Georeference gambar GoogleEarth

Sadurunge dheweke wis ngomong upload ortophoto Google Earth yen kita ngerti georeference.

Saiki ayo nyoba ing arah ngelawan, yen kita duwe tampilan GoogleEarth, carane ngundhuh lan georeference kasebut.

Ingkang kapisan, kita ngerti apa sing apik lan ngapa Google Earth, sakdurunge Kita wis ngomong babagan kuwi. Dadi, sing pertama yaiku tampilan sing ditampilake, lan sing dikarepake yaiku ndownload gambar kasebut lan georeference kasebut. Opsi terrain kudu diaktifake supaya tampilan telung dimensi ora beda, kita uga kudu mesthekake yen kompas ana ing sisih lor lan tampilan vertikal.

gambar

1. Nandhani area kapentingan

Sampeyan kudu nggawe kothak kanthi alat polygon Google Earth, ing patang sudhut papan sing pengin dipotong. Banjur sampeyan caket banget kanggo entuk koordinat UTM, kanthi nyelehake pointer ing pojok, sampeyan kudu eling yen akurasi GoogleEarth udakara telung puluh meter, aja repot karo decimals.

gambar

Saiki kita arep ngethok kothak, kita kudu ngalih supaya teks lan kompas ora ana ing jero kothak lan kita nggawe printscreen nganggo keyboard lan nyalin.

gambar

Ing level iki, bisa dicet, amarga nindakake kanthi tepat yaiku sampah ing antarane garis garis apa ana ing njero utawa njaba. Aku negesake, akurasi GoogleEarth ora cocog nglawan sawetara meter. Saiki kita mbukak karo Gambar Gambar Office (teka karo Windws) kanggo ngethok sudhut luwih apik kanthi pilihan potong lan nyeret ing mburi, aku nindakake ing kene amarga aku pengin nambah kontras karo gambar sethithik.

Gambar 24

Iki minangka gambar sing diasilake kanthi owah-owahan kontras lan padhang.

2. Ngimpor kothak kanggo Microstation

Saiki kita bakal nggunakake georeference nggunakake Microstation V8, data koordinat disalin kanthi unggul supaya x, lan, z lan kita nyimpen format .txt kanggo z nggunakake nul. Iki ora bisa nggulung poin kanthi intine.

gambarSaiki ing Mikrostasi yen palet impor data xyz ora diaktifake, kita aktifake kanthi piranti / toolbox banjur pilih ing pungkasan. Kanthi alat iki kita ngimpor file file unggul lan voila, kita wis kudu nggambar gambar kasebut.

gambarKanggo nggawe poin luwih katon, sampeyan bisa ngganti werna lan kekandelan titik kasebut.

3. Georeferencing gambar ing Microstation

gambar

Saiki kita mung kudu ngimpor gambar, kanggo iki, kita nggunakake perintah manajer raster, kanthi pilihan "nyelehake interaktif" lan diselehake ing patang titik.

gambarKanggo nggronjal, kita nggunakake printah warp, kanthi opsi papat titik, lan nunjukake saben pojok gambar kanthi menehi tandha poin sing cocog.

gambar Yen wis nunjukake papat poin, klik-tengen ing layar banjur langsung. Gambar ing googleearth georeferensi. Saiki saka gambar iki bisa disimpen nganggo format georeferensi.

4. Ngremekake relevansi iki

Aku nyuwun minangka saran pungkasan, prosedur iki dawa aku wis diterangake kanggo nglampahi wektu sethithik trip iki sing wis dadi kula kesel. Aja nggunakake iki kanggo karya serius, amarga ora ngawula data GoogleEarth. Kanggo nuduhake conto, aku ngatasi peta cadastral.

gambar

Nganyari, kanggo ngundhuh gambar kanthi cara sing kurang ajar bisa rampung kanthi nyambung langsung sistem akeh utawa karo Google Downloader Gambar Google

8 Balesan kanggo "Georeferencing GoogleEarth Image"

  1. hi GEO.
    Marang kula yen georeference ing google gambar wis rampung padha kanggo georeference sheet cartographic utawa UTM ing microstations amarga aku duwe akeh lan aku ora bisa nyetel TCTerms GPS ing wong. Apa sing kudu aku lakoni? Thanks GEO for everything. BLESSINGS

  2. Laporan sampeyan tansah apik, aku arep mbantu aku, aku duwe microstation lan aku durung bisa ndaftar. Aku mikir piranti lunak sing nduwe masalah, yen sampeyan sregep ngirim aku lunak iki, aku bakal ngurmati. hadiah ajaran bisa ndeleng sampeyan

  3. dening fa yen wong bisa nyritakake aku minangka georeferencio gambar google eart nanging ing Idrisi Andes.

  4. carane ngunggah orthophoto karo Microstation v8 nalika mbukak salah siji ngandhani yen file kasebut ora kompatibel sing bakal kelakon?

  5. Hello Bea
    alat kanggo nggawe poligon teka ing bumi google normal, iku ana ing bar ndhuwur.

    Yen ora katon, aktifake kanthi nggunakake «view / Toolbar» lan tombol katelu

  6. hello,
    Aku duwe pitakonan babagan langkah 1, Aku ora bisa nuduhake polygon kanggo menehi tandha ing kothak ... Apa padha nggunakake versi GE PRO utawa versi normal?
    Advance thanks for your prompt response,
    Matur suwun!

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.