Generate Memory Plot Memory karo CivilCAD

Program paling sithik iki, paling ora nganggo kesederhanaan sing ndadekake CivilCAD

plot plot laporan

Apa sing dikarepake, ing umum, yaiku laporan saka plot, dening blok, kanthi pitunjuk arah lan jarak, wates lan panggunaan. Ayo ndeleng carane nindakake karo CivilCAD, nggunakake AutoCAD sanajan uga bisa digunakake karo Bricscad sing luwih murah lan dianggo ing logika AutoDesk sing padha:

Rutinitas sing arep dakwenehi digunakake saka menu Laporan, yaiku ing ngisor palang sing aku wis dipotong kanggo tujuan latihan iki. Sejatine, ngidini telung aspek penting: Netepake obyek kasebut, nemtokake manawa wis ditetepake banjur generate laporan; Kanggo obyek kasebut, sawijining fungsi kasebut bisa nyithak poin-poin, wates, watesan lan blok (sanajan iki pungkasan ora ana sacara grafis nanging minangka atribut sifat lan ekstensi kasebut yaiku jumlah kasebut)

plot plot laporan

1. Nunjukake Pranala njaba

Kanggo iki, menu digunakake: CivilCAD> Reports> Indicate> Colindancias

plot plot laporanBanjur apa sing kita tindakake iku ndelok wates-wates blok sing adjoin jalan utama, banjur kita Ketik lan kita nulis adjoining. Sinyal sing wis diproses yaiku ngganti werna, ngliwati lapisan sing disebut CVL_COLIND. Cukup kaya apa Microstation Geographics nalika menehi atribut, sanajan ora ana basis data ing kene.

Kita nindakake perkara sing padha karo wates-wates sing ana ing dalan liyane, ing conto:

  • 11 STREET
  • KANGGO SEDULUR
  • CALLEJON LOPEZ

Iki apa ora nggawe atribut menyang obyek, digandhengake karo jeneng kasebut.

Kanggo ndeleng adjoining, wis rampung: CivilCAD> Locate> Colindancia. Kita nulis tampilan lan tampilan peta bakal dipusatake ing watesan sakabèhing bates kasebut, kaya Bentley Map karo geolocate. Kanggo saben rutinitas iki ana perintah teks, kasus iki yaiku -LOCCOL.

2. Katonake plot lan apples

Kanggo nunjukaké apa plot, rampung karo: CivilCAD> Reports> Indicate> Lotification

plot plot laporanKita entuk panel ngendi kita milih kritéria kanggo nglebokaké kathah: ukuran teks, yen kita pengin ngetik nomer properti, apel utawa nggunakake. Minangka proses pangembangan diri, kita kudu netepake apa nomer awal.

Sinyal sing diproses yaiku menawa poligon sing katutup digawe ing lapisan CVL_LOTIF.

Wis tipis matesi proses iki, kalebu sing nomer ora bisa manggonake 01, 02, 03 ... nanging panggonan kaya 1, 2, 3 supaya yen Cadastre manual negara sing kudu nggunakake rong digit kudu ngowahi mau.

Nanging sakabèhé printah gedhe, ora kudu kui wates, lisp ndadekake nggunakake printah BPOLY temenan apa near zoom kanggo ora pungkasan dhawuh iki ing AutoCAD ndadekake mindai saka wilayah katon kabeh lan bisa ditundha kanthi panyebaran sing gedhe banget. Iku uga ngasilake masalah nalika ana sudhut utawa splines sing dibunderake sing ora kalebu topologi gampang kanggo digarap saka CAD.

plot plot laporan

Iku ketok, yen kanggo proses iki, peta kudu topologi cleaningYen ora, sampeyan bakal ngasilake wilayah sing salah. Ing kasus sing salah nganggo label, ing urutan sing salah utawa sing wis digawe owah-owahan, mung poligon sing dibusak lan dibenakake maneh, amarga atribut ana ing wujud. Saben wangun digandhengake karo jumlah, nomer farm, blok lan panggunaan.

