GvSIG, nggarap file LIDAR

gambar Kanggo sawetara wektu saiki, macem-macem aplikasi teknologi wis diterapake LiDAR (Deteksi cahya lan Ranging) sing dumadi ing ukuran remot lemah kanthi sistem laser. Miturut informasi sing ana ing DIELMO, saiki ing Airborne LiDAR Iku sing paling akurat kanggo generasi model terrain digital karo 1 utawa 2m résolusi spasial saka tracts gedhe saka tanah, karo akurasi luwih dhuwur 15cm lan Performing ukuran XYZ nyata kanggo saben teknologi meter persegi.

GvSIG ing dina anyar iki presented a extension free disebut gvSIG DielmoOpenLiDAR sing nggabungaké kemampuan kanggo ngatur lan tampilan file ing .wong LIDAR lan .Bin format, tansah karo tujuan saka ora nyababaken sumber daya komputer lan bisa nampilake loro volume gedhe (atusan gigabytes) saka data LiDAR mentahan (maya lan panggonan duwe aturan baku ing format BIN) nyalip karo data geografis ing gvSIG.

DielmoOpenLIDAR ngidini panggunaan simbologi otomatis miturut dhuwur, intensitas lan klasifikasi saka pigura tampilan. Sawise extension wis diinstal, sampeyan bisa ngatur ukuran titik miturut piksel, supaya nalika sampeyan lagi adoh, sampeyan ora bakal weruh titik lan nalika sampeyan wis nyedhaki sampeyan bakal weruh luwih gedhe.

images lidar gvsig

Kanthi cara iki gambar Nalika ngganti lapisan anyar, perlu ekstensi file LIDAR sing bisa diaktifake.

gambar

Klasifikasi miturut dhuwur:

Kene fungsi iki ditampilake, ndeleng carane wit bisa dibedakake kanthi dhuwur, saka pambangunan medan alam miturut sifat sing diatur kanggo simbolisasi.

images lidar gvsig

gambar

Klasifikasi miturut kakiyatan

Pandangan sing padha ditampilake ing grafik kasebut, nanging diklasifikasikeun kanthi intensitas miturut paramèter sing ditemtokake dening pangguna.

images lidar gvsig

Aplikasi iki dikembangaké déning DIELMO, saka kaca sampeyan bisa ngundhuh ekstensi kanggo sistem operasi sing beda, manual pengguna lan kode sumber.

Ing wektu sing padha, aku njupuk keuntungan saka promosi perusahaan, sing nawakake, uga layanan, informasi apik babagan teknologi LIDAR, sawetara pranala menyang sumber daya online lan produk gratis.

Model terrain digital Kartografi digital

Dhuwur presisi MDT
Ekonomi MDT (5m)
MDT + bangunan (5m)
Ekonomi MDT (10m)
Ekonomi MDT (25m)
Gratis MDT (90m)
Gratis MDT (1000m)
MDT saka kartografi

Kartografi Raster
Ukuran 1: 25.000
Ukuran 1: 200.000
Ukuran 1: 1.000.000
Ukuran 1: 2.000.000
Kartografi vektor
Ukuran 1: 25.000
Ukuran 1: 50.000
Ukuran 1: 200.000
Ukuran 1: 1.000.000
Maps in Freehand + TIF format
Peta Spanyol
Peta donya
Street
Informasi Teknis

4 Balesan kanggo "GvSIG, nggarap file LIDAR"

  1. Hello Gerardo
    kaya paragraf kasebut ujar, "miturut apa sing diomongake kaca DIELMO," yen sampeyan seneng bisa maca sumber asli sing wis diterangno cukup.

    Mungkin ana dina awake dhewe ngaturake postingan kanggo latihan kasebut

  2. Hello ..

    Aku pengin takon sampeyan utawa takon sampeyan kanggo nerangake - yen ora ngganggu - apa persis tembung nuduhake:

    «... lan nggawe pangukuran XYZ sing nyata kanggo saben meter persegi.»

    Matur suwun ..
    regards

    Gerardo

  3. Gambar LIDAR? 😕
    Aku panginten yen LIDAR mung nangkep poin 🙄

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.