Geomap Beta Geobide 3, katon janjeni

Geomap minangka tahap perkembangan anyar saka apa sing kita kenal minangka Tcmap, wis ana ing konsep sing digabungake karo strategi Geobide saka perusahaan Tracsa. Kaya gvSIG, inisiatif iki bakal narik kawigatosan kula amerga lair saka lingkungan Hispanik, kanthi pendekatan kepemilikan nanging kanthi prabédan ing tingkat jangkep lan ing sangisore model stagger sing katon apik.

Sawetara wektu kepungkur iki soko ing Dina SIG Libre de Girona lan mung taun kepungkur Bukak saka Suite dhewe wis ora iklan minangka solusi GIS nanging minangka manager data geografis sing dilakokno nganggo CAD platform beda announced / GIS

Ing artikel mangsa kita bakal weruh pribadi Geobide, saiki aku arep fokus ing nalika Geomap Beta 3.0 kok aku wis dijupuk ing wektu kanggo nyoba iku amarga katon janjeni minangka alat free kanggo nampilake data geografis. Iku minangka panampil -senadyan tindakan liya- ing rencana modular saka garis sing -njaba SDK- Kalebu pangopènan, konstruksi lan pangopènan data ing piranti 6:

    • Geobuilder. Kanthi iki sampeyan bisa mbangun diagram geoprocessing, gaya iki rada ramah lan padha karo cara iki dipopulerkan karo ESRI.geobide
    • Geoconveter. Iki minangka asap astral, nanging praktis kanggo ngowahi data gedhe antarane format sing beda-beda; Ndhukung luwih saka 20.

Kanggo menehi conto, ing cilik sinau conducted, total file 115 XYZ dadi ERTS89 (GB 16 503 yuta liwat TCTerms lan watara 5 résolusi meter) ing format raster ED50 Bil.
Iki rampung ing jam 7, kabeh proses iki kanthi kabeh data bebarengan, ora sheet dening sheet. Aplikasi ngeksekusi triangulasi informasi kanthi algoritma sing disebut "streaming
Delaunay
"Sing ngidini ngatur volume data sing ageng antarane:

- Transformasi file 115 XYZ ETRS89 menyang file 115 LAS ED50 (Wektu
~ 2: jam 30).
- Transformasi file LAS menyang berkas raster tunggal ing format BIL kanthi ukuran piksel 5 meter. (Wektu ~ 4: 20 ing jam).

Ing langkah pungkasan iki, kabeh poin kacepetan ing TIN (> 503 yuta) lan siji GRID saka kabeh area kerja digawe minangka output.

    • Geobridge. Iki ngidini sampeyan bisa nggarap format program umum, kayata file AutoCAD, Microstation utawa ArcGIS tanpa kudu ngowahi format kasebut. Paling cedhak, pendekatan sing padha karo format V8 karo sing akeh liyane wis tiba cendhak.
    • Geocheck. Iki minangka alat sing nggampangake konsistensi data kanthi netralitas topologi lan aturan validasi spasial.
    • Geotools. Iki duwe piranti sing luwih maju sing bisa diaktifake utawa dipateni menyang antar muka liyane.

Ing kasus Geomap, beta saiki isih nggegirisi sadurunge sawetara proses. Nanging ing apa aku nyoba, aku nemokake sawetara fitur menarik.

geobide Paling apik, lan fitur saka suite lengkap yaiku format support, Kalebu GeoMedia, ESRI, Lidar, PostgreSQL, KML, gml, Oracle, WFS, MySQL, kalebu format DGN Microstation V8 klebu.

Nanging Geomap luwih akeh tinimbang panampil. Iku penting yen bukak file, sampeyan bisa ngekspor menyang format liyane, ngijini sampeyan ngatur situs kayata:

  • Ing kasus file titik, pilih urutan xyz lan nomer desimal.
  • Ing kasus file dwg / dxf, milih arep nggabungake blok lan nangani kurva.
  • Ing kasus dgn file, sampeyan bisa milih kanggo mbukak sawetara proses nggunakake mesin Microstation diinstal, nuduhake ngendi file ustation.exe dumunung; umume kanggo pituduh offline nalika ngowahi format v7 ing penanganane sel lan teks. Sampeyan uga bisa milih pengiriman menyang v7, v8, benih 2d, 3D lan uga pilih sing wis ana minangka benih.
  • Kanggo ngekspor, ana uga konfigurasi khusus kayata jinis format file ing dgn, dwg ... cendhak, apik banget.

Ing istilah panyebaran, Geomap ngijini sampeyan mbukak macem-macem views Google Maps, Bing, Yahoo, Bukak Street Peta lan uga Esri Imagery Map lan Esri Imagery Street. Iki bisa diselehake ing salaras karo lapisan vektor supaya nalika nyedhakake area, mangkono uga layar liyane. Saben lapisan nduweni sifat, ing ngendi sampeyan bisa nemtokake paramèter kaya asynchronous stream, kanthi sing dadi luwih irit.

geobide

Sampeyan bisa mbukak lapisan saka server WMS buntut, bisa nggawe alternatif cache lan sistem proyeksi menyang pesawat kasebut. Kanggo DEM layers sampeyan bisa milih nggawe utawa ngimpor saka file bb / .bt

File disimpen ing format .mwd sing meh padha karo ESRI mxd.

geobide

Sampeyan kudu ndeleng kanggo ngadili, nanging nduweni alat sing kondhang saka inovasi. Kaya arep koordinat spesifik, ing ngendi bisa milih sistem referensi spesifik lan skala penyebaran.

_________________________________________

Ing kesimpulan, iku katon minangka penampil data gratis. Minangka nyekel kula TatukGIS, misale mangkene iki bisa dadi alat sing digunakake kanggo ndeleng lan ngowahi data kanthi cara sing cahya, utawa mbandhingake karo lapisan peta web.

Senajan versi 2.0 kanthi fungsional, Aku nunggu versi stabil 3.0 iki; ana karya sing kudu dilakoni kanggo ndandani seri kewan omo normal ing versi beta. Ternyata GDI sing nggarap peta basa bisa diekspor, pro saiki nglakokaké kesalahan panyenyamah. Banjur kita kudu weruh manawa kapasitas manajer geoprocessing ditampilake, sing kaya ngidini nggawe lan nyimpen geoprocesses ing format GPG.

Bantuan uga cendhak, amarga ora ana manual sing durung ana.

Download Geomap

Pindhah menyang Geobide

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.