Georeferencing peta Googlemap karo Arcmap

Sadurunge aku ngenteni sawetara kiriman, ngomong babagan gambar geoferen utawa peta sing digunakake pancen akeh, AutoCAD y Microstation.

Kanggo ngrampungake siklus iki, ngupaya supaya karo ArcGIS, aku nemokake artikel dening Adriano, sing nuduhake kita urutan langkah demi langkah.

Iki tampilan ing peta Google, ing kondisi peta.
Kanggo ndeleng ortophoto, opsi "satelit" diaktifake

Peta Google georeferencing

Banjur gambar iki disalin liwat "layar cetak", lan pinggiran dibusak, supaya tampilan lan ndeleng piranti pangaturan ora katon. (ing kirim liyane nuduhake carane nindakaken yen sampeyan duwe utm koordinat utawa ngontrol titik)

Google Maps

Banjur disisipake ing Arcmap, liwat pilihan "data ad", dianggep duwe kelas fitur, kanthi sumbu werna ing wilayah sing padha. Awit nalika ngetik gambar, kita ora ngerti ngendi iku, sampeyan nindakake klik tengen lan milih "zoom to layer", supaya bisa kasedhiya ing layar.

Aktifake pilihan "georeferencing" nggunakake tampilan / toolbars / georeferencing. Kanggo ngowahi cedhak karo peta utawa titik kontrol sampeyan bisa nambah siji, kanthi titik asal lan tujuan ditampilake ing layar, iki bakal nggawe sampeyan ngaktifake opsi "tautan tabel" sampeyan bisa ndeleng, ninggalake "sumber" sing padha lan ditambahake menyang Titik tujuan sing dikenal minangka «peta» salah sawijining titik sing sampeyan kenal, supaya gambar bakal cedhak karo area kapentingan.

georeferencing in arcgis

Sawise gambar lan lapisan werna katon, titik kontrol ditetepake; amarga iki sampeyan mung ngeklik titik (ditafsirake) gambar lan klik liyane ing titik sing dikenal peta.
Iki bisa dienggo ing file txt, lan bisa dilebokake nganggo tombol "muatan", nanging sampeyan kudu nduwe format kasebut kanthi dipisahake kanthi spasi ing wangun "nomer titik", "dawa asal", "asal lintang", "dawa tujuan", lintang tujuan ".
Ing tombol «pranala tampilan tabel» sampeyan bisa ndeleng saben titik kontrol, miturut data sing sampeyan duwe, sampeyan bisa nambah cukup supaya gambar deforms minangka cedhak karo wangun dalan.

fitur kelas arcgis

titik kontrol arcgis

Sawise gambar nemu transformasi "georeferencing / update georeferencing" diterapake.

georeference

gambar georeferencing arcgis

Saenipun, kaca menyang format sing nahan georeferencing, kanggo sing klik tengen ing gambar, banjur data / data ekspor lan format, kang bisa IMG, tiff utawa kothak ... malah kothak milih digawe.

Kene sampeyan bisa ndeleng kirim lengkap (ing basa Portugis)

15 Balesan kanggo "Georeferencing peta Googlemaps karo Arcmap"

  1. holaaa ... aku kasengsem ing topic georeferenciar..pero q Aku seneng sing iya karo google earth..porfa lan 9.2 argis ... tau weruh mozaik gambar q wis ..todas georeferences padha kanggo google earth..gracias dening kabeh ... !!!

  2. minangka aku ngerti ngendi padha ndhikte kursus kasebut

  3. Iku panggonan sing paling apik, muga-muga bisa kolaborasi nalika bisa, tetep

  4. Saka sampeyan bisa ngganti jembar lan dhuwur, sing dakkirim yaiku conto, mesthi pangukuran kasebut ing piksel

    sampeyan uga ngganti url file

  5. Sampeyan kudu nyimpen video ing papan tartamtu ing web, supaya sampeyan duwe alamat url file kasebut. Banjur lebokake kode html sing gampang kanggo nampilake video kayata:

    <Obyek width = "450" dhuwur = "350"> <embed src = http: // jinis file url = "aplikasi / x-shockwave kilat" width = "450" dhuwur = "250"> </ embed> </ object>

  6. video punika pribadi lan aku pengin nuduhake mung sawetara comrades

  7. Aku pengin ngerti carane aku bisa nambah video menyang account saka pocision

  8. Hello, sapa bisa ngomong kepiye ngatasi georeferen? amarga aku wis nyoba lan aku ora langkah kanggo nambah gambar, liyane langkah ora banget cetha, uga ing gambar papat katon toolbar sing ketoke digunakake lan aku ora ngerti apa iku.

    Matur nuwun ....

  9. HELLO, WHO WANTS TO ALLAH, Nanging KEJAR PAKET CEPAT AKU LAYAK GAME GEORFERENCE.
    Muga-muga gunakake bagean iki nganggo luwih rinci. Matur nuwun
    »Kanggo nyedhaki peta utawa titik kontrol sing bisa ditambahake, kanthi titik lan tujuan sing katon ing layar, iki bakal ngaktifake pilihan" tabel link "sampeyan bisa ndeleng, tinggalake" sumber "lan ditambahake menyang tujuan sing dikenal minangka "peta" salah sawijining titik sing wis dingerteni, mula gambar kasebut bakal cedhak karo wilayah sing ditarik. »

  10. Sampeyan nggawe layar cetak, banjur paste ing Mspaint, ana sing ngeculake apa sing ora digunakake lan rekaman minangka jpg ing hard drive.

    Banjur nelpon saka Arcmap, kanthi tombol "nambah data" sing padha nalika arep nelpon wujud, lan pilih gambar saka endi sing wis disimpen.

  11. Apa sampeyan bisa njlentrehake langkah saya sawise nggawe layar cetak, ing ngendi aku nyimpen gambar lan pira carane arcmap?

  12. coba tindakake langkah-langkah kasebut lan ora kasil, jendhela georeferencing ora katon karo pilihan sing aktif

  13. Saiki sampeyan bakal ngundhuh babagan ekspor lan sebutno opsi format GRID, IMG utawa TIFF ... Kepiye carane bisa diekspor menyang ECW karo diinstal plugin Ermapper?

    Aku ora pangguna Arcgis, nanging dina sing liyane aku takon sing pitakonan lan aku ora ngerti piye carane. Sejatine cara Arcgis digunakake misuwur banget.

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.