gvSIG: Keuntungan saka perdagangan iki lan liya-liyane

Salinan IMG_0818 Cara ing ngendi piranti gratis wis diwenehi menarik, sawetara taun kepungkur, kanggo ngomongake GIS gratis, kedadeyan kaya UNIX, kanthi swara Geek lan tingkat sing ora percaya amarga wedi karo sing ora dingerteni. Kabeh sing wis owah akeh karo macem-macem solusi sing wis diwasa ora mung ing pambangunan rutin sing dianggep umum nanging strategi inovatif massifikasi, pengujian lan adaptasi kanggo intelijen kolektif adhedhasar pertukaran. Standar OSGeo lan OGC minangka asil sing kadewasan.

Mengkono saiki banget mesthi kita bisa menehi rekomendasi solusi mbukak sumber sing efisien (QGis utawa gvSIG kanggo menehi conto loro), ana macem-macem kanggo milih saka, senadyan kita weruh sing ing sawetara taun akeh bakal mandhap utawa kagabung wonten ing sangandhaping paling gedhe (umpamane kasus Qgis + Grass lan gvSIG + Sextante). Sing slamet masalah iku kudu dianggep akeh dina iki amarga kasetyan wis sawijining watesan, sokongan lunak GIS ing mode mbukak sumber adhedhasar pilar kayata teknologi, bisnis lan masyarakat.

pilar tantangan

Sustainability teknologi ing sawetara cara sing bisa dikontrol, utawa ing paling ora mesthi kita ora wedi karo langkah goblok ngupayakake mupangati saben menit 5. Nanging kita wis sinau mangertos, yen iki uga minangka cara kanggo ngresiki panggung lan aplikasi sing duwe masalah kesinambungan ilang, sanajan angel banget kanggo wong-wong sing setia. Kanggo menehi tuladha Ilwis, sing kanthi saé lan manfaaté, iku kudu ditinggalake kanggo ninggalake Visual Basic 6.

Sustainability financial, utawa apa sing kita sebut bisnis, wis nggumunake banget. Saiki ana akeh proyèk sing didhukung dening misi lilo-lola murni, liwat dhasar, proyèk-prodhaktur resmi utawa malah "prasaja nganggo tombol PayPal". Ing tingkat iki, kasus GVSIG bisa ditemokake, minangka bagéan saka proyek gedhe migrasi kanggo mbebasake piranti lunak, nduweni kemampuan finansial sing cukup ngrancang.

Nanging keslametan masyarakat misale jek dadi sumbu paling komplit kanggo ngontrol, amarga ora mung gumantung marang "pencipta" nanging uga amarga nduweni pengaruh gedhe ing bidang teknologi (kanthi cara loro) lan bisa dadi angel kanggo nangani masalah finansial. Ahli finansial lan teknologi dilatih dening akademi, lan minangka ilmu yen ora tepat, miturut teori. Konsep "jinis komunitas iki" muncul saka massifikasi Internet lan konsolidasi tren sing berkembang sacara alami minangka akibat saka "komunitas"; supaya sumbu iku interdisipliner, antarane komunikasi, pendidikan, marketing, teknologi lan kabeh sing nganggo psikologi sosial.

Aku menehi pitutur marang wong-wong sing isih urip, karo proyèk kayata gvSIG, sing pengarepan internasionalisasi banget agresif. Aku kudu ngakeni sing siji saka proyèk sing aku tetep admiration tulus sandi (liyane saka perquisites saka proyek), aku pracaya padha wis ngrambah kathah ora mung ing media Hispanic (kang ing dhewe iku rumit).

Salah siji saka garis sumbu iki (lan siji-sijine sing aku bakal tutul dina iki) yaiku tema "kesetiaan pangguna" liwat ijol-ijolan informasi. Ngukur iki kudu banget rumit, supaya aku bakal mbangun ing luwih absurd saka ngleksanani prasaja:

- Wikipedia diwenehake dening komunitas.
- Panganggo sing setia karo piranti lunak, sing seneng komunikasi, nyerat babagan iki.
- Ing lingkungan masyarakat, kabeh panganggo sing manut piranti lunak kasebut bakal nyumbang ing Wikipedia.

