Google Earth; support visual kanggo kartographers

Google Earth, minangka piranti hiburan kanggo masyarakat umum, uga dadi dhukungan visual kanggo kartografi, kanggo nuduhaké asil lan mriksa manawa karya sing wis rampung wis konsisten; ora disebut minangka alat pedagogis kanggo kelas geografi utawa geodesi.

mbangun kartografi grid

Ing kasus iki aku arep assistant Manifold GIS kanggo mbangun quadrants lan Google Bumi kanggo pindhah mriksa asil, njupuk kauntungan saka ngleksanani sing dikembangaké bebarengan karo Cristian Mejia, panaliti saka Sucre karo bantuan saka pengalaman iki dileksanakake. Ing asas, kita kudu netepake area kang kita bisa, ing cilik saka Bolivia, iku antarane wilayah 19, 20 lan 21; lan garis lintang 8 lan 24, ing wilahan kidul. Kabeh iki bisa dicopot saka Google Earth kanthi pengawasan prasaja, ngganti pilihan kanggo ndeleng ing UTM kanggo nggambarake zona lan geografis kanggo ndeleng garis lintang lan bujur.

1 Quadrant saka telung wilayah kapentingan.

mbangun kartografi grid

Manifold digawe karo Ndeleng> kothak

Banjur kita nuduhake yen kita ngarepake kuadran sing mlaku saka garis bujur-54 menyang -72, padha negatif amarga ana ing belahan bumi sisih kulon. Lan garis lintang kita milih antarane -8 lan -24, amarga padha negatif kanggo ing ngisor khatulistiwa.

Kita uga nuduhake yen kita pengin dibagi; dimensi lengkap yaiku 18 (3 Spindles saka derajat 6) ing dawa lan 16 (2 kaping 8 derajat) ing garis lintang. Kita nuduhake yen sampeyan pracaya kothak tinimbang garis prasaja. Lan ana kita duwe zona telu, kaya ing ndhuwur Google Earth. Kanggo nguji, kita klik tengen ing lapisan lan ekspor menyang kml, supaya aspek visual supaya logis, sing ing laboratorium geodesi 20 taun kepungkur, iku angel dimangerteni.

mbangun kartografi grid

2 Peta 1: 250,000

Contone, ayo nggarap zona 20 kanthi cara sing padha. Ing kasus iki, sheets 1: 250,000 duwe ukuran saka x jurusan 1.5 1 padha misahake ing kabeh wilayah menyang matrik saka x 16 4 kothak.

mbangun kartografi grid

Kita nuduhake yen saiki kita mung pengin kothak sing ana ing antarane dawa 60 lan 66, lan mbangun kartografi gridlatitude saka 8 kanggo 24; sing ngakibatake derajat 6 bakal dipérang dadi segmen 1.5 lan latitude menyang segmen kelas 1.

Rampung: mriksa, klik tengen lan ekspor kanggo kml. Ing tampilan lat / long sampeyan bisa mriksa manawa garis cocog karo kothak Google Earth.

Kanggo nambah centroid kabeh kothak dipilih, lan fungsi geopreocessing diterapake, kaya sing katon ing grafis ing ngisor iki. Ora perlu kanggo nggawe lapisan liya, minangka Manifold ndhukung macem-macem jinis barang ing, yen sampeyan pengin ngirim liyane, malah bisa milih minangka pilihan digawe karo urip supaya mung rampung Cut / tempel.

3 Peta 1: 100,000

Ing kasus iki, ora ana owah-owahan luwih akeh tinimbang spasi, derajat 1.5 dipérang dadi telung segmen, dadi tetep 0.50 x 0.50.

mbangun kartografi grid

4 Peta 1: 50,000

Ora perlu ngomong, lapisan sabanjuré dipérang dadi perangan 0.25 x 0.166667 amarga kita pisah menyang matrik x 2 3, katon ing asil Final. Ing sisih tengen iku lapisan, ing jero folder lan ngisor ing peta, kuwi kaya sing diterangake sawetara dina.

mbangun kartografi grid

Lan iki kepiye ing Google Earth, kita bisa nindakake kabeh kanthi bebarengan, kanthi kabeh area, nanging ora trep amarga kita kudu ndandani menyang UTM lan iki rampung kanthi lapisan sing dipisahake karo wilayah.

mbangun kartografi grid

Iku lucu yen file Manifold .map sing ngemot kabeh lapisan, mung ngukur 85 kb lan Google Earth 59 kb.

