Generate memori teknis saka plot karo CivilCAD

Program paling sithik iki, paling ora nganggo kesederhanaan sing ndadekake CivilCAD

plot plot laporan

Sing biasane kita ngarepake yaiku laporan babagan parsel, kanthi blok, kanthi tabel arah lan jarak, watesan lan panggunaan. Ayo goleki carane nggawe CivilCAD, nggunakake AutoCAD sanajan uga bisa digunakake karo Bricscad sing luwih murah lan dianggo ing logika AutoDesk sing padha:

Rutinitas sing bakal dakkirim digunakake saka menu Laporan, yaiku ing sisih ngisor garis sing kanggo latihan iki wis dakwatesi. Sejatine ngidini telung aspek penting: Netepake obyek, temokake yen wis ditetepake banjur nggawe laporan; Ing babagan obyek, ngidini nggarap poin, watesan, lot lan blok (sanajan sing terakhir ora ana kanthi grafis nanging minangka sifat sifat lan ekstensi kasebut minangka jumlah kasebut)

plot plot laporan

1. Nuduhake wates njaba

Kanggo iki, menu digunakake:  CivilCAD> Laporan> Tandha> Adjoining

plot plot laporanBanjur apa sing kita tindakake yaiku tutul watesan blok sing ana ing dalan utama, banjur lebokake banjur tulis tapel watese. Sinyal sing wis diproses yaiku ngganti warna, diterusake menyang lapisan sing diarani CVL_COLIND. Lumayan mirip karo sing ditindakake Microstation Geographics nalika menehi atribut, sanajan ora ana basis data ing kene.

Kita nindakake perkara sing padha karo wates-wates sing ana ing dalan liyane, ing conto:

  • 11 STREET
  • KANGGO SEDULUR
  • CALLEJON LOPEZ

Iki apa ora nggawe atribut menyang obyek, digandhengake karo jeneng kasebut.

Kanggo ndeleng adjoining, wis rampung: CivilCAD> Goleki> Jejer. Kita nulis wates lan tampilan peta bakal fokus ing kabeh wates wates kasebut, kaya Bentley Map karo geolocate. Kanggo saben rutinitas kasebut, ana printah teks, prekara iki yaiku -LOCCOL.

 

2. Nuduhake plot lan blok

Kanggo nunjukaké apa plot, rampung karo: CivilCAD> Laporan> Tandha> Lotifikasi

plot plot laporanPanel bakal ditambahake kanggo milih kriteria label akeh: ukuran teks, yen pengin sampeyan nulis nomer properti, blok utawa panggunaan. Minangka proses generasi mandiri, sampeyan kudu nemtokake nomer dhisikan.

Sinyal sing diproses yaiku menawa poligon sing katutup digawe ing lapisan CVL_LOTIF.

Proses iki ora ana watesan sethithik, antara liya, yen ora bisa nyelehake nomer 01, 02, 03 ... nanging nempatake minangka 1, 2, 3, dadi yen manual Cadastre netepake yen loro angka kudu digunakake, kabeh kudu diowahi.

Nanging umume printah kasebut gedhe, ora perlu wates digawe, lisp nggawe nggunakake perintah BPOLY, jelas sampeyan kudu nggedhekake supaya ora suwe banget amarga prentah ing AutoCAD iki nggawe scan kabeh wilayah sing bisa dideleng lan bisa mbutuhake wektu kanthi tampilan sing gedhe banget. Iki uga nyebabake masalah yen ana sudhut utawa spline bunder sing ora gampang topologi kanggo kerja saka CAD.

plot plot laporan

Iku ketok, yen kanggo proses iki, peta kudu topologi cleaningYen ora, bakal ngasilake wilayah sing salah. Yen properti wis salah tapel, kanthi urutan sing salah, utawa manawa kita wis modifikasi, mung poligon sing bakal dihapus lan bisa direnovasi, amarga atribut kasebut ana ing bentuk. Saben wujud digandhengake karo ukuran, nomer properti, blok lan panggunaan.

