Endi kedhaftar GIS Manifold?

Sawijining wektu, guru teknologi Walanda nyritakake ukara kasebut:

"Sejatine, aku kaget apa halaman Manifold. Apa mengkono iku aku wis ora tau ndeleng iku digunakake ing mesin "

Minggu iki, Patrick Webber - saka Spatial Knowledge - wis nggawé pernyataan sembrono sing mesthi wis guncang jenggot sing padha saka panyedhiya alat iki. Sanajan padha ... ora mikir yen duwe janggut, nanging aku nggawa menyang bayangan kanggo ngetutake marang aku prédhiksi - ctions taun iki.

Apa masalah Manifold?

Patrick adhedhasar teori Geoffrey A. Moore, ing bukunipun "Nyebrang Abyss", Sing ningkatake siklus urip sing dumadi ing adopsi produk komputer. Salah sawijining tahapan penting yaiku Abismo (Chasm), ing ngendi piranti lunak mbutuhake wutah sing tetep nalika ditampa dening para pembeli ing awal, kanggo ngindhari risiko ora bakal nyedhaki wakil segmen pasar.

ngliwati telenging

Patrick ngandhani kanthi kepuasan manawa tingkat inovatif saka perusahaan kreatif Manifold, model pricing lan kolaborasi pangguna ing forum. Nanging dheweke ngritik topik sing alus banget ing format bisnis, amarga ing desistensine ora duwe reseller utawa wakil luwih saka ing kaca dhewe, senajan nyumbang rega sing bisa ditampaBisa dadi corong sing mandheg.

Kanggo iki, iki ndadekake statistik saka Forum manifold, ngendi kita nuduhake apa kita kabeh: Wong sing duwe versi 7x sumerep ana alesan kanggo ngalih menyang 8x lan wis nunggu kanggo ndeleng apa mengkono karo 9x ngimpi kanggo mutusaké apa iku gerakane utawa ora. Sampeyan uga kepuasan total, nanging yen sampeyan pindhah akun kanggo mung $ 50 saben lisènsi, sampeyan kudu mikir mbek drastic liyane minangka format pangowahan kang ora bisa dibalèkaké, contone, sing ora bisa nglampahi miturut negara anggota .Peta versi 8 7 lan melu pindah kabeh lisensi sing ana. Ora kanggo sebutno pangembangan dibangun utawa manual pangguna, sing kudu diterangake amarga Manifold mung nawakake "bantuan kula"Ing cara.

Apa sing bakal kedadeyan, yaiku, Manifold isih bakal dadi roket sing apik kanggo geofumados nanging ora bakal dadi menarik kanggo pangguna biasa. Padha bisa ditrima ing argumen sing dikarepake -sing mesthi ana- nanging goresan kacangan ing ESRI mbutuhake luwih saka gadhah piranti lunak sing luwih apik tinimbang ArcGIS -sing akeh banget lan akeh- Sampeyan kudu nggawe komunitas, duwe sekutu sing uga menang, lokasi geografis ing basa liyané, dhukungan sing ora adhedhasar token, kalebu "penginjil teknologi" lan biasane malah pembajakan.

Ing wektu software demerits, nanging wong ing siji wektu wis makarya ing Enterprises normal, gawe tuku perlu kontak manungsa, saka ing kono proses support, latihan lan lisensi nganyari maneh (kabeh mbayar mesthi). Padha Bentley Systems iki nduweni watesan kanggo ngatur penjualan ing proses regional, sing dianggo nanging keterlambatan transaksi sing, amarga padha ora mata uang lokal, biasane duwe proses ekstra. Ayo ora ngandhani kasus Manifold, yen sampeyan kudu nindakake tuku online, karo kertu kredit, wiwit ora kotamadya rata-rata lan ora kabeh perusahaan duwe; lan, kanggo wong-wong sing urip, kita ngerti yen tumbas dening transfer bank nduweni tingkat kerumitan ing lingkungan konvensional.

macem-macem gisele

Ah! Aku lali babagan dhukungan. Lisensi Manifold dilengkapi karo loro token, mung loro pitakonan kanggo dhukungan. Yen sampeyan pengin luwih, mbayar; gagasan iki ora ala, nanging sampeyan kudu weruh manawa iku fungsional. Ora ana sing ana dagu kanggo wong, nanging telung tembung undhangan nalika tuku piranti lunak ora cukup: "Instal - Bukak - Mangerteni ", amarga bakal angel gawe uwong yakin boss ing rencana operasi taun anyar kudu ninggalake anggaran kanggo 15 token utawa mbayar editor geofumadas kanggo dhukungan chatting :).

Kesimpulan: Manifold minangka piranti lunak gedhe, nanging ora akeh. Senajan versi 8 wis ana ing semburan, sawijining tandha manawa wis dadi populer, sawetara wong sing ana ing web ngomong babagan kemampuan, kajaba kepuasan karo model layanan pelanggan. Yen terus, bakal tetep dadi dolanan saka klompok pakar eksklusif lan bakal ilang popularitas minangka solusi praktis kanggo GIS - yaiku apa sing dadi. Lan bab pungkasan saka novel kaya, kita kabeh ngerti.

