«EthicalGEO» - kebutuhan kanggo mriksa risiko tren geospatial

American Geographical Society (AGS) entuk gelar saka Omidyar Network kanggo miwiti obrolan global babagan etos teknologi geospatial. Dirancang «EthicalGEO», inisiatif iki nimbali para pamikir saka kabeh lapisan ing saindenging jagad kanggo menehi ide sing paling apik babagan tantangan etika teknologi geospatial anyar sing ngrombak maneh jagad iki. Minangka tambah akeh inovasi sing nggunakake data / teknologi geografis lan masalah pedoman etika sing jelas, EthicalGEO kepengin nggawe platform global kanggo maju dialog sing dibutuhake.

"Ing Masyarakat Geografis Amerika bungah kanggo partner karo Omidyar Network ing inisiatif penting iki. Kita ngarep-arep mbukak kunci kreatifitas etika komunitas geospatial sing lengkap lan nuduhake ide karo jagad iki ing platform global iki, "ujare Dr. Christopher Tucker, presiden AGS.

"Teknologi geospatial terus dadi kekuwatan sing ora apik kanggo kebutuhan sing apik, nanging isih ana kebutuhan kanggo ngatasi akibat sing ora dikarepake sing bisa muncul kanthi inovasi teknologi kaya ngono," ujare Peter Rabley, mitra risiko ing Omidyar Network. "Kita bungah ndhukung peluncuran EthicalGEO, sing bakal mbantu kita luwih ngerti kepiye bisa nglindhungi awake dhewe saka kemungkinan ora bisa disenengi nalika ngoptimalake pengaruh positif sing bisa ditrapake ing teknologi geospatial kanggo maju solusi kanggo sawetara masalah manungsa sing paling gedhe," kekurangan hak properti, perubahan iklim lan pangembangan global «.

Inisiatif EthicalGEO bakal ngajak para pamikir supaya ngirim video cendhak sing nyoroti ide sing paling apik kanggo ngatasi masalah "GEO" sing sopan. Saka koleksi video, nomer cilik bakal dipilih sing bakal nampa dana kanggo nggedhekake ide, lan menehi basis kanggo dialog tambahan, dadi anggota kelas AGS EthicalGEO Fellows pisanan.

Kanggo informasi luwih lengkap, riko www.eticalgeo.org.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.