3. Nuduhake prekara kasebut

Kanggo sistem kanggo ngasilake kelenjar saka bagean iki, wis rampung:  CivilCAD> Laporan> Tandha> Point

Panel sing munggah takon apa kita pengin ngasilake poin kanthi individu utawa kanthi blok. Kita uga bisa milih format titik, ukuran teks lan nomer wiwitane.

plot plot laporan

Mung apik tenan, kita bakal takon sing Apple pengin generate TCTerms, lan sistem ndadekake proses kang mindai kabeh kelenjar ing wates kui simpangan, gawe wong sing titik, peserta werni lan ndadekake ngubungake karo asosiasi spasial saka kuwi cara sampeyan bisa nemokake maneh karo pilihan: CivilCAD> Laporan> Goleki> Point.

Kabeh poin kui disimpen ing lapisan CVL_PUNTO lan annotations ing CVL_PUNTO_NUM

Kanthi cara sing padha, apel utawa akeh bisa ditemokake, sanajan prakteke ora gampang yen angka kasebut dibaleni. Bakal gumantung karo sistem nomenklatur cadastral, akeh sing ngidini pengulangan blok ing peta kuadran sing beda lan sing jelas nomer properti dibaleni kanggo saben blok.

3. Gawe laporan teknis utawa deskriptif.

Iki paling apik. CivilCAD bisa ngasilake macem-macem laporan kayata:

  • Ringkesan wilayah: Iki pisanan ngringkes blok, nuduhake area sing khusus kanggo saben panggunaan kanggo saben properti, banjur ing ngisor ringkesan panggunaan ing saben blok lan pungkasane ringkesan panggunaan kanggo kabeh blok sing dipilih utawa kabeh peta sing gegandhengan.
  • Laporan poin: Iki nggawe dhaptar sing kalebu patang kolom: nomer titik, koordinat X, koordinat Y lan dhuwure.

Ing kasus Laporan deskriptif. Yen kita njaluk blokir kasebut, laporan kasebut digawe nuduhake jeneng peta, tanggal, banjur siji-siji undhuhan dijlentrehake karo area, panggunaan lan wates sing diwilang kaya sing katon ing gambar ing ngisor iki. Priksa manawa sistem nindakake analisis wates umum, mula ora ngitung sapa akeh sing jejer karo njaba, data sing dipikolehi saka wates blok, nanging uga sing ana gandhengane karo sisih njero blok.

plot plot laporan

Yen aku pengin ngasilake laporan jinis Laporan teknis, tabel kalebu kanggo saben lot: stasiun wates, bantalan, jarak lan koordinat pucuk. Uga wilayah, panggunaan lan iki iterasi kanggo saben properti blok sing dituduhake.

plot plot laporan

Ana laporan liyane sing kombinasi saka loro, sanajan cara AutoCAD ngatur memori ora dianjurake kanggo mbukak lapuran gedhe yen ana akeh situs amarga bisa ngasilake kesalahan fatal nalika memori runtuh.

Minangka kesimpulan, ora ala kanggo program CAD. Iki ngatasi rutinitas umum ing desain urbanisasi utawa manajemen kadaster.

6 Balesan kanggo "Ngasilake memori teknis paket karo CivilCAD"

  1. carane nggawe pengertian deskriptif lan ringkesan saka wilayah sing diprodhuksi dening petugas sipil ditarik ing meja ing autocad lan ora diekspor menyang Word.

  2. James Linares lan aku entuk program Descmaster iki, aku mung bisa nemokake manual ditonton ing internet. nanging ora ana program, yen sampeyan bisa menehi informasi babagan cara njaluk, aku matur nuwun banget,
    Aku kartunis, salam saka Peru

  3. Padha kudu nyoba Descmaster, sing cukup apik kanggo nglakoni Deskripsi Teknis sing digunakake kanggo nggawe Penulisan.
    Program iki wis digawe dening Pak Jaime Ramirez saka El Salvador

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.