Geofisika: Prediksi 2010: Software GIS

Saperangan dina kepungkur, ing panas kopi luwak digawe dening ibu mertua kita padha nindakake sawetara hallucinations babagan tren kanggo 2010 ing wilayah Internet. Ing kasus geospasial, kahanan luwih statis (ora ngomong mboseni), akeh sing wis kasebut ing jangka menengah kanthi merek gedhe, nanging ora ngombe secangkir kopi wektu iki lan pambuka ing akhir taun, kene dadi.

Perangkat lunak komersial (ora gratis): Kabar cilik. Posisi antara ESRI, Bentley lan AutoDesk misale jek ora beda-beda, (paling ora ing lingkungan Hispanik) lan minangka inovasi kanggo meh limang taun sing anyar lan xml lan interaksi karo standar OGC ora bakal kaget.

Uga luwih bisa dipocapake, ningkatake kemampuan editing vectorial ing GIS lan visualisasi ing CAD iku masalah sing dawa banget.

autocad2008vn2dd6 Mangkono, ing kasus saka Autodesk, sing paling kita deleng yaiku AutoCAD 2011, ing ngendi wong-wong wis mlebu ing tape kontekstual (Pita) lan wiwit nyenengake awake dhewe ing nilai sing nggawa iki. Sampeyan bisa waé sing 3D sipil menehi kita surprises, nanging ora akeh, kadewasan saka piranti lunak lan imbangan dening ora disorienting pangguna karo akeh sing edan bakal tetep. Uga kita ngerti, AutoDesk ora nggawe kabar sing abot ing taun-taun aneh (Siaran, Ora Kalender), mung make-up, iki menehi reassures kita kaya kita bakal weruh format anyar .dwg sanajan ing 2011 nalika AutoCAD 2012 diumumake.

20080812_Luxology_Bentley_thumb Ing kasus Bentley Kita bakal weruh luwih akeh babagan gila, nanging mung ing tingkat rokok sing abot banget. I-model ing wektu kasebut, mung bakal ndadékaké Project Wise and Publisher, uga ing tingkat proposal, amarga ing pendapat saya, Bentley nemokake tatanan tambah saka Pilih lan nyebaraken XFM, kang bakal ngrancang ing jangka menengah ora bakal weruh ing 2010. Mungkin taun iki kita bakal weruh implementasi pisanan saka Bentley Hotel melu ing Dadi inspirasi, yen ya, kudu diobong menyang luhur, sing aku duwe telung tipis sing luwih seneng aku ora ngungkapake.

Esri Kanggo ESRI Aku ora duwe gagasan sing paling slamet saka apa sing bisa dakarepake, Versi 9.4?Aku mangu-mangu. Kanggo piranti karo leveling posisi (ing dodolan lan pembajakan) iku angel kanggo ngira yen sampeyan bisa diwasa luwih akeh, senadyan kanca-kanca mbukak lingkungan duwe ing tembok Macondo.

Ing istilah GIS pipa Iku bakal paling agresif, bisa sadurunge Juni kita bakal weruh Manifold 9. Ing sethitik kita wis maca ing testaments masterly sing Dimitry rilis, Aku weruh desakan karo CUDA lan terus kanggo meksa wong menyang bit 64, yaiku apa sing diarani kacepetan. Ayo kasihan, amarga wis suwe anggone kudu mlebu kanthi cara sing proaktif kanthi persetujuan karo sing gedhe-gedhe, paling ora nganggo format dwg lan dgn sing tetep ing tingkat limosnero sing diyakini ing ironi sing ngayunake antarane rasa nyata lan ora becik.avatar

Yen ana sing dikarepake Manifold yen kanca-kanca ya sing ngrokok saka ijo, kita ora bakal kaget yen sampeyan nduwe fungsi luwih akeh babagan dolanan dolanane, sing sethithik nambah tantangane babagan sing gedhe. Nanging ing pendapat kula, kita bakal weruh luwih keblasuk ing tingkat basis data lan interoperabilitas, sethithik ing tingkat pangembangan lan editing vektor.

