Geopois.com - Apa?

Kita bubar ngomong karo Javier Gabás Jiménez, Engineer Geomatics lan Topografi, Master ing Geodesy lan Cartography - Universitas Politeknik Madrid, lan salah sawijining wakil saka Geopois.com. Kita pengin entuk informasi babagan Geopois, sing wiwit dikenal wiwit taun 2018. Kita miwiti pitakon kanthi gampang, Apa Geopois.com? Kaya kita ngerti yen kita ngetik pitakonan iki ing browser, asil bakal ana hubungane karo apa sing wis ditindakake lan tujuan platform, nanging ora kudu ana.

Javier mangsuli kita: "Geopois minangka Jaringan Sosial Tema babagan Teknologi Informasi Geografi (TIG), sistem informasi geografis (GIS), pemrograman lan pemetaan Web". Yen kita ngerteni kemajuan teknologi sing akeh banget ing taun-taun kepungkur, integrasi GIS + BIM, siklus urip AEC, kalebu sensor jarak jauh kanggo ngawasi, lan pemetaan web -sing terus mlaku menyang desktop GIS- kita bisa njaluk ide babagan Geopois.

Kepiye ide kasebut Geopois.com lan sapa sing ana ing mburi?

Gagasan kasebut dilahirake ing taun 2018 minangka blog sing gampang, aku mesthi seneng nulis lan nuduhake ilmu, mula wiwit nerbitake karya-karya dhewe saka universitas, mula saya tuwuh lan dadi wujud sing saiki. Sing kepengin banget lan sregep ana Silvana Freire, dheweke seneng basa, dheweke ngomong Spanyol, Inggris, Jerman lan Prancis. Sarjana Administrasi Bisnis lan Master ing Analisis Hubungan Ekonomi Internasional; lan server iki Javier Gabás.

Apa tujuane Geopois?

Ngerti manawa ana macem-macem alat lan strategi kanggo pambangunan / nganalisa data spasial. «Geopois.com lair kanthi ide nyebar Geologi Informasi Teknologi (TIG), kanthi cara praktis, prasaja lan terjangkau. Saliyane nggawe komunitas profesional lan pangembang geospatial lan kulawarga penggemar geo. "

Apa sing ditawakake Geopois.com kanggo komunitas GIS?

  • Tema khusus: Kita spesialis ing teknologi geospatial kanthi konten dhuwur ing program pamrograman lan integrasi perpustakaan lan APIS pemetaan web, database spatial lan GIS. Uga gratis tutorial minangka prasaja lan langsung sing bisa ing babagan teknologi TIG.
  • Interaksi sing luwih cedhak: Liwat platform kita bisa sesambungan karo pangembang lan penggemar liyane ing sektor kasebut, nuduhake kawruh lan ketemu karo perusahaan lan pangembang.
  • Komunitas: Komunitas kita sakabehe mbukak, nyakup perusahaan lan profesional ing sektor kasebut, pangembang geospatial lan penggemar teknologi geo.
  • Tampilan: Kita menehi visibilitas kanggo kabeh pangguna lan utamane kanggo kolaborator, sing ndhukung lan nyebarake kawruh. »

Kanggo profesional GIS, apa ana kesempatan kanggo nyedhiyakake kawruh liwat Geopois.com?

Mesthi wae, kita ngajak kabeh pangguna kanggo nuduhake kapinteran liwat tutorial, akeh sing wis aktif lan semangat bareng. Kita nyoba ngalahake panulis kita, menehi visibilitas maksimal lan menehi situs web profesional ing ngendi dheweke bisa nyatakake awake dhewe lan nuduhake semangat kanggo jagad geo.

Sing ngandika, liwat iki pranala Dheweke bisa mlebu ing web lan wiwit dadi bagian saka Geopois.com, kontribusi sing apik kanggo kabeh sing kasengsem ing komunitas Geo sing pengin nglatih utawa nawakake pengetahuan.

