Geofisika: Prediksi 2010: Software GIS

Saperangan dina kepungkur, ing panas kopi luwak digawe dening ibu mertua kita padha nindakake sawetara halusinasi babagan tren sing ditemtokake kanggo taun 2010 ing wilayah Internet. Ing kahanan lingkungan geospasial, kahanane luwih statis (ora ngomong mboseni), akeh sing wis kasebut ing jangka menengah kanthi merek gedhe, nanging ora ngombe secangkir kopi wektu iki lan pambuka ing akhir taun, kene dadi.

Piranti lunak komersial (ora gratis): Sawetara warta.  Posisi antara ESRI, Bentley lan AutoDesk misale jek ora beda-beda, (paling ora ing lingkungan Hispanik) lan minangka inovasi kanggo meh limang taun sing anyar lan xml lan interaksi karo standar OGC ora bakal kaget.

Uga luwih bisa dipocapake, ningkatake kemampuan editing vectorial ing GIS lan visualisasi ing CAD iku masalah sing dawa banget.

autocad2008vn2dd6 Mangkono, ing kasus saka Autodesk, sing paling kita deleng yaiku AutoCAD 2011, ing ngendi wong-wong wis mlebu ing tape kontekstual (Pita) lan wiwit nyenengake sepira regane acara kasebut. Sampeyan bisa uga yen 3D Sipil bakal menehi kejutan, nanging ora sepele, kadewasan piranti lunak lan saldo kanggo ora ngganggu pangguna kanthi edan bakal tetep. Kaya sing kita ngerteni, AutoDesk ora nggawe warta ekstrim ing taun-taun ganjil (Siaran, Ora Kalender), mung make-up, iki menehi reassures kita kaya kita bakal weruh format anyar .dwg sanajan ing 2011 nalika AutoCAD 2012 diumumake.

20080812_Luxology_Bentley_thumb Ing kasus Bentley Kita bakal weruh luwih akeh babagan gila, nanging mung ing tingkat rokok sing abot banget.   I-model Saiki, mung bakal mengaruhi Project Wise and Publisher, uga ing level proposal, amarga miturut pendapatku, Bentley ngupayakake ngasilake nilai tambah saka Pilih lan nyebarake XFM, sing direncanakake ing jangka menengah sing ora bakal dingerteni ing 2010. Mungkin kanggo taun iki ayo goleki implementasi pisanan saka Bentley Hotel melu ing Dadi inspirasi, yen ya, kudu diobong menyang luhur, sing aku duwe telung tipis sing luwih seneng aku ora ngungkapake.

Esri Kanggo ESRI Aku ora duwe gagasan sing paling slamet saka apa sing bisa dakarepake, Versi 9.4?, Aku sangsi. Kanggo alat kanthi level posisi (ing penjualan lan pembajakan) iku angel dirasa yen sampeyan bisa diwasa maneh, sanajan kanca-kanca mbukak lingkungan duwe ing tembok Macondo.

Ing istilah GIS pipa Iki bakal dadi paling agresif, bisa uga sadurunge wulan Juni kita bakal ndeleng Manifold 9. Ing sawetara bab sing wis diwaca ing surat wasiat magisterial sing diluncurake Dimitry, aku ngerteni negesake CUDA lan terus kanggo meksa wong menyang bit 64, yaiku apa sing diarani kacepetan. Wirang, amarga biyen dheweke kudu nggawe kesepakatan karo para pamilik, paling ora kanthi format dwg lan dgn sing tetep ing level ngemis sing cocog karo ironi sing osilasi antarane rasa sing nyata lan sing ala.avatar

Yen ana sing dikarepake Manifold yen kanca-kanca ya sing ngrokok saka ijo, Kita ora bakal kaget yen nambah fungsi sing luwih edan ing dolanan kasebut, sing mbaka sethithik nambah posisine dibandhingake karo sing gedhe. Nanging miturut pendapatku, kita bakal bisa ndeleng luwih edan ing basis data lan tingkat interoperabilitas, kurang saka level konstruksi lan panyuntingan vektor.