Sumber terbuka: Nggoleki keslametan. Ora ana sing ngomong yen iki ora komersial, istilah gratis lan ora gratis padha cukup kanggo misahake segmen kasebut.

Mere penghargaan, nanging ing pendapat kula, gvSIG karo versi stabil 1.9 terus ngatasi bug cilik lan nggawe aliansi sing bakal menehi sampeyan keslametan lan posisi. Istilah iki misale jek rumit, yen kita menehi mikropon sosiolog, aku seneng banget kaya para agronomist nyathet:

sawetara wit ora minangka alas, amarga kudu ana lingkungan sing nyenengake lan jumlah tartamtu sing kudu dianggep lestari.

Ing kasus gvSIG, kudu melu aliansi kasebut sing wis miwiti tumuju Eropah, interior Spanyol lan Amerika Latin. Alesan dhasar: gvsigvalencia sing bakal menehi versi permanen kaya versi Windows 7 Generalitat ora banget kasengsem terus Don Bill Gates, utawa rasa ewu sing ana ing repositori Linux. Lan iki, sampeyan kudu nggawé jaringan kebeneran ing konteks hibrida: akademisi, sektor swasta, sektor umum, sing bisa siap nalika ndeleng gvSIG 2.0.

logo (1) Kasus saka peran sing dimainake dening inisiatif kayata OSGeo, Fig y Buka Konsorsium GIS, wis samesthine bakal terus mindhah lantai ing peternakan, kanthi perwakilan luwih saka masyarakat Hispanik lan imbangan antarane apa gratis lan ora gratis.

Wong liya ora gratis, kita kemungkinan duwe versi anyar GIS portabel, sing nganyari platform stabil lan nggabungake sepasang screwdrivers liyane. Ing pendapat kula, sethitik anyar kita bakal weruh karo wong sing wis diwenehi kadewasan, minangka GIS Quantum, Roti lan Udig; padha duwe tekanan liyane kanggo mbangun keslametanane tinimbang nggawe inovasi.

portable

Aku ora ngetrapake perkembangan sing menarik, apa sing kedadeyan kaya inisiatif cilik (ora gratis), kemampuan kanggo menehi gangguan ora sethithik banget marang lingkungan Hispanik. Paling ora, ora kaya gvSIG, sing saben clavito njaluk jellyfish kanggo mabur, strategi sing luwih akeh kanggo sistematis tinimbang ukurane brad; lan mbangun keslametan.

Yen kanggo kula, aku bakal ngetokake sawetara pilihan sing aku kudu kanggo Software ora gratis, apa sing kedadeyan yaiku gvSIG kudu mikir babagan pangguna Widow, (95%) sing nganggo plot 90,000 nandhang kelemahan lingkungan Jawa lan kabijakan sing beda-beda nyegah wong-wong mau bisa uga pindah menyang Linux romp.

Uga akeh saka mbukak sumber watara apa sing kedadeyan karo MySQL, saiki sing Oracle wis smokiness sampurna antarane driji kaping pindho lan katelu (ditambah kaping telu). Sebagean apik, amarga akeh sing nyinaoni kabar kababar saka PostgreSQL lan PostGIS.

Jamu liyane: Lo unpredictable. Google Earth, ing pendapat saya ing babagan telung taun bisa duwe akeh kapasitas kanggo konstruksi lan analisis ing jempol kml lan layanan OGC.0_google_earth_pro_01 Punika kasunyatanipun kasunyatan plug in menyang braca minangka standar menyang Konsorsium ngasilake woh-wohan ing perkembangan pihak katelu, iki bakal nggawe Google nuntut menehi nilai sing pantes (wong mau), platform navigasi gorilopólica. (Sing terakhir dingerteni ing konteks UTM 15 lan 16 zona plus efek kopi wanita iki

Apa maneh sing bisa dakkandhakake, iki tetanggan produk sing digantung ing kene. Cadcorp, MapInfo lan SuperGIS saka tetanggan liyane, lan iki ndadekake pos ing myopia saka farm lokal.

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.