FastCAD, lan AutoCAD Shadow


Yen padha ora tau krungu saka FastCAD ... padha ngirim.

Aku ngerti, bisa wae kanggo sepisanan padha ngerti yen program iki ana, nanging aku arep njupuk wektu metu saka es krim es karo Oreo cookie kanggo nuduhake alat sing kita duwe soko sinau malah ing paragraf pungkasan.

Apa FastCAD penting

Inggih, sang pencipta FastCAD punika ingkang ngembangaken INTERACT, program kasebut minangka prototipe sing dibeli dening pendiri AutoDesk kanggo miwiti AutoCAD.

Nanging, ngluwihi humor abot saka kanca Amerika Lorku, program iki entuk sawetara wigati penting ing awal ninetyies; Riddle uga ditunjuk dening Design News minangka Engineer of the Year ing 1992 lan ing 1999 Engeneering News-rekaman dheweke kalebu ing Top125 saka wong paling berpengaruh ing industri konstruksi kanggo taun 125 sing kepungkur.

Banjur dheweke ngadeg Evolusi Komputasi sing ing 1985 miwiti versi pisanan saka FastCAD, mesthine kanggo DOS.

  • Ing 1987 versi kalebu tombol "remet", lambang lan kotak dialog saderengipun -utawa ana- Windows.
  • Uga ing wektu iku aku wis duwe plot intine kanthi tata letak tata letak, pendhudhuk saka apa sing dadi ing AutoCAD paperspace.
  • Saiki versi FastCAD sing paling anyar yaiku 7.56, sing owah-owahan pungkasan diwiwiti ing taun 2007 lan sing dadi langkah kanggo format bit 32.

Bab sing apik babagan FastCAD. Saka wiwitan, aku ngajeni marang Riddle babagan inovasi adhedhasar pangguna sing takon. Aku nguji wektu sing apik ing akhir minggu lan senadyan piranti lunak sing diluncurake 10 taun kepungkur, surem ing sawetara aspek praktis sing didhelikake ana; senadyan aku kudu ngelingake yen sinau migunakake akeh fungsine nggawe ngganti cara nglakoni sawetara perkara ing program sing wis digunakake. Lan sanajan aku ngira yen program iki wis menehi apa sing kudu, ing platform sing saiki, dadi bermanfaat kanggo ngenali apa sing ndadekake kesan apik marang aku; sing ngerti yen sawetara program saingan kudu ngelingake.

  • Maca format dwg nganti versi paling anyar (2010 kang digunakake dening AutoCAD 2012). Format FastCAD arupa fcw, nanging sampeyan bisa mbukak lan disimpen minangka format dwg saka R12 kanggo 2010).
  • Baca format Microstation DGN V8, ing ngisor iki lan ing ndhuwur duwe watesan akeh program mbayar lan mbukak sumber (kita ngerti sebabe, nanging ayo kang neliti carane Riddle iya.
  • fastcad autocad Wis ing model sing padha pilihan kanggo masang tampilan dinamis ( anyar saka AutocAD 2012 lan Bentley V8i), kanthi tombol luwih praktis tinimbang ngonfigurasi opsi tampilan ing Microstation. Trik kanggo ngaktifake zoom antarane jendhela apik banget, amarga gulung mouse gumantung tombol sing kita pencet bisa nggedhekake normal, dinamis, muter ing sumbu beda utawa isometrik; Manajemen shortcut keyboard iki banget kreatif ing piranti FastCAD sing beda-beda.
  • Paling apik, karya interaktif karo file. Luwih saka tampilan sing disimpen, kalebu trabasan menyang file lan duwe pilihan sing disebut referensi file rangkap, kaya xref, nanging kanthi pilihan kanggo nyunting ing fly kasebut (xref mung diwaca) lan malah nganggo fungsi sing disebut part ing ngendi bisa nggawe hubungan saka obyek lan pengaturan sanajan ana ing file sing beda-beda, iki bisa diisi sebagian saka njaba. Apik banget.
  • Fungsionalitas tabel minangka kemewahan, amarga dinamis. Kolom otonom bisa digawé, kalebu ngimpor data saka file excel (csv) utawa txt. Sawise file dadi loro bakal ilang dinamis amarga dieksploitasi.

