FastCAD, lan AutoCAD Shadow


Yen padha ora tau krungu saka FastCAD ... padha ngirim.

Aku ngerti, bisa wae kanggo sepisanan padha ngerti yen program iki ana, nanging aku arep njupuk wektu metu saka es krim es karo Oreo cookie kanggo nuduhake alat sing kita duwe soko sinau malah ing paragraf pungkasan.

Apa FastCAD penting

Inggih, sang pencipta FastCAD punika ingkang ngembangaken INTERACT, program kasebut minangka prototipe sing dibeli dening pendiri AutoDesk kanggo miwiti AutoCAD.

Nanging, ngluwihi humor abot saka kanca Amerika Lorku, program iki entuk sawetara wigati penting ing awal ninetyies; Riddle uga ditunjuk dening Design News minangka Engineer of the Year ing 1992 lan ing 1999 Engeneering News-rekaman dheweke kalebu ing Top125 saka wong paling berpengaruh ing industri konstruksi kanggo taun 125 sing kepungkur.

Banjur dheweke ngadeg Evolusi Komputasi sing ing 1985 miwiti versi pisanan saka FastCAD, mesthine kanggo DOS.

  • Ing 1987 versi kalebu tombol "remet", lambang lan kotak dialog saderengipun -utawa ana- Windows.
  • Uga ing wektu iku aku wis duwe plot intine kanthi tata letak tata letak, pendhudhuk saka apa sing dadi ing AutoCAD paperspace.
  • Saiki versi FastCAD sing paling anyar yaiku 7.56, sing owah-owahan pungkasan diwiwiti ing taun 2007 lan sing dadi langkah kanggo format bit 32.

Bab sing apik babagan FastCAD. Kaping pisanan, aku menghormati Riddle nalika ana inovasi sing didhasarake pangguna. Aku nyoba suwe ing akhir minggu lan sanajan ana piranti lunak sing diluncurake 10 taun kepungkur, kejutan karo sawetara aspek kepraktisan sing didhelikake ing kana; sanajan aku kudu ngelingake manawa sinau nggunakake akeh fungsionalitas tegese ngganti cara nindakake sawetara perkara ing program sing wis digunakake. Lan sanajan aku mikir manawa program iki wis menehi apa sing kudune, ing platform saiki, perlu dingerteni babagan carane nggawe kesan sing apik kanggo aku; sapa ngerti manawa sawetara acara saingan kudu ngawasi.

  • Maca format dwg nganti versi paling anyar (2010 kang digunakake dening AutoCAD 2012). Format FastCAD arupa fcw, nanging sampeyan bisa mbukak lan disimpen minangka format dwg saka R12 kanggo 2010).
  • Baca format Microstation DGN V8, ing ngisor iki lan ing ndhuwur duwe watesan akeh program mbayar lan mbukak sumber (kita ngerti sebabe, nanging ayo kang neliti carane Riddle iya.
  • fastcad autocad Wis ing model sing padha pilihan kanggo masang tampilan dinamis ( anyar saka AutocAD 2012 lan Bentley V8i), kanthi tombol ing ndhuwur luwih praktis tinimbang nyetel pilihan tampilan ing Microstation. Trik kanggo ngoperake zoom ing antarane windows apik banget, amarga scroll mouse, gumantung saka tombol sing kita penet, bisa nggawe zoom normal, dinamis, muter ing sumbu liyane utawa ing isometrik; Penanganan trabasan keyboard iki kreatif banget ing macem-macem alat FastCAD.
  • Paling apik, karya interaktif nganggo file. Loro saka tampilan sing disimpen, kalebu trabasan menyang file lan duwe pilihan sing diarani referensi file rangkap, kaya xref, nanging kanthi pilihan kanggo nyunting ing fly kasebut (xref mung diwaca) lan malah nganggo fungsi sing disebut part ing ngendi bisa nggawe hubungan saka obyek lan pengaturan sanajan ana ing file sing beda-beda, iki bisa diisi sebagian saka njaba.  Apik banget.
  • Fungsi tabel minangka kemewahan, amarga dinamis. Kolom autonumerik bisa digawe, kalebu ngimpor data saka file excel (csv) utawa txt. Sawise file diowahi dadi dwg, bakal ilang dinamis amarga dieksploitasi.

