GIS hotspot, kabeh saka USB sing

gampang banget

Wis dirilis versi 2 saka Portable GIS, aplikasi mung apik kanggo ngeksekusi saka disk eksternal, memori USB, lan malah kamera digital program-program penting kanggo nangani informasi spasial ing tingkat desktop lan web.

Pinten ingkang dipun timbangaken

File installer bobot 467 MB, nanging mbutuhake paling ora 2GB gratis ing USB kanggo bisa nginstal, yen sawise decompressed lan mlaku mlaku dening 1.2 GB spasi dibutuhake.

Apa program sampeyan kalebu?

Iku apik tenan apa ora, amarga saka memori USB bisa mbukak program ing ngisor iki:

gampang banget Desktop GIS Software

  • uDig (1.1.1)
  • GvSIG (1.1.2)
  • Quantum GIS (1.02)

Manajer Database:

  • PostgreSQL (8.4.01) (PgAdmin III lan Alat Psql)

Program kanggo layanan web:

  • Server MySQ Database
  • Postgre SQL Server data
  • Xampplite: PHP,
  • Apache (1.6.2)
  • Geoserver (1.7.6)

Minangka aplikasi tambahan:

  • FWTools: ogr, gdal, python, mapserver, openEV (2.4.2)
  • Tilecache (2.10)
  • Fitur (1.12)
  • PgAdmin III (1.10)
  • OpenLayers (2.8)

Lan uga teka iki:

  • SqlSync (platform kanggo sinkronisasi basis data)
  • GeoMetadataExtractor (ekstrak metadata gambar geo-referensi)
  • Shp2Text (ngowahi file menyang shp, kanthi kolom koordinat)
  • Ogr2Gui (GUI kanggo OGR toolkit)
  • ShapeChecker (ngecek lan mbenerake file bentuk sing rusak)

Cara Kerja

Installer mung diundhuh, dileksanakake lan drive ing endi sing bakal diinstal dipilih. Iki nggawe eksekusi sing ngemot menu, folder sing disebut "usbgis" sing ngemot kabeh program lan malah file autorun.info.

Kapan USB kasebut disambungake, "persiyapan Portable GIS" kudu ditindakake, supaya sistem ngerteni jalur sing diwenehake browser kasebut menyang disk. Sawise iki mung nggunakake program lan wektu. Katon cocog kanggo nggarap komputer netbook, utawa mlaku ing memori nalika lelungan utawa ngumbara ing antarane kantor tanpa komputer tetep.

gampang banget Salah sijine atraksi gedhe yaiku aplikasi jinis server, kanggo kasus Apache utawa geoserver, sing mung kanggo sinau kanggo nginstal sepisanan nalika manggoni wektu sing apik; ing kasus iki mung perlu kanggo mencet "wiwitan" utawa "mandeg" tombol kanggo mungkasi.

Program OpenLayers, Tilecache and Featureserver mbukak saka file index.html, nalika server Apache http://localhost).

Ing kasus QGis, kalebu Grass, mung pilih direktori nalika nglakokake iki pisanan (.. \ usbgis \ apps \ Quantum GIS \ grass). Sampeyan uga perlu nglakoni yen sampeyan nyambung menyang komputer liyane lan sistem kasebut nglebokake jeneng liya menyang unit kasebut.

PortableGIS dilayani ing lisensi GPL lan mung dianggo ing sistem operasi Windows.

Saka kene sampeyan bisa ngundhuh.

10 Balesan kanggo "Portable GIS, kabeh saka USB"

  1. versi apa sing kalebu gvsig, aku ndownload versi v5.2 lan v5.6 lan ora nggawa. Cukup qgis lan aku duwe masalah nggawe filter lan ora ngidini kula nyunting lapisan kasebut, apa amarga portabel?

  2. Aku wis nginstal portableGIS, nanging mung QGIS wis diinstal, program GIS liyane durung diinstal, wong ngerti apa.
    Gracias

  3. Hi Colleague, aku maneh saka Chili. Siji pitakonan, ora ngerti ngendi link iki tindak?

    A ngrangkul lan salam saka Chili!

  4. Dadi ora ngerti, kudu becik.

    Sawetara pitakon, pinten pindah?
    Apa peta sing dumunung ing luwih saka siji zona UTM?

    Yen ngekspor peta dalan menyang kml lan mbukak karo Google Earth, sampeyan digusur?

  5. hello,

    matur nuwun banget kanggo mbales

    Ing geoserver ing entitas sijine ing global SRS 900913 kang nggunakake maps google karo peta dalan sing nampilake uga nanging nempatno ing Spanyol map tengen España.Como apa bisa aku ngatasi ?.

    Apa format sing sampeyan kudu nduwe file sing bakal ditampilake ing peta?

    Matur nuwun banget.

    Andrea

  6. Mesthi masalah, ing lapisan dalan sampeyan ana ing UTM lan Google Maps mbutuhake koordinat Geografis.

  7. hello,

    Aku miwiti karo geoserver lan openlayers. Aku duwe lapisan dalan sing aku arep pindhah ing ndhuwur peta google maps nanging geoserver ora nyedhiyani garis uga, tinimbang garis metu minangka panggonan. Ing console tomcat menehi kesalahan ing ngisor iki:
    Bisa nggunakake ramalan "Tranverse_Mercator" ing njaba area kesahihan.
    Lintang punika njaba watesan sing diwenehake

    Sapa ngerti apa iku?

    Matur nuwun banget.

    Andrea

  8. hello,

    Aku nyoba masang lapisan (file extension .shp) kanthi kuantum kuantum kanggo database postgres dtaos. Nalika nyisipake berkas menehi kesalahan ing ngisor iki:

    Masalah masang objek spasial:
    C: \ Documents and Settings \ user \ Desktop \ tests \ pc.shp
    Database menehi kesalahan nalika nglakokaké SQL iki:
    INSERT INTO "umum". »File_p» VALUES (0, '110000 ′, I', '0 ′,' 471.649 ′, NULL, Null, Null, '0 ′, ... (ngethok SQL liyane)
    Kesalahan iki:
    BUG: baris anyar kanggo hubungane "file_p» nglanggar konflik mriksa «enforce_dims_the_geom»

    Sapa sing bisa mbantu aku?

    Matur nuwun banget.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.