Download peta werna saka Google Earth

Minangka adoh kita ngerti, ora ana program (durung) sing bisa ngurangi lurung-lurung Google Earth ing format vektor. Sanajan bisa saka Open Street Maps, iku welas asih yen ora kabeh kutha.

Nanging yen ana wong sing kasengsem ing lurung-lurung Google Earth, banjur metu iku kanggo ngundhuh gambar, lan banjur vectorize kéwan mau. Kene sawetara tips kanggo ngurangi tingkat kekejaman:

1. Nyelehake gambar latar mburi ireng

Kita nindakake iki, supaya gambar satelit ora ngalangi lan nambah visibilitas lurung-lurung. Gambar format bmp ireng digawe ing Mspaint lan diarani saka Google Earth, gumantung ing area kapentingan.

google earth download peta vektor

2. Ngundhuh gambar karo Stitchmaps

google earth download peta vektor

Saiki, nganggo Stitchmaps, kita milih mosaik sing ngidini kita ndeleng teks-teks ketebalan sing kurang saka vektor ing dalan.

Waca carane, sanajan Google Earth ora weruh kabeh lurung-lurung ing dhuwur gambar, Stitchmaps kabeh, kita milih elevasi ngisor, ing kasus iki 384 meter.

Sawise mozaik ditetepake, kita menehi dhata kanggo ngundhuh, lan ngenteni mosaik kanggo salaras. pungkasanipun kita direkam nganggo format tiff, lan nganggo file kalibrasi kanggo OziExplorer (.map). Gambar katon kaya iki: gambar ing sisih tengen iku extension:

google earth download peta vektor

Minangka parenthesis, yen kita pengin ngowahi kanggo .ecw, ing Global Mapper kita nggawa, kita menehi projection lan kita marang kanggo mbenerake saka file .map. Banjur sampeyan bisa ngekspor kanggo .ecw kanggo penanganan sing luwih apik saka program liya.

google earth download peta vektor

3. Digitize karo program plotting

Gulung baris kanthi baris bisa dadi setengah ngganggu, yen sampeyan pengin pindhah cepet, sampeyan bisa nggunakake program plotting otomatis, kayata Microstation Descartes.

google earth download peta vektorPunika mangertos bilih gambar .ecw punika georeferenced, (sanajan saged rampung saka Descartes), apa sing bakal ngowahi gambar menyang vektor, kanthi prosedur sing padha ing kirim sadurungé.

Nggawe topeng kanggo nada kuning, lan liyane kanggo nada werna abu-abu lan banjur kita pituturake sampeyan ngowahi menyang vektor kanthi topologi. Segmen ing ngendi teks kasebut ora bakal nggawe vektor, kita kudu nggawe serikat mlaku, senadyan yen sampeyan pengin ngupayakake Descartes, sampeyan bisa ngowahi kabeh sing nada teks menyang werna abu-abu, supaya We digawe cilik. Yen teks bakal ditafsir, tatanan pangarah kanggo teks digunakake.

4. Yen ora nduweni Microstation Descartes

Sampeyan uga bisa ngerjakake kaya karo AutoDesk Desain Raster, ArcScan, GIS pipa, lan malah Corel Trace.

5 Balesan kanggo "Ngunduh Google Earth Street Maps"

  1. Artikel kasebut saka 2009 lan fokus kudu nindakake kanthi fungsi Trace - Microsation. Ana artikel liyane sing nerangake babagan carane nindakake saka OSM nggunakake QGIS.

  2. lan kok ora nggunakake qgis lan sampeyan supaya akeh langkah lan karya

  3. Cute post,
    Aku nambah Inkscape (gratis) kanggo vectorize
    Salam marang kowe

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.