Carane nggawe IMS karo Manifold GIS

1 Aktifake Internet Information Server IIS

IIS, kanggo sing lair sawise 90, apa sing sadurunge teka ing Windows NT Option Pack, Windows XP Professional wis ndadekake terintegrasi, nanging biasane sampeyan kudu ngaktifake.

iis windows Kanggo nindakake iki, wis rampung: "Mulai / kontrol panel / nambah utawa mbusak program / nambah utawa mbusak komponen windows" lan ana diaktifake, banjur ngisor iki wis ditrapake lan operasi rampung.

Iki ngidini kanggo nggunakake piranti minangka server lokal utawa remot, lan sanajan digunakake kanggo PHP utawa PERL, Manifold digawe kanggo nerbitaké ing ASP, sing diintegrasi ing Windows.

Nalika aku takon apa manawa bisa diterbitake ing Apache, dheweke weruh aku minangka lanang.

2 Ngerti struktur Manifold.

Manifold ngatur struktur sing dikenal minangka Project, sing bisa duwe komponen iki, aku sebutna saka ndhuwur menyang ngisor:

Sumber data bisa uga ana (kaya ing geodatabase) utawa bisa disambung njaba, kayata tabel utawa gambar. Dadi berkas .map ngemot kabeh sing ana ing jero lan bisa:

  • macem-macem giseleSumber data
  • Tabel
  • Gambar (data vektor)
  • Gambar (raster data)
  • Organisasi data
  • Folder
  • Analisis 3D
  • Dhuwur
  • Profil
  • Permukaan
  • Model terrain
  • resultados
  • Label
  • Graphics
  • noto
  • Peta
  • wong
  • Comentarios
  • Bentuke
  • Palet
  • Pitakon
  • Skrip
  • tema

Organisasi sadurungé yaiku penemuan saya, ora ana ing manual nanging cara kanggo ngatur macem-macem komponen.

gambar

3 Nyiyapake peta kanggo nerbitake

Ing kasus iki, iki proyek sing saya diatur:

Yen dianggo, aku nggawe folder miturut kategori, ing ngendi komponen sing beda-beda.

Ing kasus lapisan kadastral, ing jero kalebu label (labels) lan ing kasus gambar, ing jero bisa dadi gambar Google sing disambung utawa diimpor.

Properti zoom min / max, proyeksi, datum lan presisi digawa dening saben komponen.

Ing sisih ngisor aku wis ngiwa peta, sing data tampilan sing bisa ngemot lapisan sing beda, malah karo proyeksi sing beda-beda, nanging disusul ing fly ing proyeksi sing ditugasake ing peta.

Kehadiran publikasi nyiapake peta, lapisan, transparan, label ... kabeh iki bakal dikenali dening layanan IMS.

Ing kasus iki, aku nggawe peta cadastral kanthi ciri-ciri kasebut:

Peta pipa 1

Muga-muga dheweke bisa ngendhalekake kaya gambar sing gedhe, nanging cara kanggo njelasake, yen diatasi, peta "cadastral" wis ngaktifake kabeh lapisan kasebut, lan ing layar bisa dideleng. Ing kasus properti aku duwe tema dening peta kuadran lan latar mburi aku ninggalake gambar Google Earth.

4 Nggawe peta IMS

Peta pipa 1 Ing ndhuwur iku paling rumit, saiki sampeyan mung kudu "file / export / webpage"

Ing kene sampeyan ngatur folder ekspor, cithakan, yen sampeyan pengin karo bingkai utawa ASP.NET, ukuran jendhela ...

Sampeyan uga netepake yen sampeyan pengin ndeleng legenda, garis ukuran, lapisan utawa garis telusuran.

Pungkasan, sampeyan bisa netepake ing ngisor iki yen sampeyan pengin antarmuka gambar lan antarmuka eksternal kanggo layanan WMS / WFS supaya disisipake supaya wong liya bisa nyambung menyang layanan kanthi cara iki.

Ana uga spasi kanggo netepake saben sampeyan pengin refresh owah-owahan sing katon ing peta asli menyang peta sing disedhiyakake.

Lan kabeh, paman, iki asile.

Peta pipa 1

Mesthi, yen sampeyan bisa nyambut gawe karo ASP lan GUI, sampeyan bisa nggawe cithakan sing luwih apik lan nggawe kontrol liyane tinimbang ndadekake kanthi standar. Kene aku ninggal kowe pranala saka situs nggarap Ajax lan uga antarmuka sing disenengi.

Biaya?

Lisensi pribadi Manifold layak $ 245

Kanggo nindakake IMS lisensi profesional dikuwasani, tambahake $ 45 utawa $ 295

Senajan yen sampeyan pengin sijine ing server, sampeyan mung kudu menehi lisensi runtime profesional sing biaya $ 100

Biaya belajar ... kaya aku elinga, kanca sing dikandhakake geofumed diterangake kanggo kula ing menit 14 ... lan njupuk 23 kanggo nindakake piyambak nalika aku teka ing omahku sawise gerah amarga Windows Home Edition ora nggawa IIS !!!

Ah ... sampeyan uga bisa nindakake karo ArcIMS, GeoWeb Publisher utawa karo MapGuide, sanajan bakal biaya sampeyan sing liyane.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.