fastcad autocad

  • Ana alat path -Woh antarane liyane - nggawe tembok, padha karo multiline, kanthi varian kasebut minangka objek dinamis, nalika nalika gabung karo tembok kasebut, kanthi otomatis nggawe hubungan (tanpa nggunakake break, trim lan jug liyane), sampeyan bisa nglukis lan ngowahi jembaré tembok tanpa mbusak komando, lan sampeyan uga bisa nglebokaké celah lawang lan pungkasan kanggo mburi tembok. Mewah kanthi praktis popmenu, kanggo mlebu menyang 3D minangka prakara, prasaja banget.

fastcad autocad

  • Ana uga sawetara prakara praktis ing tingkat antarmuka, kayata garis werna ing sisih kiwa, gaya CorelDraw, mung klik, combobox ing ndhuwur kanggo ndeleng apa kondisi sing kita gunakake: tipe baris, koordinat, ketebalan, lapisan, lan liya-liyane. Aku nemokake antarmuka panganggo sing trep banget, disebar kanthi bener, tanpa akeh toolbar lan ing panel anyar, katon kanggo nangani perpustakaan blok (sel).
  • Ana sawetara prasaja yen kompetisi wis diwiwiti, kaya Zoom menyang teks telusuran (ing klik), nggedhekake menyang tampilan sing disimpen, dimensi kasebut banget praktis lan kalebu faktor toleransi sing bisa ngrampungake akeh masalah.
  • Dheweke ora duwe apa-apa, nanging dheweke asring nglebokake apa sing paling akeh dikuwasani. Iku katon kaya aku Course AutoCAD nalika memulang perintah 25; Piranti dasar konstruksi kabeh (senadyan sawetara owah-owahan logika) lan ing edisi kasebut pusaté ing dhaptar 8 nanging kanthi varian-varian sing dibutuhaké minangka conto, Salinan kalebu opsi seret, skala dinamis, diputer lan ing simetri.
  • Nduwe skrip, macro lan tabel digitalisasi. Ing 3D misale jek gampang lan rendering ora katon ala sanajan kaya ing 10 taun kepungkur; nanging duwe omah nalika ngimpor obyek ACIS saka njaba.
  • Ana versi sing diarani EasyCAD kanggo US $ 300 lan FastCAD kanggo US $ 600 dadi alternatif ekonomi lan bukan hacking, senadyan ing pendapat saya ing titik iki aku bakal milih kanggo tipe IntelliCAD BitCAD o ProgeCAD utawa malah GstarCAD sing uga kalebu Ribbon.

fastcad autocad

Ora apik FastCAD

Ing awal iki versi sing wis dianyari ing taun-taun pungkasan, mesin grafis sing padha karo 10 taun kepungkur, aku kira iku paling apik nalika Riddle ngembangaké FastCAD 7. Sing nggawe watesan sing luar biasa dibandhingake karo peralatan kompetisi anyar sing wis nganggo pengguna sing nganggo mouse ing obyek utawa nemokake interaksi golek sing cepet. Panyengkuyung lan penanganan transparan kaya AutoCAD R13 utawa Microstation J, supaya bisa mbentuk gagasan.

Kekirangan sadurungé iki nyebabake akeh sing wis kasebut sadurunge minangka kabutuhan mbesuk, ora patiya efektif lan sing tanpa kritéria bisa ngemudheni potensine. Ing Windows 7 ana alangan serius karo sawetara kartu grafis, utamane ing panginstalan Windows 7 ing mesin lawas, kaya ing Windows Vista kanthi sumber adhedhasar bitmaps. Kabeh dadi mesin grafis sing wis lawas.

