuai karo kasunyatan saiki?

Ya, panjaluk gedhe sing wis kabukten, Kursus kita digawe miturut apa sing dibutuhake saiki ing Venezuela, spesialisasi digawe miturut kabutuhan tenaga kerja negara, kabeh sing ngrampungake spesialisasi bakal dipekerjakake kanthi cepet utawa entuk tawaran kerja sing luwih apik.

Apa sampeyan mikir manawa panjaluk profesional sing ana gandheng cenenge karo manajemen data spasial bakal luwih akeh ing wektu kasebut?

Ya, iki wis dadi kasunyatan saiki, basis data luwih penting saben dina ing endi kedadeyan lan ing endi lan sing ngidini kita dadi luwih efisien lan cerdas, para spesialis anyar digawe, ilmuwan data (Ilmu data) lan Analis (Analis Ruang) lan aku yakin manawa mbesuke akeh informasi sing bakal digawe sing bakal diwiwiti saka asal usul lan akeh wong sing spesialis dibutuhake kanggo nggarap informasi kasebut

Apa sampeyan mikir babagan persaingan terus-terusan ing antarane teknologi GIS gratis lan pribadi.

Persaingan kasebut katon sehat amarga aku nggawe kita usaha, nambah lan terus nggawe produk kanthi kualitas paling dhuwur. Esri tundhuk karo kabeh Standar OGC, Sajrone penawaran produk, ana akeh open source lan data mbukak

Apa tantangan kanggo mbesuk ing jagad GIS? Lan apa pangowahan paling penting sing sampeyan wis weruh wiwit diwiwiti?

Tanpa mangu-mangu, ana Tantangan sing kudu terus dikembangake, Real time, Intelligence buatan, 3D, Gambar lan Kolaborasi ing antarane organisasi. Pangowahan sing paling penting sing dakdeleng yaiku masif panggunaan platform ArcGIS ing kabeh industri, ing endi wae, piranti lan wektu, kita minangka piranti lunak sing ngerti cara nggunakake personel khusus, saiki ana aplikasi sing sapa wae bisa ngatasi tanpa duwe jinis latihan utawa pendhidhikan sadurunge.

Apa sampeyan mikir manawa data spasial bakal gampang diakses mbesuk? Ngelingi supaya kedadeyan iki, dheweke kudu ngliwati pirang-pirang proses

Ya, aku yakin manawa data mbesuk bakal mbukak lan gampang diakses. Iki bakal mbantu pengayaan data, nganyari lan kolaborasi antarane wong. Intelijen buatan bakal akeh mbantu nyederhanakake proses kasebut, masa depan data spasial bakal nyengsemake banget tanpa mangu-mangu.

Sampeyan bisa nyritakake babagan sawetara aliansi sing bakal tetep taun iki lan sing anyar.

Esri bakal terus tuwuh ing komunitas mitra bisnis lan asosiasi karo universitas sing bakal mbantu kita nggawe komunitas GIS sing kuat, ing taun iki kita bakal kekancan karo organisasi multilateral, organisasi sing tanggung jawab kanggo bantuan kemanusiaan lan organisasi sing ana ing ngarep baris mbantu ngatasi pandemi COVID-19.

Apa wae sing pengin ditambahake

Ing Esri Venezuela, kita wis pirang-pirang taun ngrancang kanggo mbantu Universitas, kita ngarani Kampus Cerdas iki kanthi proyek manawa kita bisa ngatasi masalah sing ana ing kampus sing padha karo masalah kutha. Proyek iki wis duwe 4 proyek lengkap ing Universitas Pusat Venezuela, Universitas Simón Bolívar, Universitas Zulia lan Universitas Metropolitan. Kampus UCVUCV 3DKampus Smart USB

Luwih akeh maneh

Wawancara iki lan liya-liyane diterbitake ing Majalah Twingeo Edisi 6. Twingeo wis siyap digunakake kanggo nampa artikel sing ana gandhengane karo Geoengineering kanggo edhisi sabanjure, hubungi kami liwat email editor@geofumadas.com lan editor@geoingenieria.com. Nganti edhisi sabanjure.

 

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.