Kita wis ndeleng ing web sing nuduhake "Geoquiet", Geoquiet lan geopois.com padha?

Ora, klompok Geoquiet minangka komunitas lokal OSGeo minangka dhasar sing tujuane nyengkuyung pangembangan piranti lunak geospatial mbukak uga promosi panggunaan. Kita minangka platform independen, nanging kita nuduhake akeh cita-cita Geo-resto, kapentingan, keprihatinan, pengalaman, utawa ide babagan bidang geomatik, piranti lunak gratis lan teknologi geospatial (kabeh sing ana hubungane karo bidang GEO lan GIS).

Apa sampeyan mikir sawise pandemik, cara nggunakake, ngonsumsi lan sinau sinau wis ora dikarepke? Apa kahanan global sing dipengaruhi kanthi positif utawa negatif ing Geopois.com?

Ora kaya sing diarep-arep, nanging yen wis maju, utamane pendidikan jarak jauh, e-learning lan m-learning, sawetara taun saiki panggunaan platform pengajar tele lan Aplikasi saya tambah akeh, Pandemi mung ngrampungake proses kasebut. Kita wiwit awal milih pamulangan lan kolaborasi online, kahanan saiki wis mbantu kita sinau supaya bisa beda lan golek cara liya kanggo nggarap, kolaborasi lan ngembangake.

Miturut apa sing ditawakake Geopois, lan tekane jaman digital kaping 4 Apa sampeyan mikir manawa kanggo Analis GIS kudu ngerti / sinau program?

Mesthi, entuk kawruh ora njupuk lan sinau babagan program pamrograman mung bisa entuk manfaat kanggo sampeyan. Ora mung kanggo analis GIS, nanging kanggo profesional, teknologi lan inovasi ora mandheg lan yen kita fokus ing lapangan kita, aku mikir yen insinyur TIG kudu sinau program saka universitas lan kanca liyane kayata geografis, ngerti carane program bakal ningkatake lan bakal nambah kemampuan kanggo komunikasi sampeyan. Pramila, tutorial kita utamane fokus ing program, pangembangan kode ing macem-macem basa lan integrasi perpustakaan Web Mapping beda lan APIS.

Apa sampeyan ngelingake jinis proyek utawa kolaborasi karo perusahaan, institusi utawa platform saiki?

Ya, kita terus-terusan nggolek kesempatan kanggo sinergis karo proyek liyane, perusahaan, universitas lan kolega profesional. Saiki kita melu ActúaUPM, program Keusahawanan Universitas Politeknik Madrid (UPM), sing mbantu kita ngembangake rencana bisnis supaya proyek iki bisa urip. Kita uga ngupaya mitra teknologi supaya bisa kolaborasi ing pembangunan lan bisa melu lan ngasilake penghasilan jaringan pangembang geospatial.

Apa ana kedadeyan sing ana gandhengane utawa sing diarahake dening geopois.com ing ngendi komunitas GIS bisa melu?

Ya, kita pengin ngenteni nganti musim panas kanggo miwiti nggawe sinergis liyane ing pangguna, sing nggawe situs web lan acara jaringan online. Kita uga pengin nggawe acara pangembangan hackathon sing khusus ing teknologi geospatial, nanging kanggo iki, kita isih kudu njaluk sponsor supaya bisa milih.

Apa sing wis sampeyan sinaoni karo geopois.com, wenehi salah sawijining piwulang sing wis ditinggalake ing proyek iki lan kepiye tuwuhe rong taun iki?

Apike, saben dinane sinau karo tutorial sing dikirim dening kolaborator, nanging utamane ing kabeh sing nyakup pangembangan lan implementasine platform.

Loro lan Silvana ora duwe latar mburi program, dadi kita kudu sinau kabeh backend lan program ing server, database NOSQL kaya MongoDB, kabeh tantangan sing ana ing ngarep lan UX / UI fokus ing pangguna, maya lan keamanan ing awan lan sawetara SEO lan Pemasaran Digital ing dalan ... Sejatine sampeyan ora dadi Ahli Geomatics lan GIS menyang pangembang Full Stack.