Apa arep dikarepake

Forum-Analysis-300x211 Inggih, ing satunggaling kawruh Manifold, kanca-kanca ingkang ngetrapaken arrogance. Ing babagan tartamtu, tanpa nggunakake perangkat lunak sing bisa ditemokake, aku nggunakake terus lan sing wis diucapake ing kuping, Aku weruh jawaban kanggo pitakon sing digawe ing forum sing ora nduweni kehangatan saka vendor nanging presiden Bolivarian Alliance sing ngandika "Iki panjalukku, kene aku dhawuh, lan sing ora seneng, ganti saluran".

Kanthi apologine mesthi, kanggo wong-wong sing seneng perawatan iki lan sing ngunjungi aku saka negara-negara ing Cone Kidul. Nanging yen ing forum Gabriel Ortiz - sing gratis - kita wis ilang kanca amarga jawaban sing ora becik, ora kanggo ngomong ing papan sing gawe piranti lunak nanggapi - sing ora gratis -.

Siji dina aku takon marang departemen iklan, liyane sawijining etika bisnis, lan dina iki, aku nyuwun apa sing diomongake sawetara: Teknisi apik, ora kudu dadi manajer sing apik, jenius sing apik wis bali dadi pengusaha ala. Ana keahlian, lan guru teknologi apa sing nantang vendor piranti lunak bakal mbutuhake kursus layanan customer dhasar lan pemasar kanggo menehi pelajaran primitif babagan apa sing ora teka ing API NET.

Apa sing bakal kelakon kanggo Manifold? Sing, mesthi gumantung marang kreator. Muga-muga, peringatan Patrick sing duwe echo positif.

14 Balesan kanggo "Endi pangguna GIS Manifold?"

  1. Wiwit akeh wong-wong mau wis njawab kula sing padha (ora bisa liya) karo surat sing apik nanging tetep standar.
    Gracias

  2. Aku mikir sampeyan kudu tuku 8, amarga ora ana keamanan nalika 9 bakal teka. Kajaba iku, nalika versi anyar metu biasane ana promosi promosi kanggo pindhah sing regane mung US $ 50.

  3. Hi kabeh
    Aku duwe pitakonan sing aku ora ngerti yen bisa kapentingan liyane.
    Tuku 8.0 utawa ngenteni 9 kanggo metu?
    Aku mung ngganti komputer lan aku ora ngerti arep nginstal versi 6.5 lan ngenteni 9.0 kanggo metu utawa tuku lan nginstal 8.0.
    Aku nggunakake, sok-sok, kanggo ngowahi peta kanggo proyek hiking, meh ora ana analisis, sanajan aku pengin.
    Gracias
    Jeroni

  4. Hello everyone:

    Aku duwe masalah karo Manifold. Aku wis nutup lumahing tlatah lan aku arep nggolekake orthophotos, nanging aku kudu ngethok siji-sijine. Nalika aku nyimpen manifold aku entuk salah:

    Sampeyan ora bisa nulis DATA kanggo STREAM

    Apa aku bisa?

  5. Bab iki, nanging ora persis, nanging minangka impor gambar. Kene nuduhake carane . Watesan liyane yaiku yen nerangake ireng lan putih, sanajan tuku Plex.Earth dhewe bisa ditindakake kanthi warna lan kanthi akurasi luwih apik.

  6. Yen aku ora keliru, aku bisa nyambung Autodesk Land menyang Google Earth. Autodesk Land nduweni fungsi GIS.

  7. Ya, sampeyan nindakake menyang Google Earth, Virtual Earth, Yahoo Maps, wis Bukak Street Peta, minangka lapisan georeferen (Mesthi gambar).

    Uga sawise gambar ditampilake, pilihan "unlink" bisa diwenehake, gambar kasebut disimpen sacara lokal, kanthi tliti sing bisa disetel, lan wis georeferensi. Sampeyan bisa ninggalake ing geodatabase (format format) utawa ngekspor menyang format liyane kanggo nyimpen ing njaba lan tinggalake minangka referensi (digandhengake)

  8. Aku kelalen, salam kanggo uni sing maca.

    hehe

    Wis komentar luwih suwe tinimbang postingan sing padha.

  9. 1 Edisi: minimal meh padha (utawa kurang) tinimbang ArcGIS, ing pendapat aku ngluwihi gvSIG.

    Kecepatan geoprocesses, kuat banget. Malah kanthi pilihan kanggo sesambungan GPU ing 64 bit!.

    Manajemen lapisan bebarengan, kanthi becik. Ing babagan iki sanajan logika tradisional wis setengah langka, amarga lapisan bisa duwe poligon, garis lan poin.

