G! alat, nyediakake panggunaan Bentley Map

A sawetara dina kepungkur aku miwiti pembangunan ing NET Visual Basic of Microstation, sing aku ngarep-arep kanggo ngatasi watesan sing didadekake peta Bentley Administrator Geospasial. Kanggo iki, aku wis nangkep murid lawas sing diwiwiti geofumar xfm ana nalika metu saka pengetan, karo cappuccino apik lan amareto kita wis ketemu owahan sing saka V8i wis dipun ginakaken ing "Bentley Peta Dasar" y "Bentley Peta Administrator".

Kenapa?

Sing prasaja, Bentley kepengin dadi CAD kang ndadekake GIS, senadyan gadhah acceptance apik ing proyèk Cadastral, ngirim break sing alangi karo panganggo biasa nalika padha ketemu kanggo pisanan karo Bentley Map. Panganggo ESRI, Manifold utawa Map AutoCAD, sing kepengin nggawe proyek dhewe, mundhut paket kasebut kanthi distributor regional sawisé maca manual nyadari yen dheweke ora ngerti panggonane.

Dadi kanggo iki, iku teka G! Piranti kanggo Bentley PetaA solusi sing Mugi duwe siap ing saperangan saka sasi lan bakal mbukak ing PowerMap, karo kang kudu bisa mlumpat-miwiti proyek ing Bentley Map, tanpa nggunakake Geospatial Administrator. Salah sijine atraksi sing bakal nggawa kategori template proyek, lapisan lan properti sing wis digawe, lan conto kotamadya kanggo pangguna kanggo mutusake, njupuk utawa nggawe anyar. Saiki aku takon marang kowe:

Apa tujuane

Ide iki ana ing bagian awal, panuntun sing bisa diwiwiti saka project template, saka sisih peta, struktur apa sing dibutuhake tanpa ngetik Administrator Geospatial. Kaya apa sing digawé saka ArcMap apa sing wis ana ing ArcCatalog, supaya apa sing dibangun minangka lapisan minangka struktur xml sing siap operate lan nyambungake menyang data eksternal.

Iki aku wis nemtokake limang tab sing ing conto iki aku nuduhake:

Informasi umum: Kene sampeyan bisa milih jeneng proyek, file winih lan koneksi data eksternal. Kanthi iki, skema xml digawe, lan ruang kerja pangguna, kayata: Asisten appraiser, sing bakal nggunakake mung seri lapisan lan ora kabeh sing kepala departemen bakal ndeleng.

gtools bentley map kategori: Ing panel iki, sampeyan bisa milih, saka daftar kategori sing wis ditemtokake, sing dadi kapentingan. Contone, Cadastral, hydrography, dalan lan administratif. Kang bisa uga kanggo nggawe anyar.

Kelas (fitur): Saka kategori sing dipilih, sampeyan bisa milih kelas kasebut sing bakal dadi kapentingan, kayata:

kategori Cadastral, mung lapisan saka pamblokiran lan bangunan, kategori hydrography mung sumbu saka kali lan anak kali, dalan lapisan sumbu lurung-lurung lan tetanggan lapisan Administrative, Camping lan keliling kutha.

Properti kelas: Kene, njupuk kelas sing dipilih, sampeyan bisa nemtokake utawa ngowahi sifat spesifik saben kelas, umpamane:

bangunan kelas: line orange, Isi kuning, transparan 50%, karo ngubungake lan tombol entri Cadastral, padha tombol utami, foto rute lan disambungake liwat ODBC kanggo meja avaluocat ing database MySQL lan penyebaran prajurit saka nggunakake kolom, kelas, kualitas, penilaian, dsb.

Kelas perimeter perkotaan: garis coklat, lampu cokelat, 2 ketebalan, atribut: Taun persetujuan, wilayah, perimeter, taun proyeksi, larangan umum. Watesan sing digandhengake karo jinis kombo domain lan kanthi pranala menyang dokumen.

Iku mung conto, pungkasanipun, apa sing bakal dadi kategori, kelas lan sifat siap kanggo mbangun data. Iku mung bakal ditemtokake kanggo milih yen aku bakal nyambut gawe ing lapisan real estate, nggambar obyek kasebut lan ing pungkasan, wangun kasebut diangkat supaya kunci cadastral bisa dimasuki. ... mung mbangun!

Banjur, nalika mbahas obyek, aku bakal ngunggahake bangunan kasebut, ana ing kolom sing dituduhake ing tabel sing gegandhengan, pranala menyang foto sing gegandhengan, lan liya-liyane.

gtools bentley map Apa liyane

Saiki, tuntunan wis nglipur aku, nanging kita bakal nggabungake fungsi-fungsi GIS sing nggawa Bentley Map lan ngembangake sawetara sing ora praktis. Tanpa dilalekake apa sing ditindakake Geografi lan apa sing isih perlu, cara ngirim, mbusak utawa masang atribut, nganyari area / perimeter menyang xml, sambungan Google Earth, tampilan atribut ...

Iku aneh sing aku bisa, aku kelingan Bentley panginten kabeh nalika dipun ginakaken xml ing DGN V8, a puff saka 2004, ngatasi masalah samesthine ing Aja bebarengan Aku ora ngerti yen aku bisa rawuh amarga undhangan resmi teka ing kerugian. Banjur Bentley Map wis diterapake sacara praktis apa wae sing digandhengake dening GIS, sayangé ora ing logika fungsional saka pangguna non-khusus utawa sing teka saka piranti lunak liya.

Tantangan iku menarik, Aku pitutur marang kowe ana.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.