FES ngluncur Observatorium India ing GeoSmart India

(LR) Letnan Umum Girish Kumar, Surveyor Umum India, Usha Thorat, Ketua Dewan Gubernur, FES lan mantan Wakil Gubernur Reserve Bank of India, Dorine Burmanje, Presiden Bersama, Manajemen Informasi Geospatial Persatuan Bangsa-Bangsa Bersatu (UN-GGIM) lan Jagdeesh Rao, CEO, FES, nalika diluncurake Observatorium India ing Konferensi GeoSmart India ing Hyderabad, Selasa.

Bukak platform data kanggo konservasi lingkungan, peluncuran pangembangan komunitas

Yayasan kanggo Keamanan Ekologis (FES), NGO sing kerja ing konservasi sumber daya alas, tanah lan banyu ing pangkalan, ngluncurake platform data mbukak sing diarani Observatory of India ing dina kapisan konferensi GeoSmart India, esuk

Lt Girish Kumar, Juru Ukur Umum India, Usha Thorat, Ketua Dewan Gubernur, FES lan mantan Wakil Gubernur Reserve Bank of India, Dorine Burmanje, Presiden Bersama Manajemen Informasi Geospatial Global PBB (PBB) -GGIM) padha rawuh ing acara kasebut.

Observatorium India nglumpukake lapisan data 1,600 luwih saka parameter sosial, ekonomi lan ekologis ing sak panggonan. Iki kasedhiya kanggo organisasi masyarakat, siswa, departemen pamrentah lan warga negara, lan kalebu alat teknologi 11 sing mbantu ngerti negara lan ngrancang campur tangan kanggo njaga alas, gawe anyar sumber daya banyu lan ningkatake mata pencaharian komunitas. .

Piranti kasebut bisa kerja ing luar talian ing smartphone lan kasedhiya ing basa lokal kanthi gampang bisa nerjemahake kode lan bisa digunakake dening wong semi-sastra. Contone, Alat Penilaian lan Pemulihan Lanskap Komposit, utawa CLART, mbantu ngerteni wilayah sing paling apik kanggo mbayar ulang banyu ing lemah miturut skema MGNREGA. GEET, utawa Sistem Pelacakan Hak GIS, nggawe kesadaran babagan hak komunitas sing dipinggirake kanthi ngawasi kualifikasi tingkat rumah tangga. Kajaba iku, kothak Integrasi Manajemen Hutan, utawa IFMT, ngemot alat sing mbantu pengumpulan data lan analisa lan mbantu departemen perhutanan nyiapake rencana kerja jangka panjang.

Ing kesempatan peluncuran kasebut, Jagdeesh Rao, CEO FES, ujar: «Nggawe masalah babagan alas, lahan lan banyu butuh panliten, amarga sumber daya iki ngliwati wates manungsa lan tampilan spatial mbantu strategi pengawetan spesies terancam, konservasi sumber kayata banyu lan biomas lan ekstraksi sumber daya kanggo kabutuhan manungsa. Gambar satelit nyedhiyakake tampilan sing luwih apik tinimbang mripat manuk. Asring, ana akeh data, algoritma lan alat sing kasedhiya ing macem-macem organisasi, nanging ora bisa diakses para profesional lan individu, utamane kanthi cara sing cerdas. Liwat inisiatif iki, FES ora mung mbantu produsen kebijakan lan administrator kanggo njupuk keputusan sing apik, nanging uga nglatih wong-wong ing desa lan wilayah sing adoh kanggo nggawe masa depan sing cerah » .

"Ana kabutuhan pangembangan sing terus-terusan lan klebu lan teknologi modern bakal nduweni peran gedhe. Pembangunan Lestari tegese beda kanggo macem-macem wong, nanging intine, nyoba harmoni beda lan nggawe solusi jangka panjang spesifik, "ujare Thorat, negesake manawa ing konteks kelestarian, penting kanggo ngerti manawa" sauntara manawa tilas ekologis wong mlarat isih cilik, owah-owahan iklim lan kerugian biodiversitas mengaruhi wong mlarat tinimbang wong sugih.

Burmanje ujar: "Perlu kolaborasi global sing wutuh ing sektor geospatial kanggo nggedhekake inovasi, nyiram dinamisme. Gugus ngembangake individu ngasilake pengaruh informasi geospatial sing luwih gedhe. UNGGIM nduweni peran penting ing babagan iki, kanggo ngerteni kabutuhan data geospatial kanggo nggawe keputusan. Penting kanggo sektor umum kanggo mbentuk ulang dhewe ing tsunami data iki.

Babagan FES

FES kerja menyang konservasi sumber daya alam lan alam liwat kolektif saka komunitas lokal. Intine upaya FES dumunung ing nemokake alas lan sumber daya alam liyane ing dinamika ekonomi, sosial lan ekologis sing ana ing mujur deso. Ing wulan 2019, FES nggarap institusi desa 21,964 ing kabupaten 31 wolung negeri, mbantu masarakat desa nglindhungi 6.5 yuta hektar tanah umum, kalebu penghasilan saka limbah, tanah alas sing asor lan tanah Panchayat lemah , pengaruh positif 11.6 mayuta-yuta wong. FES ndhukung Panchayats lan subkomite, panitia perhutanan desa, panitia alas gramya, asosiasi pangguna banyu lan komite lembah kanggo ningkatake pamrentahan sumber daya alam. Preduli saka institusi kasebut, organisasi ngupayakake keanggotaan universal lan akses sing padha karo wanita lan wong miskin ing nggawe keputusan.

Contacto:

Ibu Debkanya Dhar Vyavaharkar

debkanya@gmail.com

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.