Gawe garis kontur karo ArcGIS

Survey cadastral kanthi stasiun total, kajaba nduweni presisi millimeter, bisa uga migunani kanggo tujuan liyane, sauntara ketujuke saben titik diitung. Ayo ndeleng ing kasus iki, carane ngasilake garis kontur, sing kita wis weruh karo AutoDesk Civil 3Dkaro Bentley Geopak y GIS pipa, supaya tujuan pendidikan, ing kasus iki kita bakal nindakake karo ArcGIS.

1 CAD data

Kanggo latihan iki, aku duwe file survey ing dgn, siji kanggo saben dina kerja. Ngimpor iku kaya prasaja minangka:

  • Arctoolbox
  • Interoperability data
  • Cepet ngimpor

File dgn dipilih, lan siap, kabeh. Waca carane cantik padha katon tema, sampeyan bisa ndeleng dina sing wong kerja, nalika padha nyoba lan kapan padha surak.

  • kurva tingkat arcgis

Luwih menarik, sampeyan bisa sok dong mirsani ing ngendi dheweke njupuk poin, ing kasus iki meh mung owah-owahan apel, kanggo njupuk arah lan latar karo tape. Praktis kanggo ndhukung metode survey kanggo wayahe non-coincidences karo langkah-langkah dokumentasi utawa survey liyane. Sampeyan uga bisa sok dong mirsani ing ngendi dipasang tim supaya katon maneh.

kurva tingkat arcgis

2 Ketik TCTerms menyang geodatabase

kurva tingkat arcgis Kanggo manajemen sing luwih apik, aku bakal nglebokake poin menyang geodatabase. Kanggo nindakake iki, kita anggep yen iki wis digawe karo ArcCatalog lan ditetepake dadi kelas Feature.

  • ArcToolbox
  • Piranti konversi
  • Kanggo geodatabase
  • Kelas fitur kanggo geodatabase

3. Nggawe model digital

kurva tingkat arcgis Sawetara langkah kasebut bisa dihindari, nanging kanggo tujuan ngerteni nggunakake 3D Analyst, kita bakal weruh ing urutan iki.

  • ArcToolbox
  • Alat Analyst 3D
  • terrain
  • Nggawe terrain

Kanthi iki, kita mung nemtokake jeneng model, kita bakal nglebokake poin:

  • Tambah kelas fitur menyang terrain
  • Damel terrain

kurva tingkat arcgis Saiki kita bakal ngasilake TIN

  • Kotak ArcTool
  • Alat Analyst 3D
  • TIN nggawe
  • Nggawe TIN

Bisa ditemokake ing ekstrem sing ora ana poin sing cukup triangulasi tetep kurang, nanging ing endi dalane, konsistensi tetep.

Aku uga bisa sok dong mirsani amarga kesuciane, ing pambrontakan iki bocah-bocah lanang kesasar kanthi ora nyimpen elevasi ing apparatus. Kesalahan sing bisa dipercaya, kanthi interpolasi poin-poin sing ana ing ngendi wae, nanging pengamatan kasebut bisa ditindakake kanthi cepet. Uga, nyaranake yen ing rong titik georeferen kapisan nggunakake koordinat elevasi sing diwenehake dening GPS lan jarak sing cukup kanggo ngurangi kesalahan rotasi amargi ora akurat GPS.

4. Gawe garis kontur

kurva tingkat arcgisTansah ing 3D Analyst

  • TIN Surface
  • TIN Contour

Ing kene kita milih TIN sing anyar sing digawe, lapisan target lan interval antarane kontur (antara liya pirouettes sing nylametake aku kanggo alasan spasi).

Langkah luwih akeh dibandhingake karo Gif Manifold, nanging opsi luwih kuat.

5. Generate slope map.

  • TIN permukaan
  • TIN Slope

kurva tingkat arcgis

Apa sing bakal kedadeyan iki bisa digunakake kanggo ngrancang sistem saluran pembuangan, amarga iki ora mung survey tanah, nanging survey topografi sing bisa digunakake ing profil dalan mung karo sawetara langkah .

14 Balesan kanggo "Generate contours with ArcGIS"

  1. Aku nemokake iku banget, nanging aku bisa nunjukake karo versi sampeyan bisa nggawe garis kontur.

  2. Apa informasi apik, mung rinci Aku bubar nyekel arus 10 lan aku isih duwe masalah karo akeh perkara, sampeyan bisa ngomong babagan carane ngetokake apa-apa sing dianjurake.

    Sadurunge nggarap arcade 3.2 lan saestu aran prabédan. Mugi sampeyan saged mbiyantu kula

  3. Matur suwun kanggo informasi, saka TIN sampeyan bisa nindakake akeh, lan kene sampeyan jelas banget carane nindakake garis kontur.

  4. Priksa memori internal, lan katon ing konfigurasi, yen ana ing memori internal.

    Uga katon periode wektu panangkepan, yen cendhak banget utawa yen rutin dikonfigurasi sing nyebabake sampeyan nindakake sawetara proses post-masa nyata.

  5. Matur nuwun sanget bantuan kula, aku duwe gps Magellan mobile mapper 6 v2.1 nanging aku ora ngerti sebabe aku entuk data sing aku kudu cukup memori kanggo postprocess lan prakteke memori eksternal kosong sing kudu

  6. Polilineas gabung karo prentah Pedit, ing pirang-pirang pilihan gabung. Apa sing kedadeyan kasebut kudu dadi polaris, yen sampeyan duwe kurva pinter sampeyan ora bakal bisa.

  7. Hello aku duwe masalah kanggo nggabungake pirang-pirang blok, wong bisa mbantu aku, njlentrehake aku kudu gabung karo polyline karo polyline liyane sing mung dipahami? thanks

  8. Banget, aku pengin ngerti yen aku bisa ayudar.Necesito ngerti carane nggawe anting lan rodalizacion unmapa karo ArcGIS, yen pudiers ngirim Punha kanggo jalfremar_59@yahoo.es ngandika:

    Iki apik kanggo ngerti yen sok-sok wong sing duwe pengetahuan lan ora ragu-ragu kanggo ndhukung liyane. Iki nggawe banget garis kontur karo ArcGis.
    Sampeyan bisa mbantu nerangake apa langkah kanggo ngembangake peta lereng lan logging saka alas jalfremar_59@yahoo.es lan jenengku Jose Alfredo Martínez, Honduras.

  9. thanks kanggo kontribusi logistik, informasi sampeyan wis nyedhiyakake kula ing wektu apik

  10. UFF¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ kaget kula More EVERY DAY karo HELP diterbitake online, utamané egeomates 2.0, thanks kanggo input MAN ...

  11. banget uga panjelasan iki aku bakal ngucapke matur nuwun banget kanggo diwulang saka awal carane mbentuk garis kontur

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.