Ing kene sampeyan bisa ngundhuh file kasebut .map format kanggo Manifold GIS lan .kmz kanggo Google Earth.

Singkat maneh, mengkono iki tanpa Google Earth bakal diwajibake luwih akeh wektu kanggo mriksa abstrak lan keraguan kesalahan sing mungkin. Gambar Google padha ora kaya akurat, nanging minangka alat pedagogi bisa dadi migunani banget, saomah sing fleksibilitas wis njupuk lingkungan konvensional kurang luwih ornamen kantor.

19 Balesan kanggo "Google Earth; dukungan visual kanggo kartografer "

  1. Aku mikir apa sing looking apa karo PlexEarth, menehi tampilan, iku manawa solves sampeyan lan mlaku ing AutoCAD

  2. Aku kaya kanggo ngimpor gambar saka Google Earth kanggo AutoCAD minangka AutoCAD aku duwe lakune tanah nanging pengin delineate gambar G. bumi nanging Noc apa ombone aku njaluk kothak ing gambar kanggo ukuran iku ora yen sampeyan bisa mbantu aku

  3. Hello Fernando.

    Versi Google Earth paling anyar babagan kerugian link iki:

    http://www.google.com/intl/es/earth/download/ge/agree.html
    Opsi liyane yaiku saka Google Earth, bukak pilihan "pitulung, mriksa nganyari", priksa manawa ana versi anyar dibandhingake karo sing wis ana lan ndownload anyar yen sampeyan arep.

    Aku kira yen Manifold nindakake perkara kasebut, ArcGIS kudu. Sanajan aku durung nate nglakoni piranti lunak ESRI.

  4. agen g, aku wis nginstal versi google eart 6.5, sing kaca bisa ngundhuh update?,

    Sampeyan uga kudu nggunakake macem-macem kanggo ngekspor saben lapisan utawa gambar lan bisa digunakake, apa sampeyan bisa ngupayakake piranti lunak liya kayata Arcgis?

  5. Negatif, Aku ora mikir ana dalan sing liwat ana.

    Sampeyan bakal kudu nyoba lan salah.

  6. Sampurna thanks, sampeyan bisa nyaranake tutorial kanggo nindakake iki kothak ing meter meter
    Gracias

  7. Manawa. Kanggo iki, sampeyan kudu nggambar nganggo unjuran UTM, banjur panel kothak bakal dipilih kanthi pilihan kothak ing meter.

  8. Sampeyan bener sandi fault Aku wis nggawe salah matur nuwun banget.
    Ana cara sing bisa dilakoni ing ukuran sing tepat yaiku kothak meter 100 kayata kothak utawa gratik 100 meter persegi.
    Gracias

  9. Aku wis upload file sampel, supaya bisa diunduh.

  10. @Pablo:

    Sing bener, sampeyan nggawe gambar anyar lan nglebokake kanthi ngeklik dobel.
    Banjur sampeyan terus menyang kothak.

    @Ariel:

    Coba deleng prabédan kanthi nggunakake:

    Tampilan / kothak

    lan banjur

    Ndeleng / graticle

    Siji saka siji kudu becik kanggo sampeyan.

  11. Hello, sing apik tenan, nanging ing kasusku ora metu kanthi bener, mbok menawa iku amarga dhaptar sing diarani DEGREE sawise mencet kothak ora metu; iku metu kanthi standar kanggo dilebokake lan ora dadi pilihan sing bisa dadi? Matur suwun

  12. Matur nuwun sanget kanggo nanggepi pitakon panjenengan, pitakonan liyane sadurunge nggawe kothak kudu nggawe Drawing lan nggarap proyek kasebut? utawa ana cara liya.
    Gracias

  13. Ing Google Earth Sampeyan ngliwati pointer mouse ing layar lan ing ngisor iki sampeyan bakal dipindhah menyang garis lintang lan bujur. Yen sampeyan ora ndeleng, dipateni, diaktifake kanthi nindakake «tampilan / status status»

  14. Apik kaya bujur lan garis lintang ing bumi, ing conto iki aku entuk nilai liya yen aku ora nganggo Google Earth.
    Matur suwun lan matur nuwun yen pitakonan rata-rata dhasar recein cominzo karo iki

  15. Apik sing aku goleki nanging ngendi aku ngundhuh utawa njaluk Manifold GIS?
    Gracias

  16. Greetings! Matur nuwun banget kanggo bantuan, saiki aku bisa duwe sistem pemetaan saka Google Earth nganti rauh, kanthi pitakonan liyane.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.