Gersón Beltrán kanggo Twingeo Edisi 5

Apa sing ditindakake ahli geografi?

Suwe-suwe kita pengin ngubungi protagonis wawancara iki. Gersón Beltrán ngomong karo Laura García, bagean saka tim Geofumadas lan Majalah Twingeo kanggo menehi perspektif babagan geoteknologi saiki lan masa depan. Kita miwiti kanthi takon apa sing sejatine ditindakake dening Geographer lan yen - kaya sing asring ditekan - kita winates kanggo "nggawe peta". Gerson negesake negesake "Sing nggawe peta yaiku surveyor utawa insinyur geomatik, kita geographer nerjemahake, kanggo kita sejatine ora ana pungkasane, nanging liya-liyane, iku basa komunikasi kita."

Kanggo dheweke, "geografer makarya ing limang bidang utama: perencanaan kutha, pangembangan wilayah, teknologi informasi geografis, lingkungan lan masarakat ilmu. Saka kana, kita bisa ujar manawa kita minangka ilmu ing endi, mula kita ngupayakake kabeh aspek sing ana gandhengane karo manungsa karo lingkungan sing ana ing sekitare lan duwe komponen spasial sing jelas. Kita duwe kemampuan kanggo ndeleng proyek-proyek kasebut saka perspektif global kanggo nggabungake sensitivitas disiplin liyane kanggo nganalisa, ngatur lan ndandani wilayah kasebut ”.

Akhir-akhir iki kita ngerti manawa geoteknologi luwih penting lan mulane, para profesional ing bidang iki dibutuhake supaya bisa ngetrapake proses manajemen data spasial kanthi bener. Pitakonane yaiku apa pentinge profesi sing ana gandhengane karo geoteknologi, sing diwangsuli tamu manawa "Industri industri geospasial nglumpukake kabeh disiplin ilmu ing bumi. Saiki kabeh perusahaan nggunakake variabel ruang, mung sawetara sing ora ngerti. Kabeh duwe bandha sing data geolokasi, sampeyan mung kudu ngerti cara ngekstrak, nambani lan entuk nilai kasebut. Masa depan bakal terus dadi luwih spasial amarga kabeh kedadeyan ing endi wae lan penting kanggo ngenalake variabel iki kanggo nduwe visi lengkap babagan bidang apa wae ”.

Babagan GIS + BIM

Akeh-akehe jelas banget yen revolusi industri kaping 4 iki minangka salah sawijining tujuwane nggawe kutha cerdas. Masalahe muncul nalika ana macem-macem pamikiran babagan alat manajemen data, kanggo sing BIM cocog, kanggo wong liya GIS kudu dadi sing paling penting. Gerson nerangake jabatane babagan masalah iki "Yen ana alat sing saiki ngidini manajemen kutha cerdas, mesthine GIS ora ana sangsi. Konsep mbagi kutha dadi lapisan sing ana gandhengane lan informasi sing akeh banget dadi dhasar GIS lan manajemen tata ruang, paling ora wiwit taun XNUMXan. Kanggo kula, BIM minangka GIS arsitek, migunani banget, kanthi filosofi sing padha, nanging kanthi skala sing beda. Mirip banget karo sing biyen bisa digunakake karo Arcgis utawa Autocad.

Dadi, integrasi GIS + BIM minangka ide sing ideal, -juta dolar, sawetara bakal ujar- "Pungkasane, ideal kanggo bisa nggabungake, amarga bangunan tanpa konteks ora ana artine lan papan tanpa bangunan (paling ora ing kutha) uga. Kaya nggabungake Google Street View menyang lurung-lurung karo Google 360 ​​ing njero bangunan, ora kudu istirahat, kudu terus-terusan, Apike, peta bakal nggawa kita saka Milky Way menyang Wi- Ing ruang tamu lan kabeh bakal gegandhengan karo lapisan sing cerdas. Minangka kembar digital, bisa uga ana ing entuk manfaat iki, pungkasane minangka cara kerja sing beda lan, kaya sing wis dakkandhakake, iki luwih gedhe tinimbang skala ”.

