Gratis platform GIS, kok ora populer?

Aku ninggalake spasi mbukak kanggo bayangan; spasi kanggo maca blog cendhak, supaya aku ati-ati, kita kudu dadi luwih sederhana.

Nalika kita ngomong babagan «free GIS tools«, Rong klompok prajurit muncul: mayoritas gedhe sing takon
... lan apa iku?
... lan ana pangguna wong-wong mau?

Nalika minoritas dumunung ing sisih liyane panggung, kanthi jawaban kaya:
... Aku luwih akeh tanpa mbuwang dhuwit

Kene sawetara alasan ngono platform gratis ora ana ing mode saka mayoritas pangguna GIS.

1 Kurva sinau
suk gis Ing cilik saka GRASS, kanggo menehi conto, alat iki dianggo karo Linux lan Windows, sing duwe API ing C uga nyathet, sing wis tutorial cukup lengkap, sawise nyoba, kita verifikasi manawa nindakake fungsi ARCGis, lan sawetara ekstensi sing regane ana ewu dolar.

... nanging sing menehi kursus GRASS ing negara Amerika Latin?

Aku ora ngomong latihan kanggo pangembang, dheweke sinau dhewe, tanpa analisis umum spasial, pangolahan gambar, konversi data raster dadi vektor ... prekara sing ditindakake GRASS. Mesthi menehi latihan GRASS kudu gampang banget, udakara udakara jam 24, nanging bunderan jahat sing kurang dikarepake kanggo kursus kasebut tegese perusahaan khusus kanggo latihan ora nemtokke konferensi babagan topik iki. Ayo ora ngomong babagan program gratis utawa gratis liyane kaya gvSIG, spring, Saga utawa Langsung sing kurang dikenal.

Supaya kasunyatan sing nyinaoni kurva banget nyebarake pangguna sing larang ... ing cara sing padha Linux gratis, nanging layanan RedHat sing didhukung apik ngasilake akeh dhuwit.

gisik esri

2 Iku luwih gampang kanggo hack saka sinau
Cetha yen ESRI lan AutoDesk pancen populer amarga pirate wis ngulungake tangane ... utawa pancing. Sanajan alat kasebut kuwat, macem-macem lan mesthi didhukung dening perusahaan sing wis biso dipercoyo, perusahaan mikro utawa cilik sing darmabakti kanggo wilayah cartographic kudu nandur modal paling murah $ 48,000 dolar kanggo produk ESRI mung kanggo miwiti departemen pangembangan pangguna 5 ( ArcGIS, ARCsde, Editor ARC, ARC IMS ... tanpa GIS Server). Dadi platform open source minangka daya tarik kanggo perusahaan sing darmabakti kanggo ngembangake, nanging operator biasa sing mung nggunakake desktop ... dheweke bakal nempelake patch, lan nggunakake $ 1,500 online :).

autocad map 3d

3 Luwih apik karo sing paling populer tinimbang sing paling apik.
Kita ndeleng adat iki sanajan mbuwang dhuwit, pangguna ngerti yen Mac luwih apik tinimbang PC, manawa Linux luwih apik tinimbang Windows, manawa sawetara alat CAD luwih apik tinimbang AutoCAD; supaya platform kasebut saingan karo David lan Goliath tetep ana ing tangan "pangguna pilih" sing mbayar rega sing padha.

Nalika ing kompetisi antarane "meh gratis" lan "larang", tembok dadi gigant, luwih saka aku dijupuk dening wong kafir, kanggo nggunakake Manifold ... sanajan ora gratis. Dadi, kita nggunakake alat sing regane $ 4,000 kanggo njaga Geek, sanajan umume pangguna ora menehi lisensi piranti lunak, nanging perusahaan.

... kesimpulane, kita weruh manawa ana prekara sing perlu amarga ana perusahaan gedhe, ngisi dhuwit ewu dolar supaya lisensi supaya teknologi iki bisa lestari. Lan bakal terus dadi piala liyane sing perlu, kanggo klompok terus perang saka sisih mbukak, sanajan mayoritas bakal nganggep dheweke Nerds.

5 Balesan kanggo "platform GIS gratis, kenapa ora populer?"

  1. Njawab pitakonan sing dikirimi liwat email:

    GIS sing mbukak ing Apple:
    -QGIS. Iki dibangun ing C ++
    -gvSIG. Dibangun ing Java, soko sing dibatesi ing Mac amarga mlaku kaya versi portebel. Panggunaan paling apik yaiku ing Linux lan Windows
    -Bukak Langsung. Ing Jawa, nanging sadurunge gvSIG iki luwih disenengi.

    Opsi liyane wis mlaku ing Paralell, sing nyebabake aplikasi Windows mbukak ing Mac.

    Rekomendasi sandi:

    Gabung gvSIG karo SEXTANTE, kanggo wong-wong sing ora wedi karo Jawa
    Gabung karo qGIS karo GRASS, kanggo sing seneng C ++

    Kanggo pangembangan web

    GeoServer kanggo Jawa
    MapServer utawa MapGuide liwat C ++

  2. Ok Jc. Iki kirim saka 2007, ing wektu iki, kita wis weruh evolusi model terbuka, lan kita kabeh duwe pangarepan yen asil akhir tetep lestari.

    Greetings

  3. Aku dadi masalah wektu kanggo piranti lunak open source kanggo ngatasi, apa sing perlu yaiku ana komunitas sing ngembangake.
    Ing kasus gvSIG, komunitas iki aktif banget lan ngembangake kanthi cepet, kanthi kursus latihan ing akeh panggonan lan dukungan teknis. Iku bener sing kanggo jumlah akeh informasi sistem slows mudhun lan mbokmenawa ArcGIS utawa lunak liyane tertutup luwih disiapake lan dianggo luwih apik. Nanging pitakonan iki yaiku babagan ngatur data, yaiku, implementasine GIS ing administrasi publik lan perusahaan berkembang, lan cenderung kanggo saben produser informasi kanggo njlentrehake informasi kasebut ing sistem dhewe, banjur nglebokake umum ing prasarana data, liwat tundhuk standar (WMS, WFS, lan liya-liyane) kanthi tinimbang data sentralisasi, kedadeyan dadi server sing nuduhake informasi, lan volume karya, perangkat lunak sumberdaya, minangka gvSIG, sing ditulis ing Jawa, yen migunani.
    Aku percaya lan entuk piranti lunak open source, amarga ing kothak liya, iki njupuk daratan saka lunak eksklusif, (framework kayata Drupal, CMS WordPress, elgg, lan liya-liyane)
    Masa depan dumunung ing panyambungan lan integrasi kabeh perangkat lunak open source, ing pungkasan Richard Stallman bakal dadi tengen.

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.