Google Earth for Cadastre?

Miturut sawetara komentar ing sawetara blog, misale jek jangkepi Google Earth bakal ngluwihi tujuan lokalisasi web awal; kayata kasus aplikasi sing diarahake ing wilayah cadastre. El Diario Hoy, saka kutha Mar de Plata nerbitake sawijining kasus, ing kana ditindakake kanggo tingkat legislatif kanggo tujuan georeferasi lan penilaian.

Biasane hukum munisipalitas utawa municipal, netepake kempalan tax property minangka panguwasa tax sing ngidini diwenehi sumber sing bisa reinvested ing proyèk sing nambah kualitas gesang pedunung. Kanggo iki dikenal "nilai-nilai kabiji" digunakake, lan senadyan ana macem-macem cara saka aplikasi, Yahoo iku nduwèni sifat kanggo mbayar daya ceceg menyang "Nilai" apik kanggo biaya sing melu kotamadya kanggo nyedhiyani layanan umum lan minangka sumbangan kanggo otonomi babagan aspek pangembangan diri.
Aset sing ora dianyarke cenderung dadi faktor sing nyebabake kerumitan paling gedhé ing wektu aplikasi kewajiban tax lan ing wilayah iki ing ngendi Google Earth dimaksudkan kanggo ndeteksi perbaikan kutha lan tanduran permanen. Prasaja instrumen ing Mar de Plata mung tumuju marang perkiraan pajak, ora kanggo kabar kaweruh utawa kanggo definisi geometris saka sifat amarga dikenal yen gambar Google Earth duwe tingkat variabel imprecision amarga model terrain sing dipigunakaké kanggo orthorectification dikondruksi kanthi nomer titik kontrol; Kanthi cara iki, lokal ing negara maju duwe kaunggulan kanthi jumlah geodetic lan "meh umum" nggunakake.

UU sing diusulaké ngemot ing salah sawijine bagian paragraf ing ngisor iki:

"Nalika kanggo alasan sing ora ana hubungane karo arah cadastre ana wilayah obyek (omahé utawa Apartemen) isih bagean bingkisan Cadastral ora dituduhake ing rencana disetujoni lan pangguna ing aturan saiki, awak kuwi individualize, ndhaftar lan nglebokake item Estate liwat alternatif cara saka delimitation wilayah kanggo njamin tingkat saka presisi, linuwih lan integritas sing sebanding karo pangukuran "

Proposal dadi menarik (teknis mbebayani), amarga tiket lan kuitansi bisa ditanggepi, sing ana nganti prosedur administratif lan teknis sing bisa ditrapake, proses teknis sing bisa dadi survey properti, pangaji tanah, identifikasi panggunaan lan perhitungan pajak miturut perbaikan utawa tanduran permanen.
Saben teknologi informasi wektu dadi luwih gampang lan bisa diatur, mesthine résiko dhuwur, kaya nalika bocah-bocah sing sinau nggunakake ArcView mutusake yen dheweke ora perlu sinau konsep kartografis. Saiki sapa sing ngerti babagan Google Earth bakal ngomong yen dheweke ora perlu ngerti geodesi?

Ing pungkasan, panggunaan data kayata sing ditawakake Google Earth minangka solusi gedhe ing negara-negara ing ngendi ora ana gambar satelit utawa ortophoto anyar; kaping pirang-pirang amarga agensi negara sing lemah ing nyedhiyakake layanan kasebut menyang kotamadya. Dadi yen kanggo ngenali pools, bangunan anyar, urbanisasi utawa wilayah budidaya permanen, mesthine Google Earth bisa dadi sekutu gedhe. Sing padha ora bisa ngandika yen sampeyan pengin nggunakake informasi kanggo tujuan legal utawa nyampurake data kanthi survey sing luwih tepat tanpa nggawe diferensiasi sing menehi tandha karyawan anyar menyang owah-owahan pemerintah.

6 Balesan kanggo "Google Earth kanggo Panggunaan Cadastral?"

  1. Ing negara sampeyan sampeyan?
    Sing paling becik yaiku sampeyan golek profesional, amarga saben negara nduweni kahanan aturan sing beda babagan regularization tanah.

  2. Aku tuku properti, 6 taun kepungkur, lan aku nulis 1 setaun kepungkur, saiki aku ngerti manawa pemilik sadurunge wis miwiti subdivision kasebut ,,, aja eling kanggo nliti wiwitan, apa sing kudu aku lakoni supaya bisa diterusake, amarga aku kepengin mbahagiake. ,,, matur nuwun

  3. Aku mikir yen kanggo tujuan perencanaan apik, nanging kanggo proyek-proyek serius, alat kasebut dudu apa-apa sing ora duwe kapabilitas, nanging ana alat lan data khusus.

    Kanggo menehi conto, GoogleEarth wis orthorectified gambar satelit utawa sumber malah orthophoto photography pangeboman karo piksel siji meter lan malah murah, nyaranke kesalahan radial relatif saka babagan 1.50 meter, nanging kasalahan Absolute georeferencing mate dening 30 meter. iki minangka conto

  4. Sing katon ing kene minangka inovasi teknologi ora luwih saka sing diarani ing Argentina "A Patch" utawa solusi sing jelas kanggo kahanan sing ing kasus iki yaiku kekurangan survey cadastral ing provinsi Buenos Aires. Aku percaya yen solusi sing diwenehake ora serius lan ora dikembangake miturut teks sing ditulis saka hukum cadastral sing ujar: «... alternatif delimitation wilayah sing njamin tingkat presisi, linuwih lan integritas sing dibandhingake karo tumindak sing bisa ditindakake»

    Nyatane, Goggle Earth duwe desain sing prioritase tampilan sawetara jinis informasi sing dijupuk tanggal sing ora dingerteni, ing kahanan sing ora dingerteni lan sing ngerti apa liyane. Iki dudu produk sing bisa dianggep teknis. Sawijining cadastre kanthi kabeh undang-undang sing njamin koleksi lan ngormati hak-hak warga mbutuhake aplikasi teknik lan standar kualitas sing cocog karo koleksi informasi jenis iki lan dudu "chantada" (Argentine: improvisasi ora cocog) .

    Goggle Earth minangka alat sing apik lan apik yen digunakake ing konteks sing digawe. Ekstensi kapabilitas ing daratan sing ora cocog karo wong sing ora nduweni syarat kanthi cepet ndadékaké kita supaya kasus sing beda-beda kaya sing wis dingerteni ing ndhuwur «ngerti babagan cara nggunakake Arc-View iku ora perlu ngerti kartografi».

    Greetings EMR

  5. Apa sing digedhekake ing artikel kasebut bisa wae, mung yen sampeyan duwe informasi resolusi tinggi lan, kaya sing panjenengan sedhali, Google Earth, kanthi tujuan kartografi sanget banget. Menapa malih, ing informasi, sanajan migunani, ora ing wektu nyata, iki ndadekake bisa modifikasi saka properti movable uga ora dideteksi, lan inculisve ganti tanah nggunakake, kang Pendhaftaran karya catastra Iku banget ora trep. Nanging, ing istilah umum, gagasan-gagasan sing disajikake ing artikel-artikele pancen migunani banget. Salam saka José Ramón Sánchez, Pregonero, Venezuela, lan Edo. Tchira

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.