Saiki ana macem-macem alat GIS pribadi lan bebas digunakake, saben duwe macem-macem mupangat, lan kasuksesane uga gumantung karo kepiye analis kasebut. Sanajan Beltrán ngandhani manawa dheweke ora nggunakake piranti lunak GIS gratis, dheweke mratelakake panemume "dening kolega lan maca akeh, kayane QGIS dileksanakake, sanajan GVSIG tetep ing Amerika Latin minangka keunggulan GIS. Nanging ana macem-macem alternatif sing menarik banget kayata GeoWE utawa eMapic ing Spanyol. Pangembang sing ora akeh saka jagad geo bisa digunakake karo Leaflet lan liya-liyane kanthi langsung liwat kode. Saka sudut pandangku, bathi mesthi gumantung karo target, aku wis nganalisis, visualisasi lan presentasi kanthi GIS gratis lan, gumantung karo tujuane, nggunakake siji utawa liyane. Bener yen duwe kaluwihan tinimbang GIS kepemilikan, nanging uga kekurangan, amarga mbutuhake ilmu lan wektu program lan, pungkasane, bisa dadi dhuwit. Pungkasane, alat kasebut lan sing penting yaiku ngerti apa sing pengin digunakake lan kurva sinau sing dibutuhake. Sampeyan ora prelu ngadeg ing sisih utawa sisih liyane, nanging luwih becik loro urip bareng lan milih alat sing paling apik kanggo saben proyek, sing pungkasane bakal menehi solusi paling apik kanggo saben masalah ”.

Évolusi alat GIS wis abysmal ing taun-taun pungkasan, sing Beltrán nambah kualitas "Enriching and great." Pancen, gabungan karo teknologi liyane yaiku sing nyebabake dheweke pindhah menyang wilayah liyane, supaya bisa ninggalake "zona kenyamanan" lan nambah nilai ing disiplin liyane, mula bisa dadi pengayaan amarga hibridisasi iki, evolusi paling apik mesthi ana campuran. ora mbedakake lan iki uga ditrapake kanggo teknologi geospasial.

Babagan GIS gratis, neogeography sing diwiwiti pirang-pirang taun kepungkur wis entuk eksponen maksimal ing endi wae sing bisa nggawe peta utawa analisis spasial adhedhasar kabutuhan lan kapabilitas lan sing apik banget, amarga ngidini duwe spektrum peta sing akeh gumantung karo kabutuhan lan kapasitas saben organisasi.

Ing panangkepan lan disposisi data

Kita terus takon, lan ing bagean iki giliran akuisisi data lan cara njupuk, kaya mbesuk sensor udara lan udara jarak jauh, apa bakal mandheg digunakake lan bakal nggunakake piranti panangkap wektu nyata ? Gersón ngandhani "manawa bakal terus digunakake. Aku penggemar peta real-time, nanging ora ateges bakal "mateni" generasi informasi sing ora langsung, sanajan sejatine masarakat nggunakake informasi kanthi akeh, ana sing mbutuhake wektu lan ngaso liyane. Peta hashtag Twitter ora padha karo peta akuifer, uga ora kudu, kalorone duwe koordinat lan informasi geografis, nanging pindhah ing koordinat temporal sing beda banget ".

Kajaba iku, kita takon babagan kesan babagan akeh informasi sing dikirimake piranti seluler pribadi kanthi terus-terusan, apa pedhang bermata loro? "Lumrahe minangka pedhang bermata dobel, kaya kabeh gaman. Data kasebut menarik banget lan aku yakin manawa bisa mbantu, nanging mesthi ana ing sangisore rong prentah: etika lan undang-undang. Yen kalorone bisa ditemokake, mupangate penting banget, amarga perawatan data sing cukup, anonim lan gabungan, mbantu kita ngerti apa sing kedadeyan lan kedadeyan, nggawe model, ngenali tren lan, kanthi iki, nindakake simulasi lan prediksi kepiye carane bisa berkembang ".

