Georeference peta dwg / dgn

north zone utm Kita bakal nggunakake latihan iki kanggo nerangake sawetara keraguan ing babagan carane ngganti projection menyang peta CAD.

Kita bakal nggunakake conto sadurunge dibangun, ing ngendi kita nggawe bolong UTM saka zona lor 16 saka sheet excel lan dibangun karo AutoCAD.

1. Unit.

Iki masalah utama nalika nggarap alat CAD konvensional. Ing kasus AutoCAD, unit kerja sing kompleks kanggo ditangani kanggo wong liya, amarga nalika wis diinstal kanggo pisanan lan kaleksanan, iku takon: Apa sampeyan gringo? uga, ora kaya crude nanging takon yen sampeyan bakal nggunakake unit ing milimeter utawa inci.

titik iku kita negara Hispanic unit punika meter ing, supaya kita bisa dadi donya rumit kanggo tujuan plans construction ora wujud (Unit Unit) ... karo sawetara trifles nalika loading pamblokiran utawa gaya baris kudu re-scaling. Lan senadyan versi anyar saka AutoCAD mbantu masalah iki, file-file sing digawe karo versi-versi sadurungé njaga masalah unit-unit nalika pengin georeference.

Ing kasus Mikrostasi, sing dikonfigurasi ingunit kerja»Nanging terus dadi file cad tanpa georeference. Sampeyan duwe kontrol sing luwih apik babagan sing diakoni Mikrostasi minangka file wiji (file winih), ing ngendi kabeh konfigurasi kasebut wis ditemtokake ... senadyan sing bisa ngerti mau ing awal mula mbantu luwih saka templat AutoCAD menyang Anglo-Saxon.

Elinga yen sampeyan nggarap koordinat UTM, lan peta "georeferensi" karo salah sawijining koordinat kasebut, apa sing sampeyan duwe file sing ana referensi karo kothak, nanging durung duwe nggambarake utawa Datum sing kalebu. dikenal minangka georeference utawa referensi mutlak.

dgn referensi

Ing kasusku, "supaya ora rumit" karo unit AutoCAD, sing ditindakake yaiku mbukak peta negaraku ing Microstation, sing aku ngerti wis georeferensi, aku nelpon file AutoCAD minangka referensi (amarga ora mbutuhake ngimpor) lan pilih tombol «Pilihan DWG» ngendi aku nemtokake manawa unit kerja iku «Unit master file master», lan ndhuwur kabeh «Cara Lampiran» sing microstation dunia bertepatan«Kebetulan World». Lan ora masalah yen dwg digarap ing millimeter utawa inci, file kasebut ngenali unit kerja ing peta, banjur aku nyalin peta referensi menyang file lan simpen karo jeneng liya, supaya aku ngerti Peta nduweni karakteristik file winihku.

... oke, iku komplikasiku nanging kerjane kanggo aku ... sampeyan bisa nggoleki perversion dhewe

2. Temokake Proyeksi

Ing ngisor iki prasaja, sampeyan bisa nindakake loro karo pipa, senadyan yen sampeyan duwe manuk loro ing mburi sing pantes $ 1,500 sampeyan bisa nindakake uga ArcGIS supaya ora Map3D, Microstation Geografi, Cadcorp...

Kanggo nindakake karo Manifold sampeyan nggawe file anyar, banjur ngimpor file CAD «file / import / drawing«, Sampeyan milih opsi file« dgn ». Iki nyuwun sampeyan pilihan kanggo segmen kurva, sing sampeyan tampa nilai sing diwenehake kanthi gawan.

pancen ngimpor dgn

Banjur file sing diimpor, aku mbusak titik lan rong garis sing ora ngerti sebabe digawe. Sampeyan mung nindakake «tutul lan busak«... Sampeyan muter banjur mbusak kanthi tombol« mbusak »

proyeksi utm

Kanggo nemtokake ramalan, pilih komponen, tombol mouse sing tepat banjur pilih "wenehake ramalan»

nemtokake proyeksi

Elinga, sampeyan ora bisa milih "ngganti nggambarake" amarga iku file kad, sing ora nggawa ramalan.

Yen ngono, aku bakal milih «Universal Traverso Mercator», Zona 16 Hemisphere Lor lan WGS84 minangka Datum.

UTM WGS84

3 Ekspor menyang Google Earth.

Iki minangka cara sing apik kanggo ngonfirmasi yen peta kanthi geografis kanthi becik, mula aku bakal ngekspor menyang kml (ora perlu nemtokake ramalan koordinat geografis). Klik ing komponen sing wis diarahake lan pilih pilihan "ekspor", milih format kml.

Kanggo nggawe zona sing beda, sampeyan mung nyalin komponen kasebut (tanpa georeferencing), banjur paste, tempel, tempel, paste, tempel, tempel, tempel ... banjur sampeyan nemtokake zona sing beda kanggo saben komponen sing digawe. (Komponen ing Manifold setara karo lapisan)

Banjur sampeyan mbukak file kml karo Google Earth, sampeyan ngganti ketebalan lan werna garis ... lan ana sampeyan duwe zona saka Meksiko kanggo Venezuela lan sing saka Spanyol.
zona utm

Saka kene sampeyan bisa ngundhuh file latihan iki ing format.DWG,.DGN V7 ,.map saka manifold lan.KML karo zona utm saka hemisphere lor negara Hispanik, kalebu telu sing ditrapake ing Spanyol

... kabeh dijupuk saka file dwg prasaja dibangun kanthi Excel.

3 Balesan kanggo "Georeferencing dwg / karo peta"

  1. Dear subyek, aku duwe sangsi lan masalah sing ora bisa ditanggulangi.
    Apa q duwe file cad DWG, kang lor Provinsi Ecuador, ngandika mapita parce ing wilayah 18N Wgs84 verifikasi koordinat TCTerms tartamtu dijupuk ing Google Earth, mesthi Grafting map ing wilayah 17 lan 18 lan lor lan kidul, ana masalah aku duwe wilayah data (polygon) lan format Shape karo nggambarake geografis Wgs84 kang nuduhake kula kabeh bener ing program sing nggunakake nggambarake, nanging nalika kaca kanggo DWG boot iki aku adoh saka kang sing nalika Reviewing koordinat sadurungé saka wilayah 18 lor utm sudhut ndhuwur madhep ing belahan langit sisih lor kula boot langsung lan koordinat ora Mimas lan dites karo proyeksi beda nanging ora ana menehi kula nanging ditekan minangka koordinat kontrol direvisi ing sawetara program kasebut nuduhake yen bidang autocad diproyeksikan ing zona 18 lor wgs84.
    sing bisa dadi apa aku ora njupuk utawa aku kudu nganggep informasi kasebut.
    thanks in advance for reply.

  2. Sampeyan bener, aku wis mbenerake masalah kasebut. Priksa manawa sampeyan bisa download

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.