Cara ngganti peta saka NAD27 kanggo WGS84 (NAD83) nganggo AutoCAD

Sadurunge kita ngobrol babagan lingkungan, paling akeh kartografi lawas ing NAD 27, senadyan gaya internasional minangka panggunaan NAD83, utawa minangka akeh nyebut WGS84; senadyan loro bener ing proyeksi sing padha, prabédan mung saka Datum (mung beda-beda ing kothak UTM).

Akeh wong sing ngalami bingung kanthi yakin yen peta mung perlu dipindhahake vektor, sing ing kasus Honduras ing lembar kartografi nyatakake yen ana 202 meter ing sisih lor lan 6 meter ing sisih wétan; Mesthi wae iki bisa ditrapake kanggo proyek lokal, nanging nalika nindakake reprojection, mesthine program komputer nggawe seri operasi geodetik ing owah-owahan ellipsoid sing nimbulake peta ing ngendi kabeh verteks wis dipindhah ing kothak nilainya ora tetep, supaya aku ora nate gabung karo peta "kanthi gampang pindhah"

Sampeyan bisa rampung karo Microstation Geographcis, ARCGis utawa karo Manifold; ing kasus iki kita bakal weruh piye carane nggawe karo AutoCAD Map3D. Aku bakal nggunakake apa sing aku duwe (Map3D) ing basa Inggris supaya kita bakal nyoba kanggo njaga sawetara jeneng kaya ing menu lan tombol lan minangka CADGEEK kanca wis diajukake. Sampeyan kudu ngerti sing AutoCAD Land Desktop lan AutoCAD Civil 3D, sadurunge peta AutoCAD rampung dadi aplikasi iki sing AutoCAD Telpon Map3D, prosedur durung diganti kanggo versi beda.

Kita miwiti kanthi nindakake karo peta kosong:

Temokake proyeksi menyang peta asli

1 Kita miwiti gambar kosong

2 Nganggo ruang kerja "peta klasik", ayo pindhah menyang peta / alat / nemtokake sistem koordinat global. Kanthi cara iki, dwg kita wis duwe sistem referensi, akeh sing salah amarga mung nemtokake sistem anyar, sing bakal nyebabake data sing salah. Ing "pilih sistem koordinat", kita milih sistem asal.

gambar

3 Ing conto iki, aku duwe peta ing NAD27, dadi kita milih sistem iki ing "pilih sistem koordinat"; Aku pengin ngirim iki menyang NAD83, iki aku nemtokake menyang tombol sabanjure ing panel sing padha (gambar sumber). Kanthi "pilih gambar", sampeyan bisa milih file sing pengin ditolak.

4. Saiki peta kita duwe sistem koordinat, kita mbukak panel tugas yen ora aktif. Sampeyan bisa rampung karo baris perintah MAPWSPACE, banjur ketik.

5 Saiki saka «panjelajah peta», klik-tengen ing «gambar» banjur pilih «masang»

6 Kothak dialog sing ditampilake ngidini kita nelusuri browser kanggo file asli, yen wis ditemokake, kita ngetrapake tombol «nambah»

7 Kanthi gambar ditambahake, saiki kita bakal nggawe pitakon. Kanggo nindakake iki, kita klik-tengen ing "query saiki" saka panel browser peta, banjur pilih "netepake".

8 Saka asil panel Query, kita klik "lokasi", miturut "jinis query", banjur klik "ok" kanggo nampa "kabeh jinis wates". Iki nuduhake yen kita bakal konsultasi gambar asli ing entitas, kanthi "jinis query" ditetepake, kita milih pilihan "tarik" minangka "mode query".

9 Sawise nemtokake pitakon, pencet tombol "eksekusi querry". Sawise AutoCAD Map 3D rampung proses, kita nggawe zoom gedhe lan sampeyan bisa ndeleng gambar sing dicela.

Wigati nyathet menawa sawetara obyek 3D Sipil ora seneng pindhah kanthi gampang, kaya kasus plot rumit (sawetara tokoh, rekor) utawa sing kaya pulo (plot ing plot); sing topologically kotor kaya sing dibangun karo smartline lan aberrations liyane. Padha biasane pamblokiran utawa klompok sing kudu dieksploitasi sadurunge reprojection.

