Geobide, interaksi karo data OGC

Bab sing penting banget kanggo aplikasi CAD / GIS sing saiki yaiku kemampuan kanggo sesambungan karo data sing dianakake ing format standar dening institusi negara utawa desentralisasi.

Bab iki, peran sing dimainake dening Konsorsium Open GIS lan inisiatif Sumber Terbuka wis dadi terkenal, kayata interoperabilitas istilah saiki digandhengake karo layanan data ing standar lan ora maca, impor utawa transformasi file. Mula, istilah IDE lan geoportal saiki luwih dikenal.

Geobide minangka salah sawijining inisiatif sing bubar nyedhakake perhatian, amarga senadyan ora bisa dadi alat CAD / GIS liyane, nanging uga bisa ngolah data saka platform sing ana. Loro-lorone karo data Microstation, kayata AutoCAD utawa ArcMap, iku apik banget.

Ayo ndeleng apa sing terjadi karo format OGC.

Iki minangka conto saka infrastruktur data spasial (IDE) Navarre, ing ngendi data geospasial ana ing Kantor pusat Electronic of the Cadastre, ing kasus Negara; ing Layanan Wilayah Kasugihan utawa portal IDENA (Infrastruktur Data Spasial Navarra).

ide geobide

ing kasus IDENA, nalika milih pranala sing nuduhake lapisan OGC, tampilan ing ngisor iki katon:

ide geobide

Yen kita arep nindakake iki karo GeoMap:

Navarra sig

Ing menu ndhuwur, kita milih "mbukak lapisan raster"Banjur, ing kolom inang kita nulis:

http://idena.navarra.es/ogc/wms.aspx

kita nambah lan banjur kita pencet tombol "Sambungake".

Jendhela anyar bakal katon, lan ing iki kita milih lapisan kepentingan kita. Mung yen kita kasengsem ing sistem referensi sing beda saka EPSG: 04230 ED50, kita sijine ngisor iki.

ide geobide

ide geobide

Nalika milih "OK", kita kudu mbukak lapisan ing panampil.

ide geobide

Iki lan aku nindakake karo versi sadurungé, sing ing wektu cendhak mung bakal warisan. Conto ngisor iki saka versi anyar, nuduhake informasi kadastral babagan orthophoto PNOA.

Iki ndadekake panyebaran lan redrawing data luwih efisien nalika kita nyelehake utawa ngganti ukuran tampilan. Uga kauntungan saka tab ndadekake sinkronisasi tanpa kudu mbukak akeh lapisan ing tampilan sing padha.

ide geobide

Kapabilitas GeoMap apik, ora mung nganggo lapisan WMS nanging uga WFS.

Unduh Geobide

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.