    3. Interoperability ... karo database lan raster, apik, kanggo georeferencing, nyimpen, ngindeks lan ngladeni.
    Kanthi standar, go half short, wms (client / server) wfs (server mung) iki banget ala.
    Kanthi data vektor GIS umum lumaku apik banget (shp, kml, xml, etc), sanajan kanthi kauntungan sing kudu diimpor dadi gdb minangka lapisan, mung ngubungake ngidini raster lan database.
    Ing CAD diwatesi, ora luwih maju karo format sing anyar nggunakake, dwg, dxf lan dgn, meh ora didhukung dening aliansi mbukak, v7 lan 2000.

    4 Intine kaping papat: babar pisan ora mesthi, utamane yen njaga kebencian kasebut menyang piranti lunak komersial regane larang, lan pakumpulan kudu digawe cepet. Dheweke nganggep manawa ora cocog karo format kayata karo lan dwg, mesthi nliti manawa piranti lunak monster ditutup lan ing pirang-pirang kasus usang.
    Ora sampeyan kudu menehi penghormatan kanggo AutoDesk, nanging lanang, kudu cepet lan luwih cepet kudu ngerti babagan pelanggan lan aliansi. Nada dheweke kanggo ngrujuk kompetisi kasebut, menehi kesan manawa dheweke antiESRI, nanging ora antiMicrosoft, amarga cara maca SQL Server, dheweke mung nglayani liwat IIS ing babagan sing katon kaya antiLinux nalika ngomong babagan Apache.

    Kanggo sing ngembangake aplikasi iku minangka alternatif sing apik, sejatine sing dakkandhakake karo pangguna Manifold, dheweke mesthi bakal seneng, kaya sing duwe teleskop sing paling maju. Nanging ing piranti lunak iki, aja ngrebut teleskop sing paling apik, kadhangkala luwih apik yen duwe wong liya, kanggo aspek penjualan layanan, latihan lan ijol-ijolan informasi.

  10. Mung amarga grill sing diwenehake karo MANIFOLD, sampeyan dadi penasaran. Bebener yaiku lisensi bisa diakses. Sampeyan wis menehi komentar babagan sawetara piranti sing regane kanggo tuku produk. Ragu-ragu: 1. Kepiye babagan alat panyunting dibandhingake karo gvSIG-ArcMap? 2 Kacepetan geoproseess lan manajemen akeh lapisan bebarengan. 3 Tanggung jawab 4 Masa depan sing ora dingerteni, utamane amarga munculna perkembangan gratis sing gratis. Mung karo telung sing pisanan nggawe aku yakin, ningkatake program-program sing kasebut sadurunge, aku bakal nliti babagan liyane babagan piranti lunak.

  11. Rapi ... bab angel takon kanca. Aku sumpah manawa ana sawijining dina, nanging saiki:

    Minangka piranti lunak raksasa, kontribusi paling gedhe yaiku model rega. Sing ora bisa dibantah, wiwit saka $ 235 nganti $ 900 Manifold nindakake (meh utawa luwih) apa sing bakal sampeyan lakoni karo ArcInfo, ArcSDE, ArcIMS, MapObjects, ArcGIS Server lan sawetara ekstensi liyane. Iki ora kalebu lisensi runtime saka $ 120.

    Kanggo piranti lunak gratis, perang bakal menang siji-sijine, nanging ora bebarengan karo kadewasan sing wis diraih.

    Mbok manawa apa sing diarepake Manifold yaiku inovasi kanggo nindakake sadurunge. Ing antarane aku bisa mikir babagan:

    -Sambungake menyang Google Earth / Google Maps / Peta Virtual Bumi / Yahoo / Bukak peta dalan kaya ora ana liyane sing wis rampung, saka ing kono dening 2006, bisa ngundhuh gambar sing bakal kaya saiki karo Stitchmaps.
    -Nemtokake format geodatabase (.map) kanthi praktis sing bisa sampeyan gunakake saka piranti lunak sing padha apa sing sampeyan butuhake wektu sing apik karo Peta Webmaster + postgreSQL + gvSIG utawa sing padha. Kanthi kesederhanaan kanggo nggabungake data eksternal utawa ngladeni wms / wf.
    -Baca / nulis akeh basis data, kalebu ing bit 64.
    -Kebijakan kanggo sesambungan karo GPU.
    -Topologis kontrol
    -Geocoding
    -etc.

    Ora ana perkara sing ora ditindakake dening wong liya, amarga dheweke wis nglakoni kanthi luwih dhisik dhisik. Uga, yen kita nggawe dhaptar apa wong liya lan Manifold ora, ana liyane dhaftar.

    Apa sing kedadeyan, yaiku inovatif misale jek ora cukup yen program liyane bakal nindakake uga. Akeh inovasi kasebut mung cocog kanggo pangguna khusus, sing prioritas pembangunan lan ora ing operasi umum.

  12. Jujur, kanthi raksasa amba (ArcGis, Autodesk, Mapinfo) lan alus alus bébas (qgis, suket, gvsig) dening sisih ... What does Manifold bring? Apa sampeyan bisa njawab kanthi apik?

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.