Dadi, Apa profesi sing ana gandhengane karo manajemen Geomatik lan Big Data bakal dievaluasi maneh ing wektu ngarep? Aku yakin manawa ya, nanging ora ana penilaian sing eksplisit, sing bisa diarepake kabeh profesional, nanging kanthi implisit, kasunyatan kudu nggunakake alat lan fungsi Geomatik lan Data Gedhe wis nyebabake revaluasi padha Minangka mitra, kudu dipikirake manawa ana uga gelembung tartamtu, kayata ing sekitar Big Data, kaya-kaya solusi kanggo kabeh lan ora, volume data sing gedhe dhewe ora duwe nilai lan sawetara perusahaan sing duwe ngowahi data kasebut dadi ilmu lan intelijen sing mbantu dheweke nggawe keputusan lan nambah efisiensi bisnis.

Apa Pengalaman Play & Go?

Dheweke crita babagan proyeke, Play & Go Pengalaman, “Pengalaman Play & go minangka wiwitan Spanyol sing mbantu organisasi sajrone proses transformasi digital liwat solusi teknologi. Kita makarya ing kabeh sektor, sanajan khusus kanggo layanan (pariwisata, lingkungan, pendidikan, kesehatan, lsp). Ing pengalaman Play & go, kita nindakake desain, pemrograman, eksploitasi lan analisis asil proyek kanggo nambah pengalaman pangguna liwat gamifikasi lan ningkatake asil organisasi liwat data cerdas.

Kanggo nambah bonus kanggo pengalaman iki, Gersón ngirim pesen motivasi kanggo kabeh wong sing pengin menehi kesempatan Geografi minangka profesi lan gaya urip. "Geografi, minangka ilmu pengetahuan, mbantu kita mangsuli pitakon, ing kasus iki ana gandhengane karo planet sing ana ing sekitar kita: kenapa ana banjir lan kepiye cara nyingkiri? Kepiye carane nggawe kutha? Apa aku bisa narik luwih akeh turis ing papan sing dituju? Kepiye cara paling apik kanggo entuk luwih saka polusi liyane? Kepiye pengaruh iklim ing panen lan apa sing bisa ditindakake teknologi kanggo nambah? Wilayah endi sing duwe tingkat ketahanan sing paling apik? Kepiye carane gunung digawe? Lan pitakon sing tanpa wates. Sing menarik babagan disiplin iki yaiku wiyar banget lan ngidini wawasan global lan gegandhengan urip manungsa ing planet iki, sing ora dingerteni yen mung dianalisis saka siji perspektif. Pungkasane, kita kabeh manggon ing papan lan ing konteks spasial lan temporal lan geografi mbantu kita ngerti apa sing kita lakoni ing kene lan carane nambah urip lan wong-wong ing sekitar kita. Mula, iki minangka profesi sing praktis banget, kaya sing wis dingerteni sadurunge, pitakon-pitakon kasebut, sing `bisa katon filosofis, mudhun menyang kasunyatan lan ngrampungake masalah wong sejati. Dadi geografer ngidini sampeyan ndeleng ing sekitar sampeyan lan ngerti samubarang, sanajan ora kabeh utawa, paling ora, kepengin weruh kenapa kedadeyan kasebut lan nyoba mangsuli, kabeh minangka dhasar ilmu pengetahuan lan sing nggawe kita manungsa

Jagad iki pancen gedhe banget lan apik banget ora nyoba mangertos lan nggabungake awake dhewe, kita kudu luwih ngrungokake alam lan ngetutake iramae supaya kabeh bisa seimbang lan selaras. Pungkasane, dheweke mesthi ngupayakake jaman biyen kanggo ngerti, nanging, utamane, mbesuk ngimpi babagan lan mbesuk mesthi dadi papan sing pengin kita tekan.

Luwih saka wawancara

Wawancara lengkap diterbitake ing Majalah Twingeo Edisi 5. Twingeo wis siyap digunakake kanggo nampa artikel sing ana gandhengane karo Geoengineering kanggo edhisi sabanjure, hubungi kami liwat email editor@geofumadas.com lan editor@geoingenieria.com. Nganti edhisi sabanjure.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.