Iku khayal, aku ngerti, nanging aku pengin sijine conto, kanggo senadyan Wikipedia dikritik dening akademik minangka sumber fideligna, isine saben dina dadi rujukan pisanan lan peran penting ing sesambetan user-search-isi.

Dadi, aku nggunakake kaca "sistem informasi geografis" minangka titik wiwitan, banjur aku menyang saben kaca program 11 lan aku diitung nomer tembung sing ana, saka topik menyang kategori referensi.

Ing meh tembung 5,000 sing nambah, asil kaya ing ngisor iki:

GvSIG + Sextant

1,022

21%

GIS lokal

632

13%

Geopista

631

13%

Qgis + Grass

610

12%

Langsung

485

10%

Liyane

468

10%

Kosmo

285

6%

Capaware

276

6%

Alat Mapping Umum

191

4%

MapGuide Open Source

172

3%

SAGA GIS

148

3%

Total

4,920

Elinga yen jumlah GvSIG + Sextante njupuk
21%, ora ngagetne, yen kita elinga yen iki wis dadi proyek sing wis nyediakake dokumentasi informasi sing disedhiyakake ing situs web resmi, sistematisasi proses kasebut, manual, dhaptar pangguna lan akeh upaya internasionalisasi.

Kita uga bisa ndeleng manawa QGis + Rumput ditinggalake, panyebaran sing paling kuat ora persis ing medium Hispanik, sanajan Grass mbokmenawa dadi GIS Sumber Terbuka sing paling tuwa sing isih urip.

Iki mung tema kasetyan adhedhasar timbal balik, lan mung ndeleng Wikipedia minangka conto. Nalika ndeleng, lan kanthi kepuasan, gvSIG + Sextante duwe pangaruh penting ing lingkungan Hispanik. Kita bisa ndeleng prilaku kaya ing jaringan sosial, blog, majalah komputer lan forum diskusi, sanajan, mesthine, iki nggawe tanggung jawab luwih gedhé kanggo masyarakat.

Nanging kasunyatan manawa "risiko kita" mimpin kita babagan aspek pitakonan sing gegayutan karo komunikasi, aja nyoba nyatakake yen kita ahli ing subyek keberlanjutan. Iku minangka bagéan saka "komunitas", minangka reaksi umum saka wong-wong sing kita ngarep-arep kanthi gedhe iman ing proyèk ukurane (sanajan, aku ngakeni, ora mbenerake nada).

Mbok menawa iku perlu kanggo mbayar manungsa waé kanggo penyebaran informasi, kang saring liwat saluran beda sing ningkataké inisiatif (minangka cilik saka Geomatics Free Venezuela) utawa non-formal dhaptar distribusi sing dadi komunikasi bener resmi lan nggawe Pangarepan Iki lan luwih akeh disusun liwat kawicaksanan komunikasi institusional, ing ngendi kita kudu ngenali "saluran komunitas" kanggo lan nglawan, kanggo mesthekake minangka bagian saka kesinambungan.

Adhedhasar manawa komunitas kasebut minangka reaksi difusi, amarga masyarakat minangka unsur urip, nduweni prilaku sing padha karo wong, bereaksi, mikir, ngrasa, ngucap, nulis, ngeluh, bungah, lan luwih akeh duwe pangarepan ing proyek Conto cara pangarepan digawe:

-Apa bab sing ala babagan gvSIG 1.3, yen kita wis weruh gvSIG 1.9
-Apa sing salah karo gvSIG 1.9: apa ora stabil
-Apa salah sing ora stabil: kita ora ngerti kapan bakal
- Wayahe: misale jek sing bakal dadi.
-When ...

Sampeyan perlu maneh tema komunitas, ing proyek sing amba, karo ruang lingkup multikultural internasional. Komunikasi terus-terusan kanthi cara resmi ora bakal nyerang, yen nyumbang kanggo kelestarian masarakat.

Pungkasane post asli sing dipindhahake kanggo ndhelikake subyek aku kudu ngilangi, sawise patches meh ora mungkin lan thread anyar kompatibel karo kain luntur.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.