3. Nunjukake poin kasebut

Kanggo sistem kanggo ngasilake kelenjar saka bagean iki, wis rampung: CivilCAD> Reports> Indicate> Point

Panel sing ngadeg munggah nyuwun kita yen kita pengin ngasilake poin saben individu utawa saben blok. Kita uga bisa milih format titik, ukuran teks lan nomer apa sing diwiwiti.

plot plot laporan

Mung apik tenan, kita bakal takon sing Apple pengin generate TCTerms, lan sistem ndadekake proses kang mindai kabeh kelenjar ing wates kui simpangan, gawe wong sing titik, peserta werni lan ndadekake ngubungake karo asosiasi spasial saka kuwi cara sampeyan bisa nemokake maneh karo pilihan: CivilCAD> Laporan> Goleki> Point.

Kabeh poin kui disimpen ing lapisan CVL_PUNTO lan annotations ing CVL_PUNTO_NUM

Kanthi cara sing padha, sampeyan bisa nemokake apel utawa akeh, senadyan ing laku ora kaya prasaja yen angka kasebut diulang. Bakal gumantung marang sistem kadhaptar jeneng kadhaptar, akeh ngidini pengulangan apel ing peta kuadran beda lan kanthi temenan jumlah farm diulangi kanggo saben blok.

3. Nggawe memori teknis utawa deskriptif.

Punika rawuh ingkang paling sae. CivilCAD bisa nggawé laporan sing beda kayata:

  • Ringkesan wilayah: Iki ngringkesake apel luwih dhisik, nuduhake wilayah sing diduweni kanggo saben guna kanggo saben properti, banjur ngisor ringkesan panggunaan ing saben blok lan pungkasane ringkesan kegunaan dening kabeh apel sing dipilih utawa kabeh peta sing digandhengake.
  • Laporan poin: Iki nggawe daftar sing kalebu papat kolom: nomer titik, koordinat X, koordinat Y lan elevasi.

Ing kasus Laporan deskriptif. Yen kita nyuwun apel, laporan kasebut kui nuduhake jeneng peta, tanggal, lan siji-sijine batch sing dijelasake karo area, panggunaan, lan wates-wates sing diwilangake kaya gambar ing ngisor iki. Ndeleng sing sistem ndadekake analisis wates ing umum, supaya sing ngétung ora mung adjoins ing akèh kanggo njaba, data sampeyan saka pojok Apple nanging sing jejer kanggo apel utama.

plot plot laporan

Yen aku pengin ngasilake laporan jinis Laporan teknis, tabel kalebu kanggo saben lot: stasiun ing wates, dalan, jarak lan koordinat saka pucuk. Uga wilayah, nggunakake lan iki diulang kanggo saben properti saka blok sing dituduhake.

plot plot laporan

Ana laporan liyane sing kombinasi saka loro, sanajan cara AutoCAD ngatur memori ora dianjurake kanggo mbukak lapuran gedhe yen ana akeh situs amarga bisa ngasilake kesalahan fatal nalika memori runtuh.

Ing kesimpulan, ora ana sing bisa dadi program CAD. Ngatasi rutinitas umum ing desain pembangunan utawa manajemen kadaster.

6 Balesan kanggo "Generate memori teknis parcel karo CivilCAD"

  1. carane nggawe pengertian deskriptif lan ringkesan saka wilayah sing diprodhuksi dening petugas sipil ditarik ing meja ing autocad lan ora diekspor menyang Word.

  2. James Linares lan aku entuk program Descmaster iki, aku mung bisa nemokake manual ditonton ing internet. nanging ora ana program, yen sampeyan bisa menehi informasi babagan cara njaluk, aku matur nuwun banget,
    Aku kartunis, salam saka Peru

  3. Padha kudu nyoba Descmaster, sing cukup apik kanggo nglakoni Deskripsi Teknis sing digunakake kanggo nggawe Penulisan.
    Program iki wis digawe dening Pak Jaime Ramirez saka El Salvador

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.