fastcad autocad

  • Ana alat path -Woh antarane liyane - nggawe tembok, padha karo multiline, kanthi varian kasebut minangka objek dinamis, nalika nalika gabung karo tembok kasebut, kanthi otomatis nggawe hubungan (tanpa nggunakake break, trim lan jug liyane), sampeyan bisa nggambar lan beda-beda jembaré tembok tanpa kelangan prentah, saliyane sampeyan bisa masang potongan kanggo bolongan lawang lan pucuk ing pungkasan tembok. Mewah kanthi praktis popmenu, kanggo mlebu menyang 3D minangka prakara, prasaja banget.

fastcad autocad

  • Uga ana sawetara perkara sing praktis ing level antarmuka kayata garis warna ing sisih kiwa gaya CorelDraw, mung kanthi ngeklik, comboboxes ing ndhuwur kanggo ndeleng kahanan apa sing digunakake: jinis garis, koordinat, kekandelan, lapisan, lsp. Aku ngerteni antarmuka panganggo sing praktis banget, disebar kanthi apik, tanpa akeh toolbar lan panel anyar katon ing ujung kanggo nangani perpustakaan blok (sel).
  • Ana sawetara prasaja yen kompetisi wis diwiwiti, kaya Zoom menyang teks telusuran (ing klik), nggedhekake menyang tampilan sing disimpen, dimensi kasebut banget praktis lan kalebu faktor toleransi sing bisa ngrampungake akeh masalah.
  • Ora duwe kabeh, nanging bocah lanang padha ngrokok kanggo nyakup apa sing paling akeh dikuwasani. Katon kaya aku Course AutoCAD nalika memulang perintah 25; Piranti dasar konstruksi kabeh (senadyan sawetara owah-owahan logika) lan ing edisi kasebut pusaté ing dhaptar 8 nanging kanthi varian-varian sing dibutuhaké minangka conto, Salinan kalebu opsi seret, skala dinamis, diputer lan ing simetri.
  • Ngemu tabel skrip, makro lan digitizer. 3D katon gampang banget lan rendering katon ora apik sanajan kedadeyan kaya ngono 10 taun kepungkur; nanging duwe cacat nalika ngimpor obyek ACIS saka njaba.
  • Ana versi sing diarani EasyCAD kanggo US $ 300 lan FastCAD kanggo US $ 600 dadi alternatif ekonomi lan bukan hacking, senadyan ing pendapat saya ing titik iki aku bakal milih kanggo tipe IntelliCAD BitCAD o ProgeCAD utawa malah GstarCAD sing uga kalebu Ribbon.

fastcad autocad

Ora apik FastCAD

Dadi, wiwit awal ana versi sing sanajan wis dianyari ing taun-taun pungkasan, mesin grafis kasebut dakkira padha karo 10 taun kepungkur, aku kira paling apik nalika Riddle nggawe FastCAD 7. Sing nggawe watesan sing gedhe banget dibandhingake karo alat kompetisi Bubar, pangguna wis biasa nemokake interaksi kanthi nglayang mouse ing obyek utawa nggoleki sworo seru. Bagian manajemen snap lan transparansi kaya AutoCAD R13 utawa Microstation J, dadi sampeyan bisa entuk ide.

Kekirangan sadurunge iki tegese manawa apa sing wis kasebut sadurunge dadi kalemahan saya rusak, saiki sithik lan sapa wae sing ora duwe kriteria bisa nganggep potensine. Ing Windows 7 ana masalah serius karo sawetara kertu grafis, utamane ing instalasi Windows 7 ing mesin lawas, kaya ing Windows Vista kanthi font adhedhasar bitmap. Kabeh dadi mesin grafis sing wis kuna.