Liwat: Blog Cek Geek

15 Balesan kanggo "Cara ngganti peta saka NAD27 kanggo WGS84 (NAD83) karo AutoCAD"

  1. Thanks, lan nyoba kanggo ndeleng yen iki bener

  2. Hello everyone bubar miwiti makarya ing AutoCAD Map 3D (kang rawuh ing AutoCAD Civil 3D Land Desktop Companion) lan aku kudu bisa ing orthophotos saka negara (Guatemala) prakara iku aku kudu nggawe nggambarake sandi Inggih, aku duwe ukara perlu kanggo ngatur, yen wong mangerténi apa sing utawa duwe idea lagi nemen appreciate, matur nuwun kanthi sanget ... ..

  3. Tutorial apik banget ... lan cara liyane sekitar? Yen aku duwe informasi ing WGS84 lan aku duwe paramèter lokal kanggo mentransformasi datum lokal.

    Ing definisi sistem koordinat, mung paramèter bisa mlebu saka datum lokal kanggo WGS84. Apa ana cara kanggo nindakake?

    Secara pribadi, aku wis ngilangake parameter ing model Bursa-Wolf, nanging aku ora ngerti yen Peta Autocad nggunakake persamaan sing padha.

    Matur nuwun banget.

  4. thanks kanggo bantuan sampeyan! Aku bakal nindakake sawetara tes lan supaya sampeyan ngerti asil.

  5. Kanthi Microstation:

    Sampeyan kudu dhisik nemtokake proyeksi Menyang, milih zona UTM 16 Lor, lan datum sing sampeyan duwe informasi.

    Banjur pilih perintah sing wis ndadekke Microstation klebu, kanggo dikirim menyang kmz, piyambakipun pindhah menyang geografis lan milih dat wgs84

    Aku ngelingake sampeyan, amarga iki ora mung sampeyan ngawi Microstation XM, manggoni Peta Bentley utawa Microstation Geographics

    Kanthi AutoCAD:

    Sadurunge perang karo 3D Sipil, sampeyan kudu njupuk tampilan ing extension sing ana ing bagean AutoDesk kanggo ngekspor model dwg menyang kml

    http://labs.autodesk.com/utilities/google_earth_extension_beta/

  6. Hello Aku pamula ing lapangan nggarap maps koordinat utawa warata yen aku bisa ing MicroStation MX utawa AUTOCAD Map3d minangka convierto latitude and longuitud XY, banjur nggawe file KML lan ndeleng file ing Google Eart UTM wilayah punika 16 Aku saka El Salvador, thanks kanggo dhukungan.

  7. Aku butuh program sing ngasilake mesh utm kanthi otomatis ing file 3D Autesk Map, sing aku wis kanggo versi sadurungé, ngasilake kesalahan lan godhong aplikasi

  8. Aku iki ngrujuk kanggo nggambar kanthi otomatis karo peta autocad 3d

  9. Apa sing ora bisa dilakoni nggambar garis sing makili sistem koordinat utm

  10. Aku wis nggunakake sing program ndadekke kanthi gawan; saran sing diwenehake dening institut geografis lokal iku pamindahan vektor, nanging ing praktik kasebut ora trep banget amarga amarga garis lintang luwih cedhak karo khatulistiwa owahan vektor perpindahan.
    Apa sing kedadeyan ing kasus Honduras, kabeh negara kasebut dumunung ing zona sing padha (16) lan mung pecahan cilik ing zona 15.
    Ing pungkasan, nalika mbandhingaké loro metode ana beda kurang saka sepuluh sentimeter ing zona kidul (nalika garis lintang maju menyang khatulistiwa)

  11. Oke, saiki wis jelas.

    Ing kasus tartamtu wilayah sampeyan, sampeyan wis ngétung paramèter transformasi dhewe, utawa sampeyan nggunakake sing diwenehake dening Geographical Service cocog utawa sampeyan langsung nggunakake sing program wis kanthi gawan?

    Mangkono, asil transformasi sing tepat, apa urutan, utawa mung kira-kira (sawetara meter)?

  12. Ya, aku bingung, aku nyoba njlentrehake.
    Ing graph pisanan, ing panel padha, pilihan pisanan kita milih sistem sumber lan ing liya panggonan sitema, banjur klik tombol kanggo milih gambar, njupuk map kita arep reprojection.

  13. Apa aku ora ngerti utawa ora weruh apa sampeyan nemtokake sistem wiwitan NAD27.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.