Banjur ana sawetara ambiguitas karo penanganan perintah sing terus-terusan, utamane ing antarane baris perintah lan tombol tengen lan sawetara rutinitas sing mbukak ing console biru, aku mikir ana skill sing butuh wektu kanggo mangerteni. Uga ing tingkat migunani, lapisan Manajemen ora banget praktis, ing wektu iki kita duwe akeh lapisan lan menehi hasil ing siji klik dadi mateni, ngowahi utawa pembekuan ora mung file ing nggunakake nanging kang referring.

Cetha sing program wis masalah ijolan, ora maca file native DGN, DXF, DWG nanging inggih menyang berkas FCW, kang ndadekke cacat kanggo ngekspor maneh, utamané ing kualitas tampilan ing sizing, kuwi sampeyan duwe pilihan sing exploitasi mauapa aku nemokake luput- Kanthi cara sing padha, kedadeyan ing sawetara kasus karo faktor jembar teks. Aku nemokake lan aku ora nemokake cara kanggo ngemot file raster, mung dicithak bitmap, utawa ora nangani sistem georeferencing.

Sanajan padha inovatif ing penanganan tata letak kanggo dicetak, aku nganggep cendhak ing kontrol pirang lembar lan generasi pdf katon aneh.

Iku bisa dingerteni, FastCAD kanggo desain 2D lan 3D CAD, lan iku uga. Nanging ora ana maneh; ora ana program pelengkap kanggo Teknik, Arsitektur, GIS utawa liyane sing bisa digarap. Sing ora apik, sing cara iki lan anggere sampeyan ngomong "iki FastCAD" ora ana dosa, nanging njupuk kauntungan amarga saiki meh ora ana sing nggawe CAD asli nanging resort kanggo nyunting data disiplin spesifik.

Lan pungkasanipun, ora ana tandha saka versi anyar; ora iki Yen perusahaan mikir babagan nindakake FastCAD 8, mesthi bakal dadi pangembangan anyar (sing saiki katon ing Visual Basic lan ing basa C ++). Pengin pindhah menyang mesin grafis luwih anyar bakal melu ngerjakake. Kompatibilitas NET lan ... Aku ora yakin yen Riddle bakal mikir babagan sing.

Moral ...

Pungkasan, pawulangan ora rampung yen kita maca Pikirane Riddle, sing ing blog kanthi sawetara entri ngetokake sawetara pangakon antarane garis. Miturut wacan kita ora bisa supaya aura nostalgia, sawetara impotence kanggo injustices lunak apik kang bisa rusak sadurunge populer lan kita uga ngerti sing Mike tinimbang kang teknologi hebat iku sawijining buwang puisi teknologi inovatif sing needed dina dina ing panggonan sing dituduhake.

Kita uga ngerti manawa ana ing piranti lunak anyar, luwih utawa kurang kita ngerti apa wae, sing ngerti yen versi direkonstruksi FastCAD, kanthi strategi integratif sing luwih integratif sing saiki perlu banget kanggo tahan luwih saka 10 taun.

Kula pitados dhateng tiyang ingkang nyetel pedoman kangge cara CAD gadhah kathah program sedoyo, mujudaken gagasan babagan asumsi ingkang boten wonten. Mesthi yen Riddle wis ndeleng apa sing didol, dheweke bakal mekso dadi mitra AutoDesk (sanajan iku salah sijine pendiri 18) tinimbang ngedol prodhuk lan tetep njaba apa sing saiki dadi emporium sing angel ngalangi.

Siji kanca Amerika -grouper abot kanggo lelucon- Aku diterangake ing wayah sore dening Café Colombiano sing Riddle ditinggal metu amarga ing wektu Walker didegaké AutoDesk dheweke tuku cukur, lan ora mung kanggo motong jenggot ...

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.