Geoinformatika 1: Remote sensing

geodeformatics teledetection lan liyane Geoinformatika teka ing edition pisanan saka 2010, kanthi emphasis ditandha ing remot jarak. Senadyan taun enom, misale yen edisi sabanjuré bakal tetep baris iki, kalebu wektu iki loro gedhe saka sektor non-free: ERDAS and ENVI.

Yen samesthine aku mbayangno, ing edisi sabanjure dheweke bakal nindakake review alat, ing tema sensor remot, subyek sing sektor gratis wis maju. Mbok menawi toko buku SEXTANTE miturut pendekatan integrasi karo piranti panggunaan gratis (gvSIG, uDig, Rumput, lan liya-liyane)

Aku nyaranake maca, kene sawetara tips:

Nalika sensor remot lan SIG ana.

Iku minangka wawancara menarik karo Rolf Schaeppi, wakil presiden operasi Eropa ing ITT. Wawancara dilakokaké déning Eric Van Rees, sing wiwitan njaluk panjlasan sajarah ENVI sing ringkes, nanging minangka pitakonan sing maju, topik-topik kayata:

  • Integrasi saka ENVI EX karo ArcGIS, sing nggampangake interaksi antarane platform, bisa njupuk kauntungan saka spesies lan tanpa kalah ing sadawane dalan, kayata gaya lan simbol.

Banjur dheweke nutup karo panemu antarane GIS lan Remote Sensing, topik-topik sing wis nggabung sethithik, amarga gambar-gambar kasebut duwe resolusi sing luwih dhuwur.

geodeformatics teledetection lan liyane ERDAS, apa sampeyan nyasar ing 2010?

Wawancara karo Mladen Stojic, Marketing Erdas adhedhasar tren sing dianggep ing bisnis sing produk iki wis ngatur posisi banget.

Antarane topik, nyebutaké kriteria 5D sing sistem taruhan, kalebu: X, Y, Z, umum ditampa, nambah wektu lan data sing gegandhengan. Banjur dhewek nglakoni liyane blah, blah karo siklus manajemen data ing dheweke Digital bumi.

Wawancara dadi rada abot, amarga sawetara pitakonan sing luwih jembar, nanging ora akeh kanggo njupuk kauntungan saka apa sing dianggep standar lan pendekatan menyang awan.

Subyek liyane

Jack dangermond menehi terus kanggo wawancara saka salah sawijining murid saka edisi sadurungé, wara-wara babagan Geodesi lan kebutuhan sing kita pikirake babagan georeference saben-saben kita arep nindakake apa-apa. Apik banget kanthi cara, menawa 2011 bakal menghibur kita, amarga konsep BIM dianggep saben dina kanthi prioritas sing luwih dhuwur, lan sing jenius saka lampu iki bisa ningkatake penekanan iki kanthi apik kanggo kabeh wong.

Tetep katon yen padha ngrujuk marang apa sing diomongke, utawa menyang gagasan sing standar adhedhasar "aja kaya ESRI", Nanging aku ora ngandhani carane kerjane.

Ana artikel sing jero banget babagan sistem pemetaan mobile, banget modis akhir-akhir ini, sawetara acara uga kalebu, kayata Kongres Internasional FIG-2010 Surveyors, lan Leica HDS sing kedadeyan. Iklan: sing bungah, iki conto.

geodeformatics teledetection lan liyane

Waca publikasi

Salah Respon kanggo "Geoinformatics 1: Remote Sensing"

  1. Iku wektu, kancaku, kanggo sebutno, yen pengin, tembung Remote Sensing ... 🙂

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.