 

Sumber terbuka: Nggolek kesinambungan. Ora ana sing ujar iki dudu komersial gratis lan ora gratis padha cukup kanggo misahake segmen kasebut.

Mere penghargaan, nanging ing pendapat kula, gvSIG karo versi stabil 1.9 terus ngatasi bug cilik lan nggawe aliansi sing bakal menehi sampeyan keslametan lan posisi. Istilah iki kayane rumit, yen kita menehi mikropon kanggo sosiolog, luwih becik kepiye carane nggambarake agronomis:

sawetara wit ora minangka alas, amarga kudu ana lingkungan sing nyenengake lan jumlah tartamtu sing kudu dianggep lestari.

Ing kasus gvSIGKudu ngetutake aliansi sing diwiwiti kanggo Eropa, interior Spanyol lan Amerika Latin. Alesan dhasar:  gvsigvalencia sing bakal menehi versi permanen kaya versi Windows 7 Generalitat ora banget kasengsem terus Don Bill Gates, utawa sewu rasa sing ana ing repositori Linux. Lan kanggo iki, sampeyan kudu nggawe jaringan keberlanjutan konteks hibrida: akademi, sektor swasta, sektor publik, sing bisa siyap nalika ndeleng prekara saka gvSIG 2.0.

logo (1) Kasus saka peran sing dimainake dening inisiatif kayata OSGeo, Fig y Buka Konsorsium GIS, wis samesthine bakal terus mindhah lantai ing peternakan, kanthi perwakilan luwih saka masyarakat Hispanik lan imbangan antarane apa gratis lan ora gratis.

Wong liya ora gratis, kita kemungkinan duwe versi anyar GIS portabel, upgrade platform stabil lan integralake obeng liyane. Miturut pendapat saya, kita bakal bisa ndeleng anyar karo wong liya sing wis diwasa, kayata GIS Quantum, Roti lan Udig; padha duwe tekanan liyane kanggo mbangun keslametanane tinimbang nggawe inovasi.

portable

Aku ora ngilangi warta sing menarik, sing kedadeyan yaiku kaya inisiatif cilik (ora gratis), kemampuane nggawe swara ora duwe pengaruh banget marang lingkungan Hispanik. Paling ora, ora kaya gvSIG, sing saben paku cilik njaluk jellyfish kanggo mabur, strategi sing luwih akeh kanggo sistematis tinimbang ukurane brad; lan mbangun keslametan.

Yen kanggo kula, aku bakal ngetokake sawetara pilihan sing aku kudu kanggo Software ora gratis, apa sing kedadeyan yaiku gvSIG kudu mikir babagan pangguna Widow, (95%) sing nganggo plot 90,000 nandhang kelemahan lingkungan Jawa lan kabijakan sing beda-beda nyegah wong-wong mau bisa uga pindah menyang Linux romp.

Uga akeh saka mbukak sumber watara apa sing kedadeyan karo MySQL, saiki sing Oracle wis smokiness sampurna antarane driji kaping pindho lan katelu (ditambah kaping telu). Sebagian apik, amarga akeh sing ngarepake kabar edan saka PostgreSQL lan PostGIS.

Ramuan liyane: Lo unpredictable.  Google Earth, ing pendapat saya ing babagan telung taun bisa duwe akeh kapasitas kanggo konstruksi lan analisis ing jempol kml lan layanan OGC.0_google_earth_pro_01  Punika kasunyatanipun kasunyatan plug in menyang braca minangka standar menyang Konsorsium ngasilake woh-wohan ing perkembangan pihak katelu, iki bakal nggawe Google nuntut menehi nilai sing pantes (wong mau), platform navigasi gorilopólica.   (Sing terakhir dingerteni ing konteks UTM 15 lan 16 zona plus efek kopi wanita iki

Apa maneh sing bisa dakkandhakake, iki tetanggan produk sing digantung ing kene.  Cadcorp, MapInfo lan SuperGIS saka tetanggan liyane, lan iki ndadekake pos ing myopia saka farm lokal.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.