dukungan terkenal kanggo gvSIG - European Challenge Award

Iku becik kanggo ngerti yen gvSIG wis nampa penghargaan internasional nalika Europa Challenge.

Penghargaan iki menehi kesempatan kanggo proyèk-proyèk sing nyumbang kanggo inovasi lan solusi sustainable kanggo komunitas global. Mesthi, yen nambahake tambah nilai menyang Inisiatif INSPIRE lan nggunakake teknologi sing kasedhiya saka NASA World Wind.

Bumi dunia maya ana sawetara taun kepungkur Versi stand stand alone, kanthi akeh mirip karo Google Earth lan kaluwihan kaya aspek layanan OGC lan fungsionalitas sing mung dolanan populer Google mung ana ing versi mbayar. Iku mung bisa diinstal ing Windows, sanajan ana versi kanggo Linux; pungkasanipun World Wind behaved lan dheweke njupuk SDK kanggo digunakake dening komunitas pangembang ing macem-macem bifurcations saiki dikelola, kayata Geoforge Project, Dapple, SERVIR-VIZ, Punt lan WW2D.

Minangka nimbulaké kontinuitas, ing taun-taun pungkasan NASA ing konteks INSPIRE nglampahi Europa Challenge Award, sing saya seneng ndeleng target lan menang piranti lunak GIS ing lingkungan Hispanik paling wiyar nganti saiki.

Keuntungan saka gvSIG karo penghargaan iki

Yayasan gvSIG wis apik ing taruhan Sinergi, nyedhiyakake panggunaan sing wis diwenehake marang SDK saka NASA World Wind, lan wis diwenehi ing FOSS4G Europe dikembangake minggu kepungkur ing Italia.

Bebungah kasebut ndadekake dorongan menarik kanggo gvSIG, sing nganti pirang-pirang taun tetep katon lan berkembang ing lingkungan dina-dina sing bebas, nyedhaki lingkungane inkubasi. Luwih saka konteks Latin Amerika, ing ngendi gvSIG wis nemu ceruk menarik, lingkungan liyane kayata komunitas Rusia lan Italia sing njaga aktivitas sing signifikan.

Kabar goreng tansah tetep, nanging kabar apik ora tansah nambah.

Kita seneng prédhiksi kabar iki mesthi bakal ditambah, utamané amarga teka mung rong sasi sawise kita tangi kejutan sing Jorge Sanz mundur saka Prodevelp. Kita sumurup, manawa wong bisa diganti ing perusahaan, nanging kita uga bisa yakin yen ora ana apa-apa nalika dadi sumbere positif kanggo komunitas sing padha melu, utamane yen tantangan anyar nyatakake larangan sing meh dadi hobi obsesif. Aku ora bisa nemokake cara kanggo nyatakake babagan Xurxo saka sisih iki, nanging sawise aku ngurmati profesionisme lan semangat kanggo kolaborasi, apa kita seneng utawa ora, dheweke bakal nyasarake. Kita uga ngarep-arep supaya sampeyan bisa aktif ing apa sing sampeyan ngerti lan apa sampeyan bisa nemtokake minangka: nambah saka semangat pragmatis.

gvsig qgis

Ing kesimpulan awal, penghargaan Europa Challenge menehi visibilitas kanggo gvSIG, sing saiki wis nduweni tantangan sing kuat kanthi nggoleki lembaga sponsor liyane sing bisa nindakake apa masyarakat ora nindakake dhewe lan sing mbutuhake ngarahake penglihatan, utamane ing pembangunan, tinimbang tatanan lan implantasi sing saiki wis cukup lan akeh.

gvsig qgis

Perspektif lan aspirasi

Ora mandheg khawatir minangka visibilitas gvSIG ing tren Google tekan sawijining dataran tinggi lan wayahe luwih apik sajrone taun 2009 lan 2011, nanging ing telung taun suwene wis ilang. Iki kudu dibayangke ing jumlah ngundhuh perangkat lunak, kegiatan komunitas lan mulane pangembang; Maksudku loro sing resmi saka Akademi utawa investasi bersubsidi lan sing duwe rambut nganggo kode saka kamar kebak kumelun lan bir.

Kanggo bagean kita, kita yakin gvSIG bakal njaga garis stabilitas ing komunitas sing tresna Jawa lan kode gratis. Sanajan ngatur sumberdaya ekonomi, aliansi lan promosi pengembangan fungsi sing disaranake dening ora sabar sing bisa ningkatake visibilitas ing lingkungan Anglo-Saxon bakal dadi tantangan sing kuat. Utamane ing tingkat pangguna pungkasan sing nggoleki Internet kanggo opini wong liya.

Manawa ora gampang dibandhingake statistik, nanging iku benchmarking, luwih akeh ing konteks sumber terbuka. Awonipun ora gadhah sumber daya ekonomi padha 5 taun kepungkur, rusak sumber technical saka barang utawa ngadhepi downturn ekonomi ing babak saka strategis partners, bisa nutup kerugian dening redirecting Sastranegara pangertèn umum sing katon dadi funcionándole ing proyèk saduluré (QGIS ) sing, wiwit 2011 wis bisa tuwuh ing tingkat ora proporsional, kaya sing dituduhake dening grafik gabungan saka rong piranti kasebut.

gvsig qgis

Ing syarat-syarat sokongan, kita kudu ora nglilani kesempatan sing luwih tipis. Minangka conto, perlu kanggo ndeleng apa sing kedadeyan karo proyek kerjasama ing Amerika Lagina sing disedhiyakake dening dana konversi bilateral, multilateral utawa utang, teka saka Eropah sing ora duwe pengetahuan utawa bakal ing gvSIG; Iku ora becik kanggo maneh apa sing kedadeyan karo pesen sing sampeyan nampa.

Kita kudu njlentrehake yen ing ekosistem solusi gratis, iki ora kompetisi nanging complementarity. gvSIG ana kanggo Java lan QGIS kanggo C ++, loro kanggo multiplatform; Proyèk GIS kanggo Jawa mesthine perlu, sauntara manawa njaga posisi sing enom ing lingkungan pangembangan. Iku uga menarik yen model OpenSource lan pangembangan komunitas kolaboratif ora tau dadi provisional kaya saiki; sampeyan mung kudu nggoleki rancangan tradisional sing menehi prakarsa kayata OpenStreetmap, Wikipedia, WordPress, kanggo ngisi sawetara. Nanging kita uga kudu weruh ing donya globalized sing manggon dina, mundhakaken kurva Kurangé populasi ing siklus urip saka produk mung bisa dening ndhukung cara imbang ing sawetara kaki sing bisnis teknologi mbukak sumber sing didhukung: Capital, inovasi lan masyarakat.

Kita pitados bilih strategi sinergi dhateng NASA World Wind SDK punika minangka langkah penting kangge ngedhunaken sumber daya kangge ngembangaken sesuatu ingkang sampun wonten lan boten mbetahaken redoing saking awal. Kita uga pracaya sing gagasan kaya iki bisa njupuk wektu dawa (ngomong bab lampahing saka OSGeo proses inkubasi lan sinergi karo pamukiman Pustaka Geek) lan ngluwihi Optimization sumber iku sawijining sinergi kaputusan menarik saka worth global.

Wonten ing babagan pessimistik ing bagéyan artikel, kita ngupaya nyampaikan analisis mbangun. We extend our congratulations to all users of gvSIG who with great effort have supported their growth. Sugeng para promotor babagan kesuksesan iki kanggo inovasi sing, mesthine bakal nggawa woh-wohan visibilitas lan aliansi anyar.

Informasi liyane: Blog GvSIG Foundation

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.