Banjur duwe ambiguitas kanthi penanganan perintah terus-terusan, utamane ing antarane baris perintah lan tombol tengen lan sawetara rutinitas sing mbukak ing konsol biru, aku mikir ana trik sing butuh wektu kanggo dingerteni. Uga ing tingkat panggunaan, manajemen lapisan ora praktis banget, ing jaman saiki kita duwe akeh lapisan lan kita klik kanthi mateni, ngaktifake utawa pembekuan ora mung file sing digunakake nanging uga referensi.

Cetha sing program wis masalah ijolan, ora maca file native DGN, DXF, DWG nanging inggih menyang berkas FCW, kang ndadekke cacat kanggo ngekspor maneh, utamané ing kualitas tampilan ing sizing, kuwi sampeyan duwe pilihan sing exploitasi mauapa aku nemokake luput- Mengkono uga ing sawetara kasus kanthi faktor jembaré teks. Aku nggoleki lan ora nemokake cara kanggo mbukak file raster, mung bitmap sing dipasang, uga ora nangani sistem georeferensi.

Sanajan padha inovatif ing penanganan tata letak kanggo dicetak, aku nganggep cendhak ing kontrol pirang lembar lan generasi pdf katon aneh.

Ngerteni, FastCAD kanggo desain 2D lan 3D CAD, lan bisa uga sukses. Nanging ora ana liyane; ora ana program komplementer kanggo Teknik, Arsitektur, GIS utawa liyane sing ana gandhengane. Iki ora ala, iku cara sing ana lan yen diarani "iki FastCAD" ora ana dosa, nanging ngilangi kauntungan amarga saiki meh ora ana sing nggawe CAD murni nanging nggunakake kanggo ngowahi data disiplin tartamtu.

Lan pungkasane, ora ana pratandha versi anyar; dudu sing iki. Yen perusahaan mikir nggawe FastCAD 8, mesthine minangka pangembangan anyar (sing saiki wis bisa digunakake ing Visual Basic lan basa C ++). Pengin mbukak mesin grafis sing luwih anyar tegese nggarap kompatibilitas .NET lan… Aku ora yakin apa Riddle mikir babagan iki.

Moral ...

Pungkasan, pawulangan ora rampung yen kita maca Pikirane Riddle, yen ing blog kanthi sawetara entri, kita bakal ngakoni sawetara baris. Maca, kita ora bisa ngindhari halo nostalgia, sawetara kekurangan amarga ora adil piranti lunak sing bakal mati sadurunge populer lan, kita uga ngerti manawa Mike luwih saka wirausahawan teknologi, dheweke minangka inovator sing digawe ing puisi teknologi sing dibutuhake saiki dina ing panggonan sing bener.

Kita uga ngerti manawa ana ing piranti lunak anyar, luwih utawa kurang kita ngerti apa wae, sing ngerti yen versi direkonstruksi FastCAD, kanthi strategi integratif sing luwih integratif sing saiki perlu banget kanggo tahan luwih saka 10 taun.

Aku ngajeni wong sing nemtokake pandhuan babagan cara nggawe program CAD saiki, nggawe ide babagan asumsi sing ora ana. Kemungkinan yen Riddle wis nggambarake apa sing adol, dheweke bakal negesake dadi mitra AutoDesk (sanajan iku salah sijine pendiri 18) tinimbang ngedol prodhuk lan tetep njaba apa sing saiki dadi emporium sing angel ngalangi.

Siji kanca Amerika -grouper abot kanggo lelucon- Dheweke crita marang aku ing sawijining sore ing Café Colombiano yen Riddle tetep ora ana amarga nalika Walker nggawe AutoDesk, dheweke tuku cukur, lan ora bisa ngethok jenggot ...

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.