Panjurung sing migunani kanggo gvSIG - Penghargaan Eropa Challenge

Iku becik kanggo ngerti yen gvSIG wis nampa penghargaan internasional nalika Europa Challenge.

Penghargaan iki nyedhiyakake kesempatan kanggo proyek sing nggawa inovasi lan solusi berkelanjutan kanggo komunitas global. Mesthine, yen nambah nilai ing Inisiatif INSPIRE lan nggunakake teknologi sing kasedhiya saka NASA World Wind.

Bumi dunia maya ana sawetara taun kepungkur versi mandiri, kanthi mirip karo Google Earth lan kaluwihan ing aspek kayata ngemot layanan lan fungsi OGC sing dolanan Google populer mung ing versi mbayar. Sampeyan mung bisa nginstal ing Windows, sanajan ana versi kanggo Linux; suwe-suwe Angin Donya tumindak lan dheweke njupuk SDK kanggo digunakake dening komunitas pangembang ing macem-macem bifurcations saiki dikelola, kayata Geoforge Project, Dapple, SERVIR-VIZ, Punt lan WW2D.

Minangka nimbulaké kontinuitas, ing taun-taun pungkasan NASA ing konteks INSPIRE nglampahi Europa Challenge Award, sing saya seneng ndeleng target lan menang piranti lunak GIS ing lingkungan Hispanik paling wiyar nganti saiki.

 

Keuntungan saka gvSIG karo penghargaan iki

Yayasan gvSIG wis apik ing taruhan Sinergi, nyedhiyakake panggunaan sing wis diwenehake marang SDK saka NASA World Wind, lan wis diwenehi ing FOSS4G Europe dikembangake minggu kepungkur ing Italia.

Penghargaan kasebut diwenehake kanggo menehi semangat kanggo gvSIG, sing wis pirang-pirang taun tetep katon lan tuwuh ing kerangka Dina Bebas, sing ngluwihi lingkungan inkubasi. Loro saka konteks Amerika Latin, ing ngendi gvSIG nemokake ceruk sing menarik, lingkungan liyane kayata komunitas Rusia lan Italia sing njaga kegiatan sing penting banget.

Kabar goreng tansah tetep, nanging kabar apik ora tansah nambah. 

Kita seneng prédhiksi kabar iki mesthi bakal ditambah, apamaneh amarga mung rong wulan sawise kita kaget, Jorge Sanz lunga saka Prodevelp. Kita ngerti banget manawa ana wong sing bisa diganti perusahaan, nanging kita uga yakin kekurangan sing ditindakake nalika menehi kontribusi positif kanggo komunitas sing padha melu, utamane yen tantangan anyar kasebut tegese watesan sing sadurunge meh dadi hobi sing kepengin banget. Aku ora bisa nemokake cara kanggo nyebutake penurunan Xurxo saka sisih iki, nanging sawise ngurmati profesionalisme lan semangat kanggo kolaborasi, apa kita seneng utawa ora, kita bakal kangen dheweke. Muga-muga sampeyan ngerti babagan carane tetep aktif ing apa sing sampeyan ngerti, lan sampeyan mung bisa nemtokake minangka: nambah saka semangat pragmatis.

gvsig qgis

Ing kesimpulan awal, penghargaan Europa Challenge menehi visibilitas kanggo gvSIG, sing saiki wis nduweni tantangan sing kuat kanthi nggoleki lembaga sponsor liyane sing bisa nindakake apa masyarakat ora nindakake dhewe lan sing mbutuhake ngarahake penglihatan, utamane ing pembangunan, tinimbang tatanan lan implantasi sing saiki wis cukup lan akeh.

gvsig qgis

Perspektif lan aspirasi

Isih kuwatir kepiye visibilitas gvSIG ing tren Google tekan plato lan wektu paling apik sajrone taun 2009 lan 2011, nanging sajrone telung taun kepungkur wis mudhun. Iki kudu dibayangke ing pirang-pirang unduhan piranti lunak, kegiatan komunitas lan mula pangembang; Maksudku sing resmi saka Akademi utawa investasi subsidi lan sing wulu nggawe kode saka kamar sing kebak asap lan bir.

Kanggo bagean kita, kita yakin manawa gvSIG bakal njaga stabilitas ing komunitas sing seneng Jawa lan kode gratis. Sanajan bakal dadi tantangan sing kuwat kanggo ngatur sumber daya finansial, aliansi lan ningkatake pangembangan fungsionalitas sing disaranake kanthi ora sabar sing bisa nambah visibilitas ing lingkungan Anglo-Sakson. Utamane ing level pangguna pungkasan sing nggoleki Internet babagan pendapat wong liya.

Mesthi, ora gampang dadi statistik mburi, nanging iku tegese benchmarking, luwih-luwih ing konteks sumber terbuka. Pengaruh ora duwe sumber daya ekonomi sing padha karo 5 taun kepungkur, kelangan sumber daya teknis sing regane dhuwur utawa ngalami resesi ekonomi ing konteks mitra strategis bisa diimbangi kanthi mbenerake strategi akal sehat sing kayane bisa digunakake kanggo proyek suster (QGIS ), ing taun 2011, wis bisa tuwuh ing tingkat proporsional, kaya sing ditampilake ing grafik gabungan saka rong alat kasebut.

gvsig qgis

Nalika nerangake keslametan, aja nganti uwal saka kesempatan sithik. Contone, kita kudu mriksa apa sing kedadeyan karo proyek kerjasama Lagina ing Amerika sing dipromosekake dening dana rekonsiliasi bilateral, multilateral utawa utang saka Eropa sing ora duwe ilmu utawa kekarepan ing gvSIG; ora salah yen mriksa apa sing kedadeyan karo pesen sing ditampa.

Kita kudu njlentrehake manawa ing ekosistem solusi gratis, iki dudu kompetisi nanging komplementaritas. gvSIG ana kanggo Java lan QGIS kanggo C ++, loro-lorone kanggo platform salib; Proyek GIS kanggo Java bakal mesthi dibutuhake, yen tetep njaga posisi lingkungan ing pembangunan. Sampeyan uga menarik yen durung ana sadurunge, model OpenSource lan pangembangan komunitas kolaboratif dadi sementara kaya saiki; Sampeyan mung kudu ndeleng pukulan sing diwenehake dening skema tradisional kayata OpenStreetmap, Wikipedia, WordPress, kanggo sawetara jeneng. Nanging kita uga kudu ngerti manawa ing jagad global sing saiki urip, mundhak kurva siklus urip produk mung bisa didhukung kanthi imbang sawetara sikil sing dianakake bisnis teknologi open source: Modal, inovasi lan komunitas.

Kita yakin manawa strategi sinergis karo NASA World Wind SDK minangka langkah sing migunani kanggo ngindhari sumber daya investasi kanggo ngembangake prekara sing wis ana lan ora mbutuhake nggawe maneh saka awal. Kita uga yakin yen inisiatif kaya iki bisa ditindakake suwe (ngomong babagan kelanjutan proses inkubasi OSGeo lan sinergi karo perpustakaan penerimaan geek) lan, ngluwihi optimalisasi sumber daya, minangka keputusan sing menarik kanggo sinergi kelas internasional. 

Ing njaba tampilan pesimis ing bagean artikel, kita nyoba ngandhani analisis konstruktif. Matur suwun sanget kanggo kabeh pangguna gvSIG sing wis ndhukung pertumbuhane kanthi usaha tenanan. Sugeng promosi kanggo sukses ing inovasi iki sing mesthi bakal ngasilake woh-wohan lan aliansi anyar.

Informasi liyane: Blog GvSIG Foundation

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.