Gawe garis kontur karo ArcGIS

Nindakake survey cadastral kanthi total stasiun, kajaba presisi millimeter, uga migunani kanggo tujuan liyane, amarga kita duwe ketinggian saben titik. Ayo deleng ing kasus iki, carane ngasilake garis kontur, sing wis kita tingali AutoDesk Civil 3Dkaro Bentley Geopak y GIS pipa, supaya tujuan pendidikan, ing kasus iki kita bakal nindakake karo ArcGIS.

1. data CAD

Kanggo latihan iki, aku duwe file survey kanthi XNUMX, saben dina kerja. Ngimpor iku gampang kaya:

  • Arctoolbox
  • Interoperability data
  • Cepet ngimpor

File kanthi dipilih, lan voila, kabeh ana. Delengen tampilane apik banget, sampeyan bisa ndeleng jaman bocah-bocah kerja, nalika gaweyan lan kapan padha surak.

  • kurva tingkat arcgis

Luwih apik sing menarik, sampeyan bisa ndeleng lokasi sing dijupuk, ing kasus iki meh mung owah-owahan blok, kanggo njupuk ngarep lan ngisor kanthi pita pengukur. Praktis kanggo ndhukung metode survey nalika ora cocog karo pangukuran dokumenter utawa survey liyane. Sampeyan uga bisa ndeleng ing endi dipasang peralatan kasebut kanggo dideleng maneh.

kurva tingkat arcgis 

2. Ketik poin menyang geodatabase

kurva tingkat arcgis Kanggo penanganan sing luwih apik, aku bakal input poin menyang geodatabase. Kanggo nindakake iki, kita nganggep wis digawe nganggo ArcCatalog lan nemtokake kelas Fitur.

  • ArcToolbox
  • Piranti konversi
  • Kanggo geodatabase
  • Kelas fitur kanggo geodatabase

3. Nggawe model digital

kurva tingkat arcgis Sawetara langkah kasebut bisa dihindari, nanging kanggo tujuan ngerteni nggunakake 3D Analyst, kita bakal weruh ing urutan iki.

  • ArcToolbox
  • Alat Analyst 3D
  • terrain
  • Nggawe terrain

Kanthi iki, kita mung nemtokake jeneng model, kita bakal nglebokake poin:

  • Tambah kelas fitur menyang terrain
  • Damel terrain

kurva tingkat arcgis Saiki kita bakal ngasilake TIN

  • Kotak ArcTool
  • Alat Analyst 3D
  • TIN nggawe
  • Nggawe TIN

Bisa ditemokake ing ekstrem sing ora ana poin sing cukup triangulasi tetep kurang, nanging ing endi dalane, konsistensi tetep.

Aku uga bisa ngerteni manawa amarga dheweke ora bersalah, ing pangangkatan iki bocah-bocah padha salah amarga ora ngreksa lift ing pangowahan aparat kasebut. Kesalahan sing bisa diatasi, kanthi interpolasi poin ing sacedhake, nanging pengamatan bisa ditindakake ing wektu supaya bisa mbenerake. Uga saranake yen ing rong titik georeferensi pisanan nggunakake koordinat ketinggian sing diwenehake dening GPS lan jarak sing cukup kanggo nyuda kesalahan rotasi amarga akurat GPS kasebut.

4. Gawe garis kontur

kurva tingkat arcgisTansah ing 3D Analyst

  • TIN Surface
  • TIN Contour

Ing kene kita milih TIN sing anyar sing digawe, lapisan target lan interval antarane kontur (antara liya pirouettes sing nylametake aku kanggo alasan spasi).

Langkah luwih akeh dibandhingake karo Gif Manifold, nanging opsi luwih kuat.

5. Generate slope map.

  • TIN permukaan
  • TIN Slope

kurva tingkat arcgis

Apa sing bakal kedadeyan iki bisa digunakake kanggo ngrancang sistem saluran pembuangan, amarga iki ora mung survey tanah, nanging survey topografi sing bisa digunakake ing profil dalan mung karo sawetara langkah .

14 Mbales "Nggawe garis kontur nganggo ArcGIS"

  1. Aku nemokake iku banget, nanging aku bisa nunjukake karo versi sampeyan bisa nggawe garis kontur.

  2. Apa informasi apik, mung rinci Aku bubar nyekel arus 10 lan aku isih duwe masalah karo akeh perkara, sampeyan bisa ngomong babagan carane ngetokake apa-apa sing dianjurake.

    Sadurunge nggarap arcade 3.2 lan saestu aran prabédan. Mugi sampeyan saged mbiyantu kula

  3. Matur suwun kanggo informasi, saka TIN sampeyan bisa nindakake akeh, lan kene sampeyan jelas banget carane nindakake garis kontur.

  4. Priksa memori internal, lan katon ing konfigurasi, yen ana ing memori internal.

    Uga katon periode wektu panangkepan, yen cendhak banget utawa yen rutin dikonfigurasi sing nyebabake sampeyan nindakake sawetara proses post-masa nyata.

  5. Matur nuwun sanget bantuan kula, aku duwe gps Magellan mobile mapper 6 v2.1 nanging aku ora ngerti sebabe aku entuk data sing aku kudu cukup memori kanggo postprocess lan prakteke memori eksternal kosong sing kudu

  6. Bapak-bapak bisa nindakake tutor kanthi rincian liyane.

  7. Polilineas gabung karo prentah Pedit, ing pirang-pirang pilihan gabung. Apa sing kedadeyan kasebut kudu dadi polaris, yen sampeyan duwe kurva pinter sampeyan ora bakal bisa.

  8. Hello aku duwe masalah kanggo nggabungake pirang-pirang blok, wong bisa mbantu aku, njlentrehake aku kudu gabung karo polyline karo polyline liyane sing mung dipahami? thanks

  9. Banget, aku pengin ngerti yen aku bisa ayudar.Necesito ngerti carane nggawe anting lan rodalizacion unmapa karo ArcGIS, yen pudiers ngirim Punha kanggo jalfremar_59@yahoo.es ngandika:

    Iki apik kanggo ngerti yen sok-sok wong sing duwe pengetahuan lan ora ragu-ragu kanggo ndhukung liyane. Iki nggawe banget garis kontur karo ArcGis.
    Sampeyan bisa mbantu nerangake apa langkah kanggo ngembangake peta lereng lan logging saka alas jalfremar_59@yahoo.es lan jenengku Jose Alfredo Martínez, Honduras.

  10. thanks kanggo kontribusi logistik, informasi sampeyan wis nyedhiyakake kula ing wektu apik

  11. UFF ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡saben dina padha ngéramaké saya luwih karo HELP sing diterbitake ing WEB, LALAMUN GEOFUMADAS 2.0, Matur nuwun kanggo wong kontribusi ...

  12. banget uga panjelasan iki aku bakal ngucapke matur nuwun banget kanggo diwulang saka awal carane mbentuk garis kontur

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.