Kepiye kabeh proyek wis ana, umpamane, nalika diwiwiti taun 2018, kita nyoba saka Google karo Situs Google ing wulan kapisan kanggo ngetrapake kabeh ing WordPress, kita pengin ngetrapake peta lan nggabungake macem-macem perpustakaan kayata Openlayers, Leaflet, Mapbox, CARTO ... Mangkono kita meh setaun, nguji plugin lan juggling supaya bisa nindakake bagean sing paling sethithik saka apa sing dikarepake, kita nyimpulake yen ora bisa ditindakake, pungkasane ing musim panas taun 2019 lan matur nuwun kanggo ilmu sing aku entuk gelar master ing geodesy lan kartografi. Saka UPM (Javier) kita mutusake kanggo mungkasi hubungan karo manager isi lan nindakake kabeh pangembangan kita dhewe, saka latar mburi menyang ngarep.

Kita ngembangake platform kasebut ing separo kapindho 2019 lan ing wulan Januari 2020, kita bisa ngluncurake apa sing saiki ana ing Geopois.com, nanging iki minangka proyek evolusi sing terus-terusan lan kita terus ngetrapake saben wulan kanthi bantuan umpan balik saka komunitas, sinau lan nambah ing sadawane. Yen kita nemokake jaringan sosial @Geopois Ing Twitter, kita bisa ngerteni kabeh tawaran tutorial, bagean lan informasi liyane sing gegandhengan. Kita wis ndeleng akeh topik sing menarik, kayata nggunakake Tiles the Leaflet, kalkulasi analisis spasial ing Web Viewers karo Turf.

Saliyane tutorial, nawakake kemungkinan nemokake pangembang kanggo proyek papan sampeyan. Jaringan profesional spesialis, kabeh katrampilan ditampilake ing rinci, uga lokasine.

Apa maneh sing pengin ditambahake babagan geopois.com?

Kita seneng ngandhani meh meh 150 pangembang geospatial ing Spanyol, Argentina, Bolivia, Chile, Kolombia, Costa Rica, Cuba, Ekuador, El Salvador, Estonia, Guatemala, Mexico, Peru lan Venezuela wis dadi bagian saka komunitas kita, ing LinkedIn kita cedhak tekan 2000 pandherekane lan kita wis duwe 7 kolaborator sing ngirim tutorial kanthi kualitas lan super menarik saben minggu. Salajengipun, kita saged nglangkungi fase 1 saking 17 lomba AcaraUPM antara 396 ide lan 854 wong. Wiwit Januari 2020, kita wis ngetrapake pirang-pirang kunjungan menyang platform, saengga kita seneng banget babagan dhukungan lan minat sing bakal ditindakake ing komunitas geo.

On Linkin Geopois.com, sapunika nduwe sekitar 2000 pengikut, paling ora 900 sing gabung ing 4 wulan kepungkur, ing ngendi kita wis ngliwati fase kurungan lan larangan dening COVID 19. Ngindhari luput saka rasa kentekan, akeh wong sing ngungsi ilmu , sinau babagan sing anyar - paling ora liwat web - yaiku sumber daya sing ora bisa diobati. Sing minangka titik kanggo milih platform kaya Geopois, Udemy, Simpliv utawa Coursera.

Saka apresiasi ing Geofumadas.

Ringkesane, Geopois minangka ide sing apik banget, sing nggabungake kahanan potensial saka konteks iki minangka tawaran konten, kolaborasi lan kesempatan bisnis. Ing wektu sing apik kanggo lingkungan geospatial sing dadi luwih ditempelake meh saben dina saben dina. Disaranake ngunjungi dheweke ing web Geopois.com, Linkedinlan Twitter. Matur nuwun kanthi sanget Javier lan Silvana kanggo nampa Geofumadas. Nganti mbesuk mengko.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.